09 september 2010

Som en blixt från klar himmel

Jag vet inte om jag är helt normal eller alldeles särdeles märklig, men emellanåt dyker det upp insikter och funderingar helt out of the blue, som slår till som en gong-gong i skallen, sånt där som man inte fattar att man inte tänkt på förut. Oftast är det inget särskilt världsomvälvande eller viktigt, utan bara "nämen vaFAN?". Men även om det gör mig onormalast in the bunch så ger jag blanka fan i det, jag är hellre en tänkande kuf än en lallande fåne any day.

Without further ado, här kommer den senaste tidens att-jag-inte-tänkt-på-det-förut-saker
:

Insikt #1: När vi människor behöver avyttra skräp bakvägen (eller kort och gott skita), vill vi helst att det ska finnas toalettpapper tillgängligt, eftersom vi gärna vill kunna torka oss om lilla gumpen när vi är klara. Men hur gör djur? Hundar som bajsar där de behagar, de torkar sig ju inte, och deras matte eller husse torkar dem inte heller. Min obehagliga insikt i detta var, att om människan, som ändå får betecknas som sanslöst hårlös i jämförelse med hunden, behöver torka sig, hur stort behov har egentligen inte den håriga hunden av samma sak? Jag menar, fastnar det inte skit (bokstavligt talat) i pälsen på dem? Särskilt långhåriga raser, förstås, men ändå? Uuhh, hemskt otrevlig tanke indeed, men jag får ändå tillstå att jag aldrig sett en bajsig hudrumpa, å andra sidan. Thank god. Är hundars dynga olik människans, eller hur kommer dessa skillnader sig? Är torkandet bara en modern uppfinning som egentligen inte behövs?

Insikt #2: Människor med fjällande, flagande, snuskiga och smittsamma hudsjukdomar, går de och provar kläder på till exempel H&M helt casual? Och om de gör det, smittar de vidare via plaggen i så fall? Vilka har egentligen provat samma, exakt samma plagg före mig, och vilka tvivelaktigheter har de lämnat som present där? Jag har redan fotnoja i provrum och andra offentliga utrymmen, som omklädningsrum; Jag försöker i största möjliga mån undvika att vara barfota, eftersom jag inte vet vilka skabbiga fötter som kan ha stått där innan mig, plus att jag inte tycker att de mattor som ibland finns i provrummen ser vidare nytvättade ut. Så nu vet jag inte om jag har lust att prova kläder alls längre, inte utan desinficeringsspray i högsta hugg. Brrr.

Insikt #3: Märket Schwarzkopf, som är välkänt och stort, tillverkar bland annat hårfärger och stylingprodukter och har funnits i över hundra år. Men schwarzkopf betyder ju svartskalle. Ärligt, "schwarz" betyders svart och "kopf" huvud. Svarthuvud, svartskalle. WTF? Tydligen är det döpt efter en av grundarna av vad som numera kallas för Schwarzkopf-Henkel (där den andre tjommen obviously hette Henkel), but still. Oerhört märkligt företagsnamn, och inte så lite konstigt efternamn, at that. "Gudá gudá, herr Svartskalle, trevligt väder vi har idag." Rena rama "Det Våras för Sheriffen"-vibbarna. :D

Etiketter: , ,

16 Åsikter

Blogger anna:

slickar inte hundar som katter sina rumpor rena då? och sen slickar de sina hussar i ansiktet, a-mums!

en polare har en katt som är nån konstig blandning med ganska platt ansikte, så han når inte riktigt bak till sin röv med tungan, så han brukar gå runt med lite torkad bajs där. förut försökte dom torka honom, men han hatade det så mycket så dom fick sluta.
en katt man helst inte har i knät allt för ofta oavsett hur söt han är..

hudsjukdomarna har jag aldrig ens tänkt på, jag brukar vara fullt upptagen med att äcklas över folks otvättade armhålor och skrev som tryckts mot kläderna. nu fick man en ny noja, man tackar! ;)

(och det våras för sheriffen <3 <3 älskar'n!)

22:36  
Blogger Anna Nio:

Anna: Jo, de gör ju det, men jag brukar oftast se dem slicka andra hundar i arslet, vilket jag tolkat som nåt slags parningspryl eller absurt sätt att hälsa. :D Men kanske de tvättar bort sitt eget klet med, why not? De äter ju andra hundars skit om de har lust, liksom. Det känns smått obegripligt att hunden är så älskad och domesticerad när man tänker på just de här sakerna, haha.

Hahaha, åh huu, lelle baj-kissen (Haha, bajskiss! See what I did there?), stackarn.

Ja, varsågod, inga problem, jag bjur på'n! :D

Jaaaa, så inihelvitti bra! <3

22:43  
Blogger Sofia:

haha, uppenbarligen har du aldrig fått se en fantastiska underhållande synen "långhårigt husdjur har fått bajs i pälsen och använder någons matta som toapapper"! håhå!

de sätter sig på en matta, fäller upp svansen för maximal stjärt/mattkontakt, spretar fram med bakbenen och håller framtassarna mellan dessa. sen pinnar de på med framtassarna och far fram med en väldig fart! efter sig lämnar de ett brunt bromsspår!

de ser mycket koncentrerade ut när de gör denna manöver, vilket gör att det ser hysteriskt roligt ut! :D
liksom någon som åker snabbt fram på röven, lämnar bajsrand efter sig OCH tar sig själv på största allvar! WIN för alla!

