28 september 2005

Öronbarn

Min man är duktigt förkyld och snorar och har sig, och jag har någon hittills obestämd öroninfektion eller dylikt. Var hos en allmänläkare i måndags, och han kunde inte hitta något fel på mig, förutom att mina hörselgångar var röda och svullna (gissningsvis någonstans omkring dit pil nummer 2 pekar). Inga bakterier, inget fel på blodvärdena, inget konstigt bak i svalget, inget skumt med hjärtat eller lungorna, inget flimrande i ögonen när jag rörde huvudet snabbt. Han visste helt enkelt inte, men han skulle remittera mig till en öron-, näsa-, hals-specialist, sa han.
Väntetiden dit är minst en månad. Danskjävel! Så länge kan man ju inte gå med yrsel, lock i öronen, tryckande huvudvärker som i tid och otid blir så intensiva att jag måste lägga mig ned och inte kommer upp på några timmar. Danskjävel! At least i think han var dansk, han hade danska böcker och en lustig brytning. Jaja. Han sjukskrev mig i två veckor tills vidare i varje fall.

Jag ringde helt enkelt till Sahlgrenskas jourmottagning för ÖNH-relaterade åkommor i tisdags. De sa att jag var tvungen att vänta en månad. De bedömde inte ärendet vara akut. Sahlgrenskajävlar! Den ohjälpsamme mannen där gav mig dock telefonnummer till privata kliniker som kunde ge mig en tid snabbare, utan att för den sakens skull vara dyrare. Så imorgon bitti ska jag få träffa en örongubbe som heter duga. Eller Holmström, tror jag det var. Höhö. Har inte haft den överjävliga huvudvärken på tre dagar nu, men jag vill ändå bli av med roten till problemet innan jag ropar hej. Och så är jag nästan konstant yr i varierande grad. Inte särskilt kul :(

Håll tummarna för mig imorgon bitti! Nu måste jag sova :O