24 april 2010

Regnbågsrandig soffa-dags

Jag är en periodpundare vad gäller andra människors bloggar. En del läser jag slaviskt i några månaders tid, sedan tröttnar jag och orkar inte med dem mer. Andra återkommer jag till med längre mellanrum, men återkommer gör jag till slut alltid. Andra ditchar jag för evigt efter en kort, men intensiv kärleksaffär. Ja, jag antar att jag är som folk är mest när det gäller bloggar. Jag byter runt och växlar intressen.

Generellt sett ska det mycket till för att jag ska orka engagera mig i främlingars bloggar. Det kräver sin man eller kvinna för att upprätthålla mitt spastiska intresse en längre period. Men just den sortens bloggar var vad jag tänkte passa på att tipsa om idag. Antingen vill jag att herr eller fru bloggare skriver om intressanta ämnen på ett vettigt och klartänkt vis, såsom monsieur Trettioplus eller fröken LikeABadGirlShould-Liza alltid lyckas med när det gäller samtid, feminism, rojalism, västvärldens idioti, eller för all del lättsammare ting såsom bra musik eller korkade insändare. Jag gillar även gentlemannen Wayne Nilsson för hans förmåga att bittert orera över de mest oansenliga ting på ett obegripligt intressant och underhållande vis, något han i min värld faktiskt är helt ensam om att lyckas med dessutom. En annan favortkategori är helt enkelt positiva människor med till synes roliga och/eller spännande liv. I den kategorin finns kreativa och fina Anna Ritar, godhjärtade
energiknippet Elsa Billgren, alltid lika glada och globetrottande, festsugna NioTillFem-Sandra och jordnära och äkta (men ändå festliga och smyg-glammiga) Mats Strandberg.

Sen har jag för all del vänner och bekanta som även de kan få sin beskärda del av hurraropen, till exempel doktor Mården, som alltid lyckas formulera om även de enklaste ting till något vackert, och Fia, som alltid kan hitta en illasinnad syltburk att stoppa sina kritiska och vassa fingrar i. För mer av det positiva och spännande livet hos andra, kan man titta in hos Amanda, flickan som alltid har ett leende på läpparna, och jobbar på TV medan hon bor i Ungern, eller hos smarta Sanna, en duktig skribent som funnit lyckan på andra sidan jorden, och snart ska gifta sig i sina drömmars San Diego.

Så, där har du en lista på fint folk som förtjänar lite extra grädde på sina semlor. Spring iväg och läs om deras öden och äventyr nu. Eller så kan du stanna här, och fortsätta läsa mina ord, om du känner för det. Det går också bra. :D

Etiketter: , ,

8 Åsikter

Blogger Stop:

Hehe, jag har nästan samma blogglista som du. Men vi tycker ju rätt lika om saker också har jag märkt.

Till exempel kollade jag på en gammal favorit häromveckan: Time Bandits, och såg att du ju citerar från den i din profil.

Great minds think alike! =)

19:29  
Blogger Anna Nio:

Roger: Oh, ja, det är en mycket fin film, av min favoritregissör rent av. <3

They sure do! :D

20:06  
Blogger Mård:

Amen tack och bock (obs hövligt!). Elsa Billgrens blogg är ingen jag följer men de gånger jag ramlar in där fastnar jag handlöst hur länge som helst, hela tiden med tankar som henne vill jag vara vän med ringande i öronen. Hur stalkersickt låter inte det?

22:49  
Blogger Anna Nio:

Mårdo: Vassego, helt förtjänt och ärligt menat, from me to you. You haz da magic in yer fingurz, fo realz.

Jag förstår vad du menar, man blir lite fascinerad över hur någon kan verka vara så genuin och ändå så flärdfull, och så verkar människan ha ett sånt härligt liv, dessutom. Jag skulle säga, att just den känslan av att vilja vara vän med nån man beskådar på avstånd, kan vara en av de mest åtråvärda sakerna att vara i the recieving end of.

00:03  
Blogger Medelklassman:

Men tack! Detsamma.

(Jag blir för blyg för att skriva något mer.)

18:26  
Blogger Anna Nio:

T+: Det är okej, vi tar en manlig ryggdunk på saken, fast i sajberspejs. (Tack!) :D

19:02  
Blogger CINDERALLEY:

Med smicker kommer man langt :) High five och manlig ryggdunk har ocksa!

18:54  
Blogger Anna Nio:

Sanna: Rena rama hockeymatchkänslan här, wööö! :D

19:00  

Skicka en kommentar

<< Home