30 september 2006

Memory lane light

Åh, jag skulle så gärna vilja se de underbara reklamfilmerna som Expressens (var det väl?) TV-bilaga hade nånstans runt år 2000, de med de dansande hamstrarna, den pruttande plinthopparen, den finlandssvenska strutsen som jagade grisen och den sjungande fisken. Men jag kan inte hitta dem! En svart dag för internet. :(
Om nån annan hittar dem - GE MIG! Sitter och nynnar på fiskens fina sång: "Can I touch you Katarina? You are my vitamina... mmm." Hahaha, de var UNDERBARA, I tell you!

(Går-)dagens minnesvärda internetprylar:
Mr Nice!
Hampsterdance!
Ansiktsburk och Fiskpinne-låtarna!

29 september 2006

Men vad i...?

"Kändiskocken Jamie Oliver lyckades efter en uppmärksammad kampanj tvinga fram nyttigare skolmat i Storbritannien.
Man skulle kunna tro att elevernas föräldrar uppskattade initiativet. Men utanför Rawmarsh School i South Yorkshire har tre mammor den senaste veckan setts ta upp beställningar från eleverna under luncherna. Sedan har de levererat den fettstinna maten genom staketet.
–"Våra barn tvingas äta avskyvärt, dyrt, fettfritt skräp", säger skräpmatsmorsorna till The Times."
Det här var det värsta jag läst på länge tror jag! Hur fan kan man som förälder vara så kontraproduktiv, okunnig om näringsvärden i mat, och KORKAD? Jävla britt-morsor, SKÄMS. Än en gång bevisas det att barnalstring inte borde få ske utan genomgånget lämplighetstest, för det finns verkligen sjukt många råmuppar där ute, fullt kapabla att yngla av sig i tid och otid. Usch.

28 september 2006

Käringa

Nu är jag officiellt tant. Jag provprenumererar på Hus & Hem. :D

Vilken pantertant är du? (Klicka på "Go Golden".)

27 september 2006

Sugar and spice

And everything nice. Det senaste året har jag i omgångar försökt bli av med mitt sockerberoende. Jag har försökt hålla mig till att äta snask en gång i veckan, vilket funkat ett tag, men sen är det som att man går in i nån slags dimma och vaknar upp någon vecka senare med insikten om att man åt socker igår. Och i förrgår, och dagen innan, och så vidare. Och man förstår inte vad som hände riktigt. Tricky business.

Så nu har jag gått cold turkey, inte en droppe sprit så att säga, på två eller tre veckor. Men jag får fortfarande värsta rycken när jag skulle kunna döda för lite sockerkaka, eller så kan jag svära på att det luktar färska munkar helt plötsligt. Hittills funkar det bra att stävja sötsugen med frukt, bröd eller olika sorters nötter. Jag har till och med varit så duktig att jag slängt lite choklad och annat snarr som fanns här hemma.

Därmed inte sagt att det är enkelt, eller att jag är out of the woods än. Jag har ingen aning om hur lång tid det kan ta innan jag känner att jag inte har ett sånt enormt behov av sötsaker längre, men jag hoppas att jag kommer känna så en dag i varje fall. För jag vill ju kunna äta nånting sött ibland i varje fall.

Jag saknar pollisarna

Orvar, kom tillbaka! Nya Filmkrönikan är erbarmligt trist med den korkade lilla tanten som programledare. Tur att en av de få övriga trivsamma recensenterna (Göran Everdahl) fick vara med en sväng i varje fall, men det betyder inte att man står ut med Helena von Zweigbergk. Det kan man nog aldrig göra.





Rule Britannia!

Utresa - Alla tider anges i lokal tid.

Från Gothenburg City (GSE) till London Stansted (STN) Web fare
onsdag, 24 Jan 07
Avgår
Gothenburg City (GSE) 10:15

Anländer
London Stansted (STN) 11:10


Återresa - Alla tider anges i lokal tid.

Från London Stansted (STN) till Gothenburg City (GSE) Web fare
onsdag, 31 Jan 07

Avgår
London Stansted (STN) 12:05

Anländer
Gothenburg City (GSE) 15:00

Så var det klart! Addi och jag, back in the UUUUK! :D

Anledningen att jag var pissed på Ryanair inatt var för att de hade en reklamkampanj som lovade biljetter för 89 spänn, inklusive skatter och avgifter, som skulle börja gälla från midnatt. Dessa utlovade biljetter kunde jag inte för mitt liv hitta i natt. Jag kände mig lite som matadoren i Ferdinand, kan jag säga.

Idag ringde jag, på Andreas förslag, till Aftonbladet och frågade vad som var problemet egentligen, och fick veta att de blivit nedringda av andra sura bargain hunters inatt. Problemet var dels att Ryanairs midnatt befann sig i England, vilket alltså innebar 01 för oss i Sverige. Men ett annat, större problem, var att deras sajt är asjobbigt upplagd, och att man inte på något smidigt sätt kunde få en lista över de billiga resorna. Efter en massa kruxande och lite förklarningar från redaktören fann jag dem till slut ändå.

Chefredaktören för Resa lovade att tala förstånd med Ryanair om deras mongosajt i alla fall, alltid nåt. Men hur som haver så var förstås de superbilliga resorna från Göteborg slut nu på morgonen, men det fanns väldigt billiga biljetter ändå. Eller, slutsumman blev 550 bagis, efter att de kastat på expeditionsavgift för kontokortsbetalning (över nätet?) på 50 pix, samt en reseförsäkring på 125, och ett VÄSKTILLÄGG på 96 kronor. W T F? Men visst, 275 spänn enkel resa är inte precis mycket, det kan jag inte påstå. Dock tycker jag det är störande av Ryanair att annonsera om ett billigt biljettpris och få det att låta som att det är den slutgiltiga kostnaden, när sanningen är ganska långt därifrån.

Jaja, skitsamma. I slutet av januari kommer vi vara i London. I LONDON, me good ole mate! Åååh, can hardly wait. :D:D:D:D:D

Jävla Ryanair

Jag ska förklara rubriken senare. Eller, tidigare, fast imorgon. Kanske. Följande är i alla fall tjyvat av Elin.

Vad har du på vardagsrumsbordet just nu?

En fat med frukt, ett hårspänne, ett glasunderlägg, en plåtask med Altoids, ett halsband, ett videoband vars innehåll jag glömt bort och en stor och fet historiabok som skriker "LÄS MIG!".
Din favoritplats i hemmet?
Soffan eller framför datorn. Sängen är inte fy skam den heller.
Favoritmöbel?
Hmm, soffan eller sängen tror jag.
Vad köpte du senast till ditt hem?
Badrumsmatta i vitt och grått med en dödskalle på, ovan nämnda fruktfat (cerise, turkos och orange keramik och glas) och en knallröd plastig köksklocka.
Möbelköp du ångrar?
Tja, köksbordet och stolarna passar inte in, men jag ångrar dem väl inte precis - de passade ju förut.
Favoritkonstverk hemma?
Vi har inte konst här, och just nu är det nästan inget uppe på väggarna heller.
Vad samlar du på?
Biobiljetter, fina kläder och bra filmer.
Din inredningsstil?
60-talslounge möter kitsch-barock.
Ditt största förvaringsproblem?
Återvinningen är väl inte supersnyggt organiserad, och alla teknikprylar som nu ligger i en byrå de inte får plats i är inte heller nån hit. Mina kläder har alltid varit ett stort gissel, men de får i varje fall plats.
Bästa fyndet?
Hörnbäddsoffa för fem och fem. Så var det klart!
Brukar du leka hobbyhantverkare?
Så mycket jag kan i en hyresrätt.
Snyggaste hemmet du varit i?
Åh, nu kommer jag inte på så många, men Ambras lägenhet är jävligt koolt och svulstigt inredd, och Emelies och Martins lägenhet har hemskt fina möbler. Men snart är det VÅR lägenhet som är snyggast, ya hear? VÅRAN. ;D
Bästa inredningsbutiken?
Lagerhaus och Ikea. R.O.O.M. har mycket fint men är galet dyrt. Inte ens om jag hade råd skulle jag handla där, det är inte värt det, snik snik.

26 september 2006

Klippt och skuret

Jag skulle trimma min lugg lite igår. Den hängde ned rakt i ögat, vilket var alldeles för irriterande. Jag har försökt bestämma mig för huruvida jag skulle låta den växa ut för gott eller behålla den, så tills vidare hade den bara fått växa.
Hur som helst så blev det helt fel och jag klippte av alldeles för mycket på ett ställe. För att undvika att se ut som en idiot fick jag således vackert klippa av resten i samma längd, vilket föranleder att jag just nu har en väldigt kort 50-talslugg.

Jag ser ungefär ut som en blond Bettie Page, fast med mer kläder på. Jag är inte helt säker på att det är snyggt. Mest jobbigt är det väl i och för sig att jag inte ens ville ha en sån här lugg.

Är detta verkligen jag?

24 september 2006

Yada yada

Okej, Karro har requestat att jag gör den här listan, så då gör jag det - så snäll är jag. :D Ber om ursäkt ifall jag redan gjort den tidigare, jag kommer inte ihåg riktigt. So many lists, så little memory.

1. Tre namn jag lyssnar till:

Anna, Banana, Nio.
2. Någonting jag tycker om med mig själv:
Att jag är förutseende.
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
Att jag måste göra allt på en gång och inte kan prioritera.
4. Detta är jag rädd för:
Clowner, Sadako, Killer Bob, att bli jagad, spindlar, mörker och säkert en massa mer.
5. Tre saker jag vill ha varje dag:
Ömhet, konversation, skratt.
6. Tre saker jag absolut inte kan göra:
Läsa kartor, räkna matte, simma under vattnet (helt omöjligt hur jag än gjort).
7. Detta tycker jag om att göra:
Prata, se på film, organisera, inreda, skratta, läsa, umgås med trevligt folk, gå på filmfestival.
8. Detta vill jag göra just nu:
Måla tjejrummet, men jag måste plugga och gå till affären istället.
9. Bästa känslan:
Trygghet och känslan av att ha genomfört något bra.
10. Värsta känslan:
Förvirring över saker man inte kan få klarhet i, otillräcklighet, self doubt.
11. Följande egenskaper ser jag gärna att min partner har:
Intelligens, humor, personlighet, vänlighet, tilltalande fysiskt utseende (såklart).
12. Är du kär just nu:
Så in i bomben.
13. Jag vill gifta mig:
Med Johan.
14. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör:
Skaffa smått, resa, finna ett tillfredsställande arbete, och hängglidflyga! (jag vet att det blir fyra men jag VILL så gärna.)
15. Min käraste ägodel:
Mina kläder och mina filmer (hur skulle jag kunna välja en sak?).
16. Något jag vill ha i present:
Sjukt mycket grejer, främst en massa böcker.
17. Detta har jag på mig just nu:
Mörkblå frottémorgonrock med broderad dödskalle på ryggen samt cerise tofflor.
18. Favoritkläder:
Det varierar enormt.
19. Favoritdjur:
Jag avskyr alla djur, utom katter. Som jag är allergisk mot. Yay.
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
Pop, rock, nostalgisk musik, 60-tal, bluegrass, electro, new wave, psychobilly.
21. Tre av mina favoritlåtar för tillfället:
Veronica Maggio - "Nöjd"
Evanescence - "My Immortal"
K's Choice - "Not an Addict"
22. Skola - roligaste/tråkigaste ämne:
Roligast: Filmämnena, engelska (i gymnasiet), historia (Universitetet).
Tråkigast: Matte my old enemy, idrott, NO (i gymnasiet och grundskolan), flummiga hitte-på-ämnen på Lärarhögskolan.
23. Stjärntecken:
Skorpa.
24. En bok jag gillar:
"Det infantila samhället" - Carl Hamilton.
25. En film jag gillar:
"Junk Mail", en fantastiskt bra och rolig norsk film av Pål Sletaune.
26. TV-program jag gillar:
ANTM, Gilmore Girls, Desperate Housewives, Idol, So You Think You Can Dance?, Mythbusters, forensic-program på Discovery, Room Service, CSI, Lost.
27. Favoritdoft:
Timjan, nyklippt gräs, nybakat, frost, kryddor, solvarm hud på den man älskar.
28. Detta äter jag gärna:
Mat med ingefära, röd lök, lime, timjan, eller thaikryddningar i.
29. Dricker helst:
Vatten, mörkt öl, Coca Cola (fast jag försöker låta bli det sistnämnda).
30. Favoritgodis:
Vit choklad.
31. Hit vill jag gärna åka på semester:
Egypten, Tokyo, Kina, London, Berlin, Paris, USA, Irland, Skottland etc.
32. Färg på mina ögon:
Gröngrå.
33. Min längd:
164 centimeter tror jag.
34. Jag tror på:
Historien, fakta, vetenskap, ödet.
35. Jag spelar:
Allan ("om man kunde få se en bild?").
36. Person jag beundrar:
Jag vet inte, jag är inte så mycket för idoldyrkan.
37. Så här bor jag:
I en fyra i omvandlingsfas med darling Johan.
38. Antal döda krukväxter i hemmet:
Ingen faktiskt, fast en mår hemskt dåligt just nu och jag vet inte varför. :(
39. Det här tänder mig:
Personlighet, eget utseende, höga kindben, finmejslade händer, djupa ögon, meningsfull konversation, intelligens, långa smala bleka killar, vita linnen på sagda män.
40. Det här gör mig avtänd:
Självgodhet, testosteron, ointelligens, raggande, skryt, fetma (vi snackar US size alltså), mainstream-människor, konformitet.
41. Favoritfärg:
Khakigrön, skogsgrön, äppelgrön, rosa, svart, knallrött.
42. Favoritcitat:
Halva min konversation består ju av citat! Men okej, några bra i alla fall:
"You can't hiiide, NOT from your dentist!" - Corbin Bernsen, "Tandläkaren"
"And now you're going to die, wearing that stupid little hat. How does that feel?" - Michael Douglas, "Falling Down"
"When you grow up, your heart dies." - Ally Sheedy, "The Breakfast Club"
"Give 'em a Big Mac and a pair of Nikes and they're happy. I can't relate to 99% of humanity!" - Steve Buscemi, "Ghost World".
43. En hemlighet jag vet:
Det gör jag säkert.
44. Bästa present jag fått:
Hmm, jag vet inte riktigt.
45. Senast köpta skiva:
Haha, ni behagar skämta med mig aprillo!
46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:
Ögonen tror jag.
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:
Just nu är det i varje fall hyn, jag ser ut som en femtonåring. :(
48. Udda förmåga/egenskap:
Kan rulla ihop tungan till tre veck, lyckas alltid observera saker i folks hem så pass att när de letar efter något så vet JAG var det är (även om jag bara varit där i fem minuter, it's uncanny), om det finns någon mängd vatten på ett golv jag beträder utan skor så kliver jag ALLTID i det, alldeles särskilt ofta med vänster fot.
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
Katt.
50. Två personer jag vill ska göra detta test:
Elin och Andrea. :)

23 september 2006

Blåbär

Idag har jag målat vårt kök blått. En mild mellanblå färg. Det är så vackert att jag nästan spricker, och så är jag stolt över att jag gjort det helt själv.
Mest är det så sjukt skönt att äntligen vara på väg mot att få ett fint hem, något jag längtat efter hela mitt liv, och nu äntligen ser ut att kunna få. Praise the lord!

Snart ska jag ta itu med tjejrummet också, det är tömt och spacklat och väntar bara på tejp och färg. Gräddvitbeige istället för fula småblommiga skrutt-tapeter.
Men jag måste försöka plugga inför min första tenta i historia också. Hur ska jag kunna det när jag bara vill måla och dona? Livet tajmar så dåligt med alla måsten.

Fifteen minutes of dream

Jag lånar en idé från Addi och gör en lista över topp femton saker jag vill uppleva/åstadkomma inom den närmaste framtiden (utan inbördes ordning):

1: Renovera/inreda klart lägenheten.
2: Resa till Tokyo, Egypten, sydstaterna i USA, London igen (saknad!), Paris, Irland, Skottland, Berlin, och Kina. Helst, men det finns tusen andra ställen jag skulle vilja åka till också.
3: Skaffa knoddar. I wants it so!
4: Ha ett stabilt jobb som jag är lämpad för och trivs med, som
helst inte är på mer än 65%, och dessutom har en BRA lön så att man friktionsfritt klarar sig på detta.
5: Gifta mig. Faktiskt. Jag börjar låta som en desperat amerikanska här.
6: Åka på filmfestivalen i Berlin och dito i Cannes, samt Sundance i staterna.
7: Sluta vara sockerberoende för gott.
8: Hitta en träningsform som jag trivs med och som jag frivilligt kan ägna mig åt utan att tröttna eller lägga av.
9: Vara med i ett band. Jag har aldrig varit det. Har alltid velat, men är kass på instrument och kan väl inte direkt sjunga något vidare.
10: Lära mig sy efter mönster. Det finns så mycket kläder jag vill ha men det är tröttsamt att invänta modets svängingar för att de ska finnas tillgängliga.
11: Kunna laga mat, på riktigt. Sådär att man känner i ryggraden hur det ska vara och vet vad som passar ihop och sånt.
12: Skaffa pirattatueringarna.
13: Lära mig hur man lägger håret, eller hitta en frisör som kan det, så att jag kan ha ljuvliga 40-talslockar varje dag utan att slita med locktång och spray.
14: Skriva en bok, noveller, artiklar, eller bara skriva nånting som publiceras.
15: Hitta en meningsfull hobby. Att det ska vara så svårt.

Jag tar en till faktiskt, det räckte inte riktigt med femton:

16: Lära mig hantera stress och imperfektion i mig själv. Prio ett.

