16 mars 2006

Blomster

Jag är så sjukt dålig på att ta hand om blommor. Tråkigt nog är Johan likadan. Blommor och pengar, det är det vi är sämst på här.

I söndags hade plötsligt mina vackra rosor börjat sloka. Jag blev så förtvivlad att jag började gråta. Jag vattnade dem och bad dem ångestfyllt att de skulle återhämta sig, och så vattnade jag dem och andades en massa på dem (det är ju därför växter som man pratar med mår bra, det är inte så mycket själva pratet i sig som är magiskt). På tisdagen såg de glada och fina ut igen med några mindre blemishes som minnen av den horribla episoden.

Ett par dagar senare såg de ledsna ut igen, och förtvivlan och skräck grep mitt blödiga hjärta än en gång. Jag ställde dem i fönstret, tänkte att de kanske vill ha direkt solljus ändå. Från början stod de i ett relativt ljust rum, men inte direkt i fönstret, men det passade väl inte. Jag vet ju inget om blommor, sånt här är svårt!
Jag blir verkligen upprörd när blommorna slokar, jag känner mig som en dålig förälder och jag älskar min lilla rosa kärleksblomma så mycket att jag inte alls är beredd att släppa den ifrån mig än på ett bra tag.

Idag sjöng jag lite Elton John för den, hoppas den gillar "Tiny dancer" lika mycket som jag (och Elin. Och Ella). Alla gllar väl "Tiny dancer"?

2 Åsikter

Anonymous Anonym:

INTERNET! där finns säkert allt om blomskötsel. :)

14:07  
Blogger Anna Nio:

Jaa, fast jag vet inte vilken sorts ros det är, måste försöka ta reda på det först. :)

22:29  

Skicka en kommentar

<< Home