20 juli 2007

Outbreak

Jag är alltså sjukskriven.

Jag vet inte än vad som felas mig, men jag ränner fram och tillbaka till vårdcentralen så ofta att jag har FRIKORT numera, som en annan benskör tantilara. Efter tusen blodprover, femhundra suckande sura läkare, en skallröntgen och en psykolog så säger de att det är något psykiskt. Utmattning, utbrändhet, nåt sånt hippt och inne begrepp passar nog bra, tror jag. Jag orkar inte gå in på det så noga, eftersom jag är hjärtligt trött på att vara sjuk och inte det minsta hjärtligt utan snarare rönnbärssurt less på att dra hela harangen för varenda sur gubbläkare jag blir hänvisad till.

Men. Alltså. Jag är trött JÄMT, har insett först nu att jag alltid varit det och att det INTE är normalt. Jag blir utmattad så snart jag gör nåt, är över huvud taget utmattad non stop men känner av det ännu mer vid anstränging. Behöver sova minst 10 timmar per natt, helst mer, och behöver vila ofta under min vakna tid. Har konstant huvudvärk. Värken blir värre vid anstränging, ofta så pass illa att jag bara ligger ner och svär och mumlar i smärtdimmor. Har fått skitkasst minne, kan ofta inte hitta rätt ord när jag pratar, tappar ibland saker hux flux och blir yr och får hjärtklappning vid ansträngning. Så. Sucks to be me!

Jag har INTE järnbrist, en tumör, migrän, nåt njurfel, massa andra saker man kan kolla via blodprov, och det beror inte på min tarmsjukdom. Mot huvudvärken har jag fruktlöst provat paracetamol, dubbelt så starka paracetamoltabletter, tramadol, karisoprodol, koffeinvärktabletter, och jag kan inte prova ibuprofen på grund av tarmsjukdomen.

Så nu vet ni, om ni inte redan visste för att jag berättat på nåt annat vis, typ mentalt, röksignaler, MSN eller andra magiska trick.

Etiketter: ,

9 Åsikter

Anonymous Anonym:

Baby... :( Jag är bara himla glad att det INTE är en tumör. Man måste se livet från den ljusa sidan... YEAH RIGHT! Kram!

11:52  
Blogger Dallerberg:

fyfan vad värdelöst :(

Men du kan ju hålla tummarna att det är psykiskt iallafall för då går det ju att bota.

Men det låter ju galet att psyket kan ge en sån huvudvärk.. och förövrigt tycker jag läkare verkar använda just den diagnosen när de inte vet vad fan som händer..

Men iallafall, jag tror inte det är ett dugg nyttigt att jobba med saker man inte tycker om, och jag VET att det inte är nyttigt att inte ha pengar. Jag fick värsta magsmärtan från helvetet en gång(då jag var FATTIGHJON :D) men läkarna hittade ingenting, inte ens lite magkatarr :P

12:18  
Anonymous Anonym:

Jag känner mig också ganska ofta trött fastän jag inte borde vara det... I mitt fall kan det iofs bero på en kombination av brevbärarjobbet och mitt snarkande och sömngående, men vem vet, det kanske ligger i släkten? :(

15:17  
Anonymous Anonym:

Det där med att vara trött jämt känner jag igen. Ingen ork. Ingen energi. Ingen lust. Grinig. Aggressiv. The list goes on and on!

Min trötthet är också psykisk, deprimerad som jag är med svåra ångestattacker. i snart 15 år har jag levt med detta. Finns det något bot? Nejdå, läkarna tycker bara att man ska knapra det ena pillret efter det andra...några har föreslagit promenader som botemedel. Men vem fan orkar gå promenader när man är trött än mindre har ångest och inte vågar gå ut?!

Jag har helt enkelt fått lära mig att leva med det, sorgligt nog. För i det här landet är psykvården ett skämt. Inte fan har jag råd att pröjsa 4-500 kronor i timmen för en psykolog/psykiater. Så det är bara att knapra piller och hålla käften och lida i det tysta. För någon annan hjälp finns inte att få.

Så söta lilla Anna, bit ihop och ta dagen som den kommer. Kram på dig! /Teresa

23:30  
Blogger Anna Nio:

Jess: I'm with you on the tumör-fronten, alltså. Mycket glad att det inte var det. :)

Marre: Ja, jag tror att en stor andel till varför jag klappat ihop ligger i min ständiga stress och rädsla för att inte ha pengar så jag överlever. Har också insett att jag haft det så i tio år nu, kanske inte så konstigt att jag inte orkar kämpa mer.

Erik: Usch, hoppas det inte är en trött-gen. Men å andra sidan så borde ju antingen mor eller far lida av det också, vilket jag aldrig hört nåt om att de skulle göra. Men snarkningar och sömngående försämrar ju sömnkvaliteten avsevärt, så det påverkar säkert att du är trött. Själv har jag aldrig varit så trött som när jag var brevbärare - jag somnade ju när jag gick då! :O

Eurotrashgirl: Promenader? Cheesuz. Som jag fick höra, efter att jag förklarat att jag inte orkar göra en jota, inte ens diska lite, utan att bli extremt trött och få sjukt mycket mer huvudvärk: att det inte är bra att bara sitta inne, att jag borde försöka komma ut lite, kanske ta en halvtimmes promenad om dagen? Men god. Damn. It. Skulle vilja spola rent i alla läkares öron så de faktiskt LYSSNAR på sina patienter istället för att sitta och sucka och vilja skicka iväg dem, helst utan någon diagnos eller hjälp, alternativt med en massa piller som inte hjälper. :(

01:55  
Blogger Madde (maddepladder):

Hoppas du får bra hjälp snart...

Många kramar!!!

17:44  
Blogger Mård:

Håller med maddepladder, hoppas du, eller någon annan smartiz bananiz, kommer på någon lösning snart så att du mår bättre.

09:47  
Blogger Anna Nio:

Tack Madde och Mården, det hoppas jag med. :)

14:24  
Anonymous Anonym:

Hej Anna!
Har själv varit utbränd och kämpat mig tillbaka. Inte lätt alls. Och i mitt fall handlade det om en galen psykopatpojkvän plus ett nattjobb och trassel och massa bråk människor emellan på jobbet som knäckte mig. Sömntabletterna hjälpte inte och knapra citodon blev vardagsmat och sedan nästan verkningslösa. Har själv funtat på att kolla om jag är amalgansskadad vilket jag tror alla är mer el mindre! Har du kollat upp det hela. Tex på: http://www.amalgamskadefonden.se/
Stämmer in på dina symptom eller hur!?! Amalgansanerar man sig så är sedan livet tillbaka så småningom... Skall själv göra detta inom en snar framtid =)
Annars finns det en massa annat som jag funtar på. Elalergi (även i lindrig form kan den ju åxå påverka om man är försvagad kroppsligt) Överskott på jästsvampen Candida ger åxå dina symptom om du vet? Sök info på denna sida om vill: http://ehdin.com/?lang=swe
På innehållsförteckningen längst ned på sökrutan sök på Candida =)

Själv ger jag mig självhjälp med akupuktur ( gått flera kurser) och det är oerhört effektivt. Det är nästan så att alla borde lära sig det grundläggande inom akupunkturläran och Fem element/Sex Ki för där ligger många förklaringar ang sjukdomar. Man kan då även behandla sig på huvudpunkter på händerna och det är oerhört lätt att lära sig, believe me!!
KRAM och önskar dig bot och bättring!

23:37  

Skicka en kommentar

<< Home