30 juni 2006

Lycka

Åh, ibland ler lyckan lite smått mot en. Som härom dagen, när jag var på väg hem från Axessakuten och skulle köpa hostmedicin på Apoteket. De hade en miljard människor där och hade satt upp en lapp som förkunnade att de hade cirka en timmes väntetid. Outhärdligt vilken dag som helst, men extra hemskt när man är sjuk. Jag tog modfälld en kölapp. Den visade 469. På skyltarna stod det 387. Jag tittade glasartat ned på kölappasmaskinen, och såg att i papperskorgen rakt under den, låg en kölapp med nummer 389. Helt sjukt vad glad man kan bli för sånt.

Men det var inte det jag skulle skriva om egentligen. För flera månader sedan fanns det en otroligt fin sjal på Åhléns, som jag förälskade mig i och gick och såg på hur många gånger som helst, men jag var först snål och sedan fattig, och plötsligt en dag fanns den inte kvar. Den fanns i andra färger, så jag kunde inte släppa den helt ändå, och grämde mig så varje gång jag var på någon Åhlénsbutik.
Men så idag, när jag var inne för att köpa ett nagellack och en sminkborste, så fanns den där igen, i all sin prakt! Jag snappade åt mig en som inte så många fingrat på och gick saligt och köpte den. Jag vet att det är värsta tant/zigenarsjalen, men jag blev kär i den, jag kan inte förklara mig, it was meant to be! KERLEK!


Hittade även ett fint träarmband med 75% rabatt på Kicks. 22.50:- är ett helt okej pris. Jag visste inte ens att det fanns Kicks här på torget.
Kicks är i sig en affär som liksom inte finns för mig, ungefär som MQ - de finns överallt men man går bara förbi dem, deras sortiment intresserar mig inte, och MQ är dessutom alldeles för dyrt. Bik Bok var också sånt förut, tills jag hittade min röda och vitprickiga klänning, följt av ett jättefint kattmönstrat linne i brunt och rosa, samt mina absoluta favoritjeans (på halva priset dessutom). Nu får jag väl ge Kicks lite mer chanser helt enkelt också då.


Jag har fortfarande feber och är nääästan frisk, men det vill inte ge sig helt. Jag som aldrig har feber har nu haft det i fem dagar i sträck. Boring! Tur att jag får lite gjort hemma som inte är för ansträngade i varje fall.

29 juni 2006

Dagens hits

Dagens bästa låtar är "Unfaithful" - Rihanna, "Ain't No Other Man" - Christina Aguilera, samt "Bird Gehrl" - Antony & The Johnsons. Och bäst av allt, "You Are My Sister", också med Antony & The Johnsons. Med tårar i ögonen dedikerar jag den till Ella.
Lyssna, lyssna, lyssna. Om och om igen.

Åttifem bast

"Your life expecantcy is 84.8 years."

Kolla själv hur länge du kommer leva. :D Konstigt nog får man råd inom alla avdelningar, trots att jag svarade att jag inte ägnade mig åt det mesta dåliga. Ohwell, upplysningar skadar knappast, I guess.

28 juni 2006

Skrytbygge

Är det nån som vill köpa Bennifers hus? :D Om inte annat, värt det bara för att få 90210 som zip code. :D

27 juni 2006

Ynk

Jag är sjuk, pity me.
Det går halsfluss på mitt jobb, så när jag haft halsont i en vecka och började känna mig lite vimmelkantig skickade de hem mig. Jag tillbringade hela dagen idag med att försöka få en akuttid på vårdcentralen, vilket givetvis är helt omöjligt. Varför ska man få det när man ringer mitt under telefontiden? Då de ska finnas tillgängliga och svara i telefonen? Såna tokerier! Det är klart man möts av telefonsvarare dagen lång istället. :P

Det slutade med att jag fick köpa mig en kötid på Axessakuten och sitta och skumpa på spårvagn till stan istället.
Jag hatar Axessaskuten och jag hatar Cityakuten. Alla läkare är så stressade och blasé att det känns som att man måste ha en stol genom kroppen för att de ska ägna lite medmänsklighet åt en. De får en att känna sig som att man är en hypokondriker som tar upp deras tid och
en idiot som inte begriper att det inte är nåt allvarligt fel med en. De känns alltid så ohyggligt avmätta och syrliga. Fan ta läkarkåren!

