31 oktober 2006

Speedo

Förresten vet jag inte riktigt hur jag tänkte med en pocket i månaden. Jag har nästan läst ut "Hinsehäxan" nu, så en pocket i månaden räcker inte på långa vägar. Är det moraliska försvarbart att köpa en bok i veckan?

Jag tycker i varje fall att boken i fråga är absolut läsvärd, hon skriver på ett lite gammeldags vis, som jag är så innerligt fäst vid. Trots att det hoppas och har sig mellan tidsepokerna en del, vilket lämnat mig lite förbryllad angående ett par tilldragelser, så tycker jag den är klart intressant. En faktisk berättelse av en kriminell kvinna i Sverige känns inte som något vi är bortskämda med att få läsa.

Dagens boktips är alltså "Hinsehäxan" av Lillemor Östlin. Do it.

Etiketter:

Bara så ni vet

Känslostorm

Film i allmänhet är inte alltid bra, men film som sådan är alltid bäst. Utan film vill jag inte leva, och ibland är det nästan otäckt berörande. Här följer några särskilda fimrelaterade upplevelser för mig. Utan inbördes ordning, bara så som jag kommer att tänka på dem. Det finns garanterat fler, men jag tar dem jag kommer på just nu.

"Moulin Rouge" på Röda Kvarn, Stockholm, omkring 2001
Att sitta på balkongplats på Sveriges finaste biograf och se något som underbart som ettt hjärnspöke från Baz Lurhmann går inte av för hackor. Jag sörjer djupare än gemene man kan förstå förlusten av Röda Kvarn. Fy fan för framtiden och vinstintressena när det gäller biografkänsla.

"Breaking the Waves" på Roxy, Visby, omkring 1996 och "Priest" i Stockholm, omkring 1995
Under slutet av "Breaking the Waves" grät jag så mycket att jag inte kunde gå ut förrän en bra stund efter att eftertexterna slutat rulla, och såg först då att även två av mina klasskamrater på filmprogrammet upplevt precis samma sak. Faktum är att jag inte ens kunnat se om filmen sedan dess, jag är rädd för att 1) bli precis lika hjärtskärande ledsen igen, eller 2) att inte känna ens en tillstymmelse till den känslan. Så vad gör man? Den som väntar får se. Tråkigt nog hade jag en otroligt stark känsla även när jag såg "Priest", vilken jag faktiskt såg om för några år sedan, och upplevde den då inte alls lika mycket. Ett betydligt vattnigare intryck lämnade mig en smula brusten i hjärtat över den förlorade upplevelsen. Kanske bäst jag vårdar "Breaking the Waves" i minnet.

"Brazil" på Cinemateket, Stockholm, omkring 1996-97
Vid det här tillfället var det enda jag visste om Terry Gilliam att han var animatören i Monty Python, och eftersom Monty Python är det roligaste som finns i hela världen (vetenskapligt bevisat) så tyckte jag att jag skulle se en liten film som han hade gjort, som fått sin titel för att den handlade om allt, utom Brasilien. Min mamma höll med och tyckte det lät intressant. Uttrycket "att bli blåsta av stolarna" kom väl till pass för att beskriva den upplevelsen vi båda erhöll i salongen den dagen.

Jag förälskade mig i varje millimeter av filmen och från den stunden blev Gilliam min oantastlige Gud på filmhimlen. Hans produktion har varit väldigt brokig och ojämn, men som någon resencent uttryckte sig efter att ha sett "Bröderna Grimm": En halvdan film av Terry Gilliam är ändå långt mer sevärd än en bra film av någon annan. Men bättre än "Brazil" blir det nog aldrig, den har precis allt en film ska ha och desutom sympatsierar jag starkt med den dystopiska känslan. Aaah, rysningar. :D

Som ett fint minne visade Cinemateket här i Göteborg "Brazil" igen, på min födelsedag förra hösten, nästan exakt tio år efter att jag såg den första gången. Minnesvärt. :)

Etiketter: ,

Dobedobedo

To do-list:

1. Jobba stjärten av mig i oktober, så att jag har pengar till min tatuering i slutet av november/december.
2. Jobba stjärten av mig i november, så att jag har pengar till räkningar i december.
3. Jobba stjärten av mig i december, så att jag har pengar till att slå runt i London i slutet av januari.
4. Sluta spänna axlarna.
5. Sluta klicka på allas bloggar femtio gånger om dagen i ren desperation.
6. Sluta löka vid datorn så jävla onödigt mycket.
7. Sluta kisa och rynka pannan. Jag SER JU, varför kisar jag då så jävligt?
8. Börja träna. På REDIGT.
9. Plugga ordentligt under hela kursens gång och inte bara i full flared-panic den sista veckan innan en tenta.
10. Tapetsera klart vardagsrummet.
11. Tapetsera i killrummet.

Sen finns det tusen andra saker men de är inte fullt så närliggande eller realistiska. Eller behovsrelaterade på samma vis. Eller så kommer jag bara inte på mer ångestframkallande måsten just nu, det är också rätt bra i och för sig.

Nu ska jag utföra punkt ett, som på ett fint och bra vis sammanstrålar med punkt fem och sex. Gratis! Tjingeling.

Etiketter:

I love the 80's

Jag läste Metro igår och tyckte att artikeln om en av deras reportar som blivit arresterad i Kinshasa var sjukt rolig. Nej, jag lovar, jag är inte en bitter misantrop och ett ivul mastermind (längre, jag blir så blödig på gamla dar), slutklämmen i notisen var nämligen som sådan:

"Och någon polisanmälan för den försvunna mp3-spelaren ville poliserna inte ta emot. Så nu kan Reeperbahn och Lustans Lakejer få nya fans. Patricks musikspelare var full med syntmusik.
– 80-talet kommer att få en revival i Kongo, säger Patrick Ekstrand."

Hahaha, tur i oturen! Lite finkultur från Olle Ljungström kan inte skada i u-länderna. :D

Etiketter:

Polly Pocket

Jag har tänkt att jag skulle skaffa mig en bra shoppingvana. Att jag ska köpa en intressant pocket i månaden. Än så länge har jag ganska många olästa böcker hemma redan, så det är inte direkt nån brådska att införliva det här. Men å andra sidan är det så roligt att köpa en ny pocket; kanske är den bra, kanske är den usel. Kanske är det det bästa jag läst i mitt liv, man vet ju aldrig.

Dagens pocket är i varje fall "Hinsehäxan" av Lillemor Östlin. Jag har ingen aning om den är bra än, och har heller aldrig hört talas om den innan jag såg den i pocketstället på Hemköp ikväll. Såhär skriver Bokus om den i varje fall.




Eftersom jag inte har en åsikt om boken än, så kan jag istället rekommendera ett annat dittills okänt spontanköp som jag gjorde för några månader sedan: "Det infantila samhället" av Carl Hamilton.

Hamilton tar upp fenomenet med dagens eviga fastnaglande i ungdomen och egoismen som präglar västvärlden av idag - alla vill vara ospecifikt unga, 40 är det nya 20, man skaffar barn allt senare, alla vill jobba med något kreativt som gör dem till stjärnor och ingen vill ta ansvar och vara en tråkig vuxen. Men hur påvekrar det barnen? Ska vi verkligen vara förvånade över att brottsligheten krupit nedåt i åldrarna? Att barn våldtar barn? Att småflickor har smink, stringtrosor och mobiltelefoner? När de vuxna inte är ett dugg vuxna längre, och kan visa barnen vad som är rätt och fel, när de vuxna inte orkar låta barnen vara barn utan hetsar dem att växa upp snabbt, så att mamma och pappa kan slippa ta ansvar för dem, så att mamma och pappa kan få vara unga en gång till. Ska vi det?

Läs boken om du nånsin funderat över de här frågorna. Den tappar lite fart mot de sista kapitlena och jag uppfattar inte riktigt hans linje längre under ett gäng sidor, men mot slutet kommer han igen med större klarhet, och jag återfinner den exalterade känslan av "Ja, ja, men precis så här är det ju, att inte alla kan se det?". Spretigt skriven men väldigt intressant.

Etiketter:

30 oktober 2006

Babe-o-rama

En fin bild från helgen då Paddan var här. Snart ses vi igen! :D
Plåtade av Ålen, the one and only.

Etiketter: , ,

29 oktober 2006

Humdidum

Coppat av Karro:

Svart eller vitt? Svart/vitt i kombo.
Mjukt eller hårt? Mjukt låter trevligare i allmänhet, men hårda presenter är bättre.
Homo eller hetero? Jag gillar att bägge finns.
Höger eller vänster? Right.
Stor eller liten? Liten.
Göteborg eller Stockholm? Göteborg förstås!
Landet eller storstan? Stan, på landet finns det för mycket insekter och för lite bredband. :D
Kram eller puss? Kram, för det kan man få av fler människor.
Hyrfilm eller bio? Hyrfilm för att slippa alla mobilpratande, skrikande idioter, utom då det gäller filmfestival och Cinemateket, då är det bio som är bäst, och publiken på såna tillställningar äger.
Piggt eller opiggt? Piggt hade varit trevligt men pratar vi om mig här så är det opiggt (even though it's hardly a word).
Pasta eller potatis? Fullkornspasta!
Is- eller mjukglass? Mjukglass med karamellströssel, åhåhå.
Natt eller dag? Jag jobbar på att bli mer dag.
Marsvin eller hamster? Kålsupare, I don't care.
Rakad eller orakad? Orakad.
Biffig eller slank? Slank, biffigt är hemskt.
Popsnöre eller sportfåne? Men gud, popsnöre föstås. :D
Peter Stormare eller Peter Jihde? KONSTANTIN. :D
Kaffe eller te? Vatten.
Se filmen Festival eller stirra in i en vägg 90 min? Se filmen och kvida av elakt skratt åt det mesta, som att de ska CHECKA IN på festivalen till exempel. :D
Bakispizza eller bakischirre? Chippa!
Plastbestick eller plastbröst? Bestick, tack.
7-eleven eller Pressbyrån? Spelar ingen som helst roll.
Yngre eller äldre? Äldre.
Lång eller kort? Lång, det har jag alltid velat vara själv.
Är du bra på att lösa konflikter eller är du konflikträdd? Både och.
Är du svartsjuk? Ganska lagom.
Vad har du gjort idag? Vaknat, tvättat ansiktet, slagit på datorn och småpratat med Johan.
Tycker du homosexuella ska få gifta sig i kyrkan? Jag tycker att kyrkans roll i det hela borde avvecklas helt, men jag tycker att alla oavsett sexuell läggning ska få vigas på samma villkor.
Använder du bokmärke eller gör du hundöron? Bokmärke, utom i kursböcker.
Finns det någon bok du önskar att det gjordes film av? Nja, när det filmatiseras böcker är risken att det blir uselt så överhängande att jag helst vill att man lämnar mina favoritböcker ifred.
Tycker du om stearinljus? Sure.
Använder du hårbalsam? Jo, men gud vet varför.
Vilken färg har din tandborste? Vit med turkos ring i botten.
Har du någon skrivare? Tyvärr inte. :(
Har du någon scanner? Njet.
Vad har du för väckarklocka? Mobilen.
Använder du hudlotion? På vintern för att jag måste.
Sötlakrits eller saltlakrits/salmiak? Usch, lakrits är djävulens redskap.
Äpple eller Päron? Päron.
När klippte du dig senast? Hos en frisör var det säkert ett par år sen, själv klippte jag topparna för nån vecka sen.
Vad har du för mobiltelefon? Sony Ericsson piece of shit.
Är det ordning eller oreda i dina byrålådor? Reda.
Har du överkast på sängen? Icke.
Har du blivit sövd någon gång? Flera gånger.
Lever din mormor? Nä. :(
Vad BORDE du göra istället för att sitta och svara på frågor just nu? Ingenting, det är söndag förmiddag. Jag borde göra det här!
Använder du morgonrock? Alltid (just nu!).
Beskriv din humor: Felroad med inslag av ironi och stor fantasi.

Etiketter:

28 oktober 2006

Weird Al Yankovich - "White & Nerdy"



Helt underbart rolig, jag älskar Weird Al fortfarande. :D

Etiketter:

Stackars Linda

JÄVLA SKITSVERIGE!

Etiketter: ,

26 oktober 2006

Tentamensrelaterade känslor

Mitt huvud värker efter allt för mycket inpressade fakta om romerska imperiet och Norden under senmedeltiden. Pray att det är dessa områden som det kommer frågor på under morgondagens tenta nu, annars är jag stekt, helstekt och panerad.

Nu, mer nötande. Back in bowl.

Etiketter: ,

25 oktober 2006

SFF 06

ÄNTLIGEN har programmet släppts och biljetter inhandlats! Det tog säkert fem timmar att få ihop hela klabbet, varav en del tillbringades i väntan, ty man släppte inte programmet då man sagt, utan en och en halv timme senare (Rargh!), två delar i hysteri och frustration över att bokningssystemet inte var helt stabilt och över att jag var hungrig och kissnödig, men inte klarar av att avbryta viktiga saker för såna värdsliga ting, samt en del i uppgivenhet över sagda väntan och frustration. Krydda med en stor nypa svordomar samt ett skålpund matematisk inkompetens, tillsätt tre delar pusselteknik i excel och toppa med ett uns ångest över tidsåtgång och pengaslöseri. But I did it!

I år bidde det hela tjugo filmer att skåda, och jag befinner mig alltså i kongl. hufvudstaden mellan lördagen den 18/11, på eftermiddagen, och arla morgon söndagen den 26/11. All tid jag inte tillbringar på bio vill jag tillbringa med Andrea, Emelie och Martin (mina eminenta värdar och festivalkompanjoner), Jasmin, Madde och Chrull (ni hakar väl också på några filmer hoppas jag), Marre, min bror och Mia, mor och kanske far om han ids ta sig till Stockholm, Maria myran, Carro, Micke mask, Ida, och alla andra som är roliga, snygga eller trevliga. Eller alla tre, det vore optimalt. :D

18/11
19.00 Wilderness

21.30 Them

19/11

13.30 Dragon Tiger Gate

16.00 The King and the Clown

20/11

14.45 The City of Violence

18.30 Little Miss Sunshine

21/11
11.00 Fuck
18.30 Shortbus

21.00 Clerks 2

22/11

16.00 Princess

22.00 The Promise

23/11

19.00 Hotel Harabati

21.30 No Body is Perfect

24/11

10.30 Wristcutters: A Love Story
14.00 Jonestown: The Life And Death Of Peoples Temple

15.30 Beyond Beats and Rhymes...

19.00 The Sasquatch Dumpling Gang

25/11
14.30 The Science of Sleep
17.00 The Fountain

19.00 Cashback

Etiketter: ,

24 oktober 2006

Death is my dancing partner

Det kliar i tatueringen, den läker som den ska, och skorpan flagar undan för undan. Jag har dessutom upptäckt att man kan få döden att dansa en lustiger dans om man wigglar med huden och underhudsfettet i underarmen. Värt. :D

På fredag morgon har jag min första historietenta. Det finns inte en chans att jag klarar av den. Jag tragglar på med böckerna ändå. Jävla salstentor, kan de inte förbjudas? Vi har ju ändå fått en uppenbart självcentrerad regering, de kanske kan gå med på att driva igenom några egoistiska krav från fotfolket?

Etiketter: , ,

Fem i tolv

Jag begriper inte varför TV3 har nyhetssändningar. De är på max fem minuter, inklusive väder, vilket inte är fel i sig, men är det nån som kollar tablån och tänker "Sådärja, nu är det dags för nyheter"?

Och ifall man inte på förhand är medveten om att en nyhetssändning ska komma - är det då nån som bryr sig om vad som händer mellan ett program och det efterföljande? Antingen byter man kanal, lämnar rummet (för att fixa kvällsmackor kanske, eller gå på toa), eller så pysslar man med något annat i rummet, utan att fästa någon vikt vid TV:n. Väl?

Synd att nyheter reducerats till sånt blahonga på en annars så grymt oseriös kanal. Det är ju inte precis så att de kanske kunde kosta på sig att ha ETT seriöst program, kanske?

Ja, jag är fortfarande skitirriterad på det undermåliga TV-utbudet av idag.

Etiketter:

Nätshopping light

Threadless har $10 sale på nästan alla sina tröjor i två dagar, så jag tog mig i kragen och hostade upp 209:- inklusive frakt för följande lysande (varav skeletten faktiskt lyser i mörkret på riktigt!) tryck. Jag hoppas vi har råd med detta, annars får jag skämmas. Men hundra spänn stycket för så fina tröjor är inte farligt i sig, måste jag säga. Nu väntar vi bara på leveransen i 1-3 veckor då. Pff.

De snitsiga titlarna på tröjorna är "Damn Scientists" och "Imposter". :D

Etiketter:

23 oktober 2006

Yay!

Which literature classic are you?



Oscar Wilde: The Portrait of Dorian Gray. You are a horror novel from the world of dandies, rich pretty boys, art and aesthetics, and intellectual debates between ethical people and decadent pleasure-seekers. You value beauty and pleasure but realize their dangers, as well.
Take this quiz!

Etiketter:

22 oktober 2006

No more mr nice guy

Jag börjar verkligen tröttna rejält på TV-utbudet som finns just nu. Det går en del program som jag gillar och gärna ser, som "Idol", "CSI" eller "Desperate Housewives" till exempel. Men förutom det så går det ...ingenting. Inget som är lite halvokej att se på, det närmaste man kommer är repriser av "Simpsons" och "Vänner", som man redan sett minst tre gånger om. Allt som visas är dödstrista dokusåpor, matlagningsprogram, familjeserier, sport, sport, sport, SVT-program som per definition blows, cancergalor, poker, och det sista hoppet när man bara vill ha på något medans man äter frukost till exempel, skulle vara MTV eller ZTV.

Tja, ZTV har gått upp i rök och blivit TV6, vilket är precis som ZTV fast helt utan musik. Spännande, nyskapande, nödvändigt. Tack Viasat. Och MTV visar ju i princip inte musik längre. har ni märkt det? Allt som visas är ännu mer dokusåpor, fem-minutersdokumentärer om kändisar, och äckel-TV som "Dirty Sanchez". Discovery kunde vara räddningen, men där har vi bara Mix-utbudet, vilket innebär att det ofta inte är något man föredrar att titta på där heller. Allra oftast sänds det ingenting där, i varje fall inte när man verkligen vill slökolla i en halvtimme på vad som helst som man står ut med. SVT kan ha sina ljuspunkter, men även där har intresset falnat kraftigt, i synnerhet sedan Filmkrönikan gjordes om. För fyrahundrade gången.

Och en annan sak, är att jag får frispel på reklam just nu. Jag orkar inte se en enda reklamfilm, jag vill inte se mer skyltar, kuponger, annonser, spam, CLICK HERE! YOU ARE THE WINNER! eller annonstavlor.
J a g s p y r g a l l a ! Enough already. Jag ser med fasa och vämjelse framför mig hur framtidsvisionerna i sci-fi böcker och tillika -filmer inte är så långt ifrån verkligheten ändå, med enorma digitala reklamer mitt i affärerna, och överallt i vardagen, som spelar musik och talar och dessutom använder våra förmamn, som för att tala direkt till oss. Låt mig slippa detta, snälla.

Ibland funderar jag på att flytta ut till en timmerstuga i skogen bara för att slippa all stress och jäkt och flärd och reklam. Men å andra sidan så finns det ganska mycket med det moderna livet som jag faktiskt gillar också, plus att jag är rädd för ödsliga hus, mörker, och spindlar. Jag gillar tio minuter till mataffären och varmvatten och riktiga toaletter och internet som går undan.
Typiskt.
All worked up and nowhere to go.

Etiketter:

Face/Off

Anna har besvarat frågan "Vilka tio personer skulle du vilja byta utseende med?". Själv kommer jag faktiskt inte på tio kvinns, och dessutom är jag inte säker på att jag skulle vilja byta helt och hållet. Jag gillar mig själv ändå, fast jag inte är lika snygg som följande damer. Dessutom är en del av dem extra snygga för att jag gillar deras prestationer och/eller personliga uttalanden. Jag är en sån sucker för insidan.

Jag har valt några män också, istället för tio bruttor, för om världen är så krejsy att man kan byta utseende, med varann, så kan man säkert byta kön en liten stund också. I'd like that, det vore ball. :D

Scarlett JohanssonGwen StefaniNicole KidmanIzabella ScorupcoWinona Ryder (i sin glansperiod)Ingrid Bergman (i sin ungdom)Johnny DeppMarlon Brando (i sin ungdom)Gary Oldman
Jake Gyllenhaal

Etiketter:

The blush came easily to your face

Dagens låt: "Story and Pictures" med underbara underbara underbara Woven Hand. Höstmysigt och skön-deppigt så det förslår. Hela den självbetitlade skivan är för övrigt grym.

Etiketter:

21 oktober 2006

Personality goes a long way

Hittat på random blog, ett personlghetstest som dr Phil gjort. Vet dock inte om han komponerat ihop det eller bara fyllt i det. Nobody knows. jag fick 42, vilket gav ett trevligt resultat, så det är jag nöjd med. :D Mina svar är kursiverade.

1. When do you feel your best?
a) in the morning
b) during the afternoon & and early evening
c) late at night

2. You usually walk...
a) fairly fast, with long steps
b) fairly fast, with little steps
c) less fast head up, looking the world in the face
d) less fast, head down
e) very slowly

3. When talking to people you...
a) stand with your arms folded
b) have your hands clasped
c) have one or both your hands on your hips
d) touch or push the person to whom you are talking
e) play with your ear, touch your chin, or smooth your hair

4. When relaxing, you sit with...
a) your knees bent with your legs neatly side by side
b) your legs crossed
c) your legs stretched out or straight
d) one leg curled under you

5. When something really amuses you, you react with...
a) a big appreciated laugh
b) a laugh, but not a loud one
c) a quiet chuckle
d) a sheepish smile

6. When you go to a party or social gathering you...
a) make a loud entrance so everyone notices you
b) make a quiet entrance, looking around for someone you know
c) make the quietest entrance, trying to stay unnoticed

7. You're working very hard, concentrating hard, and you're interrupted...
a) welcome the break
b) feel extremely irritated
c) vary between these two extremes

8. Which of the following colours do you like most?
a) red or orange
b) black
c) yellow or light blue
d) green
e) dark blue or purple
f) white
g) brown or gray

9. When you are in bed at night, in those last few moments before going to sleep you are...
a) stretched out on your back
b) stretched out face down on your stomach
c) on your side, slightly curled
d) with your head on one arm
e) with your head under the covers

10. You often dream that you are...
a) falling
b) fighting or struggling
c) searching for something or somebody
d) flying or floating
e) you usually have dreamless sleep
f) your dreams are always pleasant

Points
1. a) 2 b) 4 c) 6
2. a) 6 b) 4 c) 7 d) 2 e) 1
3. a) 4 b) 2 c) 5 d) 7 e) 6
4. a) 4 b) 6 c) 2 d) 1
5. a) 6 b) 4 c) 3 d) 5 e) 2
6. a) 6 b) 4 c) 2
7. a) 6 b) 2 c) 4
8. a) 6 b) 7 c) 5 d) 4 e) 3 f) 2 g) 1
9. a) 7 b) 6 c) 4 d) 2 e) 1
10. a) 4 b) 2 c) 3 d) 5 e) 6 f) 1

Add up the total number of points.

Over 60 points: Others see you as someone they should "handle with care". You're seen as vain, self-centered, and who is extremely dominant. Others may admire you, wishing they could be more like you, but don't always trust you, hesitating to become too deeply involved with you.

51 to 60 points: Others see you as an exciting, highly volatile, rather impulsive personality; a natural leader, who's quick to make decisions, though not always the right ones. They see you as bold, someone who will try anything once; someone who takes chances and enjoys an adventure. They enjoy being in your company because of the excitement you radiate.

41 to 50 points: Others see you as fresh, lively, charming, amusing, practical, and always interesting; someone who's constantly in the center of attention, but sufficiently well-balanced not to let it go to their head. They also see you as kind, considerate, and understanding; someone who'll always cheer them up and help them out.

31 to 40 points: Others see you as sensible, cautious, careful & practical. They see you as clever, gifted, or talented, but modest. Not a person who makes friends too quickly or easily, but someone who's extremely loyal to friends you do make and who expect the same loyalty in return. Those who really get to know you realize it takes a lot to shake your trust In your friends, but equally that it takes you a long time to get over if that trust is ever broken.

21 to 30 points: Your friends see you as painstaking and fussy. They see you as very cautious, extremely careful, a slow and steady plodder. It would really surprise them if you ever did something impulsively or on the spur of the moment, expecting you to examine everything carefully from every angle and then, usually decide against it. They think this reaction is caused partly by your careful nature.

Under 21 points: People think you are shy, nervous, and indecisive, someone who needs looking after, who always wants someone else to make the decisions &who doesn't want to get involved with anyone or anything! They see you as a worrier who always sees problems that don't exist. Some people think you're boring. Only those who know you well know that you aren't.

Etiketter:

20 oktober 2006

Love Angel Music Baby

När jag hörde Gwen Stefanis skiva första gången tyckte jag den var rätt kass, förutom "What You Waiting For?", "Serious" och "Real Thing". Sen växte både "Rich Girl", "Cool" och "Hollaback Girl" ganska ordentligt och jag började tralla på även dem. Efter att ha samlat damm ett bra tag lyssnade jag igenom den igen igår och fastnade för ännu fler låtar. Jag hävdar fortfarande att hon inte är någon vidare textförfattare, för det är ju rätt enkelspåriga rader som mal på i samtliga låtar, men vafan, det här är tugummipop med attityd, det behöver inte vara deep and profound alla gånger. Ett par stycken spår är fortfarande riktigt keff på alla plan, men dagens låt, som gått på repeat, är "Danger Zone", med mrs Rossdale. Riktigt jävla bra.

Snygga jävla Gwen, åh.

Etiketter:

Död'n

Det här är till alla mina fans i Märsta! Det är DÖD'N!
Skakig mobilbild, men det är allt som finns att tillgå just nu, aight?

Etiketter:

Ban marriage

Ikväll spelar ett av världens bästa band, The Hidden Cameras, på Sticky Fingers. Det kostar 190 balobas att gå in, och jag äger 60 spänn här i världen. Men jag ska inte klaga, jag har skrapat ihop varenda småslant för att ha råd med min tatuering istället. Fast jag måste ändå nämna spelningen, så att ni som kanske inte hört Hidden Cameras än kan bli lite inspirerade att lyssna på bra storbandsbögmusik från Kanada. Det görs för lite i den musikkategorin överlag.

Jag hade velat lägga in en video här, men videosnuttarna på deras hemsida funkar inte alls för mig, och det enda jag hittade på YouTube var ett skruttigt mobilfilmat liveuppträdande, där man inte såg ett smack i princip. Jag fattari nte YouTube - alla människor hittar precis allt där, utom jag. Jag har sökt efter grejer där kanske tre gånger, men inte hittat det jag velat ha en enda gång. I am cursed. Ni får en fin bild på några av bandmedlemmarna istället.

Etiketter:

18 oktober 2006

Gaddning!

Hux flux har jag fått en återbudstid hos min tatuerare på fredag!

Jag och Johan började gå till Buzzstop28 någon gång 2004, när de var relativt nyöppnade, men sedan dess har de blivit enormt populära (rightly so, jag kan bara tala för Marika, men hon är grymt duktig) så det är riktigt svårt att få en tid inom rimlighetens gränser. Just nu har de bokningsstopp fram till första november, då de släpper tider för 2007. Galet. Utan bokningsstoppet skulle väntetiden blivit uppemot ett halvår, vilket de själva tyckte var rent löjligt.

Men nu har jag alltså cashat in på att någon velig sate avbokat sin tid, och slipper vänta tills nästa år, jopphejdi! Motivet är Bartholomew Roberts ena flagga, fast omgjort till betydligt mer detaljerade och snygga bilder. Dock får jag finna mig i att göra en gubbe per sittning, vilket innebär att jag nu på fredag kommer tatuera in DÖDEN i form av ett skelett med ett spjut i handen, på min högra underarm. Sen kommer jag hänga på låset för att få en till återbudstid under december, så att jag kan fortsätta med kapten Roberts själv på vänster arm. Avast! Lycka! :D

Jag lägger upp en bild så snart jag kan, have patience. :)

På bilden: Kapten Roberts himself. Dock inte som han ska se ut på min arm.

