19 februari 2007

It's a rich mans world

Pengaenkät från Fotbollsfrun.

Har pengar ett egenvärde?
Jag vet inte om jag förstår vad som menas här riktigt. Om pengar i sig är nåt att ha? Ja, vad ska man säga, de som säger att pengar inte betyder nånting är antingen hippies eller så har de aldrig lidit av brist på saken. Utan pengar kan man inte leva i dagens samhälle, om man inte i sanning är autonom. Jag har, sedan jag flyttade hemifrån, alltid haft för lite pengar. Det tär på en ganska hårt.


Hur mycket sparar du varje månad?
HAHAHA. Fuck you.

Tråkigt jobb och 35800/ månad eller roligt jobb och 16500/ månad?
Allvarligt? 16500 är ju skitmycket pengar i min värld, lätt att jag tar det roliga jobbet med den skitschyssta lönen. Finns det verkligen folk som tjänar fyrtio t-u-s-e-n i månaden? Jag blir mörkrädd.

Sparade dina föräldrar till dig?
Nej. Det hade de väl inte råd med antar jag. De hjälpte mig ekonomiskt under gymnasietiden med 1000/månaden dock, och jag får alltid låna av mamma när det är kris (flera gånger om året, that is). Detta fastän det känns hemskt att behöva låna och fastän jag AVSKYR att vara skyldig folk pengar - dessutom skäms jag för att jag inte klarar mig utan min mamma. :(

Om du fick önska en fantasisumma in på kontot, hur stor skulle den vara och hur skulle du använda pengarna?
Hm. Det skulle täcka alla skulder och räcka för att leva på i 25 år om man så önskade. De pengarna skulle komma väl till pass för perioder av arbetslöshet eller plötsliga utgifter. Men jag skulle spara en stor del i någon smart sparform där man fick avkastning eller ränta eller vad det nu heter, och när jag väl har barn skulle jag sätta upp sparkonton åt dem. Jag skulle regelbundet donera till miljöskyddsorganisationer och kvinnojourer samt till organisationer som arbetar mot trafficking. Jag skulle se till att resa till intressanta platser en gång om året. Jag skulle sluta oroa mig så jävla mycket för att hamna i rännstenen, och det skulle vara det bästa med alltihop.


Gemensam eller delad ekonomi?
Gemensam. Vi tjänar så olika från månad till månad att det skulle vara ohållbart att ha delad. Om det vore så att den ena tjänade de där fyrtio laxarna och den andra hade CSN skulle delad ekonomi vara ännu värre. Hur kul är det att den ena parten kan resa bort, köpa nya vinterskor och äta på restaurang medan den andra inte ens har råd med busskort? Såklart skulle man få reglera det lite, men att dela rakt av på mitten skulle icke fungera för mig i ett sånt läge.

Etiketter: ,