30 april 2006

Free Katie!

Hahaha, skitful sajt, men ändå - ja, släpp den stackars kvinnan lös från galningen Cruise!

Poppar nu: John Denver - "Leaving on a Jet Plane"






.gif


Så sjukt nördigt, men jag kan inte motstå test! Raah! :D


Sexigt?

Alltså, vad är detta? Plats tio och elva? Hur tänkte de? Tänkte de alls? Merparten av listan är helt osexig såklart, men just Sofi och Ebba, och så högt upp? Nää.






Stevie


Dagens låt är "If You Really Love Me" med Stevie Wonder. Jag blir så glad av den! Det är oförklarligt egentligen, oftast avskyr jag soul och 70-talsaktig musik i allmänhet, men jag skyller på "American Idol". Såg en kille med helt underbar röst och helt hopplöst trailor trash-utseende sjunga den tdigare idag, och jag bara smälte. Damn!

Poppar nu: Gissa? :D

29 april 2006

Nostalgi - musik

En del musik tar en tillbaka en massa år, på både gott och ont. Jag känner alltid att det rycker lite i gymnasiehjärtat när jag hör följande skivor, bland andra:




Portishead
- "Portishead"
Nick Cave & the Bad Seeds - "Let Love In"
Tricky - "Maxinquaiye"
Dr Kosmos - "StjärnJerry" och "Cocktail"
New Order - "The Best Of"
Aphex Twin - "Richard D. James Album"
Kent - "Kent" och "Verkligen"
Leonard Cohen - "Greatest Hits" och "I'm Your Man"
NIN - "The Downward Spiral"
Nitzer Ebb - "That Total Age"
Marilyn Manson - "Smells Like Children"
Alice In Chains - "Dirt"
Vangelis - "Voices"
Ministry - "Psalm 69" (jag vet att den inte heter så men det går inte att se vad den heter egentligen!), och vad som helst med Pink Floyd och Angelo Badalamenti, due to dåvarande pojkvänners preferenser. Badalamenti gillar jag fortfarande, Pink Floyd däremot, har jag aldrig gillat så värst. Gillar inte precis den pojkvännen som gillade dem heller, sånt där går hand i handske.

Kent minns jag att jag gillade när de först kom, runt 1994-1995, vilket måste varit i åttan eller nian för mig, men de har hängt med ända sen dess. Jag hade en klasskompis som var Kent-tokig också, som desperat ville ha en kostym att matcha till sina gymnastiskor. :)
Ser man vidare till högstadiet, eller ännu längre tillbaks, så går minnena varma till den mesta popen från 50- och 60-talen, Blur, Olle Ljungström, Köttgrottorna, Animals, "Definitivt 50 spänn"-skivorna, Queen,
Lisa Ekdahl, Nirvana - "Nevermind", KSMB, Owe Thörnqvist, Radio City Hits, och Page - "Glad". Jag minns att jag hade och hörde på Page-skivan länge innan jag fick höra talas om synthpop som genre, eller synth över huvud taget för den delen. :D

En stor del av allt detta gillar och lyssnar jag fortfarande på, men en del är inte så frekvent förekommande heller. Det känns skönt att man inte bara byter ut sin musiksmak och vänder kappan efter vinden, men att man tvärtom inte heller klamrar sig fast och bara lyssnar på samma musik/-stilar om och om igen. Varje gång jag upptäcker en musikstil eller artist som jag älskar blir jag lika glad, jag är rädd att det är en förmåga man riskerar att förlora med åren. Att man sitter där nån gång efter trettio, helt stagenerad i en viss stil. Det är samma sak med kläder och stil, jag bävar.

Hoppas det inte händer alla, eller att jag åtminstonde fastnar i nån bra period av musik och kläder. :O

Poppar nu: The Smiths - "Wiliiam, It Was Really Nothing"

Etiketter: , ,

Coq au vin


Nu har vi äntligen lagat till den vegetariska vitlök- och currygrytan som jag skrev om för nån vecka sen. Resultatet blev mycket lyckat! Att ha bland annat jordnötter, russin och purjolök vid sidan av gjorde enormt mycket, utan det hade hela klabbet smakat apa tror jag. Prova den, people, tror inte ni blir besvikna. Den var inte särskilt stark, utan hade bara lagom mycket smak i, så även min kryddkänslige man uppskattade den väldigt mycket. :)

Efter middagen dansade vi negerbootydans i köket en stund. Bra avslutning.

Poppar nu: Portishead - "Mysterons"

Nu blommar det


Ja! Det har kommit en till knopp på min ros! Lilla Vajlet tar sig. Senaste rapporterade knoppen blommar för fullt nu, och jag kommer ihåg att vattna varje varje dag.

Idag ansade jag döda kvistar och petade bort löv som fallit av, samtidigt som jag sjöng "Heaven knows I'm miserable now" för den. Inte klokt så bra det går.

Samtidigt så klarar sig även yuccapalmen och den andra gröna spretiga blomman jättebra. Fortsätter jag såhär kommer jag kanske klara av att ta hand om barn också.

Poppar nu: The Smiths - "Girl Afraid"

28 april 2006

Playlist - film


En grymt bra tema-playlist är icke att förakta, så här kommer en med film som röd tråd.

Dan Hill - "It's a Long Road" ('Rambo: First Blood')
The Soggy Bottom Boys - "A Man of Constant Sorrow" ('Oh, Brother Where art Thou?')
The Smiths - "How Soon is Now" ('The Wedding Singer')
Elton John - "Tiny Dancer" ('Almost Famous')
Krzysztof Komeda - "Rosemarys Baby [Lullaby]" ('Rosemarys Baby')
Astor Piazolla - "Finale [Tango Apasionado]" ('Happy Together')
Joe Hisaishi - "Tonari no Totoro" ('My Neighbour Totoro')
Public Imagte Ltd - "The Order of Death" ('The Blair Witch Project')
Joaquin Phoenix - "Get Rhythm" ('Walk the Line')
Olivia Newton-John & John Travolta - "You're the One that I Want" ('Grease')
Aphex Twin - "Bucephalus bouncing ball" ('Pi')
Chu Ishikawa - "Megatron" ('Tetsuo')
Patrick Swayze - "She's Like The Wind" ('Dirty Dancing')
Bonnie Tyler - "Holding Out for a Hero" ('Nummer 5 är tillbaka')
Aimee Mann - "Wise Up" ('Magnolia')
Modern English - "I Melt With You" ('Valley Girl')
Ennio Morricone - "The Good, the Bad, and the Ugly" ('The Good, the Bad, and the Ugly')
Eric Serra - "The Diva dance" ('5th Element')
David Bowie - "I'm Deranged" ('Lost Highway')
Ewan McGregor, José Feliciano, Jacek Koman - "Le Tango De Roxanne" ('Moulin Rouge')
Inger Nilsson m.fl. - "Kalle Teodor" ('Pippi Långstrump på de Sju Haven')
Moving Pictures - "Never" ('Footloose')
Kenny Loggins - "Danger Zone" ('Top Gun')

Poppar nu: Radiohead - "Creep"

27 april 2006

Tvångstankar


Jag fick en ny paranoiagrej på vägen hem från jobbet ikväll. Jag har några såna där grejer, att jag får för mig att "om jag skulle råka göra si och så skulle detta kunna hända/detta skulle kunna hända när som helst och det vore otroligt hemskt om det gjorde det".

