31 juli 2006

Moraliskt förfall

Jag instämmer i rubriken, och undrar ofta smått desperat hur mänskligheten ska kunna återupprätta sin moraliska standard igen? Världen äcklar mig allt som oftast.

30 juli 2006

Pirates!

Herregud vad spännande den var! Måste jag vänta ett helt år på att få veta vad som händer sen? Fan ta Hollywood! Ettan är, som sig bör, betydligt bättre, men tvåan var absolut sevärd, snygg, välspelad, spännande och späckad med allt som får en sjörövare at heart som jag att darra av lycka.

Nu måste jag verkligen verkligen köpa mina kragstövlar omgående, fudge att det ska kosta så mycket att sporta sitt stilmässiga piratintresse. :(

27 juli 2006

Scurvey seadogs!

På lördag smäller det äntligen, åh-hå-hå! :D

23 juli 2006

You're the inspiration

Herregud vilka sjukt ambitiösa människor det finns. Fullt såhär höga krav kommer inte vi ha på maskeraden, men by all means, feel inspired! Temat som gäller är Skurk Eller Hjälte, och nu har vi mailat ut nästan alla inbjudningar. :D

Sjukt välgjorda dräkter av Catwoman, Batgirl, Robin och Batman, från 60-talsserien.

Nu börjar det nästan bli lite läskigt bra. Hur fan har Batmansnubben lyckats med sin dräkt? :O

Link, åh Link, I love you! :D

Boba Fett rules!

Ett ordentligt boob job är ett måste om man ska vara Wonder Woman tror jag. :D

...Och slutligen en bild för att visa att alla inte är perfekta, men att god fantasi tar en långt:


Bananas

Åh, vad jag hatar bananflugor! Vad ska man göra åt dem egentligen? Jag klatchar ihjäl så många jag kan, ställer ut glas med socker och sylt i så de kan gå en vattnig död till mötes, byter soppåse trettio gånger i timmen nästan, och jagar iväg dem så gott jag kan. Men de finns ju ÄNDÅ här!

Sockervatten funkar inte alls, men däremot trillar några knall och fall i grötskålar och lasagneformar som står i blöt. Är de nyttiga nu helt plötsligt, flugsatarna?

Åh jag står inte ut med dem, de måste döööö. Mina mest fascistoida drag kommer fram in situations like these, ingen respekt för liv whatsoever. Ned med allt och alla bara. Och lämna mig och mitt hem ifred. Äckel.

Gammal man gör så gott han kan

Johan fyller trettio i sommar, och vi kommer att anordna en hejdundrande temamaskerad! Eftersom det är hans födelsedag så är det han som väljer gästerna. Ni som läser här och är inbjudna kommer få ett mail om det ganska snart, men inga klagomål ifall ni inte är bjudna, det är som sagt inte upp till mig att välja sällskap, se. :)

Första helgen i september går det hela av stapeln i alla fall, så ni som känner er manade kan ju boka lördagen den tredje för shindig i Frölunda. :D Förmodligen blir det lite födelsedagsmiddag innan festen också, eller på själva födelsedagen (måndagen den 28/8) rent av. Info om detta kommer också skickas ut förstås.

Jag har en skitbra idé till kostym också, skitbra men kräver en del sömnad. I can't hardly wait. :D

Se till mig som liten är

Det bor en bebis i en angränsande lägenhet här, antagligen den under oss. Varje gång jag befinner mig i sovrummet så gråter bebisen. Klockan 22, klockan 06, klockan 02.30. Stackars barn. Är det verkligen normalt att de gråter och är vakna alla tider på dygnet?







22 juli 2006

Åh

Män som "egentligen" inte är klassiskt snygga, men som jag är upp över öronen låtsatskär i ändå - mest för att jag tycker de är jävligt bra på sina jobb:

Alan Rickman. Alltid bitter, alltid ljuvlig.









Gary Oldman. En av världens mest mångsidiga filmskådisar (the other one being Johnny Depp, som är för snygg för att passa in här).









Harrison Ford. Hur kan man inte dyrka denne surmulne man som spelat både Indy och Han?













Jake Gyllenhaal. Fabulous snubbe, lyckas till och med göra "Jarhead" till en relativt sevärd film.











Som en liten bonuskille väljer jag Adrien Brody. Han ser ju så fel ut att det blir rätt. Han har dock inte hittills bländat mig med sina roller eller sin talang, men jag gillar hans utseende så mycket att han får vara med här ändå. Plus att Halle Berry-kyssen verkligen var a sight for sore eyes. :D




20 juli 2006

Mörker i bokvärlden

Även om jag tycker Björn Ranelid verkar vara en riktg surfittz i övrigt, så kan jag inte annat än att hålla med honom om detta.

Måste dessa brudar har ALL mediauppmärksamhet? Varför kan de inte skaffa sig vanliga jobb istället? Vaför vill så många bli kända idag? Är det nån av dessa mediahoror som stannat upp en stund och tänkt igenom vad det är de kan förvänta sig av ett kändisskap?

