16 oktober 2006

Penn-pirater

Idag tog min bläckpenna slut och gick kaputt. Det är en smula traumatiskt, eftersom jag fäster värde vid pennors olika egenskaper. Även om det var en gratispenna så var den skön att skriva med. Adjö Lärarförbundets rödvita penna.

Jag tänkte i varje fall vara lite resonabel och köpa en ordentlig bläckpenna, så att jag säkert vet vad jag får för typ av flyt i pennan. Alltså gick jag in på Wettergrens Avenyn efter skolan. På Wettergrens har de pirattema hela veckan, vilket de visar genom att alla i personalen går klädda i randiga tröjor och har en dödskallesjal på sig på valfritt vis. Dessutom har de gulddubloner, piratflaggor och piratböcker uppställda i butiken. Jag gick in och log som ett fån i flera minuter, samt när jag betalade och fick en hel hög med mynt i växel utbrast jag "Jag plundrar er på alla era enkronor!". Kassörskan fnissade.

Bäst av allt var förvisso en bister äldre herre som stod i kassan vid ingången, iklädd samma randiga tröja som sina kollegor, men dessutom utstyrd i en kaptenshatt, ögonlapp, guldring i örat och med en namnskylt där man kunde läsa "Kapten Sven". Tack kapten Sven, du förgyllde min dag med flera kilo spanskt guld. :D

På bilden: Kapten Kidd, målad av Howard Pyle.

3 Åsikter

Anonymous Anonym:

Hahaha! Så nu har du då gått och blivit stamkund på Wettergrens antar jag? :D

12:11  
Blogger Anna Nio:

Bara den här veckan i så fall! :D

12:14  
Anonymous Anonym:

Hej Anna!

Skulle inte du kunna klämma in dig i en sån här?! ;)

http://www.barndesign.se/product-pirat.php

//Monika

21:29  

Skicka en kommentar

<< Home