Typ när jag var yngre och cyklade överallt, så tänkte jag jätteofta i nedförsbackar "Om jag bara släpper bromsen nu så skulle jag åka rätt ned i ån, fast först skulle jag braka in i de där bommarna, och säkert skada mig sjukt mycket", eller om jag går i trappor och är stressad eller trött, så tänker jag att "Om jag skulle missa ett trappsteg så skulle jag trilla handlöst nedför trappan. Jag skulle kunna dö då" och dylikt. Ganska läskigt egentligen, men sån är jag.
Jag har ingen dödslängtan, det är mer "Men oj, så skulle det kunna gå om jag inte är försiktig"-tankar. Att plötsligt inse att man skulle kunna bli rånad eller våldtagen när som helst är också återkommande tankar.


Anyway.
Där jag satt i vagnen i kväll så stod det någon upp precis bakom mig. Denna någon kom åt min tofs ett par gånger, vilket var obehaligt för en sån som jag, som ogillar att främlingar ens nuddar vid en. Plötstligt slogs jag av tanken att en främmande man skitlätt skulle kunna olla en i håret på vagnen, och man skulle troligen aldrig veta det, om inte nån såg och sa till. :O Så jävla äcklig tanke! Tur att jag nästan var hemma när jag insåg hemskheten.

Sjukt
äckligt.

Today is a good day to die

Idag har varit en sån där Bra Dag, när inget direkt går fel eller känns obehagligt. jag gillar såna dagar som idag. Jag fick sova ganska länge, vilket alltid är uppskattat. Sen tog jag en välbehövlig dusch och åt en stillsam (god) frukost. Åkte hem till Elin och pratade om lite allt möjligt samt blev bjuden på en spännande och god indisk vegetarisk potatisgryta. Lämnade även in ett par skor på lagning, något jag glömt och skjutit upp i flera år, det är rena miraklet att de inte bara har broken down on me för länge sen egentligen.
Skomakaren var jättetrevlig och var dessutom rekommenderad av Elin, vilket kändes pålitligt för mig och dessutom gjorde skomakaren själv glad att få höra.

Efter middagen och sällskapandet åkte jag till Draken för att möta Johan och se Drakens 50-årsjubilerande gratisvisning av "E.T.". Filmen var såklart jättebra och jag blev tårögd minst tre gånger (när cyklarna flyger, när E.T. dör och när E.T. och Elliott kramas adjö i slutet). Vi åt goda popcorn och fick höra lite grann om Drakens historia före filmen.

Det har inte regnat på mig, det har inte varit kallt, jag har haft sköna och fina kläder samt bekväma skor och inte trehundra kilo saker i en väska att släpa på. Jag har lyssnat på Smiths och Johnny Cash (blev tårögd till "Darlin' Companion" med June och mellansnacket på en liveskiva. I still miss someone, mr Cash.), haft utmärkt sällskap, och bara mått bra.

Så himla skönt.

26 april 2006

Stör och angst

Åh, denna pluggångest, den är inte av denna världen! Jag känner mig SJUKT omotiverad att läsa en endaste rad i ett endaste ämne, så jag gör inte ett smack istället. Smart, va? Har dessutom praktik, vilket också känns som en sten i själen - jag har inget intresse av att vara där, jag bryr mig inte om elevernas prestationer eller reflekterar över hur jag skulle ha gjort själv. Ändå måste jag gå dit och jag MÅSTE skriva en sjuk massa dravel samt proppa in omänskligt mycket fakta i min arma hjärna. Buhu. :(

Jag hatar måsten! Nej till dem! Allt ska vara frivilligt, utom sånt som stör mig, det ska var TVÅNG!

Folk ska sitta på ETT säte i kollektivtrafiken inte breda ut sig det minsta över nästa säte, alla ska gå på höger sida på trottoarer och gångvägar, kollektivtrafiken ska gå right on the money, fyllon ska inte få vistas bland vanliga dödliga, ungdomar ska förbjudas att umgås fler än två och två åt gången, inkorrekta sätt att skriva på ska straffas med spörapp över fingrarna, och det ena med det andra.

Det finns mycket jag stör mig på. Jag är en stör-pitt, som pappa skulle ha sagt.

På bilden har svenska folket röstat ja till högertrafik 1967. Varför fattar inte fotgängare 2006 detta?

24 april 2006

Aragorn luktar lik och potatis

Jag skrattade mig till döds, det är så jävla roligt. :D

22 april 2006

McD

Jag hatar McDonalds. So what, tänker ni, det gör väl alla med en gnutta själ innerst inne. Men jag hatar dem inte bara för att de breder ut sig som grönmögelsvamp i hela världen och är stora, rika och onda.
Jag hatar dem för att när de väl har nånting som jag vill äta, så är det alltid tidsbegränsat. Jag gillar nämligen inte hamburgare, have never done, never will. Ett tag fanns det en club sandwich som innehöll kalkon och bacon, om jag inte missminner mig. Den åt jag på löpande band, sjukt god. Några år senare gjorde de en comeback på några såna här tidsbegränsade rätter, men självklart inte den jag hade älskat så. Nehejdå.
Sen fanns det McFlurry med smak av apelsinchoklad runt 2003. Ruskigt gott. Fanns i typ tre månader, i England. Tack för den. Vet ej om den fanns i Sverige också.
Piss-McD! You hate me and I hate you, this means war!


Poppar nu: "L word" på ZTV.

Google Answers


Stulet från Tammie:


Answer these questions by posting the first image that comes up on googleimage for the answer.


1. Your age on your next birthday












2.
Your favorite colour













3.
Your middle name














4.
The last meal you ate








5.
Your bad habit


















6.
Your favourite fruit/vegetable












7.
Your favourite animal














8.
The town you live in





9.
The most useful thing in your house











10.
The name of your pet













11.
Your most recent purchase
























12.
Something that makes you happy




















13.
Your first name

























14.
Your last name



















Obs! Kul test, men SJUKT svårt att få bilderna rätt, take heed! :O

21 april 2006

Åhej


1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?

"Kvinnan var ganska gammal för att vara havande för första" (Grottbjörnens folk, Jean M Auel).

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Intet, når inte fönsterbrädan.


3. Vad var det senaste du såg på tv?
"Lost" avsnitt 16 och 17. Krämade nästan i brallan av spänning.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
20.30 (Nästan, 20.18).

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Apollo 440 - "Pain In Any Language". Sjukt bra låt. Ibland säger min man nåt i sin mikrofon i det LÖJLIGA onlinespelet han kör också.

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

Runt halv ett idag. Jag promenerade hem från gymnasieskolan jag har motvillig praktik på.

