03 april 2006

Vårlista

Stulen av Elin!

Skor: Neonrosa Converse - my babies! Vill även ha den guldiga lågskorna mer, och såklart gammelrosa pumpsen och alla de andra Converse-paren som sitter i skoskåpet och väntar på torrare säsonger tålmodigt.


Väska: Nu när jag slipper släpa på CD-case eller MD's så kan jag ha mindre väskor mer. Hej rosa boom box- och dödskalleväskorna, välkomna ut ur burarna! Den svarta med vita prickar och den vita med den arroganta pudeln på hoppas jag kunna spatsera med lite mer också. Ska även göra ett seriöst försök att hitta en ny basväska, den svarta som jag släpar på jämt har jag haft sedan 90-talets slut, den börjar falla i bitar. :(

Jacka: Jeansjackan med en miljon pins och patches! Bara jag kunde få fast de envisa Ren & Stimpy-tygmärkena nån gång! Annars längtar jag efter den gröna midjekorta skinnjackan utan krage, och den lilla röd/blårutiga 50-talsjackan. Måste även få ren den långa svarta dubbelknäppta kappan, min gamla trotjänare som fått utstå alldeles för mycket lort i nederkanterna.

Jeans: Stort behov av nytt, alternativt en seriös kraftanstränging för att få form på asset (eller både och!). Jag får inte plats i de flesta brallor jag har nu. My hump is a lump. :( Det är bara de absoluta hipsterfavoriterna från Moto som funkar än, och de midjehöga stretchjeansen från Lee.

Shorts: Aldrig i livet. Kanske om jag åker till nåt hutlöst varmt land och ska knalla omkring i sluttningar och berg. Shorts är en vederstyggelse i alla fall utom i baggyvarianten-nedanför-knäna på killar som har en sån stil, eller jättesmå ärtiga saker på tjejer med grymma lår och rövar, och i det sistnämnda fallet på STRANDEN, people!

Kjol: Längtar efter den fina svartvitprickiga med rosmönster som jag köpte på Tradera. Ska även sy in den grå pennkjolen jag köpte för ett par veckor sedan. Annars vill jag ha den korta vitprickiga, den snäva svart/vitrandiga, den plisserade blårutiga (som jag hade glömt bort att jag ägde), den knälånga vitprickiga, den nya klarröda med stora knappar och mycket mycket mer. Nu får våren hålla i sig för nu SKA jag ha kjol igen!

Klänning: Den röda halterneckklänningen med prickar, den cerice/vitrutiga 50-talsblåsan, den gröna med tjejen som äter körsbär med flera. Jag är verkligen klänningssugen, men det är så svårt att hitta en man gillar, har råd med, som är bekväm och som passar på en och samma gång. Helst ska den gå att tvätta också. Klurigt.

Toppar: Linnen! Kortärmat! Jag är sugen som fan på pikétröjor i snyggt utförande, men tydligen är det svårt att hitta nåt som duger och som inte är nåt larvigt märke som kostar extra. Skjortor är jag också vansinnigt svag för just nu, men det är också ohyggligt svårt att hitta såna som passar alla kriterier jag har, och detsamma gäller blusar. Jag vill ha blusar med fina detaljer - skråveck eller knyt i halsen eller liknande, och med korta puffärmar, eller långa dito.

Koftor: Ska sy in min gammelrosa som jag tycker massor om, men vill även hitta några fler att varva med. Khakigrönt är jag svag för men har inte hittat nån modell utan en massa tokigheter. Jag vill ha slät- och finstickad bomull, inget knas med korviga ballongärmar eller dragsko i midjan eller hålstickning eller "dekorativa" tygblommor eller annat skit. Och absolut inte ull eller angora, brr! Ska också ta mig i kragen och köpa en till hoodie, en mossgrön. Ett tråkigt köp, men ack så användbart.

På huvudet: Diadem i måttliga doser, sidenband om en tofs, kammar, tygblommor, lockar, eller fina sjalar.

Runt halsen: Mitt pråliga "A", Dödskallen i strass, ett mindre pråligt "A" eller fuskpärlor. Eller vad som helst som jag är på humör för och som passar outfiten.

Runt armen: Jag är i armbandskris, vill inte så ofta ha mina gamla älsklingar med nitar och kedjor, men har inget som känns mer stiligt heller. Alla stela armband går i princip bort, de ser verkligen löjliga ut på så spetiga Auschwitz-handleder som mina, plus att de närapå trillar rakt av hela tiden.

På naglarna: Transparent ljusrosa, gammelrosa, eller täckande klarrött.

Håret: Ja, se ovan. Behåller den här färgen, det är ju så gott som min naturliga färg och det är riktigt skönt att slippa tänka på utväxt eller att håret en vacker dag kommer att falla dött till marken för att man behandlat det så illa. :D

Solglasögon: Cerise kattbågarna med strass, tjoho! Ska eventuellt kolla med en optiker ifall man kan måttbeställa riktigt bra glas till dem också, så att de faktiskt hjälper och inte bara är sjukt snygga. ;D

Bikini: Jag har mitt hopplock av underdel (röd- och vitrandiga småbyxor med trycket "PIRATE" i grått och med glittriga stenar i) och överdel (collage av målade 50-talsbokomslag/artister/filmaffischer med röda kantband), men inte fan badar jag. Icke.

Transport: Jävla Västtrafik. Jag önskar jag hade en cykel, och att jag hade nånstans att cykla med den.

Mönster: Prickigt för hela slanten! Rutigt och randigt går inte att sluta älska heller. Blommigt i måttfulla doser är en uppstickare för min del.

Musik: Alla dumma Arvikahits! Hjärta-och-smärtaballader med Ella!

Hobby: Inreda balkongen, hoppas vi får råd. Tapetsera om vore annars sjukt skönt också förstås. Ska det nånsin ske?

Sprit: Folle i vasaparken eller på balkongen här. :)

Mat: Grilla! Ååååh, jag vill!

1 Åsikter

Blogger Anna Nio:

Ja, damnit! Vi måste ju prova den mysiga grillplatsen i skogen härute, det blev inte av i somras. Fyra trästockar runt en eldstad, precis vid en sjö uppe vid en stig i skogen, dödsmyspys!

22:08  

Skicka en kommentar

<< Home