Apropå ingenting så finns det bilder från Johans maskerad i min bilddagbok nu. :)

22 september 2006

Spree

Okej, vi har köpt sängstomme, hörnbäddsoffa, soffbord och en ny skrivbordsstol till mig på Ikea. Plattskärmar i svart och silver, matchande tangetbord och mus, samt DVD-brännare till min dator också är införskaffade. Tio rullar tapeter till vardagsrum och sovrum, samt färg till tjejrummet har köpts. Vi har dessutom fått färg till köket, hallen och sovrummet, samt golvpapper, rollers, tråg, penslar, och lim helt gratis från Poseidon. Från den snälle tapetkillen där vi köpt tapeterna fick vi dessutom sjukt mycket rabatt och gratis lim och skyddsplast, samt en provburk med färg till vardagsrummet (eftersom det var svårt att bestämma sig för en ljus eller en lite mörkare nyans av grönt).
Puh. Shopping kan vara utmattande, men jag klagar inte. :D

Ikeaturen blev en omvänd hetsig "Från koja till slott"-rusning när vi skulle lasta in grejerna från hyrbilen också. Vi hade tänkt hyra den i fyra timmar, och ifall man hade den längre debiterades man för ett helt dygn, vilket var dubbla priset. Således slog jag i armen i ledstången i hissen och fick ett riktigt nasty märke som dessutom blödde lite, ouch. Bilen blev fyra minuter sen men vi klarade oss ändå. :D


Anyway, jag har ju bara en krattig mobilkamera så jag lägger in lite produktbilder istället, så att ni får ett hum om hur det ser ut kanske. Ja, utifall att det är nån som är intresserad, hehu. :) Jag ska lätt lägga upp bilder sen när vi fått upp tapeter och färg överallt, världsapromise. :)


Sängen! Den är underbart overkligt stor och det känns som att lägga sig i en sagosäng varje gång. Lubs it.

Johan har en likadan, plus att vi har varsin mörkgrön Helmer hurts och likadana svartbruna skrivbord också. Det ser ut som ett lounge-kontor ungefär. :)

Jag vet, den ser inte mycket ut för världen bara såhär, men jag lovar att den är skithet i vårt vardagsrum. :D Dessutom är bäddfunktionen sån att man bara drar upp en ytterligare soffsektion som passar in i "tomrummet" i soffan så att säga, vilket leder till att man får en enorm, superbred soffa om man vill. Och det är klart man vill, när man ska kolla på film och mysa ihop sig med varandra. :D

Soffbordet är det inte precis någon superkvalitet på, men det var rätt färg och rätt storlek, och ohemult billigt, så vi slog till på det. Kanske hittar vi ett bättre bord i framtiden, men tills dess så duger det här finfint. 199 pix är inte fy skam!

Min underbart tysta och skarpa skärm. Johan har väldigt snarlika skärmar, fast 20" stora istället. Jag kunde inte se någon använding för mer än 17", så det fick det bli för min del. Hela vardagsrummet ser verkligen bättre ut utan de fruktansvärda gamla klumpklossarna till skärmar. Och denna behagliga tystnad, pris ske Gud, ingen av skärmarna piper det allra minsta!


Självklart: matchande tangentbord också, samt en mus som även den är i svart och silver. :) Nu fattas bara en skrivare för att göra hemmakontoret komplett, men det hoppas vi på att kunna köpa ganska snart. Sweetness. :D

20 september 2006

Jag är fortfarande heligt förbannad över söndagens resultat

Gud vad jag hoppas att Alliansen bröjar bråka så mycket internt att de måste splittras och ersättas vid ett omval, och så att folket får se vad de egentligen går för. För allvarligt talat, är ni medvetna om att ni valt in KristDemokraterna till att delvis styra vårt land? De som stenhårt motsätter sig homoadoption år 2006 i västlandet Sverige? Allvarligt?

Jag kan liksom inte acceptera att det är lagenligt att blida en allians före valet, de känns jävligt orättvist och dagis-aktigt. "Vi som egenligen inte gillar varandra gaddar ihop oss mot de starkaste så kan vi vinna, hehe." Usch.

Moderaterna fick omkring 26% av rösterna, men kommer ändå bossa och basa. De andra allianspartierna fick betydligt mindre, men jodå, dem har vi verkligen valt till att låta köra över oss i fyra år. Eller?

Sammanslaget fick Alliansen flest röster, men inte var för sig. Jag tycker det säger mer än något annat.

19 september 2006

Idolglädje

Åh, svenska folket må vara totalt bakbundna av ointelligens och ser inte längre än den egna plånboken räcker när det gäller viktiga val, men i Idol röstas det minsann helt rätt.
Sjukt underbart att tre av fyra finalister som hittills är klara, är svarthåriga, piercade, tatuerade
och alternativa människor. Som sjunger så jävla härligt. Dessutom gillar jag den blonde flickfavoritkillen också, han känns som en blygsam person trots sitt utseende och sin röst, mer sånt.

Kan man inte vara glad åt det stora (för det kan man verkligen inte), så får man vara glad åt det lilla. Det är jag.

Scurvey!

Idag är det Talk Like A Pirate Day! Get your wooden leg on lads n' lassies! Yarrh!

17 september 2006

Hip hop for dummies

Hahaha, det här var helt underbart roligt. Hip hop for dummies, en ganska typisk raptext översatt till begriplig och korrekt engelska. Läs and enjoy. :D
"I enjoy playing my music loudly on my car stereo. Apparently, women enjoy this also because they become sexually aroused when they see me driving. Oddly enough, when I visit the Native American reservations, some of the more sexually promiscuous Indian women attempt to seduce me in their homes. Their intent is to divest me of my earnings. Such actions are unacceptable."
Oh, the joy! Man kanske skulle börja översätta raplåtar själv? :D

"We have to vooote Paddy!"

Nu har jag röstat! Vad har ni röstat på?

16 september 2006

"Oh my god, thank you ABC!"