7. Vad tittade du på, innan du började svara på den här undersökningen?
aftonbladet.se tror jag.

8. Vad har du på dig?
Mina favvojeans från Bik Bok (av alla ställen), ett tunt vitt linne, ett ljusgult/beige linne med tecknade herrar från 1800-talets slut i en droska och lite tysk text, vita tofflor, en gammelrosa kofta och underkläder.

9. Drömde du något inatt?
Ja, men jag kommer inte ihåg det. :(

10. När skrattade du senast?
För ett par timmar sen, min man visade skojiga saker från det i övrigt LÖJLIGA onlinespelet han spelar.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Nio stora svartbruna hyllor, två små dito, några vykort med gammal hemelektronik, och två japanska filmaffischer.

12. Har du sett något konstigt på sistone?
När jag gick hem från torget härom dagen mötte jag fyra asiater i rad. Det var konstigt. Sushistället var ju stängt.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Jag orkar inte utmana, jag skriver bara, det är roligt.

14. Vilken var den senaste film du såg?
Tyvärr var det "Men In Black II", inte så värst bra.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Ett kråkslott nånstans i Göteborg, en fin lägenhet i Haga, betala av alla skulder, och sen skulle jag köpa möbler för glatta livet. Och kläder förstås. Jag skulle kunna rabbla i oändlghet på den här frågan, men jag ska skärpa mig nu.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till:
Nej. jag är såpass öppen att det lilla jag har för mig själv ska stanna där.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Ta bort människans instinkt att vara ett gruppdjur, så kanske vi slipper grupptryck, utfrysning, skitprat, mobbing, och vi som klär oss annorlunda kanske slipper se vuxna människor som pekar och skrattar på stan. Det har hänt mig på riktigt, flera gånger.

18. Tycker du om att dansa?
Jaaaa, lubs it!

19. George Bush?
Nej tack, jag försöker sluta.

20. Föreställ dig att ditt förstfödda barn är en flicka... Vad får hon heta?
Jag blir ju paranoid att nån ska sno namnet, så jag säger ett som inte är lika hett istället, men likvärdigt fint: Elsa. Farmor hette Elsa, men min man vägrar, won't hear of it.

21. Om ditt första barn var en pojke, vad skulle han få heta?
Lika paranoid här, säger ett annat fint namn: Isak.


22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Inte i nuläget, kanske när jag är gammal och grå, att jag vill bo lugnt och lite varmare måhända.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

"Fooled you, suckah! Pwnd!"

Konversation

Vi tittade på Sex & the City, där Carrie fått veta att Mr Big varit gift tidigare och flippar ur.

A: -Jag skulle också bli ganska sur om du berättade att du varit gift tidigare, nu liksom.
J: -Nu? Jaa.
J: -Har jag inte berättat om Katalina?
A: -Hahaha!
J: -Katalina var en bra kvinna.

Vid ett tidigare tillfälle har min man fått för sig att mina föräldrar heter Kenneth och Flora. Det är så roligt att jag nästan dör. :D Jag talade om för honom att han var suverän på att komma på roliga namn, då frågade han om han fick döpa våra barn. Jag sa blankt nej. Katalina, herregud. Sånt heter väl bara båtar, I hope? :D

Satan 666

Igår kollade jag och min man lite på Conan, där han hade en sångpedagog som var expert på hårdrockssång och tillika -skrik som gäst. Hysteriskt kul att det finns en marknad för detta, en eloge till Melissa Cross!

Titta så snäll hon ser ut, inte kunde man tro att hon kan growla. :D



20 april 2006

Spring break

Nu är blogen vårstädad, grönt är skönt och jugend värmer mitt hjärta! Det sitter en fluga på rutan och jag är nästan inte irriterad på den. Igår såg jag krokusar på vår gård. Man kanske överlever ändå.

Poppar nu: Pulp - "Master Of The Universe"

Anna-gram

Igår vid way-past-bedtime tramsade jag och min man i prat om namn, efternamn och namnbyten. Det fick mig att minnas dagarna då det fanns gott om anagramgeneratorer på nätet, those were the days! Det bästa jag fick ut av en svensk generator var Tysk Nia Vann, eller med mitt mellannamn inlagt: Elaka Nian Synten Voro. Detta var sensationellt bra anagram för en ung syntharbrud som jag, som dessutom älskar siffran nio. :D På den internationella fronten kallas jag helst Nasty Van Ink, vilket är way better than det med mellannamnet inkluderade Karate Nina Love Sonny, även fast det inte heller är illa pinkat.

Själv har jag, utan datorers hjälp, komponerat det enastående vackra anagramet Lökrosen Lid åt Ella, samt det ofattbart komplexa Inrista Johnson, sch! till Christian.

Jag vet att jag har talang, jag försöker att inte skryta med det. :D

19 april 2006

Det sociala arvet

Jag har ingen egen fantasi, så jag skriver nästan jämt om nåt som jag fått inspiration från Elins blog. Idag gäller det vad vi ärvt från våra mödrar och fäder. Jag har altlid varit jättefascinerad av detta, och när jag var liten kunde jag ibland gå och klämma på föräldrarnas armar och magar och be dem visa upp sina fötter eller tänder så jag kunde jämföra med mina egna. Föga populärt, vill jag minnas. :D

Från pappa:
Knotiga axlar
Knotiga fingrar
Tjockt, ostyrigt, vågigt hår
Kroppspråk, särskilt när jag står eller sitter
Stela leder
Dålig cirkulation i fötter och händer
Humörsvängningar
Låg tolerans
Musiksmak
Social kompetens.

Från mamma:
Gröna ögon
Potatisnäsa
Fjunig, ljus (nästan osynlig) kroppsbehåring
Tunna ögonbryn
Kontrollbehov
Ordningssinne
Kroppsstorlek i allmänhet
Musiksmak
Behovet/förmågan att nästan alltid kunna säga något relevant till en vän i nöd.
Trasiga tänder
Behov av att vara ifred vs. ett behov att vara med nära och kära ofta (förvirrande, minst sagt)
Handyman skills.

Nu får mamma protestera om hon inte instämmer här förstås! :D


Poppar nu: Barry White - "You're the first, the last, my everything"

18 april 2006

Veggietajm

Idag ska jag laga vegetarisk mat för kanske andra gången i mitt liv! Min man och jag har kommit överrens om att vi ska försöka äta vegetariskt minst en gång i veckan från och med nu, därmed basta. Han har varit vegetarian tidigare men blev lite för lat för att upprätthålla det, tror jag.
Nåväl, vegetariskt är ju nyttigt och spännande, right? Jag behöver buffra upp med grönsaker, eftersom jag ägnat merparten av mitt liv åt at undvika dem helt tidigare. Tyvärr fick Johan rycka in och jobba ikväll, så det blir inte riktigt lika myspysigt med matlagningen som vi hade tänkt, men eftersom vi ändå köpt ingredienserna så kan jag lika gärna göra rätten idag.