Han suckade och konstaterade att det bara var en förkylning. Men förlåt då, jag har då aldrig haft nån förkylning som känts såhär, vad jag vet, och HADE det varit halsfluss så har jag förstått att det enda sättet att bli frisk på är genom penicillin, vilket man bara får på recept. Ergo - ett läkarbesök. Hade man dessutom alltid kunnat diagnosticera sig själv utan att störa doktorer med sitt trams, så hade man inte behövt läkarnas hjälp, alltså skulle de vara jävligt arbetslösa istället.

Han skrev i varje fall ut hostmedicin så att jag kan få sova lättare. Alltid nåt.

26 juni 2006

Adjö Aaron

Aaron Spelling är död. :( Mannen som gav oss serier som Love Boat, Beverly Hills 90210, Models Inc, Melrose Place, Dynastin, Charlies Änglar, och Gud vet vad mer.
Jag blir lite ledsen faktiskt. Tack för den här tiden, mr Spelling.

25 juni 2006

451 x 2

Ååååh, vad jobbigt, det görs en remake på "Fahrenheit 451"! Fan, kan de inte sluta kladda på filmer som redan är bra, jävla människor. :( Se originalet, eller ännu hellre, läs boken av Ray Bradbury. Det är en snabbläst och tunn historia, men väldigt bra. Dessutom är den så löjligt billig att inte ens fattiglappar kan urskuldra sig för att inte läsa den.

Lite shopping


Jag hittade värsta barbershop-brallorna på H&M's rea, halva priset på trehundra för ett par beige pants med blåa ränder och helt raka, vida ben. Nu fattas bara en stråhatt, en käpp och en randig kavaj, för spetsiga skor, hängslen, skjorta och fluga har jag redan.

Jag orkar inte skriva nåt vettigt


DAGENS VILL HA:
Ett värdigt liv.

DAGENS KLÄDSEL: Mörkblå morgonrock med piratbrodyr, sunkiga tofflor, Betty Boop-trosor.
DAGENS SMINK: Nada.
DAGENS FRISYR: Apsunkiga rester av fredagens lockar.
DAGENS HÄNDELSE: Både jag och Ella vakna före 10 på en söndag. Helgerån.
DAGENS LÅT: "Unfaithful" - Rhianna.
DAGENS PLANER: Handla mat, köpa underpants kanske, laga mat, gnosa med Johan.
DAGENS SAKNAD: Jag saknar de pengar jag aldrig kommer äga, samt en framtidstro.
DAGENS DUMMASTE: Har inte upptäckt nåt än.
DAGENS SJUKA: Nåt är helt galet med halsen, den är alldeles svullen inuti och jag har en raspig röst. Ajaj. :(
DAGENS DROG: Nix.
DAGENS ROLIGASTE: Jag är vaken tidigt utan att vara halvdöd för det!
DAGENS FAVORIT: Discshops TV-serieavdelning.
DAGENS KRAM: Ålen.
DAGENS PUSS: Johan Boan.
DAGENS KÖP: Kanske nya småbyxor som sagt.
DAGENS GODIS: Honungsrostade jordnötter på sin höjd. Hade sockerdag igår och det får räcka.
DAGENS HUMÖR: "Jaha".

20 juni 2006

Mor, kära mor...


...vem är väl som du? Mamma både lånar ut och skänker pengar till båda sina fattighjon till barn. Min mamma är bäst. Puss!
Nu överlever vi sommaren och jag får lite pengar att ha roligt för när jag åker till Stockholm i juli.

