04 januari 2011

Some girls wander by mistake

Tjejer är ett jobbigt och konstigt folkslag.

Ja, för all del, jag är tjej själv och känner många helt underbara brudar, så givetvis är inte alla tjejer dumma i huvudet. Och dessutom finns det så många sätt att vara störande och idiotisk på, varav en hel del såklart är allmängiltigt, det vill säga att könet på idioten i fråga är irrelevant. Men en del saker som stör mig med vissa sorters människor är så gott som enbart tjejigt. Och stereotypt. Jag, som tillhör samma kön, förstår det inte alls och ser heller ingen som helst tjusning eller något värdefullt i det. Så givetvis måste jag avreagera mig i en lista, en lista över tjejigt beteende som jag avskyr.
Varsågod!

Jag hatar tjejer som:

• klappar händerna med bara handflatorna, WTF is up with that? Blir ju för fan inget klapp av det, mest lite handtryckningsljud som bäst. Och fingrarna som spretar åt alla håll ser efterblivna ut.
• ler och pussar kind när de ses men sedan öser dynga över varandra närhelst de inte är i samma rum. Men ändå anser de sig vara de såtaste av vänner. Obegripligt.
• pussar kind överhuvudtaget, i tid och otid. Fucking lägg av, skaka hand eller krama, vi ska bara hälsa, inte leka Ryska Posten.
• tycker det är äckligt med rapar.
• tycker det är otäckt med våld i filmer, allt våld.
• överdoserar smink. Varför vill man se ut som en dödsmask i plytet?
• överdoserar parfym. Pruttar de väldigt mycket och försöker kompensera, eller kör de på aristokratins gamla beprövade fräschhetstrick att inte tvätta sig utan enbart ösa på mer parfym?
• på allvar älskar och gråter till romcoms, och tycker att de känns trovärdiga. Men INGEN kommer springa efter dig på flygplatsen, INGEN kommer bara plötsligt att förstå allt de tidigare inte förstått och bli din inbillade dröm-man. INGEN.
• läser chicklit, enbart. And loves it. Variation, FFS!
• läser glossiga brudmagasin och tar åt sig av all rotvälska som trycks där. Det är toxic waste för hjärnan, och jag menar inte på det bra sättet som ger en balla superkrafter.
• hittar på intrikata och inte särskilt trovärdiga anledningar till varför Killen inte ringt/är konstig/inte verkar gilla dem. Men gå och fucking fråga karln vad han sysslar med istället för att sitta där och älta!
• dummar ner sig själva för att de tror att killar måste få känna sig smartast och bäst. Sure, vissa killar måste det, men vad fan ska man med dem till?
• hatar sin fullt friska, normala och fina kropp för att den inte är airbrushad och skitsmal.
• pratar kalorier och metoder och helt seriöst tror på att nåt sånt ska hjälpa dem att gå ned i vikt (vilket de oftast inte ens behöver), men som ser skitsura ut när man talar om för dem att de måste äta rätt och träna, hela livet, eller hålla käften och vara lite mjuka, äta kaka, och vara glada.
• har sex fast de inte vill, eller har typer av sex som de inte vill ha. Ladies, sex är inte längre något som sker bakom äkenskapets lyckta dörrar, och enbart ett nödvändigt ont för artens fortlevnad; det ska vara kul, skönt, bra, frivilligt - ok?
• fejkar orgasm. For the love of god, VARFÖR?
• ser andra, attraktiva tjejer som hot, som rivaler och gör allt de kan för att vara så otrevliga som möjligt mot sina inbillade hotbilder.
• kallar andra tjejer för horor, slampor och luder. So what om nån ligger med många, eller "många" ens? Prata med henne istället och fråga om allt är okej. En del vill ligga med halva stan, en del vill det inte men gör det for all the wrong reasons ändå. Either way så är det fan inte ditt problem.
• tycker att alla tjejer som inte har barn eller inte vill ha barn bara "inte träffat rätt kille än" och är minde värda än mammorna här i världen. Moderskap gör dig inte till nåt förbannat helgon, alla väljer inte samma vägar i livet. Zip it och drick din jävla latte istället.
• är trendslavar och ser sig själva som vöööörsta viktigpettrarna som vet aaaaallt som behöver vetas. Och sen byter de stil var tredje månad, för att visa att de hänger med. Jävligt fritt val, där, jävligt vettig kunskap att absorbera in i minsta detalj. Not.
• köper väskor eller skor som kostar mer än en hel månadslön. Alltså. Handväskor och klackskor. Inte ens världens bästa, tåligaste resväska eller sjukt hållbara kängor, eller nåt man kan ha och verkligen använda i tjugo år.
• köper kläder/skor/väskor av ett visst märke, just för att det är det märket, och för att visa upp det märket - inte för att det är så sjukt snyggt eller bra.
• fryser ut en tjej ur gemenskapen. What are you, twelve?
• skvallrar, hela tiden, i synnerhet om saker som absolut inte är sanna för fem jävla öre.
• har svanktatuering. Nej, sluta, SLUTA SA JAG!