Jag återkommer med info om det blev gott eller fiasko, tills vidare kan jag slänga upp receptet, ifall nån känner sig sugen. Taget härifrån, efter tips från Martin. :D

Het vitlöksdoftande currygryta

ca 4-5 dl kokta mung- eller adzukibönor
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche (jag använder Oatly matlagningsgräddesubstitut istället)
0,5 msk curry (eller efter smak)
1 dl grönsaksbuljong (från tärning)
1 msk soja
1 krm sambal oelek
salt
peppar

Ris, valfritt

Tillbehör:
russin
purjolök
paprika
jordnötter
kokos

Portioner: ca 4
Tillagningstid: 30 min

Tillagning:
Koka först riset som du ska servera till rätten.

Blanda crème fraiche, curry, pressad vitlök, buljong, soja, salt och peppar och koka upp några (ca fem) minuter tills såsen tjocknar lite. Tillsätt sambal oelek. Blanda i bönorna.

Häll upp kokos, russin, strimlad purjolök, strimlad/tärnad paprika och jordnötter i separata skålar och servera till rätten.


Poppar nu: Suede - "Starcrazy"

---
18.30

Det sket sig med en gång! Mungbönorna ska blötäggas i ÅTTA TIMMAR innan man kokar dem. :O Jag försöker göra en färgglad riswok istället!

---
22.00

Riswoken var sådär, lite trist smak, men inte äcklig i alla fall. Känns inte särskilt värd att göra igen med tanke på allt meck det var att få den gjord. Dessutom var jag hungrg igen en timme efter att jag ätit, inte så bra. :( Hoppas nästa vegoäventyr slår bättre ut, så jag inte tappar sugen helt med en gång.

16 april 2006

Öde

Vafan, alla jävlar är ju bortresta över påsk, ingen skriver nånting! Och Helgon funkar inte som det ska heller, ska man behöva umgås med folk på riktigt, vafalls? Nåja, min man och jag ska kolla igenom Hellraiser I-III (eller eventuellt fler om vi ids) ikväll, och får sällskap av Jocke också.

Fick veta att en gammal vän i Visby gift sig för ett tag sen, med samma flamma som han träffade när jag fortfarande bodde där. Minst sju år sedan alltså. Gud vad tiden går.

Jag hade verkligen inget intressant att skriva egentligen, running on empty.

Poppar nu: Evan - "Under Your Spell"

14 april 2006

Framtidsrädsla

Åh fy, hoppas jag aldrig nånsin är såhär ensam och osynlig. Stackars kvinna, jag får en klump i magen av att hon fanns bland oöppnade julklappar också. :(

Poppar nu: Wojciech Kilar - "The Hunt Builds"

13 april 2006

Tutt-bingo

Är det ingen hejd på skräpmänniskorna nuförtiden? Och på vad de kan hitta på för att få vara med på bild, TV och i tidningar? Jag hoppas att hela dokusåpavärlden bara är ett enda stort aprilskämt, eller att jag vaknar snart från denna massmediala mardröm.

Poppar nu: Nick Cave & The Bad Seeds - "People Ain't No Good" (Så sant så).

Tack Linda

Hahahahaha! Linda Skugge gillar inte heller Sofi Fahrman. :D

Mr Sandboge

I förrgår pratade vi om brytningar och dialekter på fonetiken, och apropå Bronx så säger plötsligt min fonetiklärare "Don't be fooled by the rocks that I got, I'm still, I'm still Jenny from the block", i vanlig samtalston. Han är helt hilarious. :D

12 april 2006

Glad påsk!

Idag har vi haft påskmiddag med favvisparet numero uno, Elin och Christo. Elin tog med sig paella med quorn (eller var det tofu?), samt spenatsoppa och lite annat smått och gott. Eftersom jag är kulinariskt efterbliven så äter jag inte soppa, däremot hade jag hade tänkt smaka på paellan, men fann ingen plats i magen för den dessvärre. Själva gjorde vi klassisk plockmat á la familjen Nykvists högtider, med kyckling, kassler, ägghalvor med kaviar eller dill som tillval, och separatistsallad (allt uppdelat för sig så man får komponera själv). Grekisk salladsdressing, mellangrovt olivbröd, fetaost och avokado fanns även tillhands. Väldigt mysigt och lyckat indeed. :) Alla var löjligt mätta efteråt, men vi chillade ändå med påskmust i vardagsrummet och pratade strunt en stund. Jag hade även köpt mig ett Kinderägg, eftersom det ändå är påsk. :D

11 april 2006

Creepy

På vägen hem från jobbet idag, när jag väntade på min vagn i Brunnsparken, så började en man prata med mig. Eller rättare sagt, han började röra på munnen och begrep som 99% av alla andra jävla idioter inte att jag inte har stora hörselskydd eller öronmuffar på mig, utan att det faktiskt är HÖRLURAR med MUSIK I. Fan vad trött jag är på att folk är så totalt CP-skadade när det gäller detta!

Men det var inte det jag skulle skriva om.

Jag drog ena luren åt sidan och tittade frågande på mannen. Han såg ut att vara i ett skrynkligt stadium mellan 45 och 55, illa klädd med toppluva och ryggsäck. Jag tänkte direkt "misslyckad pianolärarare på Komvux" när jag såg honom. Jag har ett behov av att kategorisera allt, it amuses me. Mannen pekade på min arm och sa med tunn röst: "Flogging Molly...", syftandes på mitt tygmärke på jackan. "Jaha", sa jag med stark skepsis. Han verkade nästan lite utvecklingsstörd. "Är det du på Darkside?", fortsatte pianoläraren och lät så nära döden man kan. Jag tänkte efter i nån sekund, och det enda dom ploppade upp var en klubb som hette Darkside, för hundra år sedan. Jag kunde inte ens minnas om den hade funnits i Göteborg eller i Stockholm. "Vad menar du?", sa jag helt enkelt. "Darkside på internet...?" sa pianoäraren med ännu tunnare och dödare röst. "Det vet jag inte ens vad det är", sa jag "så det är nog inte jag", varpå jag demonstrativt monterade luren på örat igen och vände mig stint åt andra hållet.

Väl hemma så sökte jag på darkside på svenska sidor. Fyfan! Perversa pianolärarjävel! Bläää!


Poppar nu: Dr Kosmos - "Mobbaren" (brought to you in association with nostalgi som fan).

08 april 2006

Hör upp, blindstyre!

Hahahahaha, helt fantastiskt roligt! :D

Vajlet

Rosen tar sig! Jag kan verkligen inte ta hand om blommor, och den fina rosen jag fick av min man började sloka, som jag skrev om tidigare, och själva blommorna ville verkligen aldrig repa sig. De såg bara skrumpna och sorgsna ut. Till slut frågade min man på affären där han köpt den, hur man skulle sköta den.

Det visade sig att de älskar sol och behöver vatten varje dag, samt att man skulle knipsa bort det som var dött, för det gjorde att hela växten mådde dåligt om det satt kvar. Med tungt hjärta fick jag alltså klippa loss varenda ros och kasta bort dem, men jag kastade dem varsamt och nynnade begravningsmusik under tiden, så att de skulle känna sig värdiga och omtyckta.


