13 september 2006

Flax

När vi flyttade in hit för över ett och ett halvt år sedan klagade vi på tapeterna i några rum, eftersom vi tyckte att de var onaturligt slitna för att bara ha suttit uppe i två år prior. Efter ungefär ett år, trettio-fyrtio samtal till husvärden och ett enda gyllene samtal till Hyresgästföreningen så kom det en tant och tittade på tapeterna. Så vidare efter mycket om och men fick vi slutligen veta att vi fick nya tapeter till ett av de små rummen. Vi fick välja mellan två olika kollektioner, och skulle vi ha nåt annat kunde hyresvärden lägga en whopping 37 kronor per rulle, resten skulle vi få stå för själva.

Vi hittade lyckligtvis en tapet från en av de utvalda kollektionerna, som var rätt fin, och som vi hämtade hem, tillsammans med golvpapper, tapetlim, maskeringstejp och annat man behöver.
Men vi var ganska missnöjda att vi inte fått mer, eftersom både kök-, hall- och sovrumsväggar är i dåligt skick för att vara så nyrenoverade som de faktiskt är. Så idag ringde min man och frågade en sista gång.

"Jo, vi trodde att vi skulle få tapeter för flera rum här."
"Ja, det skulle ni också."
"Eh, jaha, vi har nämligen bara fått för ett rum..."
"Va? Men det stämmer inte."

Tydligen skulle vi få tapeter till både kök och hall i varje fall. Min man nämnde då att vi hade bestämt oss för att måla de flesta rummen istället för att tapetsera också, samt att även tapeterna i sovrummet inte var helt i sin ordning.

"Jaha, jamen då är det absolut lugnt att ni får ut färg från oss till alla tre rummen. Ni kan hämta det imorrn eller i övermorrn."

Så vi får gratis färg till hallen, sovrummet och köket! Se vad man kunde gått miste om ifall man inte varit ihärdig som en igel! Nu sparar vi säkert minst en tusenlapp, PLUS att vi får rollers och penslar och liknande av dem nu med, ytterligare sparade pengar, tjoho! :D Äntligen lite flax, det förtjänar vi. :)

5 Åsikter

Anonymous Anonym:

Congratulations, and celebrations! :D

18:36  
Blogger Anna Nio:

Whee! :D men inte lika (lågt som Glocalnet) lyckat som era köksluckor, hörde jag. Där snackar vi råfett med flyt! :D

18:41  
Anonymous Anonym:

Skicklighet kära syster, skicklighet....:)

06:00  
Anonymous Anonym:

Ni sparar mer än en tudenlapp kan jag säga. Färg är gördyrt! En 10 liters burk ( räcker oftast till ett rum) kostar runt tusenlappen.

18:39  
Blogger Anna Nio:

Emma: Vi har inte så hemskt stora rum så vi har räknat på mellan två och sex liter per rum, men att spara mer än en tusenlapp låter förstås toppen för vår del. :)

22:07  

Skicka en kommentar

<< Home