14 juli 2006

S.O.S - En segelsällskapsresa

Ålrajt, jag ska göra ett försöka att berätta om min lilla semester i stora staden då. Stop me if you've heard this before.

Torsdagen:

Jag mötte upp Marre för att shoppa loss lite i Stockholms undre värld. Första butiken, Bröderna Erikssons Dammode, var såklart stängd, men skulle öppna en kvart senare. Vi hängde utanför någon minut, etablerade att vi kände oss skitdumma och troligen såg antingen dito ut, eller också misstänkta. Vi gick tvärs över gatan och köpte varsin glass för att avvärja hotet vi eventuellt utgjorde. Slutligen kom det två fruntimmer och öppnade, och allt i den pyttelilla affären var förstås tokfint. Men också tokdyrt.

Vi drog oss vidare till affär nummer två, Beyond Retro, som hade löjligt mycket
att erbjuda, till ytterst överkomliga priser för det mesta. Marre köpte en fin kepa till sin gubbe, och jag hittade en Dorothy-rutig rosa kjol med spetskant, samt en plisserad lila klänning med rosa blommor och knyt i halsen. Den sistnämnda behöver sys in en aning upptill, saknar ett skärp i midjan, och nyttjandet av underklänning/kjol är absolut nödvändigt, men annars väntar jag med spänning på att bära den. Endast 430 spänn gick detta på, ytterst lyckat! Det fanns även ett par underbara silverpaljettpumps som passade ganska bra, men som var supervingliga att stå i. Så de fick stå kvar på hyllan. Synd och skam på nåt så vackert.

Efter denna korta men underbara shopping spree mötte jag upp min mor och min bror för att äta lunch på en klibbigt varm thairestaurang som hette Pong. Min bror skämtade om restaurangen Ping säkert fem gånger innan han gav sig. Såna är vi i min familj. Jag fick en demoskiva av brorsans band, Prometheus, vilken jag faktiskt lyssnat på, hela skivan! Den var inte oäven, även om det är långt ifrån vad jag frivilligt skulle lyssna på. Det var mycket fingerfärdigt SYNTHspelade av min vördade broder, hear ye. ;)

Framåt eftermiddagen mötte jag upp Andrea efter att hon slutat jobba och knallade in på lite butiker, köpte vatten för trehundraelfte gången redan, och satte oss under körsbärsträden mellan Medis och Södra station. Där var det svalt och skönt och vi pratade strunt och hade det bra. Vi tog senare en tripp till Solna, till Addis temporära det-pågår-mögelsanering-i-min-riktiga-lägenhetsboende och gjorde vegoburritos. I parken utanför finns det hundratals kaniner, helt sjukt. Vi såg en Gandalf-kanin som bara måste vara stamfader. Han hade skägg. :D

Fredagen:

Marre och jag fortsatte vår shoppingkarriär med att promenera från helt fel hållplats till Sivletto. Vid det här laget hade även världens bästa Ål anlänt till staden, för att senare se Depeche i plymer och strass, så hon hängde med på utflykten på söder. Sivletto var sjukt tjusigt men var dessvärre också för pricey för min smak, ven om jag skulle kunna bo där jämt bara för att det fanns så mycket fint att fingra på.
Marre drog strax till jobbet och jag och Ella tog oss till Gamla Stan för att möta upp Gejke som var fresh off the banana boat från sin jättelånga Thailandsresa. Vi fikade i källaren på Chokladkoppen, där det var helt sjukt svalt och skönt. Obegripligt att människor vill sitta utomhus när det är så äckligt varmt att man knappt kan andas ens. Underligt indeed.

Efter ett par ytterst starka senapsmackor så tog Ålen och jag oss till centrum och strövandrade på H&M och Din Sko och annat som finns i Göteborg också. Man är alltid så himla smart på semestern. Nåväl, alla H&M-freaks vet ju att bara för att nåt finns på en butik betyder inte det att det finns överallt, så mycket riktigt hittade Ella ett jättefint birandigt linne och jag köpte en toksnygg Harrington*liknande jacka med leopardfoder (TVÅHUNDRA SPÄNN! Jag kan fortfarande inte fatta det. Det känns som att man lurat nån. :D). None of which vi sett här i stan (än). Din Sko hade även den goda smaken att rea ut sina basketsko-knock offs för femtio riksdaler. Äntligen fanns det ingen ursäkt att inte köpa ett par turkosa pjucks. :D

Jag tog mig hem till mina eminenta värdar, Martin och Emelie, igen och hävde i mig lite mat, tog dagens andra dusch (Denna värmebölja! Please don't ever come back!), samt rev och slet otacksamt i min medpackade garderob. Kutade iväg i högklackat för att möta upp Madde och ta några öl på Bröderna Ohlsons. Senare fick vi sällskap av Marre, samt efter spelningen, även Ella, Gejke och Sara. Det blev en tidig men trevlig kväll, och jag vågade smaka på guacamole. Jag gillade det inte, men jag smakade.


Åh, nu orkar jag inte mer just nu, jag har ju så svårt att begränsa mig när jag ska beskriva saker, damnit. Säg till om det är tråkigt och långrandigt, om ni föredrar det rutigt, månntro? (HEHU.)

* På bild nummer två, en "riktig" Harrington, för den som kanske inte vet hur de ser ut...

4 Åsikter

Anonymous Anonym:

Jag spelar inte synth, jag spelar keyboard! ;D

01:50  
Blogger Anna Nio:

Hahaha,jag visste att du skulle bli upprörd! Score! :D

10:15  
Anonymous Anonym:

...och jag visste att du visste att jag skulle bli upprörd...:)

11:18  
Blogger Anna Nio:

It all works out in the end. :D

12:17  

Skicka en kommentar

<< Home