Sådär, nu känns det redan bättre! Kanske skulle fira med en LCHF-middag eller Luis Vuitton-väska? Nej? :D

Etiketter: , , , ,

22 Åsikter

Blogger Medelklassman:

Ja det låter ju som ett rätt korkat beteende allt det där. Kanske skulle man ta upp utmaningen och göra en manslista...? Vete fan om jag ids.

Men du får bonuspoäng för den fina rubriken. Jag hajar referensen.

23:21  
Blogger Anna Nio:

T+: Haha, ja, gör det, det vore awesome! Killar är också helt tappade på huvudet (ja, inte alla, alltså) och förtjänar en rättvis del av ovetts-skopan de med.

Yes, det är fin skit! :D

23:24  
Blogger Calle Fridén:

Haha, så bra! Ni är ett helt annat kön helt enkelt....

23:27  
Blogger Anna Nio:

Calle Fridén: Vi? Åh nä, DE är det, jag ställer mig i en annan hörna och fattar lika lite som du!

23:29  
Blogger anna:

MEN ZLUUUTA HATTA MIG FÖR MITT TRAMP STAMP! saaaaad panda! :(((

nästa gång vi ses ska jag fejka en orgasm för dig samtidigt som jag kindpussar dig och klappar handflatorna.

mahaaha.

puss!

23:52  
Blogger Yvette:

Bästa listan jag sett i år. (höhö)

Jag vill lägga till en: tjejer som sitter i sällskap med killar och skrockar "näää, jag är inte feminist" och rackar ner på hela ideologin för att ställa sig in.

Kan man dra in deras rösträtt? De tycker uppenbarligen inte att det är så viktigt med den själva!

02:08  
Blogger Henrik:

Hah, vi kör LCHF här hemma sen typ 4 månader. Jag har gått ner 18 kilo och mår skitbra, samt har börjat träna lite. Det är skitbra för jag får äta bacon 4+ gånger i veckan.

Svanktatueringar med sina barns namn är väl ändå det mest idiotiska... för det är ju DET jag vill se när man kör bakifrån...

Själv hatar jag tjejer som måste TJATA OCH ÄLTA OM ALLT OCH INGET OM OCH OM OCH OM IGEN OCH IGEN OCH IGEN

07:56  
Blogger Anna Nio:

Anna: Rraaahhh! *drar fram älgstudsaren* Haha, närå, du är på min vitlista över a-ok fruntimmer, puss!

Yvette: Haha, åh tack! Det är så skönt att vara frikostig med såna utmärkelser i början av ett år, haha. ;D

Uach, ja, absolut! Eller de som över huvud taget svartmålar feminismen; man måste inte hålla med eller sälla sig till den skaran, men man kan väl ge fan i att klanka ned på en rörelse som slitit hund för att direkt eller indirekt ge kvinnor rösträtt, tillgång till så gott som alla sorters jobb, högre lön, preventivmedel, förbjudit aga inom äktenskap, och så vidare?

Personligen förstår jag inte heller varför man inte skulle gilla feminism, eftersom kärnan i hela rörelsen är jämställdhet och lika värde mellan könen - hur kan man tycka illa om en sån sak? Det är som att säga att man tycker om krig eller att Hitler hade rätt. Generellt sett säger folk inte sånt, och jag hoppas att de flesta, normalt funtade människor inte tycker det heller.

Henrik: Hahaha, jamen whatever floats your boat! Bara man klykar att kost och viktnedgång handlar om en hel livsstilsförändring, inte nåt man gör under ett halvår och sen kan gå tillbaka till att äta skit igen utan att gå upp i vikt igen. :)

Åh fy fan, ja, det är riktigt, riktigt nasty. :O

Hahaha, men Henrik, VI MÅSTE PRATA OM DET HÄR, ATT DU ÄR SÅ ARG! IGEN OCH IGEN SKA VI PRATA! :D

13:17  
Anonymous bror:

Du glömde en kategori som hamnar farligt nära dig själv: Mode/skönhets/shopping-bloggerskorna! Raaah, man kan ha ANDRA intressen som tjej än mode, skönhet och shopping! Och även OM man gillar sådant - vilket man givetvis får - så behöver inte det betyda att ens personlighet inte kan bestå av ANDRA delar också!

Och LCHF: varje gång jag ser det så tror jag att det handlar om ett klubblag...typ Linköpings Chevalereska Hockey Förening...eller nåt...:P

16:36  
Blogger Anna Nio:

Bror: Nära MIG, what? Om jag skriver om kläder eller skor har det fasligt lite med mode och trender att göra, I'LL HAVE YOU KNOW! Eller menar du "nära" som i att även jag är tjej och bloggare? Nära skjuter ingen hare, och det är ju fan tur det, så jag slipper skyfflas ihop med sånt jävla fashionista-pack (och bli skjuten)!

Men i övrigt håller jag med, det är lite som punkten om chicklit-läsandet; by all means, är man intresserad så kör på, men vidga dina horisonter med andra genres/intressen, människa!

