23 november 2009

Heading for a fall

Jag har, så länge jag kan minnas, haft lite issues med den här sången om årstiderna, till tonerna av Beethovens nionde symfoni. Ni vet:

"Januari börjar året,

februari kommer näst.
Mars, april har knopp i håret,

maj och juni blommar mest.

Juli, augusti och september, härlig sommar är det då.

Men oktober och november och december äro grå."

Eftersom jag fyller år i november uppskattar jag inte att min månad reducerats dels till att klumpas ihop med två andra, och dels att enbart benämnas som grå, inte koolt! Men let's not stop there, för all del! Okej, januari börjar året, astrist rad, det säger ju ingenting om januari egentligen, och februari kommer näst, niggah puhleaz, inte ett dyft bättre än inledningen. De bägge månaderna är kallare än Nordpolen, ingen vidare start på ett nytt år, egentligen.

Att mars har nån slags knopp i håret känns som en flat out lögn, mina upplevelser av mars är mest att det regnar och sen blir det iskallt och sen kommer lite sol och så regnar det igen. Schizo. April kan godtas att vara knoppande, I'll let that one slide. Sen då: maj och juni blommar mest. Ja, för all del juni men maj är liksom mest en varmare variant av april. Och juni är så mycket mer än blommor, det är ju solsken och fågelsång och inga tunga kläder behövs och det gillar jag, som Peps mycket riktigt skaldade.

Juli, augusti och september, härlig sommar är det då. Jag vet inte hur mycket crack den som skrev den här texten (givetvis en kristen galning) hade i kroppen, men NÄR är det härlig sommar i september? I Sverige? Juli och augusti är dock helt riktigt härliga sommarmånader, men om de nu ska dissa höstmånaderna så kan man gnälla om att allt är stängt, kollektivtrafiken går skitsällan och man flyter bort av svett, plus att alla går bananas och tror det är Ibiza överallt.

Och så slutklämmen då, som jag redan ondgjort mig över en del, men vänta lite, det kommer ännu mera! Ja, du hörde rätt! Oktober är för guds skull enormt vacker, med alla höstlöv och en krispigt sval luft, november får jag erkänna ÄR ganska grå, men det gör mig ändå lite ledsen att inget gott sägs om månaden jag hållit alla dessa födelsedagskalas under. Det är fortfarande höst i alla fall, lite fina löv finns kvar en stund till! December, however, är fan inte grå, den är vit, eller möjligen helt svart söder om Norrland där snön nästan inte finns, eftersom det blir mörkt typ klockan två på dagen. Rysligt. Och så är det jul med, fyfan, men det gillar ju de flesta så det kunde de väl petat in nånting om istället. Jag menar, antingen får visan vara positiv eller negativ, de kan inte hålla på och hatta runt såhär, det gör mig irriterad. Focus, people!

Jag föreslår följande ändringar:

"Januari, februari,

pisskallt väder, suger pung!

Mars, april har slaskigt väder,

schizofrent som bara den!

Juni, juli och augusti, sol och supa, ledighet!

I september och oktober och november blåser det!

...Och i december är det juuul!
*ffrrraapp*"

Avslutet är ett käckt trummande, kanske följt av en hi-hat. Obviously så räcker melodin inte till, så därför kan man bara ta sista raden med full styrka och energi, som en hejaramsa kanske. Nu är hela visan negativ (jag hatar jul), så slipper november lida så förskräckligt, och alla blir nöjda. Eller, ja, missnöjda snarare.

Etiketter: , , ,