Jag har mjukstartat vår Extreme Home Makeover med att börja knåpa ihop smaragdgröna sammetsgardiner till sovrummet. Jämrans vad fint och skönt det ser ut nu. Sammetsgardiner is the BOMB!
Nästa vecka blir det tapet- och färginköp, och förhoppningsvis även Ikea, men det ser mycket mörkt ut för att vi ska kunna få det köksbord vi vill ha. För vidare ångest över detta kan man läsa Annas inlägg. Lyllos dig som fick dig ett bord ändå. :)

Det preliminära planen för nu och längre framöver är som följer:

Sovrummet ska få en mjukt beige/lattefärg på tre väggar, samt en ljuvlig brun fondtapet med guldiga palmer på. Sängstommen blir antingen denna eller denna. Rislampor ska upp i taket, en vid sängen och en vid garderoberna. Gardinerna blir som sagt smaragdgröna sammetsdarlings, och så ska vi hitta nån slags sängbord, nya sänglampor och små pallar att lägga kläder på. Några hyllor med gröna växter och inramade foton på väggarna kommer också tillkomma i framtiden.

Vardagsrummet kläs in i en ljust grön, diskret palmmönstrad tapet, de vinröda gardinerna åker ut och lämnar plats för petrolfärgade jämlikar i taft. Fåtöljen, golvlampan och den gamla soffan få bo i vårt gästrum, och istället köper vi den här fantastiska soffan. Bakom den sätter vi upp ett par hyllor för att man ska ha ett extra-bord bakom ryggen, samt för att kunna gömma saker bakom soffan. :D Ett nytt, mindre soffbord, mer blommor och säkert lite mer hyllor kommer längre fram, samt en roligare vardagsrumslampa och nägon form av läslampa bakom soffan. Många inramade planscher och bilder ska också upp på väggarna.

Hallen blir mustigt vinröd, med en guldig medaljongfondtapet på den lilla väggytan som finns vid ytterdörren. Två nya skoställ, varav ett får extraknäcka som sittplats, samt en matchande hatthylla ska inköpas. En liten rad med krokar kommer upp bredvid ytterdörren, och nya glittriga lampor åker upp i taket. En låg bokhylla eller annan förvaring kommer till, och var vi ska göra av den gamla byrån vet jag ännu inte. Men den måste räddas, den är alldeles för fin för att kasseras. Ett draperi för att rama in dörröppningen till vardagsrummet ska också synas någon gång i framtiden. Massor av foton och bilder i guldramar även här, och en snyggare hallmatta hoppas jag vi kan hitta någon gång.

Tjejrummet (mitt sy-väsk-sko-klädrum) ska inte ändras så mycket, men någon trevligare väggfärg ska vi kunna ordna. Just nu lutar det åt en champagneaktig färg, om vi hittar någon fin sådan.

Gästrummet får en vit/beige diskret medaljongtapet och blir fyllt med gamla möbler tills vidare. De gamla knallröda sovrumsgardinerna eller de
gamla vinröda vardagsrumsgardinerna kommer få bo här också, samt att vi kommer troligen ha en madrass undanskuffad så att den går lätt att bädda upp om nån behöver kvarta här.

Köket blir en skön blå färg, golvet ska någon gång bli schackrutigt, och bordet (som då inte finns just nu) ska bli detta, tillsammans med matchande stolar förstås. Någon slags avlastningsbord letar vi som galningar till att ha så att återvinningen inte syns fullt så mycket, samt för att ha matberedare, pastaburkar, kokböcker och liknande på. Mer praktisk örtträdgård kommer också att ordnas med någon dag, och gardinerna ska bytas ut mot några roligare varianter. Inramade affischer och tavlor, samt en ordentlig köksklocka ska upp. Den nuvarande taklampan från sovrummet kommer att hänga över bordet, så att den får synas lite mer än den gör nu.

Badrummet har redan fått ett nytt draperi i medaljongmönstrat grått, och en badrumsmatta med dödskalle från Pluto/Lagerhaus kommer läggas ut snart, en mer passande hylla för prydnader och praktiska saker ska upp, nya och fler krokar ska in, och något mer praktiskt skåp för handdukar kommer förmodligen i framtiden. Även ett underskåp under handfatet tänkte vi försöka hitta någon dag. Väggarna behöver lite färg, men vad är inte bestämt än. Kanske terrakotta eller en rökig turkos? Det stiliga postskåpet måste vi hitta på något pratiskt med, det är också alldeles för fint för att överges.

Well, jag ändrar mig säkert under resans gång, men just nu är detta planerna vi tänkte satsa på. Men självklart inte allt på en gång, det har vi inte råd med. En hel del kan vi göra tack vare lånet i alla fall. :)

15 september 2006

Triss

3 stilar jag har
1: Retro (30 - 60-tal)
2: Färgmatchat till tänderna
3: Stereotypt från olika subkulturer och populärkultuerlla influenser

3 stilar jag har haft
1: Synth
2: Punk/glam/anime/new wave/80-tal/postapokalyps (all in a neat little package)
3: Hippieskejt

3 stilar jag passar i
1: Baggy
2: Flickigt
3: Höstmysig

3 stilar jag inte passar i
1: Korsettgot
2: Sexig
3: Gangsta

3 stilar jag vill passa i
1: Röda mattan-glamourös
2: Damig
3: Femme fatale från förr

3 färger som passar mig
1: Svart
2: Skogsgrönt
3: Marinblått

3 färger jag gillar
1: Äppelgrön
2: Rosa
3: Svart

3 färger som inte passar mig
1: Blekgul
2: Orange
3: Lila

3 färger jag inte gillar
1: Limegröngul
2: Lila
3: Pasteller

3 klädmodeller som passar mig
1: Lågt skurna pants
2: Midjehöga pennkjolar
3: Skjortklänning

3 klädmodeller som inte passar mig
1: Omlottklänningar
2: Empirskurna linnen/toppar
3: Långa kavajer

3 favoritplagg
1: Bik Bok baggyjeansen
2: Grön/grårandiga koftan med stora knappar
3: Guldskorna med strassdetalj

3 plagg jag önskar inte fanns
1: Skipantsen
2: Tubtoppar
3: Stringbaddräkten

3 plagg jag önskar att jag ägde
1: Metallicskimrande 50-talsbandskavaj med svarta blanka slag
2: Kritstrecksrandig grå tredelad kostym
3: Miu Mius glitterskor

Spiderman, spiderman, doing all a spider can

You are Spider-Man


You are intelligent, witty,
a bit geeky and have great
power and responsibility.

