17 mars 2007

One two, Freddie's coming for you

Hittade det här hos Maddepladder:
Se tillbaka på ditt liv genom att stanna upp på årtal som slutar på 2 och 7.

1982: Jag var tre år och minns därför inte ett jota. Jag vet att jag var ett väldigt glatt barn som nästan alltid log och skrattade, det har i varje fall mamma sagt. När man jämför mina och min brors (två år äldre) teckningar från den här tiden så är de ungefär likvärdigt bra. :D

1987: Åtta bast och går i lågstadiet. Vi bor i Vilhelmina i Västerbotten, eller så har vi precis flyttat ned till Norrtälje, Uppland. Jag vet att jag började fyran i Norrtälje, där jag också träffade min andra pojkvän (I'm such a slut). Min första pojkvän hade jag i lågstadiet. Han hette Mika, och var en av klassens clowner - fast vår gemensamma vän Adam var ändå värst i det avseendet. Tycker mycket om att mima till "Stad i Ljus" (omsjungen till "Stad i Snus") tillsammans med min bästis Maria, att leka med my Little Pony och Barbie, samt att hoppa Twist och längdhopprep.

1992: Tretton år, bor i Norrtälje och har väl förmodligen just börjat sjuan. Varje dag när jag cyklat hem från skolan visas "Lilla Huset på Prärien" på tv, vilket jag och pappa, som börjat jobba natt och därför är hemma på dagarna, följer tillsammans. Vi räknar efter fem minuter ut dagens handling och har nästan alltid rätt. Standardplot är förstås att pappa Ingalls lär alla att vända andra kinden till. :D Efter att Prärien körts fördigt sänds "Love Boat" på samma tid. Precis lika lätt handling att avslöja för team Nykvist. :D Jag är synnerligen okool men störs inte nämnvärt av saken. Jag har ett flertal vänner och en bästis som heter Carro.

1997: Nu bor jag i Visby, är arton och går på gymnasiet, läser filminriktning. Hyr andrahandslägenhet och bor med min första riktiga pojkvän, Leo. Lever loppan rent allmänt och hänger på fik med klasar av polare vareviga dag. Har aldrig några pengar men lyckas ha sjukt roligt i tre års tid ändå. Provar cigaretter för första gången och börjar till och med röka - något som känns helt surrealistiskt idag. Börjar även dricka alkohol omkring den här tiden. Åker till Stockholm med jämna mellanrum för att gå på Tech Noir och hänga med kompisar. Upptäcker synth och faller handlöst, skaffar undercut och tycker jag är ball. :D

2002: Tjugotre och fräsch som en nyponros. Nej, kanske inte, men jag bor i Göteborg och är förmodligen arbetslös, jag kommer i varje fall inte att tänka på något jobb jag skulle kunna haf den här perioden. Jag bor själv för första gången i mitt liv och anser det vara en mycket överskattad upplevelse. Har ingen dator och en betonglägenhet som är isande kall om vintrarna, men i gengäld sval på somrarna. Hänger mycket på synthklubbar, främst Plast och SynthBar. Tragglar i känslomässiga stormar med Christian och vi grälar väldigt mycket, mår inte särskilt bra av detta.

2007: Bor med världens finaste Johan i Frölunda och är tjugosju, going on tjugoåtta. Jobbar på tre jobb och vet inte vad jag ska göra med framtiden. Längtar efter barn och ekonomisk trygghet, går i stort sett aldrig ut och har därför väldigt få vänner kvar. Träffar Ålen en gång i veckan för att skratta, prata ut och se på chickflicks. Annars ser jag ännu mer film eller läser böcker. Försöker åka till Stockholm en gång om året för att träffa gamla vänner och även familjen. Har aldrig några pengar och är jämt trött.

Etiketter: