25 mars 2009

Jag, jag, jag

Bild från Kribbas födelsedag för ett par veckor sen. Notera min fotföring!

En lista jag hittade hos Niotillfem. Den som vill får gärna göra sin egen.

Jag är
alltid mig själv, min personlighet har många bottnar och krumsprång. Det är det som är det fina med mig, sirru.

Jag gillar
filmer med olyckligt slut, spontana utflykter, oförutsägbara människor som INTE är helt jävla skogstokiga, att skratta jättehögt, laga god mat, briljera med kunskap, dricka god öl och dansa till eurodisco.

Jag äter
vegetariskt, men även fågel, nyttigt, smakrikt, varierat, älskar ingefära, rödlök, sparris, färska örter, frukt i maten, vitlök och purjolök.

Jag säger ja till
filmkvällar, resor, att vara smakråd, miljötrenden, en reklamfri värld, god uppfostran, kärlek och ett fritt sinne.

Jag ger mig sällan
(läs: aldrig) in i politiska diskussioner, mastodontprojekt, att hålla med för att vara artig, lögner, grupptryck eller att försöka bevisa nånting för folk som jag inte bryr mig om.

Jag duktig på
att läsa av folks stil och storlek, skriva (säger ni som läser här i alla fall, tackar och bockar), organisera precis vad som helst, att matcha på mitt eget sätt, TP, klippa hår, att skaffa nya kompisar, husmorstricks och att se ett ämne från de flesta håll.

Jag stör mig på
gemene man, klaff-fel, byråkrati, okunnighet, dålig stavning, dagens ungdom, remakes och nästan allt och alla någon gång.

Jag läser
"Watchmen" just nu, men helst historiska romaner med en lätt touch av övernaturlighet, eller som min brors senaste upptäckt Graham Joyce kallade nåt liknande - old peculiar. Älskar också biografier och faktaböcker om allt som intresserar mig, som mördare, mysterium, filmstjärnor, genier, konspirationer, ledare, udda personer, historia, och musiker - to name a few, och även andra bra serier, som "Preacher" (bäst i hela världen) samt skönlittaratur med en rubbning åt något håll.

Jag är vackrast
när jag mår bra och är glad, plagg beror helt på stunden och känslan. Ifyllda ögonbryn är dock ett totalt måste.
Jag skrattar jätteJÄTTEhögt, ofta och gärna, åt det mesta som min Ål säger, mycket som mitt Hjärta säger, och även åt Eddie Izzard, Monty Python, pappahumor, ordvitsar, internskämt som upprepas miljarders gånger, åt saker som bara en annan människa förstår, nördsaker, och en hel drös med filmer.
Jag är en typisk
jag. Mer kan jag fan inte säga på den punkten.

Jag har aldrig
kört bil, lyckats dyka (vi snackar inte med syrgas här, bara hoppa från bryggan, menar jag) eller simma under vatten. Vatten är inte riktigt min grej.

Jag är lycklig prick just nu. Även med en extremt bra bok, Satie i högtalarna och solen utanför, eller med fina vänner, glad musik och så mycket att prata om att halsen tar slut. Jag är lycklig sen, i framtiden, jag lovar.
Jag trivs inte
på konferens, utan hörlurar och musik ute bland folk, i svenskt klimat, på stranden, i kläder som inte är jag, i tvångsmässiga sociala slentriansituationer ("Hur går båten då?" UÄCK!).

Jag är dålig på
att läsa kartor, inte vara den som styr upp allt, släppa kontrollen, erkänna att jag har fel, anpassa mig (utom i relationer), se utan linser eller glasögon, förstå vägbeskrivningar.

Jag är rädd
för clowner och spindlar och mörker, att bli hemlös, att det redan är för sent, att jag aldrig ska få göra allt jag så gärna vill göra, när folk jagar mig.

Jag älskar
att gå på filmfestival, lära mig något nytt, göra blandskivor, prata, ligga kvar i sängen och kramas på helgerna, att skriva och att läsa, att vara effektiv, hjälpa mina kära, Jocke, min mamma, pappa och min bror, Ella.

Jag uppskattar
när folk respekterar mig, någon minns vad man tycker om, genomtänkta presenter, spontana presenter, PRESENTER, min hjärna (fast jag vill ha en off-switch), melatonin.

Jag tror på
mig själv, ödet och positivt tänkande.

Etiketter: , ,

2 Åsikter

Anonymous Gustaf:

Intressant blogg du har! :)

20:41  
Blogger Anna Nio:

Gustaf: Tackar så möe! :)

21:12  

Skicka en kommentar

<< Home