Så nu har den fått stå i den lilla sol som finns tillgänglig och blivit vattnad och snurrad på, så att hela blomman får sol. Och nu, idag, så såg jag en liten knopp! Livet spirar i min blomma! :D


Jag har döpt den till Vajlet. Det tyckte jag var passande.

Alternativa öden

Om jag inte varit som jag är idag... (Se Elins blog)

#1 Jag fortsatte på Danderyds gymnasium och sökte sedan in till DI. Jag kom förstås inte in på första försöket, utan hankade mig fram med att mima i tunnelbanan och arbeta på Café Pierrot för att få ihop hyrespengarna till min bohemiska söderlya på 24 kvm (utan dusch). På sjätte försöket kom jag in på skådespelarlinjen och inedde efter första terminen en het romans med en 20 år äldre tjeckisk dramapedagog. Vi är för frisinnade för att skaffa barn, men till slut bryter vi med varandra efter många års stormig passion. Jag föll istället handlöst för en vänlig postanställd värmlänning som älskar mitt agerande. Han kom på varje pjäs jag medverkade i och gav mig krysantemum varje gång, efter ett års uppvaktning friade han och jag svarade ja på fläcken. Vi fick tvillingar och flyttade till en rymlig fyra i Bagarmossen där vi lever i frid och lycka. Jag fick sent omsider en anställning på Unga Klara och spelar soppteater med brinnande intensitet varje dag tills jag dör och får en "Vännerna minns Anna Nykvist"-artikel publicerad i SvD (jag är inte tillräckligt folkkär och känd för Aftonbladet).

#2 Jag och Martin gjorde slag i vår förlovning och gifte oss 2001, jag i vitt lack och han i militärbyxor och hängslen, båda hade undercut och uppsprayat platinablont hår. På bröllopet spelades bara synth, och bröllopsresan gick såklart till Berlin. Väl där lärde vi känna en spejsad klubbägare som övertygade oss om att flytta till Berlin och arrangera festivaler med honom. Efter 1 ½ år med små EBM-festivaler i Tyskland tryter kärleken och vi åker molokna hem till Sverige igen och skiljer oss. Skilsmässan gör mig utfattig och jag tvingas flytta hem till mor och far igen. För att ha några pengar till nöjen lyckas jag få jobb på ICA Flygfyren, där jag blir bitter och ensam. På helgerna blir jag utslängd från Stadt för att jag tafsar på yngre karlar. Jag dör barnlös, alkoholiserad och ensam vid 40 års ålder, fortfarande boende i mina föräldrars lägenhet. Lägenheten måste saneras.

#3 Under tiden i London vågar jag till slut satsa på Andrew. Vi inleder ett förhållande där han lär mig allt om livet och jag är lycklig som aldrig förr. Vi reser runt London, Manchester och Liverpool och lär känna mängder av härliga människor. Till slut måste jag åka hem och allt känns miserabelt. Jag står ut med distansen i fyra månader, sedan säger jag upp lägenehten, säljer möblerna för en spottstyver och skeppar över alla mina kläder till honom. Vi startar vårt liv i en tvåvåningslägenhet i Islington, med rosa heltäckningsmatta överallt, utom i badrummet där jag ger order om att det ska kaklas. Vår romans står pall i fem år, sedan säger han en dag att han inte längre älskar mig och vill lämna mig, samtidigt som jag inser att jag är gravid. Jag arbetar i en klädbutik i Camden och har ingen föräldrapenning whatsoever. Jag får bo hos vänner och försöker hitta nytt boende medan gravidieten fortskrider. I åttonde månaden springer jag och Andrew på varandra igen, han inser att det är hans barn jag väntar och ångrar uppbrottet bittert. Vi förlåter varandra och flyttar till ett slott i Glasgow där vi uppfostrar våra fyra barn. Jag sköter hemmet och Andrew är den mångsysslande vagabond han alltid varit.

Jag är glad att jag är där jag är på många sätt. :D

Etiketter: , ,

Sluta jobba börja bloga!

Nu blogas det alldeles för lite i stugorna, jag behöver läsa nåt nytt varje dag, annars blir jag stirrig! Det är ett beroende, men ett väldigt trevligt beroende.

07 april 2006

Återvinning

Ja! Jättebra, skriv på! Nåt måste man ju göra åt att det jämt är fullt på återvinningstationerna, och namninsamlingar kan kanske verka ganska löjligt, men när de går genom media tror jag att de utgör en ytterst stor, välgörande hård spark där bak på de berörda parterna.

Big Friggin' Bother

Folk äcklar mig något oerhört. Ska vi inte bli av med sån här smörja till "underhållning" snart? Kan någon ta de här patetiska kändiswannebeursäkterna till människor på allvar? Jag mår illa. Jag förstår inte vitsen med att försöka leva ett relativt normalt 20-30årsliv under en period av max 100 dagar. För det är ju i princip så det blir - de hånglar, super, bråkar, super, skaffar vänner, super, blir ovänner, super, knullar, super, förlovar sig, super, gör slut, super, knullar någon annan, super, bråkar med några fler, super och sedan går de ut ur huset. Ungefär som de flesta gör under en tioårsperiod av sina liv i varje fall. Det vore kanske okej om de spontant bara dog när de gått ut också, som en tamagotchi eller någon annan irriterande fluga, men så är ju inte fallet. :P Jag är fruktansvärt less på väteperoxidbrudar med plastkroppar och attitydsproblem från helvetet. Vem vill ha dem? Kan de skyldiga vänligen hålla upp en hand så att de kan dömas till lämpligt straff? Kastrering och landsförvisning, till exempel. YACK, NEJ TACK!

06 april 2006

Mindre baksi

Okej, nu är jag något mindre baksi, efter thaimat, chips och cola light, "Die Hard 3" och "Mr and Mrs Smith". :D Nu kan jag skriva lite mer utförligt om studievägledningen och min framtida potentiella karriär som arkivarie!

Att bli arkivarie har jag tänkt på av och till massa gånger, precis som lärare och en hel hög andra saker säkerligen, men efter att jag pratat med studievägledaren så kände jag att det var okej att köra på det spåret, utbildningsmässigt och framtidsmässigt. Tydligen finns det bara 850 verksamma arkivarier i landet, och enligt SACO's yrkeskatalog som studievägledaren hade, så var balansen mellan examinerade och behovet på yrkesmarknaden väldigt jämnt och bra. Det är med andra ord kanske inte ett skriande behov, men heller inte någon dum idé att utbilda sig inom yrket.
Till våren eller kanske nästa höst ska jag också leta upp relevanta IT-kurser på Komvux, eller distanskurser på andra universitet, så att jag får en bra IT-kompetens inbakad i den här hopplockade utbildningen. Dessutom kan jag tillgodoräkna mig den pedagogik (folk kan i varje fall tro att jag fått lära mig nån pedagogik, även om inte jag anser att jag har gjort det. :D) jag läst, och engelskan med pedagogisk inriktning, för en eventuell framtid som museiepdagog/antikvariepdagog (= att man gör utställningar som är pedagogiskt inriktade, åker ut till skolor och pratar om museiväsendet/särskilda utställningar och liknande) också. Plus som sagt, med bra IT-kurser i grunden har jag större chanser till att kunna arbeta med digitala arkiv, vilket det finns en större bredd på än "vanliga" arkiv. Men alla tre karriärvägarna låter roliga för min del, och det känns bra att kunna ha en utbildning som inte "låser" mig till en yrkesroll uteslutande också.