Spider-Man 75%
Green Lantern 60%
Supergirl 60%
Hulk 60%
The Flash 55%
Wonder Woman 50%
Superman 50%
Robin 45%
Catwoman 30%
Iron Man
30%
Batman 25%

Awriiiight. :D Kolla själv, vilken
superhjälte är du?

14 september 2006

Mager filmhöst i Göteborg

Usch, Cinematekets höstprogram lämnar mycket övrigt att önska. :( Inte nog med att vi inte får gå på Draken längre, själva filmurvalet är sällsynt trist och träigt (om man inte älskar Almodóvar förstås) också. Tur att jag har SFF att se fram emot i november i varje fall. Och boy, oh boy som jag ser fram emot DET å andra sidan! Många människor går och peppar och laddar i flera månader i förskott inför sommaren, själv hoppar och ler jag vid tanken på november och filmfestivaldags redan någon gång i juli. :D


Följande är allt jag är intresserad av att se på Cinemateket i höst, any takers? Säg till om ni vill sällskapa. :)


10/9 (söndag) 16.00 "Jag hatar dig älskling!"
30/9 (lördag) 14.00 "Underground".

7/10 (lördag) 16.00 "En Dödsdömd Har Rymt".

29/10 (söndag) 16.00 "Metropolis" (med livepiano!).

16/11 (torsdag) 19.00 "Alphaville".

26/11 (söndag) 16.00 "Faust" (också med livepiano, sånt är hyvens).

9/12 (lördag) 14.00 "Vi Barn Från Bahnhof Zoo".

RUL!


Vi har fått lånet! :D

13 september 2006

Flax

När vi flyttade in hit för över ett och ett halvt år sedan klagade vi på tapeterna i några rum, eftersom vi tyckte att de var onaturligt slitna för att bara ha suttit uppe i två år prior. Efter ungefär ett år, trettio-fyrtio samtal till husvärden och ett enda gyllene samtal till Hyresgästföreningen så kom det en tant och tittade på tapeterna. Så vidare efter mycket om och men fick vi slutligen veta att vi fick nya tapeter till ett av de små rummen. Vi fick välja mellan två olika kollektioner, och skulle vi ha nåt annat kunde hyresvärden lägga en whopping 37 kronor per rulle, resten skulle vi få stå för själva.

Vi hittade lyckligtvis en tapet från en av de utvalda kollektionerna, som var rätt fin, och som vi hämtade hem, tillsammans med golvpapper, tapetlim, maskeringstejp och annat man behöver.
Men vi var ganska missnöjda att vi inte fått mer, eftersom både kök-, hall- och sovrumsväggar är i dåligt skick för att vara så nyrenoverade som de faktiskt är. Så idag ringde min man och frågade en sista gång.

"Jo, vi trodde att vi skulle få tapeter för flera rum här."
"Ja, det skulle ni också."
"Eh, jaha, vi har nämligen bara fått för ett rum..."
"Va? Men det stämmer inte."

Tydligen skulle vi få tapeter till både kök och hall i varje fall. Min man nämnde då att vi hade bestämt oss för att måla de flesta rummen istället för att tapetsera också, samt att även tapeterna i sovrummet inte var helt i sin ordning.

"Jaha, jamen då är det absolut lugnt att ni får ut färg från oss till alla tre rummen. Ni kan hämta det imorrn eller i övermorrn."

Så vi får gratis färg till hallen, sovrummet och köket! Se vad man kunde gått miste om ifall man inte varit ihärdig som en igel! Nu sparar vi säkert minst en tusenlapp, PLUS att vi får rollers och penslar och liknande av dem nu med, ytterligare sparade pengar, tjoho! :D Äntligen lite flax, det förtjänar vi. :)

11 september 2006

Vuxenpoäng

Idag har vi ansökt om ett lån på trettifem papp hos Nordea. Iiih. Otäckt, men jag hoppas ändå det går vägen. Såklart. Annars kan vi se oss om i månen efter nya skärmar, ny soffa, nytt matbord, nya tapeter... Ja, ni fattar kanske. Håll tummarna hela veckan för oss.

09 september 2006

The owls are not what they seem

Dagens köp: "Twin Peaks" säsong 1, ynka 199 spänn på Åhléns. :D Bra fynd. Tyvärr kostar säsong två över femhundra på nätet, och finns inte ens att köpa än. Crap. Nåja.

Gottar mig åt att den här boxen ligger på omkring femhundra på olika nätbutiker den med. Alltid vinner man över nån.

Lili von Schtüpp

Åh, jag glömde ju en superviktig punkt, fick utöka listan till fem istället.

Fem saker jag är jävligt trött på:


1) Poker. För nåt år sen var poker bara ett av många kortspel man ägnade sig åt ifall man var ute på landet eller ifall det var strömavbrott hemma. Finns i sjön, vändtia, stress och poker. Ungefär så kul är poker. Ungerfär så koolt är poker. Varför finns det poker överallt nu? Vem bryr sig? Varför sänds skiten på TV? Varför är det plötsligt helt okej att folk är hooked på spel, var tog den gamle trofaste speldjävulen vägen? Snälla, ingen mer poker. Jag skulle nästan föredra att vara tvungen att zappa förbi Scandinavian Masters, Red Bull Flugtag eller seglingstävlingar istället. Då har man sänkt sig lågt.

2) Telenor och Tre. Jag vet inte om jag behöver förklara mig ytterligare egentligen. Nuff said att jag kommer byta från Telenor till Telia så snart min bindningstid är slut. Och då anser jag ändå Telia vara fienden. Jävla skit.

