04 maj 2006

Råfett med oflyt


Jag har en lägre tid letat efter en bok, ja granted, inte
konstant, men jag har småkollat då och då, när jag kommit ihåg att leta, helt enkelt. Boken heter "Out of the Shadows" och är skriven av Anne-Marie West, en av Fred och Rosemary West's döttrar. En av de överlevande döttrarna, kanske man skulle säga.

Eftersom jag är trivsamt morbid så är jag väldigt intresserad av seriemördare och massmördare, och eftersom just Fred och Rosemary var riktigt, riktigt sjuka jävlar, så skulle att få läsa den boken kunna sätta en rejäl guldkant på min vardag. Härom dagen hittade jag slutligen boken på Ebay, och fick min förklaring på varför den är så svår att hitta - den trycks givetvis inte längre. Dock upptäckte jag att den minsann finns på svenska på biblioteken här i stan. Alltså kan jag låna den gratis och se om den är något att ha, och visar den sig vara fantastisk så kan jag försöka köpa den via nätet, eller är den hemsk så har jag inte förlorat nåt.

Klappat och klart? Nä.

Igår, när jag hittade den i GOTLIB så fanns det fyra exemplar, varav ett här i Frötuta (ja, tuta). Idag, när jag gått dit i stekhett väder och med upprivna skavsårsblåsor på bägge fötter, är den nån jävla apa som lånat just det exemplaret som fanns här! Goddamn, I say GODDAMN!
Tur man kan reservera i varje fall.

Jag undrar bara när jag ska ha lite tur, händer det över huvud taget?

4 Åsikter

Blogger Anna Nio:

Jag har faktiskt inte läst nånting om det, brukar vända andra kinden till när det gäller kvällspressens "nyheter", men det är verkligen nåt hemskt som hänt på riktigt, alltså?

13:48  
Anonymous Anonym:

Fick du tag på den? Jag betalade nyligen 220:- för den svenska utgåvan, och ser nu att någon nyss lyckats få en kopia av den för 21:-. Vansinne.

Om inte, kan du trösta dig med Mike Newtons "Century of Slaughter", som generellt handlar om seriemördandet, över tid och rum. Den är väldigt välskriven, tycker jag.

15:22  
Blogger Anna Nio:

Niklas: Oj, det här var ju ett tag sedan jag skrev, men jag hittade den ju på biblioteket, och fick även låna den och läsa den till slut. Men den var inte alls bra, tyvärr. :(

Åhå, den är noterad! Tackar! :)

15:29  
Anonymous Anonym:

Ah, jag hyllar West-boken och har bara fem sidor kvar på den. Det är en av de bästa seriemördarböcker jag har läst på väldigt länge, och jag har ändå läst ganska många; en av de sämsta jag läst under de senaste åren är Robert Graysmiths skämtbok om Zodiac, för att inte nämna Patricia Cornwells bisarra antaganden rörande Jack The Ripper.

För övrigt ska min flickvän och jag till London i maj, då en stor JTR-utställning öppnar. Ska förhoppningsvis då även på någon turistig "JTR-tour" som visar var alla dog, o.s.v.

09:22  

Skicka en kommentar

<< Home