Jag vill inte bli känd. Jag skulle vilja bli erkänd, men det är en helt annan sak.

Trygghet

Jag och min man i en rulltrappa i tunnelbanan i Stockholm.
Plåtade av Martin Kihlgren.

16 juli 2006

FireFox rules



Jag kan inte låta bli, alla måste få se den här. Jag och Johan kan titta på den säkert fem gånger om dagen och fortfarande skratta lika mycket. :D Aoouuweeeeh!

14 juli 2006

Det är historia nu

Jag kom in på mitt förstahandsval Historia: Grundkurs 40 p i höst. :D

S.O.S - En segelsällskapsresa

Ålrajt, jag ska göra ett försöka att berätta om min lilla semester i stora staden då. Stop me if you've heard this before.

Torsdagen:

Jag mötte upp Marre för att shoppa loss lite i Stockholms undre värld. Första butiken, Bröderna Erikssons Dammode, var såklart stängd, men skulle öppna en kvart senare. Vi hängde utanför någon minut, etablerade att vi kände oss skitdumma och troligen såg antingen dito ut, eller också misstänkta. Vi gick tvärs över gatan och köpte varsin glass för att avvärja hotet vi eventuellt utgjorde. Slutligen kom det två fruntimmer och öppnade, och allt i den pyttelilla affären var förstås tokfint. Men också tokdyrt.

Vi drog oss vidare till affär nummer två, Beyond Retro, som hade löjligt mycket
att erbjuda, till ytterst överkomliga priser för det mesta. Marre köpte en fin kepa till sin gubbe, och jag hittade en Dorothy-rutig rosa kjol med spetskant, samt en plisserad lila klänning med rosa blommor och knyt i halsen. Den sistnämnda behöver sys in en aning upptill, saknar ett skärp i midjan, och nyttjandet av underklänning/kjol är absolut nödvändigt, men annars väntar jag med spänning på att bära den. Endast 430 spänn gick detta på, ytterst lyckat! Det fanns även ett par underbara silverpaljettpumps som passade ganska bra, men som var supervingliga att stå i. Så de fick stå kvar på hyllan. Synd och skam på nåt så vackert.

Efter denna korta men underbara shopping spree mötte jag upp min mor och min bror för att äta lunch på en klibbigt varm thairestaurang som hette Pong. Min bror skämtade om restaurangen Ping säkert fem gånger innan han gav sig. Såna är vi i min familj. Jag fick en demoskiva av brorsans band, Prometheus, vilken jag faktiskt lyssnat på, hela skivan! Den var inte oäven, även om det är långt ifrån vad jag frivilligt skulle lyssna på. Det var mycket fingerfärdigt SYNTHspelade av min vördade broder, hear ye. ;)

Framåt eftermiddagen mötte jag upp Andrea efter att hon slutat jobba och knallade in på lite butiker, köpte vatten för trehundraelfte gången redan, och satte oss under körsbärsträden mellan Medis och Södra station. Där var det svalt och skönt och vi pratade strunt och hade det bra. Vi tog senare en tripp till Solna, till Addis temporära det-pågår-mögelsanering-i-min-riktiga-lägenhetsboende och gjorde vegoburritos. I parken utanför finns det hundratals kaniner, helt sjukt. Vi såg en Gandalf-kanin som bara måste vara stamfader. Han hade skägg. :D

Fredagen:

Marre och jag fortsatte vår shoppingkarriär med att promenera från helt fel hållplats till Sivletto. Vid det här laget hade även världens bästa Ål anlänt till staden, för att senare se Depeche i plymer och strass, så hon hängde med på utflykten på söder. Sivletto var sjukt tjusigt men var dessvärre också för pricey för min smak, ven om jag skulle kunna bo där jämt bara för att det fanns så mycket fint att fingra på.
Marre drog strax till jobbet och jag och Ella tog oss till Gamla Stan för att möta upp Gejke som var fresh off the banana boat från sin jättelånga Thailandsresa. Vi fikade i källaren på Chokladkoppen, där det var helt sjukt svalt och skönt. Obegripligt att människor vill sitta utomhus när det är så äckligt varmt att man knappt kan andas ens. Underligt indeed.

Efter ett par ytterst starka senapsmackor så tog Ålen och jag oss till centrum och strövandrade på H&M och Din Sko och annat som finns i Göteborg också. Man är alltid så himla smart på semestern. Nåväl, alla H&M-freaks vet ju att bara för att nåt finns på en butik betyder inte det att det finns överallt, så mycket riktigt hittade Ella ett jättefint birandigt linne och jag köpte en toksnygg Harrington*liknande jacka med leopardfoder (TVÅHUNDRA SPÄNN! Jag kan fortfarande inte fatta det. Det känns som att man lurat nån. :D). None of which vi sett här i stan (än). Din Sko hade även den goda smaken att rea ut sina basketsko-knock offs för femtio riksdaler. Äntligen fanns det ingen ursäkt att inte köpa ett par turkosa pjucks. :D

Jag tog mig hem till mina eminenta värdar, Martin och Emelie, igen och hävde i mig lite mat, tog dagens andra dusch (Denna värmebölja! Please don't ever come back!), samt rev och slet otacksamt i min medpackade garderob. Kutade iväg i högklackat för att möta upp Madde och ta några öl på Bröderna Ohlsons. Senare fick vi sällskap av Marre, samt efter spelningen, även Ella, Gejke och Sara. Det blev en tidig men trevlig kväll, och jag vågade smaka på guacamole. Jag gillade det inte, men jag smakade.