3) Dokusåpor med bitchar och en massa fylla och sex i. Jag tycker om att titta på "Idol" och "So You Think You Can Dance?". Det är program som är baserade på att deltagarna har så mycket talang som möjligt. Atmosfären mellan deltagarna är dessutom extremt positiv. När någon åker ut blir många ledsna, bland deltagarna såväl som pubilken. Det handlar om duktiga människor med älskvärda personligheter, folk man vill gilla. Den som vinner gör så för att han eller hon förtjänar priset.

Jag tycker däremot inte om att titta på "Big Brother", "Paradise Hotel", "Miljonärerna" och liknande. Vad är poängen med att välja ut så vidriga mäniskor man bara kan, klä av dem, stoppa dem framför kameror, ge dem asmycket sprit och sedan sända skiten på bästa sändningstid, gärna VARJE DAG. Oh, och den som är allra vidrigast vinner en massa cash, en mille eller så. Varför belönas den som är mest nasty, skrikigast, otrevligast och jobbigast? För att vi älskar att frossa i andras misär eller? Fan, stäng av.

4: Fuck. Jag kräks snart på folk som säger fuck, fucking, fucker, motherfucker, motherfucking, fucked, fuckface, fuckwad, och alla andra avarter av ordet 'fuck'. Det FINNS andra kraftord, people. Och fram för allt BEHÖVER man inte svära så SJUKT mycket, och så grovt, HELA tiden i filmer och serier. Det har blivit så illa att jag numera ofta inte kan lyssna på dialog utan bara hakar upp mig totalt ifall det är mer än tre 'fuck' under en hel film. Ibland är det okej, ibland är det befogat, men i 99% av fallen, it is not. Sluta!

5: Mental ohälsa. Varför mår alla så dåligt nu? För femtio år sen var psykoterapi knappast nåt man talade högt om, och verkligen inget som varannan människa ägnade sig åt. Men vad är det som händer då, som gör att vi mår så dåligt? Det finns självmordsbenägna sexåringar numera. Något är allvarligt fel.
Jag tror på fullaste allvar att vi har skapat ett samhälle som vi själva inte är lämpade att leva i.
Det är för stressigt, för mycket att göra, för mycket att välja på, och alldeles för lite tid. Hur ska det gå ihop att man ska vara ett underbarn, mogna fort, hinna så sin vildhavre (men inte för mycket såklart), men ändå ha många långa stadiga förhållanden, resa jorden runt, men ändå studera (hur har man då råd?), sälja sig själv så bra att man får toppjobb (helst ska man inte behöva jobba sig upp alls), men ändå vara älskvärd och ödmjuk (agressiv men netonad personlighet luktar schizofreni lång väg), jobba som en dåre, men ändå skaffa barn (hur ska man hinna med bägge?) men helst inte för trettio, och är det inte före fyrtio så är det ännu bätttre, då har man verkligen visat chefen att man är trogen företaget, samtidigt som man fortfarande ska vara som en tjugoåring i både kropp, hälsa och psyke, helst tills man är åtminstonde sextiofem bast. Sen kan man gömma ig i en grotta och kollapsa.
Vem orkar? Ingen. Hoppas jag.
Kan vi inte lägga ned den här cirkusen nu? Kan det inte vara okej att vara barn och slippa bli tonåring redan före tio års ålder? Kan det inte vara okej att vara fyrtio och se ut som fyrtio? Kan det inte vara okej att få barn före trettio och vilja ta hand om dem? Kan det inte vara okej att inte vilja ha värsta karriären?

Och kan vi inte förkorta arbetstiden? Jag orkar inte mer.

08 september 2006

Åh, Gregory

Håkan?

23-24 september: Föredrag med Kaffe Fassett.
Den kända och populära textilkonstnären Kaffe Fassett berättar om sina inspirationskällor och visar bilder, svarar på frågor, samt signerar sin senaste bok.

Röhsska museet, Vasagatan 37, 12.00. Förköp 150:-/person.

Hahahaha, en dag, Ella, ska du få en auberginemönstrad cape, EN DAG!

07 september 2006

Dagens slumpmässiga fakta

Jag älskar Imdb, varje gång jag klickar omkring där lär jag mig nåt nytt.

Dagens lärdom är att Anthony Perkins (you know, han som spelade Norman Bates så fantastiskt bra), dog av AIDS 12/9 1992.

Han fick två söner, varav en är en skådespelare vid namn Osgood (eller Oz) Perkins. Alla som har sett "Legally Blonde" minns den nördiga, sammanbitne, men hygglige killen? Right, that's the one.

Osgoods mamma Berinthia, Anthony Perkins fru, var fotograf och skådeseplerska, som medverkade i filmatiseringen av "Scruples" (välkänt tantsnusk) och även den hemska "Cat People" (kvasierotisk om jag
minns rätt). Hon dog i WTO-kraschen 11/9 2001. En dag före sin mans dödsdatum. Hur jävla creepy är inte det?

Tänk att ha Norman Bates till pappa, och en mamma som dör i det mest omtalade terroristdådet of all mankind. Med en dags mellanrum. Kul liv. Kul
september. Stackars Oz.

Filmtips #4: Repet

Alfred Hitchcock var en produktiv man, som gjorde över femtio filmer samt ett gäng TV-serier i sin dag. Jag har sett långt ifrån alla, och av de jag har sett så är jag verkligen inte förälskad i samtliga. Några av mina favoriter är "Psycho", "Fönstret Åt Gården", "Rebecca", "North by Northwest", "Vertigo", "Frenzy" och i synnerhet "Repet". "Repet" har jag bara sett en gång hittills, men jag blev väldigt betagen av den.

Jag gillar generellt sett filmer med en begränsad plats för skådespel. Alltså borde jag gilla filmade pjäser, om inte det var för att nästan alltid då någon jeppe bestämmer sig för att göra film på en pjäs, så kastar de upp onödigt många kulisser och flyttar runt karaktärerna något så djävulskt. Illa, illa.
Men vad jag gillar med de platsmässigt stillastående filmerna, är att det är mest och bäst då som man får se intrikat dialog, komplexa karaktärer, och väl utfört agerande. En fungerande intrig är förstås också ett plus, men denna behöver inte vara särskilt omvälvande eller nydanande för att jag ska sitta blick stilla och andlöst följa med.

