14 september 2009

The crow

En dag måste jag äga ett alldeles eget, märkligt, stort och knarrande kråkslott. Ja, jag måste verkligen det, det är själva sinnebilden av ett äkta hem för mig, och nån gång ska väl även jag få ha ett hem, hoppas jag.

I det måste det finnas lönnrum och -dörrar (dra ut kandelabrar eller böcker is A-OK!), och en brandmansstång att slajda ned från översta våningen på. Längs korridorerna och i rummen vill jag ha fullständiga skelett, konstiga varelser i formaldehyd i burkar, jättestora, gamla kartor och jordglober, persiska mattor, rustningar, rosa plastflamingos, tunga sammetsdraperier med tofsomtag, rokokosoffor, moraklockor och gökur, stora ornamenterade speglar och oljemålningar såväl som inramade filmposters. Jag önskar mig burspråksfönster med djupa nischar med mjuka kuddar att sitta och kura i, kristallkronor, oljelampor, inramade fotografier, märkliga uppstoppade djur från forna tider (jag vill inte låta stoppa upp nåt stackars djur på beställning ju), stora brokadkuddar och låga kopparbord att sitta på samt runt, gobelänger, kroksablar, musköter, en fantastisk hattsamling, och mycket annat märkligt men vackert.

Jag vill ha stora rum, små rum, runda rum, onödiga rum och konstiga rum - och givetvis minst ett tornrum. En stor balkong med sirliga möbler och ett teleskop, ett grönt och prunkande växthus med fontän och marmorgolv, ett skitstort bibliotek med bokhyllor från golv till högt tak och en stege som går att rulla längs alla hyllorna, samt knarrade skinnfåtöljer, en gungstol och en öppen spis. En walk in-closet behängd med tyger och ett fluffigt rosa heltäckningsmatteklätt golv, samt en stor ottoman i mitten och gott om plats för alla mina kära kläder och skor. Ett vackert sminkbord med glödlampsinramad spegel till får gärna bo här också. Spiraltrappa är ett måste, gärna en separat, mindre sådan trappa i biblioteket för att nå dit stegen inte räcker också. Överallt ska det helt enkelt vara dignande av tavlor, böcker, filmer, affischer, växter, foton, flyers och konstiga men fina souvenirer, och massor av nooks and crannies överallt.

På fasaden måste jag givetvis ha gargoyles och blyinfattade mosaikfönster, utkarvade takskägg och vackra takplattor. Hela huset får gärna vara målat i starka, märkliga färger, som äppelgrönt och knallrosa till exempel, och vara delvis täckt av murgröna. Utanför huset måste det vara en lummig men vild trädgård, med syrénhäckar, ekar, cedarträd och tårpilar. Massor av rosor - röda, vita, rosa och gula, samt geranium och löjtnantshjärtan ska växa överallt. Det ska finnas fontäner, en bäck med en träbro över, ett lusthus, en hammock och stenlagda stigar kors och tvärs, och självklart en labyrint!

Ja, jag vill helt enkelt bo i ett hus i en film som utspelar sig på 1800-talet, med orientaliska, surrealistiska och sagobetonade inslag och en del moderna saker också, såsom brandmansstången, färgen på huset och färgerna inne i huset med, samt att jag vill ha en egen liten biosalong, ett discogolv med rökmaskin, såpbubblemaskin och blinkande ljus. Dessutom vill jag ha ett 50-talskök i bjärta färger, schackrutigt golv och häftiga plastdetaljer.

Jag vill ha ett vansinnigt hus som bara jag kan trivas i, i princip. :D

Etiketter: , , , ,

5 Åsikter

Blogger Dallerberg:

Jag hoppas du får det någon gång! Fast jag kommer aldrig våga hälsa på :D

15:08  
Blogger Anna Nio:

Hahaha, tack, fast, fan också. :D

15:13  
Anonymous bror:

Tar du bort de rosa inslagen så kan vi dela kråkslott! :D

08:53  
Blogger Anna Nio:

NÄVER!11!!! :D Men vi kan ha varsitt, som grannar! :D

11:25  
Anonymous Bror:

Deal! :D

22:14  

Skicka en kommentar

<< Home