14 maj 2016

En liten lista


Jamen hej, det var ju inte direkt igår.

Jag har tänkt att jag ska ringa dig, bloggen, men det blir liksom inte av. Det är verkligen inte du, det är jag. Helt klart. Jag har bara inte orkat. Förlåt, bloggen. Jag tycker ju om dig egentligen, you've always been good to me, liksom. Men ändå.

Jag tvivlar på att detta inlägg innebär en stadig kontakt igen, men man vet aldrig. Vi ses ju nu i alla fall; alltid något. Väl?

Vi kör en enkel och oseriös liten lista nu i alla fall. Hittad hos Flora.


Hur har din dag varit?
Har inte upplevt så mycket dag ännu, eftersom klockan "bara" är 11. Jag har gått upp, tagit mina mediciner, och slökollar på "Say Yes to the Dress Canada" på TLC medan jag läser bloggar på vilda webben. Man kanske skulle äta frukost? En sak som jag är så himla bra på att glömma bort att göra på lediga dagar.

Vad skulle du ha hetat om du inte fått det namn du har nu?
Fanns aldrig några alternativ till Anna. So much so att när min storebror Erik kom till världen först blev föräldraenheterna lite ställda; det här var ju inte Anna, vafan?

Vilket är ditt största beroende?
Socker, kanske. Vill ha nånting sött i stort sett varje dag, dock inte så mycket per gång - äter typ aldrig upp en hel påse godis på en gång (eller ens på tre gånger). Typiskt dåligt beteende enligt tandkrämsreklamerna, att äta socker ofta. Men gott!

Vad gör du när ingen annan ser?
Petar näsan, pratar med mig själv, håller imaginära konversationer med imaginära personer.

Finns det något helt vanligt en gör som du tycker är ovanligt roligt?
Diska. På riktigt. Jag har så sakteliga kommit till insikten att jag fanimig gillar att diska. Så himla konstigt, men så är det. Älskar också att organisera saker, att bygga Ikeamöbler, och att måla väggar.

Om du skulle bli psykiskt sjuk, vilken sorts sjukdom skulle du drabbas av?
Hm, beroende på hur man ser på saken är jag kanske redan psykiskt sjuk, eftersom jag har ADD. Vet iofs inte om det räknas in där, eftersom det är ett neurologiskt tillstånd. Annars utbrändhet. Har redan varit där och nosat ett par gånger och vill verkligen inte tillbaka.

Vad beställer du på krogen?
Öl - god, god, öl, som brown ales och liknande. Mmm.

Vilken är din största skräck?
Att bli våldtagen. Att min tarmsjukdom ska bli ännu värre. Att få Alzheimers (jag har redan fruktansvärt dåligt minne och är bara 36). Att aldrig nånsin "bli" nånting.

Hur gör man för att ragga på dig?
Hahahahaha. Nej. Det gör man inte.

Vad har du funderat över på sistone?
Oj, wow, så mycket saker (som alltid). Male privilige, framtiden, egenföretagande, hur adelsmän egentligen fick in pengar när det ansågs som en galenskap att de ens skulle tänka på att arbeta, varför föräldrar inte verkar lära sina barn att ta ansvar i små, små vardagssituationer, min egen hälsa, sommarens kommande, hemska ekonomiska situation, och kanske tretusen andra saker.

När skäms du?
När jag gör fel, när jag tänker fel och när jag säger fel. Det kanske låter som att jag skäms jämt, men för mig handlar detta om de situationer då nånting inte kopplar rätt i skallen - det är iaf så det känns - och att saker då kommer ut i fel ordning eller bara inte håller ihop helt. Vet inte riktigt vad som sker just då, men det är ingenting jag tycker särskilt mycket om. Det är inte så att jag väljer att börja i fel ände av en mening eller så, utan det verkar mer som nåt slags tics, typ. Och eftersom det inte direkt känns om nåt jag kan styra över egentligen så borde jag inte skämmas över det, men som de flesta vet är det svårt att  välja att inte skämmas över nåt som man redan skäms över. Om ni fattar hur jag menar?

Vem är den mest kända människa du talat med?
Hmm, Tommy Körberg, kanske, eller Jan Guillou, eller Lasse Holm. Låter som att jag hängt med svenska gubbmaffian här.

Vilket uttryck använder du lite för ofta?
"Jag minns inte riktigt", "hehu", "det är som/påminner mig om…".

Har du någon gång fått en konstig komplimang som varit bra ändå?
En läkare som satte in en CVK (central venkateter) i min hals då jag opererades för min tarmsjukdom då jag var femton sa att jag hade en riktig drömhals. Den var så lätt att operera på. Konstigt, men bra. Har också fått höra av en gammal dejt att jag var som en seriefigur, för att jag såg overkligt het ut.

Vilket är ditt vanligaste vardagsproblem?
Time management. Stress.

Vad gör du när du är ledsen?
Gråter, ömkar mig, gräver ner mig i allt som är dåligt nånsin. Superproduktivt, I know.

Om du bara fick ha på dig en sak för resten av ditt liv, vad skulle det då vara?
Morgonrock. Skönaste plagget.

Har du någon gång slagit någon?
Ja, ett ex - fast jag träffade inte så bra för han värjde sig med armarna. Vilket nog var bra, men i stunden ville jag bara träffa hans jävla ansikte. Kanske ska inflika att det inte direkt var påkallat, och heller inte handlade om några rediga knytnävsslag, utan frustrerade och arga handflatevevningar.

Vad ser du fram emot just nu?
Kvällens b-filmshäng med Mr T, Fia, Peter och Håkan!