Etiketter:

17 oktober 2006

Vuxentestet

(Saxat från Elins blogg)

Körkort
Bil
Matservis (Jag vet inte riktigt vad det innebär, att man har en matchande servis? I do!)
Soffbord
Ica kort (Hemköp, men sak samma)
Hemförsäkring
Eget boende
Fast inkomst
Köksbord
Finglas
Betalkort
Toarullehållare (Är det vuxet? Det finns ju i varenda hyresrätt. :D)
Duschdraperi
Barn
Sambo/make/maka
Spelar bingolotto
Tippar på lördagar
Internetbank
Organiserat skafferi
Färsk mat i kylskåpet
Slänger dina håliga sockar
Går på reklamer på tv (Väldigt lite dock, jag är t.ex. sugen på Abbas laxpytt)
Har fläckbortagningsmedel hemma
Pensionsfond
Sopsorterar
Prenumererar på någon dagtidning
Prenumererar på Allers/Hemmets veckotidning (Nej, men Hus & Hem är ett steg i "rätt" riktning)
Letar middagstips
Blir arg när skorna inte står på sin plats
Får majoriteten av post i räkningsform
Har en stavmixer
Äter söndagsmiddag
Försöker att inte svära
Sorterar tvätt
Har en krok i badrummet märkt "Gäster"
Mobilabbonemang
Hemtelefon
Veckohandlar
Medlem i hyresrättsföreningen (Johan är det, så indirekt även jag)
Gardiner
Dukar
Överkast
Kuddar för prydnad (Och komfort)
Fler än 5 kryddor hemma
Fruktskål på bordet (En på varje bord till och med)

Det roligaste är att bil, barn, stavmixer, fast inkomst, veckohandlande, aktivt pensionssparande och ett överkast ligger på önskelistan. I'm all grown up and have nowhere to go! :D Får jag bonuspoäng för att jag upptäckte att "prenumererar" var felstavat? :D

Etiketter:

16 oktober 2006

Penn-pirater

Idag tog min bläckpenna slut och gick kaputt. Det är en smula traumatiskt, eftersom jag fäster värde vid pennors olika egenskaper. Även om det var en gratispenna så var den skön att skriva med. Adjö Lärarförbundets rödvita penna.

Jag tänkte i varje fall vara lite resonabel och köpa en ordentlig bläckpenna, så att jag säkert vet vad jag får för typ av flyt i pennan. Alltså gick jag in på Wettergrens Avenyn efter skolan. På Wettergrens har de pirattema hela veckan, vilket de visar genom att alla i personalen går klädda i randiga tröjor och har en dödskallesjal på sig på valfritt vis. Dessutom har de gulddubloner, piratflaggor och piratböcker uppställda i butiken. Jag gick in och log som ett fån i flera minuter, samt när jag betalade och fick en hel hög med mynt i växel utbrast jag "Jag plundrar er på alla era enkronor!". Kassörskan fnissade.

Bäst av allt var förvisso en bister äldre herre som stod i kassan vid ingången, iklädd samma randiga tröja som sina kollegor, men dessutom utstyrd i en kaptenshatt, ögonlapp, guldring i örat och med en namnskylt där man kunde läsa "Kapten Sven". Tack kapten Sven, du förgyllde min dag med flera kilo spanskt guld. :D

På bilden: Kapten Kidd, målad av Howard Pyle.

Frenesi

Åh, dagens låt är helt klart "Ekkoleg" med Grethe Agatz, ni vet, den som går i Apotekets reklam för förkylningstider på dagis. Jag är helt hooked på den och sitter och tutar i fejktrumpeter samt trallar på den mest hela tiden. Min man blir lite smått galen. Men det värsta är, att jag inte kan hitta den. Jag vet vad den heter, jag vet vem som gjort den, men jag HITTAR den inte. Hur kan ödet vara så grymt mot mig? Tydligen så är fru Agatz dansk, och är en till dags dato 90-årig mindre legend i sitt hemland, för sin omtyckta barnjazz. Barnjazz? :D

Tur att jag åtminstonde hittat Apotekets förra reklamlåt, den fina låten som spelades i reklamen för att man kunde få hemleverans från Apoteket. Den med den stackars farbrorn som stod med sin rullator i ösregnet och såg så sammanbiten och ledsen ut, jag tyckte så synd om honom varje gång. Well, det är "Mr King" med Nerina Pallot. Very lovely, så hör på den, peaps.

Och det här är den absolut bästa sajten jag har hittat på ett bra tag, ÄNTLIGEN kan man sluta sitta och grubbla över reklamlåtarna, hoppas jag: reklammusik.se

---

Tack vare Tammie har jag nu låten! Yay Tam! Kolla kommentarerna ifall du också vill ha en trallvänlig dansk barnlåt på hjärnan. :D

Etiketter:

Boklista

Det finns sjukt många böcker jag vill ha, och ändå har jag jättemånga hemma som jag inte läst än. Men vissa drar man sig för som fan, precis som med filmer. Man spelar in och tänker "Åh vad bra, den har ju jag velat se". Och sen samlar de damm, år ut och år in.

Jag vet inte riktigt vad det är som gör att vissa filmer och böcker aldrig blir sedda, eller lästa, even with the best of intentions. Igår såg jag och min man "Till Världens Ände", som jag bandade julen 1996. Som jag alltså inte sett innan.

Det är ganska sjukt. Dels att jag sparade den så länge utan att se den, och dels för att jag faktiskt gillar Wim Wenders väldigt mycket. Jag vet inte vad det beror på, jag vet faktiskt inte. Any takers? Filmen visade sig vara ganska dålig också, för att strö salt i de väldigt gamla såren. Nåja.

Men det var inte det jag skulle skriva om egentligen, jag skulle, efter en DISKRET uppmaning från min man, lägga upp en önskelista på böckerna och serierna jag vill ha, inför min födelsedag. :D Eftersom det är helt omöjligt att lista alla i en strikt fallande vill-ha-ordning så har jag grupperat dem efter 1) vilka jag inte tror att jag kan leva utan, 2) vilka jag vill ha mest efter det, 3) näst näst mest och 4) vilka som inte är så dödligt viktiga (men som jag såklart ändå vill ha). Zis is ze list, mein herr:

1) Gimme gimme gimme NAO:
"Female chauvinist pigs" - Ariel Levy
"Black Bart Roberts, the Greatest Pirate of Them All" - Terry Breverton
"The Man in Black" - Johnny Cash*
"Det tysta övertagandet" - Noreena Hertz
"Fritt förfall" - Birgitta Stenberg
"Ture Sventon i Spökhuset" - Åke Holmberg
"Ture Sventon i Venedig" - Åke Holmberg**
"And I Don't Want to Live This Life" - Deborah Spungen***
"Statussyndromet" - Michael Marmot

2) Vill sjukt gärna ha:
"You Are Being Lied To" - The Disinformation guide (blandade författare)
"How to Make Love Like a Pornstar" - Jenna Jamesson
"Confessions of a Video Vixen" - Karrine Stefans
"Reporter Erkänner Gravidchock" - Belinda Olsson
"Queen Bees and Wannabees" - Rosalind Wiseman
"The Devil Wears Prada" - Lauren Weisberger

"Låt Den Rätte Komma In" - John Ajvide Lindkvist
"I'm With the Band" - Pamela Des Barres

3) Åh, ge mig:
"Fruits" och "Fresh Fruits" - Shoich Aoki
"Smoke and Mirrors" - Neil Gaiman
"On Stranger Tides" - Tim Powers
Sandman del 1 - "Preludes and Nocturnes"
"Books of Magic" del 1

4) Ge mig också:
"Coraline" - Neil Gaiman
"The Encyclopedia of Unsolved Mysteries" - Damon & Colin Wilson****
"Tills Jag Finner Dig" - John Irving
"Pirattitude - So You Wanna be a Pirate? Here's How!" - John Baur & Mark Summers
"The Talented mr Ripley" - Patricia Highsmith
"Filmmusik - Det Komponerande Miraklet" - Peter Bryngelsson

*Utgavs först 1975, och är nu bisarrt nog nu out of print. Finns på Amazon och liknande.
**
Egentligen vill jag ha alla nio Sventon-böcker i bättre utgåvor, eftersom de jag har är i ruskigt dåligt skick, men bokbranschen har den dåliga smaken att inte nytrycka alla, utan bara den allra första boken. Antar att man får leta på antikvariat.
***
Jag har den här på svenska, men i en ytterst sliten pocketutgåva, och eftersom jag älskar den så mycket vill jag gärna ha den i bättre skick, och varför inte då även i original?
****Eller någon liknande bok, jag älskar oförklarliga mysterier, och även udda sjukdomar och medicinska mysterier.