Poppar nu: "Tonari no Totoro" (Har inte uppgift om kompositör eller artist)

HT06

6(6). Kvittens på anmälan till kurs

791109-XXXX ANNA NYQVIST

Här kan du kontrollera att din anmälan registrerades korrekt. Ifall du vill ändra något lämnar du bara en ny anmälan. Vill du kontrollera din anmälan klickar du på sökta alternativ.

Anmälan registrerades: kl.15:42, 2006-04-06 Blankettnummer: XXXXX

Anmälningsalternativets benämning

Kurs 1 Historia: Grundkurs
Reservalt till kurs 1 Idé- och lärdomshistoria: Grundkurs
Reservalt till kurs 1 Juridisk grundkurs

Kurs 2 Historia: Paleografi 1200- 1800
Reservalt till kurs 2 Idé- och lärdomshistoria: Grundkurs

Kurs 3 Idé- och lärdomshistoria: Grundkurs

Kurs 4 Juridisk grundkurs

---

Stämmer det här, tror ni? Jag vill alltså läsa Historia och Paleografi parallellt, eller Paleografi och Idé- och lärdomshistoria parallellt ifall jag inte kommer in på historian. Jag blir alltid så förvirrad när det gäller att fylla i de här blanketterna, i varje fall om man vill läsa saker samtidigt. :O Men nu har jag sökt i varje fall, så nu är det bara att hålla tummarna (i röven) som gäller för er allihop. DO IT! :D

Jag ska återinföra en av mina favoriter från Helgon-dagbokens tid:

Poppar nu: David Bowie - "Lady Grinning Soul"

Johan

Åh en sån karl! "Ska vi inte avboka bion idag och sitta hemma och mysa istället? Jag kan köpa dina favoritchips till dig." Och så går han till torget och köper färdig thaimat åt mig också, så att jag kan sitta här och var bakis istället. It's good to be (married to the) king. Kärlek.

Motherbrain

I morse vaknade jag av ett sms från mamma. Det är bara mamma som smsar 07.05. Hon ville ha adressen till min blog. Hur sjutton har hon fått veta att jag har en blog? :D Hej mamma!

Studievägledningen

Ja, studievägledningen gick bra. Hon verkade insatt i nästan allt inom universitetet, och verkade dessutom tycka att mina hopplockade kursförslag för en arkivarieutbildning var helt okej. Dessutom upplyste hon mig om att jag ju kunde tillgodoräkna mig poängen jag redan tagit inom lärarprogrammet, för att söka till arkivvetenskapen senare. Det krävs nämligen 120 högskolepoäng över huvud taget för att få läsa den kursen, och om jag nu klarar mina engelskakurser så har jag cirka 50 av dem avklarade redan, gött!

Nu ska jag fylla i blanketter, läskigt!

Igår drack jag, Johan, Elin, Christo och Andreas öl på Noon. Mycket öl blev det, och idag är jag baksi bananiz, urk. Försöker komma till liv så sakteliga för tillfället, eftersom jag och min ofärskömt icke-bakfulle man ska se "V for vendetta" på bio lite senare idag. Ska bli så jävla värt med biopopcorn i alla fall, sånt behöver man såna här dagar.

04 april 2006

Hårresande

Fyy vad jag hatar känslan när man haft håret uppsatt på ett annat sätt än man brukar. Det gör så förbannat ont i hårrötterna, ouch. Stackars skalpen. Det kan fan inte vara kul att vara fotomodell/mannekäng och känna såhär var och varannan dag, stackars jävlar.

Arkiverat

Idag gick jag in på Landsarkivet här i stan för att snoka lite på arkivarieyrket. Där träffade jag på en kvinna som just nu läste arkivvetenskap, men som hade som mål att bli museietjänsteman. Dock var hon hemskt hjälpsam och verkade tycka det var roligt att prata med någon som funderade på en liknande bransch. Den hjälpsamma damen hade ett slappt handslag och en potatissäckshållning, hon såg som klippt och skuren ut för ett dammigt arbete. :D
Nåväl, jag kan inte säga att jag vet exakt hur det går till att arbeta som arkivarie direkt, men det är nog svårt att få kunskap om också. Alla tjänster är olika, beroende på vilken typ av arkiv man arbetar med och så vidare. Däremot fick jag bekräftat att det jag föreställer mig är huvudsaken med arkivarieyrket (katalogisera, bestämma, gallra, ordna och sortera och liknande) faktiskt är överensstämmande med jobbet. Bra där.
Hon tipsade även om att IT-arkivarier förmodligen kunde frossa i jobberbjudanden. IT är knappast min starkaste sida, men jag kan absolut tänka mig att arbeta med det inom arkivering. På sätt och vis har jag redan arbetat med det, på både KTHB och SLBA. Men jag vet bara inte alls vilka kurser man bör gå för att utöka sin kompetens inom branschen.

Nu måste jag skriva ned alla funderingar och frågor jag har, så jag inte glömmer nånting imorgon!

Jag har även fått ett telefonnummer till en klasskompis kompis kompis, som jobbar som översättare. :) Hoppas jag får ordning på mig själv och min framtid snarast. *svett*

Vassa saxar

Idag har jag haft det tvivelaktiga nöjet att klippa sönder en kjol i en butik. :D
Jag skulle fika med Elin F. och Alex, bägge vilka jag inte träffat på nästan ett år tror jag, och hade lite tid att slå ihjäl mellan skolan och fikan. Så jag gick in på Top Shop och hittade tre snygga randiga grå, knälånga kjolar på rean. En gick inte att gå i, en har jag sneglat på jättelänge, men inte tyckt priset varit rimligt (470 spänn. I don't think so, men nu var det alltså halva priset, joy!), och en där dragkedjan var lite trög längst upp. Jag drog till och fick igen den, den satt inte så värst hårt direkt. Däremot satt den desto hårdare när jag sedan ville ur kjolen.
Jag drog och drog i kedjan, jag snurrade fram blixtlåset och fortsatte dra, samtidigt som jag försökte se vad som var fel. Dragkedjan hade lossnat pyttelite på ena sidan, vilket alltså var anledningen till att jag nu stod inmurad i en stöldskyddad kjol i ett provrum i centrum. Jag svettades lite. Jag provade att dra isär dragkedjan, att hasa av kjolen utan att ha öppnat kedjan (damned be these child bearing hips!) och att deperat fortsätta slita för kung och fosterland. I did so i säkerligen fem minuters tid. Helt jävla omöjligt. :D
Jag fick finna mig i faktum att detta inte skulle gå, så jag gick helt sonika ut till tjejen i kassan och förklarade läget. Hon provade att dra en stund, sen började hon skratta lite och ursäktade sig. "Nej, det är okej", sa jag, "det är ju egentligen ganska roligt." Kassörskan instämde, gav upp om kjolens rädnding, hämtade en sax, och instruerade mig att helt sonika klippa mig ur kjoljäveln. :D

Till slut kom jag loss, och köpte kjol nummer två, samt gav den kasserade saten till den snälla expediten med saxen. Hon sa att det var bra att jag sagt till innan jag gjort nåt drastiskt själv. Pinsamt att åka fas för snatteri eller skadegörelse på såna grunder liksom. :D

03 april 2006

Gnäll

Jag har så jävla ont i huvudet. Jag har så jävla ont i huvudet varje dag. Fan också. Vet inte om det har med socker att göra eller inte, och jag vet inte vad jag ska göra åt det. Fan också.

