26 maj 2006

Mutanter


Ikväll var vi på biodejt med Elin och Christo, och såg "X-men 3 - The Last Stand". Tyvärr såg vi filken på Astoria, eftersom jag fått ett mejl från studentkortet om att man kunde vinna gratis bio för ett helt år om man såg just sagda film hos dem under några förutbestämda datum. Sagt och gjort, förstås. Men jag har inte varit på Astoria sedan det hette Sandrews, and then some. Det var säkerligen fyra år sen sist. Det säger ju en del om filmutbudet kanske. Men låt mig förklara vad som gjorde all utom själva filmen så jävla low class:

Till att börja med har de något eget påhitt rörande bokningsnummer, en helt onödig kod som man måste skriva ned eller memorera. Vad är det för fel på att boka via sitt telefonnummer? Det är extremt mycket enklare för andra personer i sällskapet att hämta ut biljetterna om så skulle behövas. Åh, byråkrati! Väl på biografen var det uppenbara superhomot i kassan extremt snorkig och på gränsen till snäsig, helt utan skäl, vilket gör en lite surmulet inställd från början. Furthermore hade det angetts att man fick tjugo spänns rabatt om man hade studentkortet. Men enligt stropp-bögen gällde det bara mån-tors, vilket inte precis angavs särskilt tydligt i mejlet. Jaha. Inte mycket att göra åt just då, direkt.

När vi sedan skulle köpa lite snacks så visade sig deras patetiska ursäkt till popcorn/godis-försäljning. Det här arrangemanget måste få nån slags kalkonpris. Det är ett litet utrymme som man ska knöla sig in till i trängsel med hundra andra. Sedan ska man själv plocka på sig önskad popcorn- och dricka-storlek, innan man får lov att ställa sig i kö och betala. De har en meny som inkluderar två drickor. Två små drickor till en stor popcorn. På denna meny står det dessutom "fri påfyllning av popcorn ingår!". Eh, va? Ska man på fullt allvar gå ut ur salongen mitt under brinnande föreställning för att lassa på mer popcorn? Skämtar de? Allt var huller om buller, det låg popcorn överallt, och man visste inte vad nånting skulle kosta ifall man ville ha nåt annat än två små drickor och en stor popcorn. Johan ställlde sig i kön för att fråga vad det kostade med två mellanläsk och en stor popcorn, men fick bara höra att man skulle välja grejer först, sen ställa sig i kö. Ööh, okej. Åttio kronor kostade det med en stor läsk, en mellan och en stor popcorn. Mmmm, billigt. :P

Enda anledningen för mig att besöka Astoria igen är nog om jag faktiskt vinner den där tävlingen. Då ska jag gå tills det BLÖR UR ÖGENA, bara för att jävlas. :D Ett plus kan de faktiskt få, för att de har fler toaletter än Filmstaden. Stor cred till att slippa vänta i tjugo minuter för att få urra. Men det var också det enda plusset, så.

Anyway, själva filmen var bättre än jag förväntat mig, men därmed inte sagt att den var bra. Jag ska inte skriva så mycket om den, med hänsyn till att nån som läser det här kanske vill se den utan att få hela handligen spolierad. Men låt mig säga som så, att de första två filmerna är betydligt bättre, men det är ju trots allt X-men det handlar om, man vill se filmen hur som helst. :D Mitt största klagomål på hela trilogin är att det fattas karaktärer, och är så oerhört stor tonvikt på Wolverine och Jean Grey. Jag menar, det hade varit kul att få se någon personlighet hos Storm och Cyclops, eller att få veta mer om Nightcrawler och Kitty/Shadowcat till exempel. Men var är Havok? Var är Polaris? Var är Psylocke, I miss her? :( Hoppas det blir fler filmer så att man få se fler mutanter, även om det sägs att det här är den sista filmen.
För att göra allt helt sjukt förvirrande så finns Psylocke med i rollistan, men syns inte i filmen... öhm. Samma sak med Jubilee; hon ska vara med, men var ingen jag la märke till. Goddamnit!