5-10/7 är jag i huvudstaden, och sällskap av kamrater i sagda stad mottages tacksamt! :)

19 juni 2006

Första dagen på jobbet:


Stekhett väder, man kokar så fort man sitter i en bil, buss eller spårvagn. Skönt med fysiskt arbete då! *pöl*
Buss 50 behagar inte dyka upp, så jag står en hel kvart i en ohemul arla morgon i onödan och väntar. Missar förstås alla anslutande förbindelser och kommer femton-tjugo minuter för sent.
Jag utlöser ett sjukt skrikigt Securitaslarm av misstag på stället vi städar.
Personalchefen meddelar att de inte kan betala ut löner i förskott, och att lönerna betalas ut nästföljande månad, den femtonde. Det betyder i grova drag att jag (utöver att jag inte har några pengar alls redan nu) kommer ha fem tusen att leva på i juli, fem tusen i augusti, och skitmycket pengar i september och oktober. I princip kommer jag alltså att uppnå personlig konkurs under sommaren, då jag jobbar heltid för att jag behöver inkomsten, och ha mycket pengar i höst då jag troligen inte behöver dem. Värt. Soc, anyone? :P
Har hört "Hips don't lie" minst tre gånger och även fått höra "Boten Anna" på skvalradio. Otroligt att ett uselt internetskämt kan gå så långt. Förstår vanliga människor ens vad bot och banna betyder? Retardo.
Vi råkar putsa speglar med grovrent istället för fönsterputs, vilket ger ett ytterst flammigt resultat. Varför ser flaskorna exakt likadana ut? Osmart.
Avdelningschefen tvingar oss att ta en timmes lunch, fast vi ätit klart på 20 minuter och hellre går hem tidigare än sitter på kontoret och fiser. Byråkrati!

Ja, så kul kan man ha det mellan 06 och 16 på en och samma dag! :O

18 juni 2006

Auf Wiedersehen


Imorgon bittida 07.00 börjar jag jobba heltid, sommaren ut, så det är bara att ta farväl av någon form av liv tills i höst, för min del. Hoppas jag hittar nåt vettigt att blogga om någon gång ibland ändå. Hoppas att nån är intresserad av att läsa här ändå.
See ya, Stingray!

KLTR


Nu har Martin och Emelie åkt hem, tråkigt men sant. :( Det har varit helnajs att ha dem här, och de har varit extremt frikostiga mot fattiga mig, så att jag kunnat följa med dem ut och äta, gå på Liseberg och så vidare. Hedersknyfflar, helt enkelt!

Igår fick jag, Johan och vår inneboende följa med dem ut till Aspen (nej, inte Colorado, i Lerum) och prova på att klättra. Jag var ganska skeptisk först, måste jag erkänna. Jag har haft svårt att se tjusningen i klättrande och bara tänkt att det måste bli så enformigt efter ett tag. Det sistnämnda vet jag fortfarande inte om det stämmer eller ej förvisso, men jag tyckte verkligen om klättringen! På bilden ser ni mig, fastklamrad som en liten apa, högt uppe på en klippa. :D Emelie tittar på, och Martin säkrar med repet på marken. Både min man och jag fick blodad tand, och ska helt klart prova på inomhusklättring själva här i Göteborg. :)

Och jävlar vad jag var svag i benen efter det där, och jävlar vad jag har ont i armarna idag, whew! :D

13 juni 2006

Klistervärme

Guuud vad det är varmt ute, jag smälte nästan idag. :O Har suttit med solfjäder på otaliga bussar, utan någon skam i kroppen. Jag ser hellre potentiellt dum ut men är någorlunda sval, än att se normal ut fast vara fullständigt genomkokt. Solfjädern har känts extra passande, med tanke på att jag läste "Borta med Vinden" samtidigt. :D

Jag tänker för övrigt inte ta något som helst ansvar för att jag klagar på att det är varmt, fastän jag klagade på att det var kallt för bara några veckor sedan. Jag har aldrig önskat mig den här värmen, jag har bara stirrat surmulet på regnet och önskat mig vår med gullvivor och citronfjärilar. Sommarvärme är däremot bara jobbig. Höst och vår is the shit. Och solfjädrar.

12 juni 2006

Aha!


Jag visste det! :D All those years they said I was mad! ;D

Sommardåd


Kan man ha en sommardepression? Usch, jag känner mig bara helt tvärovillig och moloken och surmulen. Jag vill vara rik och het och glassig. I ett annat land i solglasögon och hotellrum med fjärrkontroll till gardinerna. Why, oh why can't I, only for a little while?

Förrådsfynd


Vi har celebert besök från kongl. hufvudstaden - Martin och Emelie gästar oss till och med nästa söndag. De gjorde mig den stora tjänsten att ta hit de sista två lådorna med saker som stått i förrådet sedan jag och Martin bodde ihop, sedemera överbaxat till min brors förråd i Jakobsberg/valfri förort (de flyttar titt som tätt, jag har inte riktigt koll). Helt enkelt grejer som jag inte ens sett eller knappt drömt om på sju år. Inte sju svåra år i varje fall. Dessvärre var det en vattenläcka i källaren där Martin bodde, nån gång under Kritaperioden, vilket givetvis åsamkade skada i mina lådor. Skador som stått unattended i uppskattnnigsvis fem år. Brr. Needless to say, ganska mycket saker osm är helt förstörda beyond recognition. Men en del som legat överst verkar vid relativt god vigör, lyckligtvis låg alla kläderna längst upp. :O


Ett axplock av vad lådorna innehöll:

* I stort sett alla mina skolkataloger. Samtliga utom en är ihopsmälta till stenhårda mögelprydda kartongbitar. This breaks my heart ordentligt.
* Akrylfärger, i fräscht skick.
* Utskrivna manus till Monty Python-sketcher. :D
* Två armbandsur.
* Pappas gamla 70-talsbatikskjortor och en gammal favorit t-shirt från Ceylon! Behöver bara tvättas, thank God. De är kära minnen för mig, trots att de inte alls passat har jag haft dem mycket. Man är så tokig när man är ung. :D
* Mammas studentbalklänning från 60-talet! Behöver ångas och säkerligen kemtvättas. Mamma har frågat mig ett par gånger under åren om jag vet var hennes klänning tagit vägen, men jag kom inte ens ihåg att jag fått den, så jag har bara nekat (rightfully so!). Jag kan skylla på att jag inte sett den på sju år i och för sig. :D
* Pappas Lapplandiatröja i skönt snorgul 70-talskulör. :D
* Raderband till skrivmaskin.
* En CD-växlare utan tillhörande magasin. Användbart.

* En religionsbok från gymnasiet (Varför har jag ens sparat den?).
* En sång/notbok med Owe Thörnqvists låtar, autograferad, tillägnad mig, och daterad. Tio år gammal. Helt mögelförstörd. :(
* Gratisvykort i mängder.
* Utskrivet yrkestest från AMS.
* Gotländska dagstidningar från min student 1999.
* Ett gardinomtag i gjutjärn. Ett omtag. :D
* En filofax från 1999.
* Horder av abonnemangspapper från Europolitan. FRECH! :D
* Ventilgummi till en cykel.
* En biobiljett till "10 Orsaker att Hata Dig". :D
* En julkalender - "Lennarts julkalender" av Magnus Karlsson.
* En filosofibok från gymnasiet, vilket fick mig att fundera - har jag läst filosofi? :D
* En våffeltång till håret! Köpt när jag var elva ungefär. Hoppas den funkar än. :D

Och en sjuk massa papper av olika slag och säkert en massa annat grejs som jag inte kan komma på just nu. Det är egentligen bara Owe-boken och mina skolkataloger som verkligen sticker i hjärtat, resten kändes som blahonga och junk som jag kunde leva utan. Men det känns skönt att inte längre ha några gamla skelett i förråden i Stockholmstrakterna mer.
I am a free man!

07 juni 2006

Google

Haha, jag bildgooglade mig själv och fann en orienterare på de allra flesta bilderna.









Sedan mig själv!











Och sist en kontorsanställd sate.


Och förutom en till bild på ett barn, som inte fungerade, så var det alla Anna Nykvist som fanns på bild på hela internet. :D

---

Åh, härligt - sökte på andra stavningar och hittade en liten historia om Gustaf och Anna Nyquist, utvandrare till Minnesota i slutet av 1800-talet. :)

Läs om dem här.

A tale of two blogs


Det här är post 242, kan inte låta bli att uppmärksamma det. Jag är som Pavlovs hundar fortfarande, eeejit. :D

Jag har funderat ett tag på att göra en novellblogg, eller vad man ska kunna kalla det. Jag blir ofta så oerhört sugen på att skriva om nånting som inte har med mig att göra, att skriva om känslor som jag inte har, om liv som jag inte lever. Jag vill skriva om känslor jag har känt men inte har nu, om känslor jag drömmer om och om karaktärer jag mött eller bara drömt ihop. Bland annat. Jag gillar att skriva skönlitterära texter, men jag har aldrig nånsin skrivit nånting längre än kanske fem A4 max.

Alltså funderar jag på om man skulle starta en skönlitterär blogg med små historier på, så att jag får ut skrivklådan ur hjärnan. Men samtidigt vill jag gärna läsa vad andra skriver också - är det nån annan som hyser en spirande skrivardröm som kunde tänkas vara intresserad av att vara med och skriva månntro? Och, more importantly, är det nån som är intresserad av att läsa mina korta fiction-historier över huvud taget?

05 juni 2006

Kunden har alltid fel


Läste detta och kan inte annat än först skratta och sedan grina illa. När ska folk få in i sina huvuden att alla som arbetar med service inte älskar alla sina kunder? Herregud. Jag är så less på den här moralpaniken som finns nu, att man ska anmäla och gå till rättegång eller till pressen om minsta lilla jävla grej. Ja, på ett sätt är det bra, för nu kan en enskild människa få rätt över ett stort bolag, men samtidigt blir detta fenomen utnyttjat och urvaskat å det grövsta. Vem fan bryr sig om ifall ElGiganten tycker att en av sina kunder är tröga? Det finns viktigare saker att skriva om i dagspressen, och det finns viktigare strider att försöka vinna mot bolag. Det hyser jag inga tvivel om i varje fall. I artikeln framkommer dessutom bara kundens åsikt, som ofta kan vara helt åt helvete skruvad. (Jag hatar kunder.)

Men roligast är sista meningen i artikeln: "
Näringsliv24 har sökt företrädare för Elgiganten. Bolaget låter hälsa att alla chefer är på semester och kan därför inte uttala sig på måndagen." Yeah, MHM, alla tjifer på semester? SAMTIDIGT? Hur sköter de då sitt företag? :D

Midsommar


Vi tänkte göra en favorit i repris från förra året, att sitta på en jättehög kulle i Sannegårdshamnen, med utsikt över halva stan och med sol och skön bris på en och samma gång. Skillnaden från förra sommaren är väl att i år vore det kul med lite mer knytkalas-feeling på det hela. Engångsgrill kan man också ta med om nån vill grilla, och vad gäller alkoholen så behöver vi inte räkna in den i knytkalasandet. :D Martin är bortrest så han utgår från årets firande, men är det nån annan som känner sig sugen på detta?

Eftersom det är samma tema så undrar jag också vad folk har för sig nu i helgen och/eller nästa helg? Vi har storfrämmande från Stockholm och är hemskt sugna på att prova grillplatsen uppe i skogen här hos oss omgående. Jag vet inte hur min man jobbar i helgen just nu, men själv kan jag inte på söndag i varje fall. "Är det nån som är sugen, nån som vill?"

I'm still in the running!


Hahahahahahaaaaa, det trodde jag fan aldrig! Kolla här, under "Runners-up". :D

03 juni 2006

Nakenchock?


Vad är det för mening med det
här då? Har inte alla i Sverige med tillgång till kabel-tv redan sett henne spritt språngande från alla tänkbara vinklar? Extra hemskt är uttalandet av Bingo "Jag har inte ens ett riktigt förnamn" Rimér, om att Jessica skulle vara nästa Linda Rosing. Linda Rosing är en ytterst sorglig figur utan någon som helst självförtroende, och att likna henne på något vis kan bara tolkas som ett fullständigt nederlag.
Jag tycker synd om alla blonda mediaförvrängda tuttbrudar. Hoppas de kommer på att looken är skitful och inte gör någon människa lycklig snart, så vi vanliga dödliga slipper se dem ploppa upp som femdroidkloner överallt. Amen.

Cook-i-e

Åh åh åh, veckans bästa upptäckt: Sam Cooke. Helt looovely! En bonusupptäckt är Donny Hathaway, också väldigt bra men går inte lika rätt in i hjärtat för min del. Gammal god soul, när soul kunde var bara och inte var likamed slemmig neger med inoljad kropp och porrig vidoe. Those were the days.

Mest intressant är att jag hittills har hittat två låtar som jag bara hört med Animals innan också, en i varje herres repertoar. Undrar vem som var först? Detta måste undersökas. :D

På bilden: Sam Cooke var en ganska stilig karl, må jag säga.

02 juni 2006

Sanitär politik


Jag funderade på en sak på väg hem från jobbet idag. Det var något jag läste om Hong Kong nyligen, att det är böter på tusentals kronor för den som skräpar ned eller spottar på gatan där, och således är det sjukligt rent på Hong Kongs gator. Det tycker jag låter jävligt bra. Jag har visserligen förstått att Sverige ändå klassas som ett väldigt rent land, stadsmässigt tänker jag här, enligt många andra länder, men det betyder ju inte att vi inte har nedskräpning och snusk överallt. Bara att det är mindre än nån annanstans.

Man kan argumentera och säga att det vore som nån slags skräckvälde och ren diktatur att införa böter på, säg tretusen spänn, för den som slänger ett glasspapper på marken, och visst, det kan jag också tycka. Men om det hjälper, helgar då inte ändamålen medlen?
Man kan vidare säkert säga att det finns mycket viktigare saker att koncentrera sig på än nedskräpning, som vi ändå inte ägnar oss åt så oerhört mycket i fina Sverige, men när det finns en oerhört simpel lösning på problemet, kan man inte tillgripa den då? Och jag tycker att nedskräpning ÄR ett stort problem, om man tänker på någon annan än sig själv och stunden man lever i just nu i varje fall. Det finns knappast någon vettig anledning att bara lämna en massa skräp omkring sig, så varför fortsätta tolerera det?

Självklart inser jag att det skulle behöva uppbådas betyligt fler fotgängarpoliser som spanar och verkligen utfärdar dessa hiskeliga böter, för att inskärpa allvaret hos folk. Åtminstonde till en början, så att alla lär sig att använda papperskorgar jämt. Det får ju inte precis vara samma "koll" som gällande tjuvåkning i kollektivtrafiken, där folk knappast är rädda för konsekvenserna och kontroller utförs sjukligt sällan. Jag har bott i Frölunda i ett och ett halvt år nu, och jag kan inte minnas att jag varit med om en kontroll en endaste gång på väg hit eller härifrån.

En annan paroll från Hong Kong att ta efter, var att de tydligen även hade källsortering på alla offentliga papperskorgar, och det fanns givetvis papperskorgar precis överallt. Jag tycker det låter helt underbart!

När jag gick och grubbalde över detta som bäst, såg jag även en massa meningslöst klotter på husen som kantade min väg. Det är också ett storstadsprblem som verkligen sitter som en vagel i ögat på mig. Jag förstår inte meningen med klotter ens. Grafitti är en sak. Grafitti anser jag vara en modern konstform, och därtill en av de få konstformer jag faktiskt uppskattar.

Men jag tänker på de här skitfula tagsen som är smäckade vart man än ser. De betyder ju ingenting för oss "icke"-flyboys och b-girls eller vafan man nu ska vara för att catch the 411 on this. Man ser inte ens vad det står, och även om man mot förmodan gör det, så är det bara en meningslös bokstaskombo. Om nu poängen är att visa upp sig själv, "sitt" område och sin talang, kan man inte skapa någon form av konstverk då? Som det är nu så framstår talangen i "kolla mig, jag har en TUSCHPENNA!". Är det nåt att hurra för, kanske?
Nä.

Have you seen my dark-haired girl?

Veckans låtar är "Lee Remick" med Go-Betweens och "Orleans Parish Prison" med mannen i svart. Over and over. Jag hatar när folk lägger upp hela låttexter, så jag ska inte göra det, men en rad eller två från varje låt klämmer jag i varje fall in.

"She comes fron Ireland, she's very beautiful. I come from Brisbane and I'm quite plain."

"Orleans Parish Prison won't you free my green-eyed son?
I heard him say as they led him away sorry for what he's done
"

Gotto love it!

Arbetslättnad

Ännu en rolighet från jobbet, fast mycket mer kärnfull och snärtig den här gången:

Hade en intervju om mobiltelefoner med en kvinna som var strax över trettio. Jag ställde en fråga om hur många mobiltelefoner hon ägt i sitt liv.
"Åh, ååh, oj, vad jobbigt. Det är ju nästan som att räkna upp hur många man har legat med!"
Så jag gav henne intervaller att placera sig i, så hon slapp avslöja så mycket. :D

Tur att det var okej att asgarva i det här läget, annars hade nog inte resten av intervjun gått så bra. Helt underbart svar. :D

Glassidyll

Jag har hittat världens i särklass godaste pinnglass! Nestlés cheescakeglass, finns hos de som säljer Åhusglass. Get it now, or suffer and diiiee! Ahem.

Åhus är för övrigt en grymt underskattad glassmogul, det var det enda som fanns i kiosken i sommarstugan när jag var liten (possibly still so), och en del av mina barndomsfavvisar fanns således inom Åhus, som päronstrut och Pierrot - en fantastisk glass i form av ett clownhuvud med jordgubb och vaniljglass, till hälften doppat i choklad (som en hatt på gubben), och med en stor rund tuggumminäsa. Ljuvligt när man är liten.
Sommarstugekiosken är faktiskt en riktig treat. I vår sommarstuga måste man gå tre kilometer för att komma till kiosken, eller fem kilometer åt andra hållet, för att komma till lanthandeln. Det är så det ska vara på landet, peaps! I kiosken får man peka ut vad man vill ha, så lägger den snälla damen ned det i en påse åt en medan hon räknar högt hur mycket man är uppe i.

Till sommarstugan går det en buss i en cirkelsträcka, som stannar vid "stora" (den är inte ens asfalterad) vägen två gånger per dag. Ena turen så är den på väg tillbaka från sin rundtur, så då tar det en kvart till närmaste stad. Andra turen är tvärtom, den tar jättelång tid och så snirklar man omkring på landsbygden tills man tror sig ha sett samma åkrar och stenkyrkor etthundra gånger var minst. Men det har man inte. Det är bara landsbygden som luras.

Det finns en fotbollplan ganska nära busshållplatsen (som såklart bara är en skitgammal rostig skylt, inga lyxiga kurer här inte), och på den planen spelar de sommarboende en match varje år - gubbarna mot grabbarna. Jag vet inte riktigt när man upphör att vara grabb och övergår till gubbe, men det är nog lite si och så med åldrarna, beroende på om det blir för många i ett lag eller inte.

Det
finns Långa Vägen och Branta Vägen precis i närheten av vår stuga. Ingen väg är särskilt lång, förutom Långa Vägen, den är säkert en kilometer. :D Vår stuga ligger på Badvägen, ett par hundra meter från sjön, där det finns en badbrygga vid stranden, och en bit in i skogen, längs med naturstigen (som är en upptrampad stig som man inte alls kan hitta på vintern) finns en fiskebrygga. Vid stranden har vi en liten röd eka som jag, min bror och pappa åkte ut och fiskade abborre i ganska ofta när vi var små, och precis nedanför vår tomt finns en dansbana som det är dans på vid midsommar.

Inne i stugan har mamma och pappa moderniserat en massa nu, men när jag var liten hade vi mycket tavlor av Carl Larson och John Bauer på väggarna, plus djurmålninger som farmor hade gjort på kakelplattor. De siter nog kvar ännu, hoppas jag. Farmor målade väldigt fint.

Det här låter så idylliskt att jag börjar tro att de är en reklamfilm för Sverige. Men det var fina somrar där när jag var liten ändå, fastän jag är en inomhusbrutta egentligen.

01 juni 2006

Dissad av bibblan


Varför lämnar inte folk tillbaka sina biblioteksböcker i tid för? Jävla svin! Är det bara jag som har en inneboende respekt för såna tidsgränser fortfarande? Gruff.