28 oktober 2009

Packa pappas kappsäck

Saker jag inte tycker om och inte kan påverka, men som egentligen saknar betydelse när allting kommer kring, är när håret är smutsigt och man inte kan tvätta det, då sitter jag bara och drar undan luggen ännu mer och kliar mig i hårbotten extra mycket, och sen känns det ännu värre. Eller när naglarna är sådär ojämna att de ser lite freak of nature ut och är alldeles för vassa på grund av det, eller om nån nagel har fått ett litet hack på diagonalen, sådär så man fastnar i håret (som är smutsigt, åh!) eller i sina strumpyxor med den trasiga nageln. Och så är man förstås nånstans där man inte har åtkomst till en nagelsax, det är ren terror. Likaså ett trasigt nagelband, utan möjlighet att plåstra om, eller ett skavsår som bara blir värre och värre med varje steg, och inga plåster har man förstås.

Att gå och lägga sig i nytvättade sängkläder medan man själv inte hunnit duscha, är inte heller nån hit, liksom att ha fixat en fin frisyr bara för att gå ut i regn och stormblåst, utan paraply eller ens en sjal om håret. Livets små irritationsmoment är aldrig så jävliga som när man inte kan åtgärda dem, då växer problemet i styrka tills det ibland faktiskt är outhärdligt (tänk skoskav och lång promenad). Sånt som sker hemma får man tillstyrka dålig planering, men missöden på resande fot är lättare avhjälpta.

Därför har jag nästan alltid med mig en Alvedon, en allergitablett och en Lactrasetablett, så jag kan äta nåt med mjölkprodukter i om jag inte hittar nåt annat, plus paraply, säkerhetsnål, plåster, Försvarets hudsalva, penna och hårsnodd när jag går nånstans. Så klarar man sig mot en del åtminstone. Ofta har jag också en varm tröja, handskar, benvärmare - eller på somrarna, en solfjäder, vattenflaska, solskyddsfaktor 30 och solbrillor - nåt att läsa, pluskan, kamera samt extra batterier, och alltid musik och lurar.

Jag skulle bli en utmärkt nomad.

Etiketter: , ,

10 Åsikter

Blogger myra:

HAHAHA! Låter dock inte dumt du, inte nomadandet, men att ha med sig det där lilla kit'et! Själv har jag ofta med mig en väska fullproppad med grejjer, där man ibl kan hitta en värktablett. Mest bär jag omkring på pennor och en massa strunt. Men en nagelfil har jag! :D

ordverren; aphors... LOL

14:17  
Blogger Anna Nio:

Det gäller att fokusera på vad som känns viktigast att ta med, helt enkelt! :D Gå igenom allt du har och lägg ur det du faktiskt inte behöver så slipper du kånka på onödigt skräp.

Behöver jag nämna att jag är den man ska vända sig till om man behöver essentiella saker på festival också? *LER NÅL OCH TRÅD OCH SILVERTEJP I PACKNINGEN* :D

17:18  
Blogger Sara Ödmark:

Vilken sköning på bilden!

11:03  
Blogger Anna Nio:

Visst är han! Sån ska jag bli. Fast jag vill nog ha tröja på mig. :D

11:46  
Anonymous bror:

...men helgskägg skall du skaffa dig alltså? Intressant... mycket intressant...:P

11:51  
Blogger Anna Nio:

Ja, jag älskar ju skägg, skulle skaffa om jag kunde! <3

11:53  
Anonymous ksth:

Varför lägger du inte till en sådan där liten förpackning med torrschampo också, som plötsligt har blivit så populärt, så löser du dilemmat med att lägga sig oduschad i nytvättade lakan? Om situationen skulle uppstå.

13:10  
Blogger Anna Nio:

Haha, nja, kroppen skulle ju fortfarande vara lortig då. Och det är ju bara resultat av dålig tidsplanering också, inte nåt som bara händer när man är ute på stan, direkt. :D

13:27  
Blogger Gabh:

Så länge som Apoteket finns i närheten :)

18:34  
Blogger Anna Nio:

Men det är ännu smidigare att redan ha allt! *smidig* :D

22:20  

Skicka en kommentar

<< Home