13 augusti 2009

Saker som inte har nånting i en storstads centrum att göra

#1 Gummistövlar

Nämen kom igen nu, menar ni att det mitt i all asfalt och stenplattläggning finns en stor, lerig åker som ni bara måste korsa? Det regnar rätt mycket i det här landet, I'll give you that, men fan inte så mycket att gummistövlar behövs utanför landsorten. De mindre gräsbeklädda områden som finns måste man väl inte beträda när det öser som värst, samt att det genom dessa gröna, livsfarligt våta och potentiellt dödligt leriga fält, finns gångar som är sandade eller asfalterade att gå på istället. Förnumstiga jävla "jag bryr mig inte om mode, det är ju fjantigt, man ska vara praktisk och rejäl!"-kärringar! Skaffa normala skor!

#2 Korgar

Bärs inte förvånande ofta av gummistövelskärringarna, men inte alltid. Vanligast är att det är nåt scrapbookinghelvete som går runt och myser med sin flätade gamla korg. Men ursäkta, en korg? Korgar har man A) på cykeln, B) på stranden, eller C) på landet. Hur kan man anse det vara överdrivet praktiskt och bekvämt att gå runt med en korg mitt i stan? Inser de inte hur extremt lätt det är för en skillad ficktjuv att norpa deras nyköpta patchouli och Kalevala Koru-smycken som ligger och rasslar runt där inne? Va? Det finns en myriad av väskmodeller och -storlekar, men de väljer en öppen, sträv, otymplig, jävla korg.

#3 Mysbyxor

Detta övergår mitt förstånd. Inte sällan har jag sett en dödsstylad fjortis i brun-utan-bajs från topp till tå, med fixad frilla och ett ton smycken - men med gråa, slitna, lite fläckiga och oformliga mysbyxor, gärna med nåt reklamtryck på. Vadfalls? Jag vill inte ens gå ned till turken på hörnet i mysbyxor, jag känner mig avklädd, det är ju "såsa runt hemma"-kläder, eller träningskläder. Men man tränar inte med smycken och smink, eller har jag missat nåt?

Jag kan ibland turn a blind eye till en småbarnsmorsa med håglös uppsyn, rufsig boll av hår insnärjd i en scrunchie mitt på huvudet, barnmatsfläckad tröja och just, mysbyxor, som drar runt på en livlig liten knodd. Det är mer förståeligt att varken tid eller ork finns alla gånger.

Men dessa stylade varianter då? Hinner man fixa till sig i precis alla avseenden, och sen kommer man på "SHIT, jag har glömt kjolen! Åh nej, det får bli mysbrallor, JAG HINNER INTE!1!!" eller vaddå? I highly doubt it. Fjortisar har väl mest tid i hela världen dessutom, de har ju inga åtaganden eller liv att tala om. Eller de kanske måste vara bloggprofiler förstås, ahaaaa. *SMRT*

Man blir ju trött.

Etiketter: , ,