09 oktober 2006

Obegripligt

En sak jag absolut inte förstår är hur ett sjukhus kan ha upptaget under sin telefontid. Vad hände med kösystemet? Hur ska man kunna komma fram om det bara är upptaget hela tiden? Det värsta är att det inte är första gången det händer mig heller.

Ibland har jag kommit fram efter telefontiden och iskallt fått höra av en torr Mölndalstant att telefontiden är slut och att jag får återkomma imorgon mellan Okristligt Tidigt och Alltid Upptaget, tack. Men, säger jag, det går ju inte att komma fram, hur hade ni tänkt lösa det? Uppenbarligen tror inte Mölndalstanten på mig, jag menar, andra människor kommer ju fram till hennes växel precis hela tiden, surely så överdriver jag.

Fast jag gör inte det, det är det som är så hemskt. Det är bara det att de andra människorna, de klagar inte, de säger inte ifrån att deras växelssystem är ett dåligt skämt. De är bara nöjda i mjugg över att de kom fram medan någon annan sucker (läs jag) inte fick komma fram.
Jag har försökt nå hudmottagningen på Frölunda sjukhus i två veckor nu. Det går inte att komma fram. Jag får dras med min kassa hy tills jag dör. Buhu.

Och nu tog telefontiden slut. Kul, riktigt kul. Och det är fortfarande upptaget.

Etiketter:

3 Åsikter

Anonymous Anonym:

Jo, det är riktigt fånigt det där. Har haft behov av att besöka vårdcentralen här ute senaste veckorna. Fast det gick oväntat bra, jag kom fram, fick lämna nummret och så ringde de upp lite senare.

Sen att jag inte fick nån hjälp där öht, det är ju en annan sak :P

12:23  
Blogger anna:

det är exakt samma sak här, ständigt upptaget, och sen tar tiden slut. om du vet vilken läkare det är du vill träffa så ta reda på dennes direktnr, fast där är det ju nästan alltid samma upptaget-problem.
om du inte kommer fram där så brukar det finnas andra nr än växeln, man kan hitta på eniro.se hitta.se eller om man googlar fram sjukhuset/vårdcentralens egna sida, brukar ligga under kommunens sida. jag brukar ringa till nr jag vet är fel, men sen vara toktrevlig och tigga och be om hjälp, och då kan man lyckas få till de att en läkare ringer upp dig istället. och nån gång har jag även skickat brev och bett att bli uppringd.
och om inte ens det hjälper så tycker jag du ska gå in på sjukhuset och vara väldigt högljud och kräva hjälp, nästan vara lite oförskämd, för ibland så är det det enda som hjälper tyvärr. vi som sitter tyst och snällt och väntar på vår tid och plats får aldrig nån uppmärksamhet. illa.
lycka till :)

13:06  
Blogger Anna Nio:

Martin: Ja, vårdcentralen må vara hopplös men man kan ju i varje fall få lämna sitt nummer, det kan man inte på Frölunda sjukhus. Skitkass. :(

Anna: Ja, jag vet att man måste vara otrevlig men jag klarar liksom inte av det, inte på ett konkret och kyligt vis i varje fall. Jag blir mer bara hysterisk och blir därefter bemött med frost och (om möjligt) ännu mindre hjälpsamhet istället. Men jag hittade en mailadresss till dem som jag visserligen inte hyser nåt som helst hopp om att få svar från, men åtminstonde har skrivit ett kort och syrligt brev till.

16:05  

Skicka en kommentar

<< Home