23 juli 2007

The Who

Jag har en fråga: vem fan är Alex Schulman? Varför är han "Sveriges största bloggare"? Är det förresten bara jag som tycker att termen 'största bloggare' borde indikera en kroppshydda av planetariska proportioner? Borde det inte heta 'Sveriges mesta bloggare' eller nåt sånt?

Men åter till saken, är det bara jag som inte har en aning om vem människan är? Jag hörde först talas om honom typ förra veckan, och tydligen är han då en superkalasultrakändis som jag helt missat. So be it, jag bryr mig inte vidare mycket om kändsiar ändå. Men nu är jag nyfiken, och jag vet fortfarande inte vem han ÄR. Jag menar, kan han nåt? Skriva böcker eller jonglera eller så, har han nåt riktigt jobb också, eller är han bara bloggare? Dök han upp ur ingenstans eller har jag missat honom i flera år?

Och hur fan BLIR man proffsbloggare? Jag fattar inte dealen med proffsbloggandet. Det verkar endast gå ut på att skriva 47635528 inlägg per dag, skit samma om de är välstavade, sanningsenliga eller intressanta, bara det står nåt, helst nåt som folk kan bli lite sura på. It's insane.

Är han inte lite skelögd, apropå inget? Sånt är fint, jag dras till skelögda människor har jag märkt. Kanske är Schulman en bra kille då? Nåja, vad vet jag, jag har ju ingen aning om vem han är.

Etiketter: ,

14 Åsikter

Blogger Madde (maddepladder):

Jag har heller ingen aning om vem han är, annat än att han syns både nu och då i diverse media. Bland annat gjort nåt tv-program med sin bror tror jag...?

I alla fall har jag aldrig hört, läst eller sett någonting av/med honom som får mig att vilja ta reda på mer. Kanske man borde?

19:24  
Blogger Anna Nio:

Haha, nä, jag vet inte om man borde ta reda på mer heller, kanske läsa hans blogg då och då på sin höjd om man har lust. Jag blir då och då bara helt baffled av mediacirkusen och deras påhitt - plötsligt står det om samma människa ÖVERALLT, och man sitter själv som ett frågetecken och vet inte vem det är alls. Undrar om det inte är lite 'kejsarens nya kläder' över det hela, ingen törs erkänna att de inte har en susning om vem det är så alla skriver vidare och hypar. :D

19:30  
Anonymous Anonym:

Meh Anna.. :D Han är Stureplanskändis tror jag. Typ känd för ingenting, lite som Paris! Han skriver krönikor i punk.se som jag läser då och då. Från att ha hatat honom rätt rejält (brukar hata "såna" människor ibland) så tycker jag numera han är lite smårolig. Ibland. Men om du tar reda på vad han verkligen är känd för, om han faktiskt gjort något, let me know!

19:44  
Blogger Anna Nio:

Jess: Men det förklarar ju allt! Stureplan och jag, vi är inte så tajta, va. Man kan säga att jag hellre skulle bada i bajs än hänga på Stureplan, till och med. Punkt.se och jag, vi skyr varann som pesten, sämre tidning får man leta efter, tills man hittar City, vill säga. Aftonbladet och jag, nå, jag läser på föräldrasidorna, och tokbizarra rubriker, men annars vet jag noll och inget om denna värld. Och jag läser så gott som aldrig krönikor över huvud taget.

Lovar att tala om ifall jag får info om hans verkliga identitet, så att säga. :D

19:51  
Blogger Unknown:

Han är en ex-redaktör för stureplan.se som bara kan göra en sak bra = blogga. Alla andra jobb får han sparken från. Till utseendet är han en blyg smal seminörd, ganska snygg, till skillnad från sin gnom till bror.

20:55  
Blogger Anna Nio:

Kära pojkfröken, TACK! Vilken tur att du är så kunnig på området, I owe you one!

21:03  
Anonymous Anonym:

Åh då fick jag också lära mig :D Btw, bra att du rättade dig själv där fröken Anna. Det finns ingen sämre tidning än City, även om punkt.se inte är långt ifrån... Jag har förresten alltid trott att herrn var bög också, vet inte varför. När jag nu läste (var tvungen att googla honom) att han har flickvän blev jag något chockad. Jaja, whatever makes him happy :D

14:19  
Blogger Sofia:

Uppfattningen jag har om honom är att han har en blogg som man kan läsa om man vill veta vad som rör sig i huvudet på en mellanstadiemobbare.

Mer än så är det inte.

Oprovocerad elakhet, småsinthet, och lite bilder på hans unge. Jag förstår inte varför folk tycker att den är rolig att läsa. Det är typ: "Här är en bild på en kändis, titta alla, ååå så ful och fet och små pattar hon har, HAHAHA JAG ÄR BÄTTRE ÄN ALLA!! JAG SKA SPÖA DIG PÅ RASTEN!"

Sen att han har betalt för att skriva krönikor, men inte hann skriva en dag, så då klippte han ut ett stycke ur en krönika som Filip Hammar skrivit och publicerade den som sin egen, och sen fick han betalt för det.

15:56  
Blogger Anna Nio:

Fia: Haha, jaha, det var han som gjorde det? Läste nåt om det och tänkte att det var ju särdeles korkat gjort. Som att ta en uppsats från sin storebror och lämna in terminen efter, när man har haft samma lärare. :D

Oprovocerad elakhet verkar vara det nya svarta. Folk tolererar inte att du och jag är jävliga, men nån som är KÄND, ja då är det en HELT annan sak, det är ju ROLIGT! Visst att det finns horder med människor som hatar de elaka proffsbloggarna också, men sak samma, även de hatiska läser ju bloggarna; It's a win-win situation för företagen som står bakom bloggarna alltså.

16:43  
Anonymous Anonym:

i stockholms .SE brukade han gärna skriva illa om göteborg i sina krönikor, och det roliga är att han skrev såna befängda saker att man inte visste om man skulle skratta eller gråta. :D
sen vill han gärna verka ganska cool tycker jag. men när man träffar honom så beter han sig som en liten liten liten rädd mus. jag blev faktiskt chockad första gången jag stötte på honom IRL (dagen efter jag läst en såndär göteborgskrönika dessutom).

17:56  
Blogger Anna Nio:

Lizan: Haha, mycket snack och lite hockey, alltså. :D

18:10  
Blogger Unknown:

nördmus, skulle jag vilja tillägga. en liten liten nördmus.

19:27  
Anonymous Anonym:

ja. väldigt lite hockey. hahaha. fast som göteborgare på stureplan träffandes denna idiot så kändes det ändå skönt att han var så töntig. för man förstod liksom att han MÅSTE få skriva dumma saker för att han har liten kuk. typ. :D

22:57  
Anonymous Anonym:

Haha, läs dagens DN, de har en artikel om familjen Schulman! När man talar om trollen....:)

05:25  

Skicka en kommentar

<< Home