03 september 2007

Indians schmindians

Expressen har bestämt sig för att kultivera svenska folket, genom att ge ut litterära klassiker som säljs tillsammans med deras skitblaska. Ett trevligt initiativ, men nog tror jag att man kan hitta dessa böcker för rundare summor än 59 kronor stycket, och därtill i stiligare kostymer också. Jag skulle ju skämmas för att ha en enda "HEJ JAG KAN INTE HITTA BÖCKER SJÄLV SÅ JAG MÅSTE KÖPA DEM SAMTIDIGT SOM JAG KÖPER MIN DAGLIGA DROG EXPRESSEN OK BRA!"-utgåva av dessa böcker stående i hyllan. I would. Min form av elitism och snobberi, antar jag.

I deras litteraturtest, upplagt som förströelsekompanjon till bokutgivningen, fick jag faktiskt 18 av 28, much to my surprise, då klassisk litteratur inte precis är mitt forte här i världen. Än. Men både Tolstoy och Hemingway väntar ju på mig. Sedan ska jag nog ta mig igenom fler giganter i framtiden. Soon, soon, my love, I have all the time in the world. Såhär står det på mitt resultat av testet:
"Du fick 18 av 28 möjliga

18 rätt lyckades du skrapa ihop. Av 28. Helt klart godkänt alltså, kom ihåg att frågorna är svåra. Ett hett tips är att göra testet en gång till utan att titta på svaren nedan så plockar du säkert några poäng till."

Öh, deras heta tips är alltså att... gå tillbaka till noll? För om jag gör testet igen, utan att kunna mer, så
chansar jag ju igen, right? Om jag inte kollar var jag hade rätt repektive fel så blir det bara ännu en omgång blinda missiler, jag kanske chansar fel där jag tidigare chansat rätt, och vice versa. Värsta bra tipset asså, super, neato! Jag nöjer mig med 18 rätt, det låter lagom bildat ändå. Arton hål, nio i handicap, eller annan meningslös rotvälska. Cheerio för idag, go vänner.

"Arton? Fan vad jag hatar kvinnor!"

Etiketter: ,

7 Åsikter

Blogger Sofia:

*nafsar lite i Strindbergs mustasch så han blir arg och får ångest*

^_________^

15:40  
Blogger Anna Nio:

Han blir nog ännu argare över detta. *fniss* :D

15:50  
Anonymous Anonym:

Apropå litteratur och folks totala okunnighet inför den, så hörde jag och Mia ett riktigt ärke-puckat uttalande i frågan på en av de kommersiella radiokanalerna igår kväll/natt när vi körde hem från flygplatsen. Den kvinnliga programledaren refererade till morgonens sändning då Jan Guillou hade gästat kanalen. Guillou skall då ha sagt att den hypade deckarförfattaren Stieg Larsson enbart är känd för att han är död och att hans verk inte har några litterära kvaliteter alls. Den dumma donnan kläcker då ur sig ungefär följande: "Jan Guillou får väl tycka vad han vill, men att påstå att böckerna inte skulle ha några litterära kvaliteter är ju väldigt konstigt sagt, de är ju i alla fall på över 600 sidor styck! GAAAAH! Sedan när har hur LÅNG en bok är något som helst att göra med hur BRA den är? Med det argumentet skulle BIBELN vara en av världens litterärt sätt bästa böcker eftersom den är så extremt lång! Det betyder också att verk av författare som kan den ofta svåra konsten att uttrycka mycket på få sidor, som t ex böcker av Kafka, Steinbeck, etc, skulle vara mindre litterära och därför sämre enbart på grund av deras blygsamma sidantal! GAAAAAH!

11:53  
Blogger Anna Nio:

Erik: Hahahahahahaha, åh vad sanslöst roligt, och tragiskt. :D "Borta med Vinden" räknas ju redan till klassikerna mer eller mindre, men eftersom den är på över 1000 sidor är den alltså DUBBELT värdig. Läckert, awesome, neato! :D

15:01  
Blogger Dallerberg:

Jenna Jamessons "Make love like a pornstar" är 579 sidor lång, det är bra nära ett mästerverk med andra ord!! :D
Kunde hon inte klämt in 25 sidor till så kanske hon fått nobelpriset i litteratur?

16:39  
Anonymous Anonym:

Klockren bildtext. ^_^
...och jag instämmer i att kombinationen skvallertidning och världslitteratur är rätt bisarr.

20:11  
Blogger Anna Nio:

Marre: Haha, fan också, hon skulle ha dragit ut på några smakiga sexberättelser lite mer. :D

SuzieQ: Haha, ja, de vill så gärna att vi ska se dem som ett seriöst alternativ, som en riktig tidning. Stackarna, det måste vara så det känns för Carolina Gynning och hennes konstnärsskap. :D

20:14  

Skicka en kommentar

<< Home