09 december 2005

White Ribbon


Det här är jävligt fint tänkt, men jag vill vet var man kan köpa sitt band, inte snåla som svenskarna. Är inte en del av meningen att man kan supporta organisationen ekonomiskt, såväl som moraliskt? Sure, bara själva moralen är en vacker tanke, men om inga stålar samlas in så är det jävligt svårt att få till någon ändring av problemet.


Jag har jätteont i alla muskler i ryggen, och varför vet jag inte. Känns misstänkt som sjukdomsont i kroppen, fast bara superkoncentrerat till just ryggen i synnerhet. Knaprar Esberitox för säkerhets skull i alla fall. Nåt ska man ju göra.
Det är synd om människorna, särskilt mig.

5 Åsikter

Blogger Dallerberg:

Jag tycker iofs att white ribbon är skittöntigt. Precis som du säger, man köper det inte utan man måste göra det själv och hela poängen är att visa att man inte gillar våldtäkter.
Som om det finns folk som tycker våldtäkter är bra :D

16:06  
Anonymous Anonym:

Ja, fast när det nu finns en organisation som man kan köpa från så fattar jag inte varför ingen tar hit det till Sverige? Varför sitter nån pajsare på Aftonbladet och säger att det bara är att tillverka själv, utan att ge credit where credit's due?

Nej, det finns nog inte många som gillar våldtäkt, men det händer ju ändå hela tiden, och det är alldeles för många män - som INTE våldtar - som inte säger nånting. det gör mig jävligt arg bara.

00:02  
Blogger Dallerberg:

Ja det gör mig sjukt SJUKT förbannad också, men jag tror inte lösningen är att göra ett band att ha på sig utan snarare kanske att DÖDA ALLA MÄN!? :D

22:30  
Anonymous Anonym:

white ribbon är det töntigaste som finns. alla våldtäktsmän lär ju också gå runt med band, bara för skojs skull liksom.
det är så svenskt och supertöntigt med white ribbon, och bröstcancerbandet, och Blå Bands dillsoppa.
precis som att ANTIRASISM och ANTIBARNPORR är de största klubbarna på QX. det är så töntigt att stoltsera med självklara saker, åsikter som 99% av befolkningen redan har. vad är poängen? att övertala våldtäktsmän att det är fel? ok, smart.

lämna vita bandet hemma så ser inte de jävla horsnubbarna dig komma när du sätter ett knä i skrevet på dem.

20:08  
Anonymous Anonym:

Jag tycker också att de flesta band är jävligt töntiga. Det är väl ändå ingen som stoltserar med att de tycker att våld mot kvinnor är rätt och nyttigt direkt? I varje fall inte särskilt öppet.

Anledningen att jag tycker det här bandet var mer värt var att det är en organisation av MÄN som gör det. Vi kvinns kan ju skrika att vi inte vill bli spöade och våldtagna så mycket vi vill, och ogranisera och samla in pengar, men det är ändå männen som måste sluta slå i första hand, männen som måste ta sitt ansvar som det "starkare könet".

Alltså tycker jag det är fint gjort av de män som reagerar och säger ifrån, samt visar ett moraliskt ställningstagande, att de uppmärksammar problemet och att de vill ha ett slut på det. Självklart löser man inte mäns våld mot kvinnor genom att bära ett band, men nånstans ska man ju börja, och att erkänna problemet är faktiskt ett jävligt svårt och stort steg för många.

15:58  

Skicka en kommentar

<< Home