Och varje gång jag äter nåt med socker i (försöker hålla mig till en gång i veckan men det går bara inte, jag har usel självdisciplin), så får jag hjärtklappning och blir helt darrig. Ska det verkligen vara så? Jag menar, om det ska vara såhär så måste jag ju sluta helt, cold turkey. Jag vill inte! Jag vill inte ägna resten av livet åt att stirra mig blind på innehållsförteckningar och leva som en sockerallergiker. :(

Socker är det enda knark jag har, buhu. Ska man kanske bli suput istället? Nej, det är väl socker i öl? Skit också!

Vårlista

Stulen av Elin!

Skor: Neonrosa Converse - my babies! Vill även ha den guldiga lågskorna mer, och såklart gammelrosa pumpsen och alla de andra Converse-paren som sitter i skoskåpet och väntar på torrare säsonger tålmodigt.


Väska: Nu när jag slipper släpa på CD-case eller MD's så kan jag ha mindre väskor mer. Hej rosa boom box- och dödskalleväskorna, välkomna ut ur burarna! Den svarta med vita prickar och den vita med den arroganta pudeln på hoppas jag kunna spatsera med lite mer också. Ska även göra ett seriöst försök att hitta en ny basväska, den svarta som jag släpar på jämt har jag haft sedan 90-talets slut, den börjar falla i bitar. :(

Jacka: Jeansjackan med en miljon pins och patches! Bara jag kunde få fast de envisa Ren & Stimpy-tygmärkena nån gång! Annars längtar jag efter den gröna midjekorta skinnjackan utan krage, och den lilla röd/blårutiga 50-talsjackan. Måste även få ren den långa svarta dubbelknäppta kappan, min gamla trotjänare som fått utstå alldeles för mycket lort i nederkanterna.

Jeans: Stort behov av nytt, alternativt en seriös kraftanstränging för att få form på asset (eller både och!). Jag får inte plats i de flesta brallor jag har nu. My hump is a lump. :( Det är bara de absoluta hipsterfavoriterna från Moto som funkar än, och de midjehöga stretchjeansen från Lee.

Shorts: Aldrig i livet. Kanske om jag åker till nåt hutlöst varmt land och ska knalla omkring i sluttningar och berg. Shorts är en vederstyggelse i alla fall utom i baggyvarianten-nedanför-knäna på killar som har en sån stil, eller jättesmå ärtiga saker på tjejer med grymma lår och rövar, och i det sistnämnda fallet på STRANDEN, people!

Kjol: Längtar efter den fina svartvitprickiga med rosmönster som jag köpte på Tradera. Ska även sy in den grå pennkjolen jag köpte för ett par veckor sedan. Annars vill jag ha den korta vitprickiga, den snäva svart/vitrandiga, den plisserade blårutiga (som jag hade glömt bort att jag ägde), den knälånga vitprickiga, den nya klarröda med stora knappar och mycket mycket mer. Nu får våren hålla i sig för nu SKA jag ha kjol igen!

Klänning: Den röda halterneckklänningen med prickar, den cerice/vitrutiga 50-talsblåsan, den gröna med tjejen som äter körsbär med flera. Jag är verkligen klänningssugen, men det är så svårt att hitta en man gillar, har råd med, som är bekväm och som passar på en och samma gång. Helst ska den gå att tvätta också. Klurigt.

Toppar: Linnen! Kortärmat! Jag är sugen som fan på pikétröjor i snyggt utförande, men tydligen är det svårt att hitta nåt som duger och som inte är nåt larvigt märke som kostar extra. Skjortor är jag också vansinnigt svag för just nu, men det är också ohyggligt svårt att hitta såna som passar alla kriterier jag har, och detsamma gäller blusar. Jag vill ha blusar med fina detaljer - skråveck eller knyt i halsen eller liknande, och med korta puffärmar, eller långa dito.

Koftor: Ska sy in min gammelrosa som jag tycker massor om, men vill även hitta några fler att varva med. Khakigrönt är jag svag för men har inte hittat nån modell utan en massa tokigheter. Jag vill ha slät- och finstickad bomull, inget knas med korviga ballongärmar eller dragsko i midjan eller hålstickning eller "dekorativa" tygblommor eller annat skit. Och absolut inte ull eller angora, brr! Ska också ta mig i kragen och köpa en till hoodie, en mossgrön. Ett tråkigt köp, men ack så användbart.

På huvudet: Diadem i måttliga doser, sidenband om en tofs, kammar, tygblommor, lockar, eller fina sjalar.

Runt halsen: Mitt pråliga "A", Dödskallen i strass, ett mindre pråligt "A" eller fuskpärlor. Eller vad som helst som jag är på humör för och som passar outfiten.

Runt armen: Jag är i armbandskris, vill inte så ofta ha mina gamla älsklingar med nitar och kedjor, men har inget som känns mer stiligt heller. Alla stela armband går i princip bort, de ser verkligen löjliga ut på så spetiga Auschwitz-handleder som mina, plus att de närapå trillar rakt av hela tiden.

På naglarna: Transparent ljusrosa, gammelrosa, eller täckande klarrött.

Håret: Ja, se ovan. Behåller den här färgen, det är ju så gott som min naturliga färg och det är riktigt skönt att slippa tänka på utväxt eller att håret en vacker dag kommer att falla dött till marken för att man behandlat det så illa. :D

Solglasögon: Cerise kattbågarna med strass, tjoho! Ska eventuellt kolla med en optiker ifall man kan måttbeställa riktigt bra glas till dem också, så att de faktiskt hjälper och inte bara är sjukt snygga. ;D

Bikini: Jag har mitt hopplock av underdel (röd- och vitrandiga småbyxor med trycket "PIRATE" i grått och med glittriga stenar i) och överdel (collage av målade 50-talsbokomslag/artister/filmaffischer med röda kantband), men inte fan badar jag. Icke.

Transport: Jävla Västtrafik. Jag önskar jag hade en cykel, och att jag hade nånstans att cykla med den.

Mönster: Prickigt för hela slanten! Rutigt och randigt går inte att sluta älska heller. Blommigt i måttfulla doser är en uppstickare för min del.

Musik: Alla dumma Arvikahits! Hjärta-och-smärtaballader med Ella!

Hobby: Inreda balkongen, hoppas vi får råd. Tapetsera om vore annars sjukt skönt också förstås. Ska det nånsin ske?

