16 september 2006

"Oh my god, thank you ABC!"

Jag har mjukstartat vår Extreme Home Makeover med att börja knåpa ihop smaragdgröna sammetsgardiner till sovrummet. Jämrans vad fint och skönt det ser ut nu. Sammetsgardiner is the BOMB!
Nästa vecka blir det tapet- och färginköp, och förhoppningsvis även Ikea, men det ser mycket mörkt ut för att vi ska kunna få det köksbord vi vill ha. För vidare ångest över detta kan man läsa Annas inlägg. Lyllos dig som fick dig ett bord ändå. :)

Det preliminära planen för nu och längre framöver är som följer:

Sovrummet ska få en mjukt beige/lattefärg på tre väggar, samt en ljuvlig brun fondtapet med guldiga palmer på. Sängstommen blir antingen denna eller denna. Rislampor ska upp i taket, en vid sängen och en vid garderoberna. Gardinerna blir som sagt smaragdgröna sammetsdarlings, och så ska vi hitta nån slags sängbord, nya sänglampor och små pallar att lägga kläder på. Några hyllor med gröna växter och inramade foton på väggarna kommer också tillkomma i framtiden.

Vardagsrummet kläs in i en ljust grön, diskret palmmönstrad tapet, de vinröda gardinerna åker ut och lämnar plats för petrolfärgade jämlikar i taft. Fåtöljen, golvlampan och den gamla soffan få bo i vårt gästrum, och istället köper vi den här fantastiska soffan. Bakom den sätter vi upp ett par hyllor för att man ska ha ett extra-bord bakom ryggen, samt för att kunna gömma saker bakom soffan. :D Ett nytt, mindre soffbord, mer blommor och säkert lite mer hyllor kommer längre fram, samt en roligare vardagsrumslampa och nägon form av läslampa bakom soffan. Många inramade planscher och bilder ska också upp på väggarna.

Hallen blir mustigt vinröd, med en guldig medaljongfondtapet på den lilla väggytan som finns vid ytterdörren. Två nya skoställ, varav ett får extraknäcka som sittplats, samt en matchande hatthylla ska inköpas. En liten rad med krokar kommer upp bredvid ytterdörren, och nya glittriga lampor åker upp i taket. En låg bokhylla eller annan förvaring kommer till, och var vi ska göra av den gamla byrån vet jag ännu inte. Men den måste räddas, den är alldeles för fin för att kasseras. Ett draperi för att rama in dörröppningen till vardagsrummet ska också synas någon gång i framtiden. Massor av foton och bilder i guldramar även här, och en snyggare hallmatta hoppas jag vi kan hitta någon gång.

Tjejrummet (mitt sy-väsk-sko-klädrum) ska inte ändras så mycket, men någon trevligare väggfärg ska vi kunna ordna. Just nu lutar det åt en champagneaktig färg, om vi hittar någon fin sådan.

Gästrummet får en vit/beige diskret medaljongtapet och blir fyllt med gamla möbler tills vidare. De gamla knallröda sovrumsgardinerna eller de
gamla vinröda vardagsrumsgardinerna kommer få bo här också, samt att vi kommer troligen ha en madrass undanskuffad så att den går lätt att bädda upp om nån behöver kvarta här.

Köket blir en skön blå färg, golvet ska någon gång bli schackrutigt, och bordet (som då inte finns just nu) ska bli detta, tillsammans med matchande stolar förstås. Någon slags avlastningsbord letar vi som galningar till att ha så att återvinningen inte syns fullt så mycket, samt för att ha matberedare, pastaburkar, kokböcker och liknande på. Mer praktisk örtträdgård kommer också att ordnas med någon dag, och gardinerna ska bytas ut mot några roligare varianter. Inramade affischer och tavlor, samt en ordentlig köksklocka ska upp. Den nuvarande taklampan från sovrummet kommer att hänga över bordet, så att den får synas lite mer än den gör nu.

Badrummet har redan fått ett nytt draperi i medaljongmönstrat grått, och en badrumsmatta med dödskalle från Pluto/Lagerhaus kommer läggas ut snart, en mer passande hylla för prydnader och praktiska saker ska upp, nya och fler krokar ska in, och något mer praktiskt skåp för handdukar kommer förmodligen i framtiden. Även ett underskåp under handfatet tänkte vi försöka hitta någon dag. Väggarna behöver lite färg, men vad är inte bestämt än. Kanske terrakotta eller en rökig turkos? Det stiliga postskåpet måste vi hitta på något pratiskt med, det är också alldeles för fint för att överges.

Well, jag ändrar mig säkert under resans gång, men just nu är detta planerna vi tänkte satsa på. Men självklart inte allt på en gång, det har vi inte råd med. En hel del kan vi göra tack vare lånet i alla fall. :)

5 Åsikter

Anonymous Anonym:

Mycket tapetsering verkar det bli.... du vet hur mycket jobbigare det är att tapetsera än att måla va? Särskilt om tapeterna skall mönsterpassas...:)

11:40  
Blogger Anna Nio:

Det är ju mest färg! Men nej, jag har aldrig tapetserat förut, fast å andra sidan är det ju typiskt en sån sak som jag antagligen tycker är rolig fast den är jobbig. Hoppas jag. :D
Jag vet att åtminstonde två av tapeterna inte har mönsterpassning, och en av dem ska upp på en vägg som är typ 75 cm bred bara.

13:10  
Blogger Dallerberg:

Malm sängstomme har jag dreglat över länge :D
Man kanske skulle ta och slå till innan de slutar sälja dem.. fast nu har jag inte råd med nånting förutom körkortet :P

14:33  
Blogger Anna Nio:

Det finns ju en skitsnygg in- och utdragbar bokhylla/sängbordsfunktion att ha bakom huvudgaveln till Malm också, men den får inte plats i vårt sovrum. :(

15:07  
Blogger anna:

åh jösses amalia (ja jag anväder det uttrycket på allvar :P) vad sagolikt det låter! hälften av det roliga är ju själva planeringen, tycker iaf jag. och den sängstommen i trä, malm heter den väl som slagly säger, vill jag också ha! den är så fin, speciellt med hyllan bakom och det bordet man kan dra över sängen! men det får inte plats hos oss heller plus att pengarna tog slut förra veckan :)

02:17  

Skicka en kommentar

<< Home