22:48  
Blogger Sofia:

okej, kanske inte WIN för mattan. men det går ju att tvätta! lätt värt för en stunds bajsrandsunderhållning!

22:49  
Blogger Sofia:

http://www.youtube.com/watch?v=VEnt7xBqrN8
HAHA!!
fångad stjärtåkande på film!

22:52  
Blogger Anna Nio:

Fia: Hahahahahaha, nej, det har jag aldrig sett! Och då har jag växt upp i ett hem med både långhårig hund och korthårig katt. Men ingen av dessa torkade nånsin bajränder på mattorna, hahaha. :D

Men då har jag ju rätt, det fastnar (uugghhh) i pälsen. Vafan är det för jävla felaktig konstruktion av varelse, va? Ska man reklamera och be att få alla katter och hundar med korthårig stjärt, eller nåt slags skit-tratt som fälls ut när de behöver göra nummer två? Vem vänder man sig till med klagomål egentligen? Nån måste föra de lurviga, bajsnödiga djurens talan! :D

22:59  
Blogger Yevonde:

Hahaha det här var ju dagens roligaste inlägg och kommentarer. Euww...

Det där med hudsjukdomar har jag tänkt på ibland. Då och då stöter jag på toppar med hudflagor i när jag ska prova. Speciellt på vintern. Då kan manju säga att jag varken provar eller köper..

11:41  
Blogger Anna Nio:

SMBC: Tackar, tackar. :D

Ja, fyfan, det förstår jag så väl, uuuhh!

15:17  
Anonymous Bror:

Katter som använder ovan nämnda bajstorkningsmetod kallas ibland för senapskatter eftersom det ju liknar en rand med senap på golv och mattor o dyl...:P Det värsta med katter som får bajs i pälsen är dock att det ibland händer att hela..ehrm...korvar sitter kvar i pälsen som de inte får bort, och då kan du ju gissa vem det blir som får DRA loss skiten! (ha!) Inte brukar kattfan vara särskilt samarbetsvillig heller, vilket gör det hela ännu jobbigare och äckligare...:(

Och apropå deras eventuella felkonstruktion: det är vi människor som avlat fram dessa defekta djur, så felet är, föga överraskande, helt och hållet vårt...:(

Bra att du skriver igen syster, blev lite orolig att du lagt ner bloggen...:)

08:06  
Blogger Anna Nio:

Erik: Ååhhhh, LALALALALA, jag vill inte höra, LALALA! Sötheten hos dina katter sjönk just avsevärt, haha!

Jo, det förstås, men är det bara framavlade raser som så att säga behöver toapapper, då?

Närå, har bara verkligen inte haft varken tid eller energi under arbetsträningen - en tråkig bieffekt av nånting i övrigt jävligt bra, som jag hoppas inte blir permanent när jag väl får jobb sen... :O

16:29  
Anonymous bror:

Bra fråga, är inte helt säker på det iom att jag i ärlighetens namn inte kan påstå att alla långhåriga katter enbart är ett resultat av mänsklig framavel, eftersom jag helt enkelt inte vet...:)

Däremot så är jag nästan helt tvärsäker på att de vildkattraser som tamkatten härstammar ifrån, är korthåriga allihop...typ...:)

12:56  
Blogger Anna Nio:

Erik: Det tål att forskas vidare på, helt enkelt. :)

13:23  
Anonymous Anna Zentine:

Om vi och hundar, katter...whatever, åt mat som vi var menade att äta (typ rötter, växter, kött, fisk,frukt,vatten, bär), och då förmodligen var det meningen att vi skulle äta denna mat regelbundet och ofta - så skulle nog våra magar vara så bra att korvarna ploppade ut klet-fritt dvs utan krav att torka bort....?
Jag har hund och det har hänt att jag har fått stå med toapapper och torkat på honom när vi kommit hem från promenaden.

Att torka sig är ju extremt ohygieniskt, bidéer kanske borde återinföras!?

14:42  
Blogger Anna Nio:

Anna Zentine: Ja, det funderade jag också på, om det kanske är så att de flesta hundar och katter av idag ändå äter nåt som passar dem, eftersom de faktiskt inte verkar behöva torka sig.

Haha, ja, why not? Japanerna har ju toaletter som spolar rent och sen torkar med varmluft efteråt, I think they're on to something. :D

18:39  
Anonymous bror:

Jag tror att det är så enkelt att hundar och katter inte behöver torka sig för att de inte har några kläder på sig. Inga kläder=inget för avföringen att kleta och klegga emot och sålunda inget behov av att torka sig! :)

13:26  
Blogger Anna Nio:

Erik: Hmm, fast det måste ju kännas obehagligt för dem att ha klet i pälsen ändå. De tvättar ju bort annan smuts, så varför skulle de inte vilja göra sig av med även gammalt poop? Nåja, tills vi kan fråga djuren rakt ut, eller få svar via forskare så får vi nog gissa vidare. :)

13:42  

Skicka en kommentar

<< Home