Beniga Bertas Bas-Kvartett? :D

18:14  
Blogger Sofia:

vettigt!
jag brukar också undra om de med massor av parfym pruttar massor. jag läste en insändare till en tidning en gång där en gubbe var jättesur på alla med för mycket parfym och anklagade dem för att " vara så vidriga att de ruttnar från insidan" och därför döva det med parfym. jag tänker mig vidrig lite som det du (och alla andra) konstaterat.

självklart minus svanktatueringen eftersom jag har en själv! :D
fast jag har ju över hela ryggen så det kanske inte är så svankfokuserat då... TIHI!! FNIZZ!! *banta*

22:34  
Blogger Sofia:

öh, så osammanhängande allt blev. *LER GÖR SIG DUM FÖR ATT DU SKA BLI TJÄR I MIG*

jag menade att vad gubben ansåg vara "vidrigt" och ett bidragande skäl till att man ruttnar från insidan, nog är såna typiskt tjejiga och dryga och helt orimliga beteenden som du räknat upp här ovan. måste vara svårt att odla en vettig insida med hjälp av romcoms och att frysa ut andra tjejer bara för att de är snygga.

22:40  
Blogger Anna Nio:

Fia: Haha, det var din svankTATTO som talade, vik hädan, demon! :D

Ja, det kan ju vara vad han menade, och i så fall håller jag med, jag är också en sur gubbe i det här läget! Vanställda inuti är vad de gör sig, usch! Nämen precis, varför inte bredda sina perspektiv och utveckla sitt inre? Hur många enkelspåriga människor känner du som är schyssta, bra, mångbottnade och älskvärda? Utan facetteringar är vi lika kul som möglig potatis. Inte alls.

23:01  
Anonymous bror:

Med farligt nära menade jag mest att du också ju trots allt är en bloggerska...om än väldigt långt från Blondin-Bella och hennes vedervärdiga underhuggerskor...:) Det där var nog f ö första gången jag använde en feminin form av underhuggare...:P

BolivianskaBöndersBrukshundsKlubb?

07:44  
Blogger Anna Nio:

Erik: Bra, då behöver jag inte göra dig arvlös alltså. ;D Och om jag är farligt nära såna där fähundar på så tunna grunder så är du farligt nära kyrkbrännande satanister: du har långt hår och har varit inne på hårdrock! Oantastliga bevis! :D

12:10  
Blogger andrea:

Oh dear, jag kan bara hålla med. Min största svårighet är att fatta varför många brudar antingen medvetet gör sig så jävla tråkiga, eller om det helt enkelt beror på att de aldrig utvecklat sina social skills/humor skills för att istället fokusera på nagellack & sminktips?

Ibland tänker jag på hur glad jag är som är tjej & får vara ihop med med killar, och inte tvärtom - för majoriteten av alla brudar är, tyvärr, så jäääävla tråkiga & irriterande :D PHEW!

14:00  
Blogger Anna Nio:

Drejja: Det är nog tyvärr så att de inte utvecklat sig åt andra håll än de mest givna och stereotypa. Trist och onödigt. :(

Haha, jag vet jag tänker likadant! Jag hade blivit en butter eremit om jag var kille, eller om jag var lesbisk. :D

14:12  
Anonymous Anonym:

jag tycker den här listan var lite old news alltså. vi har hört det förut och jag kan inte ens tycka att speciellt många tjejer beter sig såhär längre. det var ju på högstadiet, jag har knappt upplevt det sen dess. speciellt svenska tjejer är i regel inte alls såhär. har jag uppfattat det som. jag tror att det är mycket mer utomlands om du menar tjejer över 20, vilket det verkar som.

05:29  
Blogger Anna Nio:

Anonym (vem?): Jaha? Sen när påstår jag mig rapportera breaking news? :D Allvarligt talat, jag är ingen krönikör eller reporter - jag skriver om saker som skvalpar runt i min hjärna, vare sig det gäller 1700-talet eller framtiden, nyheter eller gammal skåpmat. Nuff said.

Allt handlar om var man är och hur man umgås; i mina vänskapskretsar sker inte mycket av ovanstående (thank god), men på flertalet arbetsplatser pågår sånt här löpande. Öppna valfri tjejtidning eller sladda in på random fjortisblogg för mer belägg, eller tjuvlyssna på främlingar på café så får du se.

Sen är det mycket möjligt att det här är förstärkt och mer tydligt utomlands, det vet jag inget om. Dock gör det saken bara ännu värre i så fall; eftersom jag reagerat så starkt på det här i Sverige, där du påstår att det inte är särskilt extremt, så borde det alltså vara rent outhärdligt jobbigt i andra länder. Yuck!

11:37  
Anonymous Grodan:

men vadå.. tramp stamps är väl snyggt? ;) Haha! :D
Trevlig helg!

19:12  
Blogger Mirijam:

Ja gud, tjejer som låtsas vara korkade och spelar dumma för att det är typ "gölligt", man bara *kräks ihjäl sig*

00:27  
Blogger Anna Nio:

Mirijam: Verkligen! Yuck!

11:51  

Skicka en kommentar

<< Home