02 mars 2010

Första mars


Igår var det första mars. Igår var jag även med om kräkningar, oerhörd smärta, sömnbrist, hungersnöd, syrebrist, snö och stöld. Och så var det måndag.

Jag har ju, som ni kanske vet, Crohns, men har mått bra i det oerhört (oförskämt) länge. Men för ett år sen började saker och ting bli lite skeva, lite dåliga, lite jobbiga. Och sen dess har det fortsatt. Ingen läkare har velat ta mig på allvar (suprprise, surprise) och fastän jag själv varit så gott som bombis på att det är Crohns som spökar sedan dag ett har jag inte fått fog för mina känningar. Alla prover har varit bra, då är det ju ingen fara, säger de. Men nu är alltså hälsan så pass skral att till och med läkarna börjar mumla att det kanske är Crohns ändå. Därför har jag genomgått en massa tester och undersökningar.

Igår hade jag tid för koloskopi. Det vill säga, en stor kameraförsedd slang upp i arlset och inkrånglad heeela vägen upp till tunntarmens slut. Det gör ont. Det gör hemskt ont. Men det var ändå inte värre än förberedelserna. Innan en sån här undersökning måste givetvis tarmsystemet vara skinande rent, alltså måste man skölja genom hela systemet. Det gör man genom att fasta i över ett dygn och under tiden bälga i sig inte mindre än fyra liter laxermedel. Som smakar totalt jävla genomvidrigt illa. I instruktionerna stod det att man skulle dricka de första två litrarna på cirka två timmar. Det tog mig sju timmar. Med kväljningar efter varje klunk.

Morgonen efter, det vill säga igår, gick jag dödstrött och svulten upp klockan halv sju för att hinna få i mig resten av skiten. Och jag ökade också på takten, vilket ledde till att jag istället kräktes upp hela klabbet. Detta, i sin tur gjorde att jag fick ta mig till sjukhuset fyra timmar innan utsatt undersökningstid, för att få en sond satt i näsan, genom vilken en sköterska kunde pumpa in medlet, så jag slapp smaken. Det hjälpte inte, jag blev lika illamående igen och sonden fick tas bort (till min vid det laget såriga näsa och mitt ömma svalgs stora lycka). Lyckligtvis var nu inte allt detta förgäves, undersökningen kunde genomföras ändå, så att jag slapp genomlida samma helveteskval med ytterligare fyra liter en annan gång. Men, som sagt, så visade sig undersökningen vara rejält smärtsam, som plåster på såren, liksom. Dessutom fick jag syrebrist och blev helt groggy med stickningar i händerna, av all hysterisk andning då jag försökte ta mig igenom alla smärtvågor.

Så idag upptäcker jag att nån jävel kapat mitt kort under gårdagen och handlat skit för 2500 spänn, vilket givetvis är alla pengar jag äger och har här i världen. Åh, så kul. Så nu är mitt kort spärrat, jag är utfattig och jag hoppas att jag kan få igen mina pengar, men helt säker kan jag inte vara. Plus att jag måste lära mig en ny kod, vilket jag hatar.

Det snöade hela dagen igår, som grädden på moset. Och det var måndag.

Tur att man har världens snällaste pojkvän som köper hämtmat, chips, cola och en hel hög Myazaki-filmer åt en för att dagen inte ska kännas alltigenom ond. Men trots det, så måste jag utnämna första mars till årets personliga otursdag. Hoppas ingen värre dag skall följa.

Etiketter: , , ,

10 Åsikter

Blogger Stop:

Men fy fan. En polare hade fått sitt kort skimmat på något libanesiskt hak i stan. Var hände det dig?

Jag lider med dig. Jag bjuder på en bira vid tillfälle. Promise.

02:19  
Blogger Madde (maddepladder):

Usch, fy fan vad jag lider med dig!

Har fått sövas senaste gångerna jag gjort de undersökningarna, pallar inte med det mer... Och sond är ett måste. Dricka helvetesskitäckelpäcklet går INTE på utsatt tid och slutar alltid med spyor. Försöker man med sond ändå slutar det med spyor med sondfan i vägen. Däremot funkar det för mig om man sätter sonden direkt UTAN att ha provat dricka skiten innan.

Angående blodprover så har mina värden alltid sett fullt normala ut de senaste åren trots konstaterade skov.

Om du inte har det redan se till att skaffa en specialistläkare på tarmsjukdomar (få remiss) PRONTO. Det finns SÅ jävla mkt man behöver veta om dessa sjukdomar som inte står i böckerna, sånt som bara de läkare med erfarenhet känner till. Hur i helvete det fortfarande kan vara så vet inte jag men så är det. Allmänläkare göra sig icke besvär helt enkelt.

Nu blev det långt och mycket fula ord men så fick det bli.

Crohns suger hästballe och det skulle jag också hellre göra än att ha skiten.

Krya!

02:27  
Blogger Madde (maddepladder):

Kom precis på att du säkert vet allt detta och mkt mer. Glömde att vi "setts" för evigheter sen i VVS-tråden. Jaja.

02:28  
Blogger anna:

hurra för din karl, han verkar vara så jäkla bra!
puss på er :D

10:55  
Anonymous Malin:

usch, efter en san skitdag maste det ju hända nat riktigt bra, typ att du vinner en miljon pa lotto eller nat! :D

11:06  
Blogger Anna Nio:

Roger: Aww, tack. :) Jag vet inte, men det är lite för mycket slump att det hänt samma dag som jag själv handlat via nätet, kan tyckas. Har dock fått ett långt svarsmail från sajten jag köpte av där de försäkrar att det inte kan ha skett genom dem, men att de ändå ska kolla upp all sin säkerhet. Är det inte via dem så vet jag verkligen inte, handlar oftast med kortet i butiker, men sällan på nätet, och sällan eller aldrig i nån suspekt butik.

Maddepladder: Haha, jo precis, jag vet det mesta, men tack ändå. Går förstås till gastroläkare redan, men det går ändå segt och de kommer inte fram till vad som är fel, blä!

Anna: Ja, han är verkligen en guldskatt i människoform. Tack. <3

Malin: Haha, ja, jag borde köpa en trisslott (för lånade pengar, såklart, haha)!

12:45  
Anonymous bror:

Stackars syster...:( Så mycket plågsamheter och otur på samma dag...:( Dessutom råkar det vara Mias födelesedag...

När får du reda på resultatet av undersökningen då?

15:53  
Blogger Anna Nio:

Erik: Buäh, vilken tur att det inte var min födelsedag, då hade jag aldrig mer velat fylla år!

Det fick jag på en gång, jag har en mycket frisk tjocktarm! :D Dessvärre innebär det att de ännu inte är säkra på vad som är fel, så nu ska jag få göra ÄNNU en jobbig undersökning, woo! :(

17:19  
Anonymous like a bad gril should:

åh men vad hemskt :(

10:58  
Blogger Anna Nio:

Liza: Ja, nån härlig dag var det rakt inte. :(

11:57  

Skicka en kommentar

<< Home