Sprit: Folle i vasaparken eller på balkongen här. :)

Mat: Grilla! Ååååh, jag vill!

Nyhetsvärde #2

Klockan klämtar

På onsdag ska jag till en studievägledare. Hoppas på underverk från hennes sida. Hon lät i alla fall både intresserad och alert i telefon, så jag hyser gott hopp om att få mer än fem minuter och en halvhjärtad genombläddring av katalogen. Senast den femtonde ska jag ha bestämt mig, och jag är till 99,5% säker på att jag inte vill forsätta på lärarbanan i varje fall. Förstår inte riktigt varför jag anstränger mig för att arbeta med människor i tid och otid, när jag helst vill vara ifred och sköta mitt arbete. Isn't it funny how your body works?

Bästa låtarna just nu, a slice of my life:

China Doll - "Turkish Delight"
Velvet Underground - "Stephanie Says" (Tack Elin!)
Johnny Logan - "Hold Me Now"
Black Eyed Peas - "My Humps" (Fan ta både Ella och Martin!)
Evan - "Under Your Spell"
Johnny Cash i allmänhet
Pussycat Dolls - "Beep"
Dschinghis Khan - "Dschinghis Khan"
Elton John - "Tiny Dancer"
Turkhits!
Moving Pictures - "Never"
Ankie Bagger - "Where Were You Last Night?"
Supertramp - "Breakfast In America"
Therapy? - "God Kicks"
Data - "Living Inside Me"


Partikollen

Det här var ju skitbra! Jag som aldrig har en jävla aning om var jag står politiskt, tydligen är jag Centerpartist just nu, och i andra hand Folkpartist. :D
Testa själv (klicka på Partikollen).

---

Hahaha, min man har svarat ärligt på i princip alla frågor som fanns och han blir Vänsterpartist eller Miljöpartist med extremt hög marginal varje gång. Han gruffar på mig för att jag blir höger, men det kan ju inte jag hjälpa, jag svarar bara som jag tycker - skit samma vilken färg man bekänner så länge man svarar ärligt. Desutom måste vi bli olika, för det blir vi alltid, det är charmen med oss. :D

02 april 2006

Ny teknik

Jag har en ny dator! Det är ohyggligt spännande! Har suttit och ställt in grejer i flera timmar nu, och visst är det meckigt och stundom riktigt jävla jobbigt (när det inte blir som man vill och muppiga inställningar inte går att ändra på), men satan vad fort den går i jämförelse med den gamla skruttburken. Hej vad det går! Jag bara går, hej svejs! Sommartider, heeeey, heeey, och så vidare. Jag vet inte vad det är för dator, det är nåt som Johan plockat ihop. Den är svart och snäll. Vi köpte den på Inet, där Johan jobbar deltid. Jävligt najs att han fick 500 spänn i rabatt på den redan billiga datorn som hans blygsamma icke-dataspelade flickvän skulle ha på grund av det. 2500 för en splitt ny maskin, det är tamigfan bra. :D

Spenderarbyxorna var helt klart på i helgen, så jag har köpt mig själv en mp3-spelare också! Det är en iAudio U2, svart och pytteliten, och rymmer massor av musik (1G). Efter att ha laddat över ett gäng låtar testade jag den med de medföljande öronsnäckorna. Var inte superimponerad av ljudet, så jag pluggade in mina riktiga lurar istället, och jävlar vilket kräm! Jag har gått med ett burkigt MiniDisc-ljud i flera veckor nu, och nästan vant mig vid den platta ljudbilden (ja, det låter gay, men det ÄR skillnad!). Jag firade att äntligen slippa musik som hackar och stannar var femte meter, med att springa genom hallen, hoppa upp och ned, och dansa rusigt genom vardagsrummet, till tonerna av "My humps". Yeah! :D

I needed this. :D:D:D:D:D

White Album

Igår gick jag och Ålen på Klaras. Jag hade på mig en grönrutig klänning som jag mot alla odds lyckats sy om till en fungerande 50-talsblåsa i Dorothy-känsla, med brett sidenband i midjan och tyllunderkjol som syntes, samt nya guldskorna och vita spetsknästrumpor. Klaras hade new romantic-softar-klubb, med gratis inträde och 24 bast i dörren. Konstigt nog blev ingen av oss leggade. Sen när ser vi ut att vara 24? Nåja, 24 är bättre än snart 26 och snart 27 i alla fall.
Det var visserligen skönt med ett äldre klientel, och inte en plastextention, lackkorsett, eller platåstövel så långt ögat kunde nå, men det var ändå läskigt där. Man kändes sig väldigt utstirrad, av både män och kvinns. Men mest männen. Köttmarknad kallas det visst. En skitful Måns-typ frågade varför jag hade en nia på armen. Jag fösökte svara tråkigt och enkelt med att jag bara gillar nior. Han såg inte nöjd ut med detta svar, så då sa jag att jag är född den nionde, nittonhundrasjuttionio, och har namnsdag den nionde.
"Det är inte på grund av Beatles då?", frågar kulturkrullet.
"Hur menar du?"
"Ja, deras låt, 'Revolution number nine'?"
"Nä, den har jag inte hört ens", svarar jag. Jag lyssnar ju inte på Beatles direkt.
Då ger han mig en sån där blick som en dagisfröken ger ett barn som har frågat om Gud finns, och säger "Det är från det VITA albumet", och nickar lite förnumstigt.
Jag ler krystat och vill bara kötta ihjäl människan. Jag ger Ella en tydlig blick, varpå hon säger att hon behöver gå på toaletten. "Jamen då följer jag med", säger jag, och så slinker vi smidigt iväg från The Besserwisser-Beatle. Alltså, vad är det för fel på såna där vanliga killar? Jag sa inte att jag inte vet vilka Beatles är, eller att jag inte har hört en enda låt av dem, eller att jag ville ha hans "expertis". No need to over-explain. Och varför i hela världen skulle jag bry mig om vilken skiva låten är med på? Eller vad titeln på den skivan är PÅ SVENSKA? Fyfan.

På vägen ut fick vi stå i kö till garderoben. Framför oss stod stans jobbigaste invadrarkillar. De tyckte det var häftigt att prata engelska. De ville desperat prata med oss non stop. Vi gjorde vårt bästa med att fejkprata viktiga saker (luta sig tätt mot varandras öron och mumla "Ja, nu låtsats vi att vi pratar nåt skitseriöst och så håller vi på tillräckligt länge för dem att sluta glo och söka kontakt"), men det hjälpte inte. Vissa människor förstår inte sociala signaler över huvud taget. De här killarna tog kort på oss, frågade om mina tatueringar (jävla tjat), frågade var vi skulle nu, propsade på efterfest och Gud vet allt. Vi försökte hinta att vi var tillsammans till slut, för att få dem att sluta. Då frågade de "Do you like each other?". Men fan, två pers som är ute tillsammans och står och kramas desperat i kön väg hem - nej, de gillar nog inte varandra.

Det är läskigt att vara bland normala människor. Vi köpte läsk och nudlar och åkte hem till mig och tittade på "Segelsällskapsresan" istället. Mycket trevligare.