Åh, nu orkar jag inte mer just nu, jag har ju så svårt att begränsa mig när jag ska beskriva saker, damnit. Säg till om det är tråkigt och långrandigt, om ni föredrar det rutigt, månntro? (HEHU.)

* På bild nummer två, en "riktig" Harrington, för den som kanske inte vet hur de ser ut...

12 juli 2006

Fem i tolv

Five things in my freezer/fridge:
Lime
Röd lök
Valio mjölk
Morotsbiffar med quinoa- och ruccolasallad
Bajsgrisen Horst

Five things in my closet:
Svart, kort fransklänning
Superhöga, slimmade, svarta 40-talskjolen
Ett par basketskor i varje färg jag vill ha, utom grön. :(
Tyllunderkjolar
En grå filthatt

Five things in my car (har ingen bil, får bli jobbväskan istället):
Latexhandskar
Sockerfritt melontuggummi
En bra bok, just nu "Survivor" av Chuckan
Kalender
Lunch i Tofulineaskar

Five things in my purse:
Pluska
Paraply (annars regnar det!)
Lypsyl
Busskort
mp3-spelare

10 juli 2006

Siffror

Jag älskar att skriva siffror med bokstäver, jag vet inte varför. Det ser bara så himla mycket skönare ut.
"Fjorton och femtio."
"Trettonåringen."
"Fem meter till höger."
"För sextio år sedan."
Det ser ju helt fantastiskt trevligt ut, och rullar skönare när man läser det. Även fast man läser det tyst, kan tilläggas. Det kanske är för att jag är språkfascist? Är det nån som sätter emot, nån som föredrar siffror så som Gud skapade dem? :D

'Allo 'allo!

Nu är strax min minisemester i huvudstaden slut, lovar att blogga om mina äventyr så snart orken och tiden finnes. Jag har i alla fall haft det toppen, förstår inte alls hur jag nu ska kunna återgå till att jobba heltid imorgon och resten av sommaren... *rys*

03 juli 2006

Men vafan?

Vad sysslar ni med?
Kommentera nånting då!
Eller är det ingen som läser ens?

Jag blir uppriktigt ledsen när ingen bryr sig om mig. LOVE ME. :(

02 juli 2006

Do me

Att göra i Stockholm:

Shoppa - Sivletto, Old Touch, Bröderna Erikssons Dammode, Beyond Retro, Thisway. Fler förslag?
Klättra - Topprepskurs med Martin och Emelie, övrigt klättersällskap av min Johan och kanske Micke Mask.
Umgås - Andrea och Pippi, Martin och Emelie, min bror och Mia, Marre, Micke, Madde och Chrull, Ambra, Emanuel, Carro, Chai, och säkert mer trevligt folk (samt Johan och Ella som råkar vara i stan samtidigt)
• Gå på spionutställning Armémuseum. Nån som vill?
Luncha med mamma och min bror.
Gå ut fredag och/eller lördag - ingen aning om var. BO kanske? För sällskap, se ovan. :D
• Gå på bio kanske? Sällskap?
• Sitta i Vitan? :D

Är det nån som känner sig glömd men vill lattja så är det bara att säga till. Jag är erkänt glömsk av mig. Förslag på utgång, shopping samt andra aktiviteter mottages tacksamt, likväl som sällskap till dem.

Söndag

Dagens...
Låt: Gnarls Barkley - "Smiley Faces" och "Crazy".
Mat: Pestopasta med skinka tror jag.
Stil: Svettig svensk = favvojeans och grått linne.
TV: Repriser av "The Ultimate Love Test" hela helgen lång på TV3!
Film: "Medan Du Sov" med BIGGLES. :D
Grubbel: Vad ska jag ha med mig till Stockholm?
Ångest: Att man ser mycket mer fläbbig ut nu än för ett par år sen + jobba imorrn + har jag någon framtid alls?
Glädje: Ål-visit.
Ilska: Jamba + min ständigt pipande skärm.
Oro: Jag får inte glömma nånting när jag packar + hur ska jag hinna göra allt jag behöver innan onsdag?
Kärlek: Mina röda slingbacks med vita prickar.
Pryl: Tratt, bra till mycket.

01 juli 2006

Rerun

Jag måste skriva ett nästan likadant inlägg som Elin gjorde nyss: det är preggade kvinns ÖVERALLT i min närhet. Jag räknade efter lite snabbt och kom fram till att i de yttersta sfärerna av min bekantskapskrets finns det sju stycken som är pregno eller som just fått barn. SJU STYCKEN. Not counting de namnlösa okända bebismagar man ser på stan vart man än går, eller vågen av kändisar som avlar. Gah!