"Repet" innehåller så vitt jag minns bara två eller tre tydliga klipp. Visst finns det fler, men de är snyggt inarbetade, så att det känns nästan som att man sitter i en teatersalong och inte törs hosta för att inte bryta illusionen istället. Den utspelar sig för övrigt i en och samma lägenhet, nästan helt i samma rum, och dessutom nääästan i realtid. Inte illa pinkat. Handlingen ska jag inte gå in på, eftersom den är av en enkel, men makaber natur.

Dagens onödiga bonusfakta är att detta var Hichcocks första färgfilm, 1948. So don't be fooled av den svartvita bilden nedan. :D

05 september 2006

In sickness and in health

Min man och jag får alltid sympatismärtor för den andre, och vi turas om att ta hand om varandras krämpor. I söndags var Johan sjukt baksi, men inte jag, så jag tog hand om honom. Idag kommer utjämningen: jag är sjuk och mår grisdåligt, så Johan har handlat chips och snarr till mig. Puss.

Men bara för att jag är sjuk och tråkig så måste jag göra en lista medan jag väntar på att "Gilmore Girls" och "Idol" ska börja. Sjukdom när man inte orkar göra nåt annat än att stirra på TV sux ass.

Testet har jag korpat från Anna.

Vem är snyggast i kungafamiljen?
Men usch, vilken fråga. Som att nån av dem är snygg över huvud taget?
Vad hade du för storlek på studentmössan?
57, jag är en veritabel vattenskalle.
Favoritsysselsättning just nu?
Glanslösa blickar på TV:n.
Vad är du rädd för?
Livets potentiella kollaps och dagens ungdom. Bland annat.
Vilken kändis påminner du mest om?
Utseendemässigt? Förr var jag tydligen lik Tank Girl men nu vet jag inte. Gwen Stefani har jag fått höra flera gånger, vilket är toksmickrande man troligen bara är baserat på min klädstil.
Mest använda uttryck just nu?
"Zonkigt".
Har du gott bordsskick?
Jag rapar så det skallrar i rutorna.
Var på/i kroppen gör det ondast just nu?
ÖVERALLT! *snörvel*
Kliar det någonstans?
Nästan alltid. Undar om jag har skabb?
Vilka färger på kläder undviker du?
Pastell, beige, brun, lila, fula kombinationer, metallic, och gul (eftersom jag inte klär i det tyvärr).
När skaffade du mobiltelefon?
1997.
Vad är bäst på killen/tjejen?
Vad menas? Finast är helheten som gör honom till den han är.
Vem är den snyggaste du träffat/sett idag (obs IRL)?
Min man är alltid snyggast.
Vilken smak är det i din mun nu?
Sjukdom och tristess.
Har du något emot vegmat?
Nej tvärtom.
När ska du bli vegetarian?
När jag tycker det är moraliskt fel att äta kött, eller om det kommer fram odiskutabla fakta att det är helt fel för människans metabolism att äta kött.
Säg ett snyggt förnamn?
Det är inte en fråga, men okej: Milton (som ett par bekantas nykläckte son ska heta).
Tycker du om pandasminkningar du vet tjejer som är jättesvarta runt ögonen?
Panda is a no-no, men mycket svart kan vara snyggt på rätt sätt.
Vad tycker du om svensk hiphop idag?
Ulk.
Varför pratar man om vädret så ofta?
Gör man? Det är väl bara en klyscha.
Skulle du kunna döpa ett barn till ditt namn?
Det skulel bli så förvirrande, plus att det är jävligt tråkigt och egenkärt att göra så.
Om du fick hitta en sak som du tappat vilken skulle du hitta då?
Det finns säkert en massa men jag orkar inte tänka efter.

03 september 2006

Lurad av reklamen?

Haha, jag älskar Telia-pappan.
"En ...skrivare?"
"Bättre upp! En skrivmaskin! Inga virus!"

Jag tycker så synd om honom för att han har såna skitungar till barn, hoppas Teliapappan träffar en Teliafru snart, det skulle göra mig glad.

Och en egen hemsida har han också!

Wolverine

Bilden är knäppt av Gejke.

Lycka

Lycka är att festa till 04 men ändå inte vara bakis idag. Visst är jag seg, men mest av allt är jag otroligt öm i kroppen. Detta beror på allt galet Twister-spelande samt brottningsmatchen med Odd Job (Ålen) på köksgolvet igår. :D Det visar sig att jag har talang i Twister i varje fall, härligt att ha funnit sitt kall här i livet. :D Jag har i vilket fall som helst inte ens huvudvärk idag, it's good to be Wolverine, självläkande is DA BOMB!

Lycka är också att sitta i morgonrock och tofflor och slöa, äta chips och godis och dricka cola, medan TV3 kör repriser av ANTM 4 hela förmiddagen. Lycka är att vara vid såpass god vigör att man orkar städa undan, gå ut med glaset till återvinningen, knalla vidare tll videobutiken och köpa två påsar chips, samt laga ordentlig mat till både mig själv och min man. Middag klockan 14 kändes värt, frukost var liksom inte på tapeten ens. :D

Lite mindre lycka är att trots att vi igår bjöd på tre påsar chips, en påse salta snacks, jordnötter, honungsrostade nötter och ännu lite mer jordnötter, så var det nån som tyckte sig ha rätten att gräva i våra skåp, samt öppna och äta upp en halv påse av de enda chipsen vi hade underlåtit att bjucka på eftersom vi ville ha dem för vår egen räkning idag (eftersom vi inte trodde att nån skulle orka gå och handla nånting dagen efter). Så tack så jävla mycket för den, vilken snylt-apa det nu var som inte kunde tygla sig.

Men annars var det en dunderkul fest, tack till alla som kom. :)