Alla böcker utom de som fått specialförklaringar fnns på Bokus eller SF-bokhandeln. Skynda och köp, slå in i fint paket, och gör mig glad! :D

Etiketter:

15 oktober 2006

Bästa ursäkten

Hahaha, det är fan inte mer än rätt. Jag önskar att man själv kunde vara lika rolig när det verkligen gällde. Jag är bara rolig i smyg, när ingen mer än Ella eller min man hör mig. :D

Etiketter:

Men lägg av

Öööh, okej. Nu har kändishysterin nått en all-time low, likaså massmedias så kallade artiklar. Man kan köpa en skulptur av Tom och Katies bebis första bajskorv. I'm gobsmacked. Vad ska man säga. Det är så löjligt att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta.

Etiketter:

13 oktober 2006

Muffin tops

Jag vill prata lite om muffin tops, ni vet, fenomenet med tjejer som har så tajta byxor att lite av kroppen väller över linningen likt överdelen av en mufifn. Inte snyggt.

Det sjuka är, att det knappast är feta brudar som ägnar sig åt det här, det är till största delen ganska normalviktiga damer som sportar muffin top-looken, och jag kan inte för mitt liv begripa varför. Det kan knappast vara skönt att ha så vråltajta pants att kroppen inte får plats, right? Och varför vill man framställa sig själv som fläbbig och fet när man inte är det? Otroligt konstigt.

Förvånande ofta har även dessa kvinns alldeles för korta och tajta toppar också. Det är som att de växt två storlekar men inte märkt nånting, utan fortsätter köpa samma storlek varje gång.
Det är inte så att jag enbart tycker att modellsmala tjejer får visa upp sig, absolut inte, men jag tycker att alla ska ha kläder i rätt storlek. Jag tycker också att man kan visa hänsyn till sina medmänniskor och inte visa upp halva magen för dem som inte bett om att få se den.

Själv tycker jag att det ser hemskt ut, jag önskar att folk ville lära sig sina klädstorlekar och sluta pressa fram valkar i onödan. What's the point?

Strålande tatuering på muffinen på bilden: Only God Can Judge Me. :D

Etiketter:

Benny Hill IRL

Adblock


Hahahaha, Martin har filmat mig, Andrea och Ella när vi gör en SPEXIG Benny Hill-jakt genom lägenheten vi var på fest på i lördags, och dessutom speedat upp takten och lagt till ledmotivet från ovan nämnda program. HELT underbart, jag skrattar så jag gråter. :D:D:D:D:D:D

Etiketter: , , ,

12 oktober 2006

My Heritage

Ja, inspirerarad av Marre provade jag My Heritage igen, fastän jag aldrig får upp nån som är det minsta lik mig, och aldrig för samma människor fast jag byter foto. Ett problem kan vara att det inte existerar bilder rakt framifrån på mig, eftersom jag ser ut som elefantmannen rakt framifrån på bild.

De första jag fick upp, runt 83% likhet, var Emmanuelle Beart och Nastassja Kinski. Inte särskilt likt, men visst, vi har väl några genemsamma drag i varje fall.











Vidare har jag fått upp så vitt skilda människor som Grace Kelly, Sandra Bullock. Cameron Diaz och Clara Bow, none of which jag anser mig vara det minsta lik, men en som faktiskt återkommit på två olika foton är Beyoncé. Eh. Well. :D Även Emmy Rossum och Clare Danes har jag fått som förslag, vilka jag inte heller är lik men det är åtminstonde mer likt än Kristanna Loken till exempel. Hujedamig.

Min man blev Lee Harvey Oswald på första försöket. :D

Etiketter:

Cymraeg, os gwelwch yn dda

Haha, det är verkligen helt underbart med internet, idag har jag hittat en helt Wikipedia på WALESISKA, Lord only knew att det fanns ett så stort behov av det, men men. Jag har därigenom lärt mig följande, så att jag kan överleva i Wales om jag måste:

• Saesneg = English

• Helo = Hello

• Bore da = Good morning

• Da bo chi = Goodbye

• Os Gwelwch yn dda = Please

• Diolch = Thank you

• Cymraeg = Welsh

• Ie = Yes

• Na = No


Och den lysande ordföljden:

Rhowch imi = Give me

gwrw = beer

os gwelwch yn dda = please

ac = and

yn gyflym! = quickly!


Eller, i en kortare, något annorlunda form, med inslag av slang kanske rent av (Who can tell? Jag fattar nada! :D):


Rho imi gwrw, 'nghyfaill = Gizza beer mate.


Etiketter:

11 oktober 2006

Mjugg

Jag, Andrea och Ella illustrerar vårt senaste högst genomförbara projekt - ett coverband vid namn The Kristet Ansikte, som ska göra loungecovers på Kristet förstås. :D Hur bra är inte den idén? Och hur kristna och självgoda ser vi inte ut?

Bilden är tagen av Martin, på Andreas och Lovisas inflyttningsfest i lördags.

Etiketter: ,

10 oktober 2006

Herreminje

I helgen var Andrea här och jag levde som en tonåring igen. We're gonna party like it's 2001 ungefär. Det var jävligt slitigt, men väldigt roligt. Jag minns inte fasligt mycket av fredagen, efter förfesten that is. Tydligen såg jag ut såhär i varje fall. Herregud.

Bilden är från Henriksberg, och är tagen av Ida.

Det är roligt med besök, men besöket var alldeles för kort den här gången. Jag ville ha mer tid att bara prata strunt, minnen och hjärtesorger. Tur vi ses snart igen, så jag slipper sukta ihjäl mig efter min bästa rödtopp. Två veckor kvar till biljettsläpp på SFF, sen vet jag bombsäkert vilka dagar jag kommer till Stockholm i november, aoouwheee!

Etiketter: ,

DOA

Gårdagens skadelista:

Papercut i höger pekfinger
Papercut i höger tumme
Chilifrön i sagda papercuts
Lökstänk i bägge ögon
Salt i papercut i tumme
Ångor av chilifrukt som tillagas i wok i bägge ögon

Det sistnämnda ledde till att min man fick leda mig i blint stadium, ut i badrummet och räcka mig linsvätska så att jag kunde spola rent ögonen.
Tumskadan var magisk också (SVART, OND MAGI). Jag märkte aldrig att jag faktiskt skar mig i mer än ett finger, men kände först efter matlagningen att det sved som helvetet självt i tummen. Jag såg dock inte ett spår av någon skada, men ändå sved och brände det oupphörligt i flera timmar under kvällen, vilket gav upphov till en väldigt lång klagosång från mig. Men jag menar, det kändes som en korsning av att ha klämt sig och bränt sig. Inte koolt.
Undrar vad som ska hända idag?

