03 juni 2007

Cabernet Wurrefuck

Igår var Ålen här. Vi gjorde något så normalt och ospektakulärt och konstigt och sjukt som att dricka rödvin. Jag har fått vin vid två tillfällen av min chef, och tänkte att nån gång måste jag ju ändå smaka på skiten, trots att jag verkligen inte tycker om vin alls och rödvin i synnerhet.

Det som först var en liten whim blev snart ett helt projekt, då det visade sig vara stört omöjligt att korka upp flarran. What kind of idiot sätter en gummikork i vinet? Allvarligt? Vi lämnade den halvdemolerade korken åt sitt öde och satsade på flaska nummer två istället. Där hade vi större lycka. Sen satt vi och skrattade åt varandra som varande mogna rödvinskvinnor på en lördagskväll.

Jag tror knappast att jag kommer börja halsa rödtjut as of now, men jag vet i alla fall att det går att dricka, och att just det här rödvinet faktiskt funkade rätt bra om man slog i en liten skvätt coca cola i det. Ja, säkert hädelse och kätteri och det ena med det andra - jag vet, men vi är ganska långt ifrån vinkonnässörer och fina damer. Något vi bägge är synnerligen glada för också, kan tilläggas.

Etiketter: