12 november 2009

De andras stil

Jag begriper mig inte på människor som tar anstöt av uppenbarelsen hos andra.

Om man ser en naken man insmord i bajs i kassakön på Ica, fine, det skulle även jag tycka var en smula otrevligt, men nu tänker jag på de här prussiluskorna som inte klarar av att se byxor med häng, dreads, piercingar, tatueringar, korta kjolar, lackkläder, trasiga kläder, ja i princip alla sorters kläder som inte är vadlånga kjolar, fotriktiga skor och anständiga kappor. Man förvånas att de inte bär hatt och handskar allihop egentligen.

Exakt hur självcentrerad är man när man tar anstöt av hur en annan människa klär sig? Tror de på allvar att den människan valt sin stil för att förarga just dem? Tror de att de får bestämma hur andra ska se ut? Tror de att endast det de anser varande okej, också skall bäras av alla andra människor? Gud, vilken tråkig värld det vore då, ugh! Jag ser hiskeligt fula kläder varje gång jag rör mig bland andra människor, men inte fan tar jag anstöt av dem för det, och inte fan skulle jag gå fram till nån av dem och påpeka hur fula jag tycker deras kläder är heller. Vad är det för sandlådefasoner?

Varför känner man att man bara MÅSTE gå och delge nån sin icke efterfrågade och helt irrelevanta åsikt i saken?
Vad får de här stötta människorna ut av att lätta sitt hjärta kring detta viktiga, stora ämne? Det är för mig ett helt verklighetsfrånvänt agerande att säga nånting nedsättande om en främmande människas utseende, helt oprovocerat. Jag skulle aldrig få för mig att göra så, hur hemsk nån än såg ut i mina ögon, men trots det så händer detta mig titt som tätt och så fort folk fått några innanför västen. Vanliga, nyktra dagar stirrar och pekar de bara, ibland skrattar de också. Det hela är fullständigt barockt. Och vi pratar om vuxna människor, alltså, vad barn gör känns mindre relevant i det här fallet. Men fullvuxna människor, geez.

Det är helt enkelt ett obegripligt beteende, och icke att förglömma: ouppfostrat. Vissa delar av vuxenlivet är viktigare att anamma än andra, synd bara att inte fler förstår det.

Etiketter: , ,

4 Åsikter

Blogger CINDERALLEY:

"En naken man insmord i bajs i kassakön på Ica", haha fy satan vad laskigt det vore.

22:06  
Blogger Anna Nio:

Hahaha, lite grann, va? :D

22:06  
Blogger Sofia:

ÅÅÅÅ, NU BLEV JAG JÄTTEARG!! för att du påminner mig om att de existerar...fy fan! jag avskyr människor som tror att världen snurrar runt dem. folks-utseende-hatarna hör troligtvis till samma unkna klump personer som inte tycker om homosexuella för att de tror att ALLA homosexuella kommer bli kära i dem...eftersom de är så oemotståndliga i sin självcentrering och sjävupptagenhet?
ja, det är ju attraktivt - om man gillar att spy i sin mun och svälja det that is.

10:24  
Blogger Anna Nio:

Ja, de lär vara besläktade, om inte rent av desamma! Hahaha, logiken är så underbar: "Näej, jag som snubbe kan inte vara vän med en homogäj kille, då kommer han bli TJER i mig och försöka ha SEX med mig!", men det går bra att vara kompis med en massa straighta tjejer? Eller är de vän med dem för att de vill kunna ligga med tjejerna bara? Skulle inte förvåna mig! SJÄLVGODHETEN VET INGA GRÄNSER! LOGIKEN FLYGER UT GENOM FÖNSTRET! *fffrrrtt* :D

13:06  

Skicka en kommentar

<< Home