Etiketter:

Muzak + addendum

Ett test jag hittade i Emma Grays blogg. Och ja, att läsa henne i textform får mig att hata henne betydligt mindre. Jag tror att väldigt mycket har att göra med rösten. Väldigt mycket.

Vad lyssnar du på för sorts musik?

En salig röra av pop, rock, bluegrass, elektronika, 80-tal, 90-tal, 50/60-tal, 70-talsrock, britpop, electro, cocktail, new wave, post-punk, psychobilly, schlagers, eurodisco, storbandsjazz, swing och säkert nåt mer.

Favoritartist?
Jag kan nog inte välja bara en men några milstolpar i min musikaliska karriär har varit:
The Animals
Blur
Köttgrottorna
Queen
Olle Ljungström
Nick Cave & The Bad Seeds
NIN
Kraftwerk
Depeche Mode
Flogging Molly
Hidden Cameras
Johnny Cash

Låt som gör dig glad?
Finns massor, men ett par bra exempel är:
Jimmy Soul - "If You Wanna Be Happy" och
"Holding Out For a Hero" med Bonnie Tyler.

Bästa låten?
Finns det NÅN som kan välja EN låt som är bäst?

Sämsta låten?
Basshunter kanske. Nej jag vet inte, det finns sjukt mycket dålig musik där ute. Beware.

Bästa partyhiten?
Finns också så jävla många, men en är "Dirrty" med Christina Aguliera. :D

I din mp3-spelare?
Behöver det städas igen!
Just nu finns där:
Count Basie - "Jazz & Blues"
Depeche Mode - "101"
Sopihe Zelmani - "Sing and Dance"
Och så massor av lösa låtar inom olika kataloger. det finns "pop", typ Smiths och Rolling Stones, "gay" som innehåller schlagers, Destinys Child och Dolly Parton, lösa Cash-låtar och så Gnarls Barkley och DMX Krew i "electro"-mappen.

Jag tycker det borde ha varit med en fråga om låtar som gör en ledsen, fast på ett bra sätt, för såna har jag nog hur många som helst.

---

Och med det här inlägget inser jag att jag trampat fru Gray på tårna något oerhört, vilket inte var min tanke, men det framkommer av kommentarerna.

Ja, det var klantigt att länka till henne och i samma veva skriva att jag hatar henne. Smooth criminal. Dock ser jag det som lite nyttigt. Jag tycker generellt sett att man ska kunna stå för vad man tycker om folk, även i en direkt konfrontation, men jag är erbarmligt dålig på det själv. Självklart skulle jag hellre anpassa det här till folk jag faktiskt känner och eller umgås med på något sätt, och inte till vilt främmande filmkritiker. Det är trots allt i vardagen jag skulle finna det användbart, rakryggat och relevant att ta en sån här konfrontation.

Men som sagt, jag gjorde ett klantigt move och framförde ofrivilligt mina åsikter till henne, så kan det gå. Det var inte meningen i varje fall, men jag står fortfarande för att jag absolut inte klarar av hennes röst. End of story.

Etiketter: ,

09 oktober 2006

Banana

Knyckt av Anna, som vanligt. :D

Det mest irriterande ljudet jag vet:

Snarkningar av alla de slag är vedervärdigt jobbiga. Är inte precis överförtjust i vissa bussar som har ett onaturligt högt PSSCCCHCHH-ljud när dörrarna öppnas heller, ett sånt som man nästan blir döv av alltså.

Vad har jag alltid i min kyl:
Smör, ketchup, och mat av något slag.

Vad har jag alltid i mitt skafferi:
Russin och knäckebröd.

Hur ser dina sängkläder ut:
Just nu: Påslakan och örngott med vit botten med gröna blomrankor på, samt ett ljust grått lakan. Alldeles nya och krispigt nytvättade.

Hur många sms får du per dag:
Noll till två kanske. NOBODY LOVES ME!

Vad ville du heta när du var liten:
Jennifer eller Jessica. :D Tur man inte får välja om själv. Jag ritade till och med teckningar på en tjej som hette Jennifer och som var JÄTTTEsnygg och hade NÄSTAN lika snygga kompisar och önskade att det hade varit jag. Tänk "Acke" för att få en känsla för stilen på bilderna. :D

Shoppar du second hand?
Gärna. Men inget märkestjafs, jag vill ha gammeldags kläder, unika plagg eller basgrejer som vita skjortor - som man inte ids betala mycket för nytt heller.

Dyraste plagget respektive billigaste?
Dyraste är nog silver-catsuiten, har för mig den kostade två papp eller nåt sånt. Köpt på C.U.M. i Stockholm också, herregud. Billigaste? Jag har jobbat på både UFF och Myrorna så det blev mycket som var gratis eller symboliskt betalat där, sirru. :D

Brukar du tröstshoppa?
Nej. När jag är ledsen vill jag inte vara bland folk.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Arkiv. Men jag skulle också vilja skriva på någon nivå.

Favoritaccessoarer?
Johnny Cash-halsbandet i tenn.

Etiketter:

I drink, therefor I am

Jag är Aristoteles, rakt av. Vilken filosof är du?
1. Aristotle (100%)
2. Aquinas (93%)
3. Spinoza (91%)
4. Epicureans (85%)
5. Jeremy Bentham (84%)
6. Nietzsche (82%)
7. Stoics (77%)
8. Ayn Rand (70%)
9. David Hume (67%)
10. Jean-Paul Sartre (66%)
11. John Stuart Mill (65%)
12. Cynics (61%)
13. Ockham (60%)
14. Thomas Hobbes (60%)
15. Kant (57%)
16. Nel Noddings (52%)
17. St. Augustine (46%)
18. Prescriptivism (37%)
19. Plato (31%)

Det roligaste är att jag inte kan låta bli att tänka på Monty Pythons "Drunken Philosopher's Song" när jag ser den där listan. Moget av mig. "A lovely little thinker but a bugger when 'es pissed!" :D

---

Även det här testet hittade jag i Emma Grays blogg, insåg att jag glömde sätta ut det här. Säger jag att jag tror på källhänvisning så ska jag stå för det. So there.

Etiketter:

Who will take your dreams away?

Dagens låt är en gammal favorit från ungdomen som fortfarande får mig att gråta. Första spåret på soundtracket till "De Förlorade Barnens Stad" innehåller hjärtskärande tragisk och raspigt vacker sång av Marianne Faithfull. Jag skulle vilja ha bara sångdelen som enskild mp3a, men har inte haft någon lycka när jag letat. Problemet är alltså att det är en minuts instrumentalt intro, men det kan man leva med såklart, dock är de tre och en halv minuterna med instrumental musik efter sången lite svårare att smälta. Låten heter "Generique", men sångdelen heter "Who Will Take Your Dreams Away?" och är smäktande och sorgsen, samt har en imperfekt sångerska med väldigt egen röst. Den uppfyller alltså tre av mina favoritingredienser i musik. Kärlek och respekt, yo.

Etiketter:

Obegripligt

En sak jag absolut inte förstår är hur ett sjukhus kan ha upptaget under sin telefontid. Vad hände med kösystemet? Hur ska man kunna komma fram om det bara är upptaget hela tiden? Det värsta är att det inte är första gången det händer mig heller.

