19 juni 2007

Fetma

Herregud, ska vi inte införa föräldralicens snart? Jag mår illa.

Etiketter: ,

8 Åsikter

Anonymous Anonym:

Sjukt att mamman säger "jag är så stolt" Vadå stolt? Hon höll ju på att mata ihjäl ungen. Bantningen är ju inte mammans förtjänst.

09:48  
Blogger Anna Nio:

Exakt. Om något borde hon väl ha skämts.

12:36  
Blogger Mård:

Modern i fråga borde sannerligen åtalas för grov misshandel, minst. Sedan vilka ev förmildrande omständigheter som förelåg torde vara rättens uppgift att ta hänsyn till. Hell, jag går bananas på hur respektlöst folk behandlar barns kroppar. Även i icke-extremfall, hur smart är det med råsöta (jag skulle storkna av dem) mellanmål varje dag på dagis t ex? Eller hur smart är det att trösta sin unge med mat och godis varje gång den grinar? Heh, Pavlov, titta vad vi har lärt oss.

16:13  
Blogger Anna Nio:

Mård: Jag är helt med dig på den här, jag begriper inte heller hur man som vuxen kan göra så mot barn. Att säga att barnen bara vill ha ditten och datten och vägrar äta något annat är ju fullständigt perplext; T.ex.: de vill bara äta hamburgare. Jaha, men vem var det som började ge dem hamburgare att äta? Vem är det som fortsätter ge dem hamburgare att äta? Vem är det som faller till föga för deras gråt och skrik om hamburgare? Barn kan inte klandras själva för sin kost, det är föräldrarnas och andra vuxna i deras liv som är skyldiga att sörja för en god kosthållning.

16:26  
Anonymous Anonym:

Tja, hon kanske är stolt över att BARNET lyckats? Man KAN faktiskt vara stolt över andra än en själv...
De flesta som är i sådant kroppsligt skick som barnet och mamman befann sig i brukar enligt min erfarenhet vara antingen 1. efterblivna 2. ganska grovt psykiskt störda 3. båda.

22:53  
Blogger Anna Nio:

Självklart kan man vara det, men det verkar i mina ögon konstigt att vara stolt över att någon som man närapå dödat har klarat sig undan, bara genom att hålla sig ifrån en själv och ens matvanor. Jag skulle inte känna stolthet, utan skam över att jag försatt mitt barn i livsfara. Men men, alla reagerar väl olika, jag kan bara inte förstå hennes reaktioner, lika lite som hennes uppfostran.

22:59  
Blogger Dallerberg:

Det är som att vara stolt över att ens barn lyckats simma iland när man slängt ut det mitt i atlanten :D

21:28  
Blogger Anna Nio:

Ja, asbra liknelse! :D

21:35  

Skicka en kommentar

<< Home