16 oktober 2005

Inbrott!

Hjälp, vi har haft inbrott i källarförrådet!
Jag skulle gå ned för att leta efter foton som jag lyckats malplacera totalt, och när jag låst upp dörren till källaren så har någon otrevlig person ställt en cykel framför vårt förråd. Jag lyfter irriterat bort den, och då ser jag att vårt lås är borta. Hjärtat hoppar till, och krumbuktar sedan oroväckande när jag ser att allt är omkullvält där inne.
Jag står bara och stirrar på alltihop, och säger "Men vafan?" högt ett flertal gånger. Polletten trillar till slut hela vägen ned, och jag inser att vi måste ha haft inbrott, eftersom vi gick igenom hela förrådet och rensade och städade, för några veckor sedan, så finns det ingen möjlighet att det kan se ut som det gör nu. Jag kutar upp för tre trappor och tjuter till Johan; "Vi har för fan haft inbrott!"!

Konstiga tjuvar var det också - de har tagit min väska, den med hjul som jag alltid har när jag reser, men inte själva hjuldelen, som gör att den är något att ha över huvud taget. Förvisso tror jag att de tog den för att lasta grejer i, men ändå. Nån jävla hjärna måste man väl ha. Fast jag antar att den som stjäl från sina grannar inte är särskilt klyftig eller trevlig.
De har även tagit min pappas kritstrecksrandiga kostym från 70-talet, tack för den. Affektionsvärdet överstiger ju såklart det faktiska värdet, men den är förstås värd en del i second hand-värde ändå. Mina korsetter (?) och ett par trasiga hängslen (??), en datagrej, min gamla Marwin-ryggsäck (??), Johans tennfigurer och tillhörande färger till dessa (?), en Ikealampa (??) som jag köpte under en julspecial för säkert fyra år sedan. Den är väl inte värd nåt, men jag tyckte mycket om den. Vet inte riktigt om något mer saknas, för det är ju så svårt att säga.
Dock har de inte tagit mina platåboots som är värda 1500 pix, och inte heller min silverdräkt som kostade 2200:- då jag köpte den. Men vem i hela världen vet att man kan få lite stålar för ett par korsetter, men vet inte att ett par boots kan gå att sälja? Det känns som att det måste ha varit ett par currygoter och deras nördiga pojkvänner som gjort det, för nåt annat verkar helt ologiskt.

Jag är helt darrig, Johan sitter i telefon med polisen nu, och han har redan pratat med alla grannar om att de måste hålla källardörren låst. Det har nämligen hänt ett flertal gånger att den vart olåst när jag kommit för att hämta saker.

Usch.

2 Åsikter

Anonymous Anonym:

Jo, vi har anmält till försäkringsbolaget, och de skulle skicka ut en blankett där vi får fylla i vad som stulits och andra handsvärdet på dessa saker.

Polisen sa inte så mycket, det finns ju inte mycket de kan göra direkt. Men vi ska uppmana Poseidon att åtminstonde sätta upp skyltar om att det är viktigt att låsa källardörrar efter sig. Jag ska se om de kan tänka sig at stänga av/byta portkod också, portkodar är bara av ondo, det är mycket bättre med porttelefon och nyckel. :P

12:19  
Anonymous Anonym:

så jävla läbbigt det där ju. :( hade du bara haft min kickbike kvar, hade dom SÄKERT bara snott den - FÖR DEN VAR SÅ FIN Å VÄRDEFULL! :D eller inte. läskigt iaf. klantiga grannar som inte låser efter sig dessutom.

23:50  

Skicka en kommentar

<< Home