Ibland har jag kommit fram efter telefontiden och iskallt fått höra av en torr Mölndalstant att telefontiden är slut och att jag får återkomma imorgon mellan Okristligt Tidigt och Alltid Upptaget, tack. Men, säger jag, det går ju inte att komma fram, hur hade ni tänkt lösa det? Uppenbarligen tror inte Mölndalstanten på mig, jag menar, andra människor kommer ju fram till hennes växel precis hela tiden, surely så överdriver jag.

Fast jag gör inte det, det är det som är så hemskt. Det är bara det att de andra människorna, de klagar inte, de säger inte ifrån att deras växelssystem är ett dåligt skämt. De är bara nöjda i mjugg över att de kom fram medan någon annan sucker (läs jag) inte fick komma fram.
Jag har försökt nå hudmottagningen på Frölunda sjukhus i två veckor nu. Det går inte att komma fram. Jag får dras med min kassa hy tills jag dör. Buhu.

Och nu tog telefontiden slut. Kul, riktigt kul. Och det är fortfarande upptaget.

Etiketter:

08 oktober 2006

Uäh

Jag borde skriva nåt här, men jag känner mig så håglös. Jag tycker alltid att man inte får respons när man skrivit nånting man själv tycker är bra eller intressant, men när man skriver nåt halvtrist blaj så gillar folk det. Hur tolkar man det?

Ja, ungefär så kreativ orkade jag vara just nu.

Etiketter:

03 oktober 2006

Husdröm och spindeldröm

Inatt drömde jag att min man och jag skulle flytta in i ett superstort övergivet gammalt enplanshus. Det var jätteslitet men ändå så jävla mysigt. De förra ägarna hade fått för sig att de slulle slipa bort HELA tapeterna, men inte orkat hela vägen, så i varje rum var en viss del av tapeterna helt bortslipade så att man såg träväggar under dem. Det var, som alltid när jag drömmer om hus, fullständigt ologiskt ihopsatt, man fick ingen rätsida på hur många rum det var eller hur de låg i förhållande till varandra.

Jag var där med pappa för att kolla igenom det, och på vägen dit åkte vi förbi björnlokor som vuxit sig högre än ett åttavåningshöghus. "JÄVLAR, kolla på björnlokorna!", sa jag. "Ja, JÄVLAR", sa pappa, "Inte illa". Inne i huset så kom vi till ett jättestort rum, med ett jättestort matbord för säkert tjugo-tjugofem pers, där det fortfarande låg kvar serpentiner och ballonger. "Kalasrummet", deklarerade pappa och öppnade ett fönster, "Det behöver vädras". "Jubilarrummet", höll jag med och kollade ut genom fönstret. Det vette in till ett annat rum, där fönstrena redan var öppnade och man såg trädgården långt borta.
Jag och Johan hade två barn som var med till huset och skrattade mycket, en flicka som var kanske fyra och en pojke som var i krypåldern. De var sjukt söta och rufsigt blonda, med babyblå ögon. Jag minns att jag tänkte "Har jag fött två barn? Det minns jag då rakt inte!"

Jag gick vidare till ett rum som jag raskt bestämde att det var mitt sovrum, vet inte om det var mitt och min mans eller om jag skulle ha ett eget, men jag började omgående tapetsera förstås. Jättelogiskt. Jag skar fel i tapeten hela tiden och de blev för korta, så jag gick ut ur rummet för att hämta hjälp och upptäckte då ett helt enormt sovrum i angränsning till rummet jag just varit i, där det stod tre-fyra sängar kvar men lätt skulle rymt ett tjugotal fler. Det såg ut som en sovsal på en internatskola ungefär. Jag tänkte att jag kanske varit lite förhastad som valt det andra rummet, eftersom det var helt löjligt litet och såg misstänkt mycket ut att ha varit ett litet kök för tjänare tidigare.

Sen minns jag inte mer tror jag. Det var en underlig, men ganska behaglig dröm. Jag var i vajre fall inte stressad, som jag ofta är annars, och inte rädd heller, fast det var ett övergivet hus. Det såg bara ut som att folket hade gått sin väg, sen hade andra kommit och stulit det mesta. Den som gillar övergivna hus kan se en del schyssta bilder på sånt här. Bilden ovan är lånad därifrån, till exempel.

Men härom natten var jag verkligen livrädd i min dröm. Jag var hemma hos nån som hade massor av husdjur, men den personen hade alla husdjuren på varsin hylla på väggen, lite som troféer, fast de levde allihop. Bland annat hade personen en engelsk bulldog, och en jättestor hårig spindel.
Spindeln var helt kollrig och sträckte sina äckliga ben mot mig hela tiden, man såg att den gjorde värsta ansatserna till att hoppa. Jag var av nån anledning tvungen att stå just vid hyllorna, så den hoppade på mig på axeln och jag minns att jag nästan gick in i ett vitt ljus, som nån slags brännande koma, för att jag blev så sjukt rädd.

Jag vaknade fakiskt då, det kan jag inte minnas att jag gjort på väldigt många år. Usch.

Heller drömmar om jubilarrum, då.

Etiketter:

Glittertanten

Igår var jag på Hemköp och handlade. Ja, jag är väl i och för sig där säkert fyra gånger i veckan, så det var knappast nåt anmärkningsvärt. Men samtidigt som jag var där igår, så befann sig även en riktig glam-tant i affären. Hon såg hemskt ut, men var sådär fascinerande som ett urspårat tåg eller en död fågel kan vara.

Hon hade eldrött, superkort hår (sådär busigt klippt som äldre kvinnor får för sig att det är, alla vi andra ser bara en typisk kvinna-i-övre-medelåldern-frisyr), LILA ögonbryn, I kid you not, svulstiga, guldfärgade clips och matchande halsband, en blå- och grönrutig kort cape/bolerojacka, som hon säkerligen tagit på sig för att hon läst i Damernas Värld att det är inne med såna igen, men som alldeles uppenbart inhandlades under det glada 80-talet.
Vidare hade hon en blå, höftlång paljetttopp med rosettknytning i ryggslutet, någt slags svarta piratbyxor, spetssknästrumpor och kilklacksespadrillos med sånt där hampaliknande material i sulorna och snörning längst med hela vaden. Självklart en kraftig makeup och ett tjog blänkande ringar också.

Undrar om hon går klädd så hemma också? Eller bara på Hemköp? Ganska underhållande i alla fall. Hon köpte kyckling, tomater och fil, bland annat. Jag hamnade bakom henne i kassakön, jag lovar att jag inte förföljde henne genom butiken. Hoppas hon skulle göra en förförisk måltid till någon stilig herre med godsägarhatt och käpp med silverknopp. Och att de skulle äta fil till frukost nästa morgon. Det tror jag.

- - -

Kände mig manad att lägga till en fin dikt som passar bra in på damen i fråga. tror jag.
Warning, av Jenny Joseph

When I am an old woman I shall wear purple
With a red hat which doesn't go and doesn't suit me.
And I shall spend my pension on brandy and summer gloves
And satin sandals, and say we've no money for butter.
I shall sit down on the pavement when I'm tired
And gobble up samples in shops and press alarm bells
And run my stick along the public railings
And make up for the sobriety of my youth.
I shall go out in my slippers in the rain
And pick the flowers in other people's gardens . . .
But maybe I ought to practice a little now?
So people who know me are not too shocked and surprised
When suddenly I am old, and start to wear purple
Sån ska jag med bli, absolut. Ser redan fram emot det. :D

Etiketter: