01 mars 2006

Teater

Fyy, vad trött jag är idag. Har tillbringat hela dagen på ett praxisseminarium med, och om, teater i skolan. Helt sjukt roligt, men som sagt väldigt uttröttande till slut.

Vi var elever från lärarhögskolan, teaterhögskolan, samt personal från Folkteatern i blandad kompott. Ensemblen från Dalateatern lät oss, indelade i mindre grupper, snabbdiskutera könsroller, kamratskap, massmedias skönhetsideal, och familjekonstellationer, och sedan fick vi se en väldigt bra pjäs som handlade om fyra högstadieungdomar; deras problem och relationer.

Efter pjäsen fick vi, återigen i mindre grupper, diskutera vad vi tyckte, vilka scener vi fäste oss vid, och så fick varje grupp en karaktär att diskutera. Vi fick hitta på en kort uppföljningshandling på vad som hände efter pjäsens slut, för "vår" karaktär. De av oss i gruppen som ville, fick sedan fick improvisera ihop scenen inför alla andra. Självklart tar man tillfället i akt på lite improv, så jag tag glatt chansen och fick vara en av de två som spelade upp vår scen. :D Suuuperkul, och det blev en rätt bra scen också, tycker jag allt.

Vi fick även uttrycka åsikter om teater i skolan, skolsystemet, och liknande, samt göra lite "lära känna"-övningar med de från teaterhögskolan, samt lite andra roliga övningar, och slutligen fick vi fyra grupper representera elevrådsrepresentanter, lärare/kuratorer/skolpersonal, sociala myndigheter/poliser, samt engagerade föräldrar, och agera i ett fiktivt debattprogram. Alla grupper fick uttrycka vad de tyckte att respektive instans skulle och kunde göra för att komma till bukt med den typen av problem i skolan, som gestaltades i pjäsen.

All in all, en väldigt rolig dag. :)

1 Åsikter

Anonymous Anonym:

Det hoppas jag verkligen, annars kanske vi kan bannlysa vintern, om tillräckligt många protesterar? Vi är många, vi är starka! :D

08:12  

Skicka en kommentar

<< Home