06 maj 2008

Husmorstips

Jag måste dela med mig av min senaste fläckborttagningssuccé!

Då jag var ute i lördags, under ett veritabelt fylleslag, lyckades jag sätta mig i tuggummi. Fråga mig inte hur, for I know not! Jag hade i vilket fall som helst massa smetigt tuggummi på (de helt nya) byxorna, hängslena, samt i min datorstol. :(

Det mest kända tuggummi-på-kläder-trick jag vet är att man ska lägga plagget i frysen och sedan bryta bort det stelnade tuggummit. Sagt och gjort, jag hystade in braxor, hänglsen och stolsdyna i frysen. Såg inte klokt ut när man öppnade dörren!

Då jag senare tog ut alltihop gick det mycket riktigt att bryta loss tuggummit lite enklare, men på de ställen då det hade smetats ut ordentligt gick det inte lika bra, tyvärr. Det här tricket funkar kalasbra på tuggummiklumpar, men inte på tunnare skikt. Jag kände mig lite förtvivlad, för att inte tala om hur sjukt bakfylleseg och trött jag var, så att mindre framgångsrikt försöka skrapa bort miltal med gammalt tuggummi kändes inte som något jag ville, eller ens kunde, ägna min söndag åt.

Efter ett samtal med min mor, som tyvärr inte hade något råd att ge, samt lite googlande, så hittade jag två förslag: ättika eller vinäger. Eftersom jag inte hade något att förlora så testade jag. Jag menar, tuggummi över hela brallan är lika med kasta bort dem om man inte får väck kletet! Ättikan gjorde varken till eller från tyvärr, men
vinägern - sweet mercyful god! Det funkade som en dans!

Tipset är alltså: Först, lägg plagget i frysen för att sedan kunna bryta loss de större klumparna. Sedan, häll på vinäger, gnugga in det med en bomullstuss eller lite papper, och skrapa sedan med naglarna. Fortfarande lite pill med allt skrapande, men det går otroligt mycket lättare än utan vinägern! Succé! Jag använde äppelcidervinäger, men troligen går det lika bra med vanlig vinäger.

Etiketter: , ,

4 Åsikter

Anonymous Anonym:

Jag vet en bättre metod- se upp med var du parkerar din bakdel! :D

05:28  
Blogger Anna Nio:

Men det är svårt när man är karatefull! Jag märkte ju inte ens att jag hade skiten där förrän efter många, många timmar, haha. :D

11:59  
Anonymous Anonym:

Fan va gött att det gick bort! Jag är en "fighting fire with fire" person, så jag hade nog kletat dit MER tuggummi och se om det hade funkat!! :)

17:46  
Anonymous Anonym:

Hmm. Tror du det fungerar lika bra på hundar? Långhårig hund + tuggummin = iiinte kul. Frågan är bara hur man stoppar tassen i frysen. :S ;)

13:36  

Skicka en kommentar

<< Home