03 maj 2006

Stardust


Förr i världen kunde jag se fram emot att något man tyckte om (oftast att läsa) skulle bli filmatiserat. Numera är det något av det värsta som kan hända.
Jag menar, till att börja med vet man att de kommer slakta storyn rätt rejält. And that's, like, a bad thing, umkay? Vidare kommer rollbesättningen bestå av några för karaktärerna i fråga missmatchande Hollwoodstjärnor, några helt okända lurkar, och nån bright and upcoming liten fjant i titelrollen. För att fortsätta tortyren, så kommer nu ens egen äkta kärlek till det litterära verket bli ifrågasatt var man än tar upp saken, på grund av filmatiseringen. Jag är fortfarande Alternativ Ungdom i hjärtat - om ALLA gillar det, så vill inte jag gilla det, jag kan inte hjälpa det. Det är som att nånting vackert bara dör i händerna på massan.
Nåväl, den sista dödsstöten är när de nypublicerar boken/böckerna/serietidningarna, så att alla jävla nötter kan läsa dem och på nåt sätt tro sig vara jämställda med en själv intellektuellt sett, och som att inte detta var nog så envisas förläggare och producenter i enat samförstånd av PURE EVIL att publicera verken med BILDER FRÅN FILMEN PÅ OMSLAGET. Gaaah! Är det bara jag som VÄGRAR köpa såna utgåvor? Det är ju helt makabert! 'NOW A MAJOR MOTION PICTURE' är några ord som ger mig seriösa anger management issues.
Nu senast, när jag beställt in Cash-biografin på Wettergrens, så hade de tryckt dit en liten stjärna på omslaget där det stod att 'filmen om Cashs liv nu fanns och hej och hå så bra!', men det var inte så fasligt stort eller störande ändå. Tänk själva, hur muppigt hade det inte känts för mig att köpa en bok om Johnny Cash, och gå hem med ett omslag som porträtterar Joaquin Phoenix? SJUKT, SJUKT, SJUKT beteende! Stop it! Stop it NAOUW!

Anledningen till detta frispel är att de filmatiserar Stardust, av min älskling Neil Gaiman, med Michelle Pfeiffer (ugh) och Sienna Miller (vem ÄR det egentligen? Jag ser henne överallt men vet inget om människan!). Jag fasar för den dag då ger sig i kast med "American Gods". 'Please, please, please, let me get what I (don't) want this time.'

---

Fler som inte begriper sig på Sienna finns här (längst ned i inlägget), haha. :D

5 Åsikter

Blogger karro:

jag fattar inte heller vem och varför hon är, sienna miller alltså. helt konstigt. jävla ebba von sydow som hajpat henne.

har förresten länkat till din blogg nu bara för att du skriver om så roliga saker, hoppas att det är okej.

20:05  
Blogger anna:

sienna har åkt snålskjuss på jude ganska mycket tror jag. alla deras bråk hit och dit har ju blivit så läskigt uppblåsta.
hur hon kan vara nåt jäkla modeorakel fattar jag inte, hon ser ju ut som värsta lodisen.
usch.
det finns så många vackra kvinnor med underbar stil, trist att tråkisar som sienna blir hypade.

21:36  
Blogger Anna Nio:

Karro: Åh, tack. D: Ja visst är det okej, och jag länkar tillbaka såklart! Har tänkt fråga om det ett par gånger men glömt av det, silly me. :)

Anna: Ja, Jude är okså det enda jag känner till om bruden, och hennes så kallade stil ger jag inte ett rötet jävla ägg för.

22:17  
Blogger myra:

Hehe, hoppas de då placerar både Sienna och Michelle på framsidan av nyutgåvan, MOAHAHA! Eller nej, jag bara skojar Anna. Jag vet eg. inte heller vem den där Sienna är, hon känns ganska intetsägande faktiskt. Om man nu ska försöka sig på att tänka positivt om det är att när du nu har sådana fasansfulla förväntningar om hur filmen ska bli, kan det ju hända att du blir positivt överraskad för att den faktiskt är snäppet bättre än den katastrof du tänkt dig. Men chansen är ju kanske inte den största iofs att så blir fallet. Hm. :D

11:10  
Blogger Anna Nio:

Haha, nä fyfaaan det hoppas jag inte de gör! Sienna gör i varje fall inte en särskilt stor roll, lyckligtvis. Men därmot är Claire Danes med i en viktig roll, och jag kan inte alls se henne som den karaktären. :O Jag fasar för fullt, men kan ändå inte låta bli att hoppas innerst inne förstås.

11:37  

Skicka en kommentar

<< Home