25 januari 2006

Brokeback Mountain

Igår fick jag mina hett efterlängtade CSN-pengar, så då firade jag mig själv genom att ÄNTLIGEN köpa en locktång, något jag väntat rent ofantligt länge på att ha råd med. 350 kronor låter kanske inte oöverstigligt, but it is damnit!

Hur som haver så köpte jag även en finstickad svart-vitrandig tröja för 98 spänn och en abstrakt mönstrad topp som jag fick till mindre än halva priset (= en hundring). Nån gång ska även jag ha flax, tydligen.
Eftersom jag drog mitt H&M Club-kort kunde jag få gratis biobiljetter till en förhandsvisning samma kväll, en biljett per hundralapp. Det visade sig gälla "Brokeback Mountain", som jag ändå fått intrycket av att den skulle kunna vara bra, och gratis bio är ju alltid gott, så jag tog biljetterna och fick med mig min man.

Lyckans ostar är vi, ty filmen var riktigt riktigt välgjord. Sjukt vackra miljöer, elegant foto, väldigt enkel men ändå ruskigt komplicerad historia, och jävligt välspelat av Jake Gyllenhaal och Heath Ledger. Den förstnämnde hade jag inte trott nåt annat om, men Heath Ledger förvånade mig stort. Jag blir alltid så töntigt glad när nån tonårsstjärna eller TV-skådis lyckas bryta sig fri och bevisar att han/hon verkligen KAN agera. Joy to the world.

Se "Brokeback Mountain", vi älskade den. :)

Etiketter:

Alla goda ting är fyra

Four jobs you have had in your life:
1. Butiksbiträde

2. Teknisk support

3. Brevbärare

4. Krönikör


Four movies you could watch over and over (
De flesta bra filmer SKA ses många gånger, och de roliga kan man se flest gånger av alla):
1. Pretty Woman

2. Dirty Dancing

3. Monty Pyhton And The Quest For The Holy Grail

4. Zoolander

Four places you have lived:

1. Visby

2. Stockholm

3. London

4. Göteborg


Four TV shows you love to watch:
1. Americas Next Top Model

2. Lost

3. Desperate Housewives

4. Project Runway (men det är slut idag, så då tar jag Medium som backup)

Four places you have been on vacation:
1. London

2. Bureå

3. Sicilien

4. Bulgarien


Four websites you visit daily:

1. Helgon

2. Elins blogg

3. Tv-tablå

4. Gmail


Four of your favorite foods (Jag gillar kyckling, umkay?):

1. Kyckling i panengcurry

2. Kycklingspett i jordnötssås
3. Massa andra Thaikycklingrätter som jag inte kan vid namn.

4. Kycklingwok med sötsur ingefärasås.


Four places you would rather be right now:

1. I sängen

2. I London

3. Samma ställe, men på våren

4. Samma ställe, fast inrett som jag vill ha det.

21 januari 2006

Brittans tuttar

Efter en kort diskussion kommer jag och Mattias fram till att anledningen till att Britney Spears' bröst skiftar så i storlek är för att hon har en dragkedja undertill på varje boob, så hon kan stoppa in och ta ut hur mycket hon vill.
Superlogiskt.






19 januari 2006

Vi i femman

Nu har vi snart fem till svartbruna hyllor i vardagsrummet, tjoho! Min man måttar och borrar för fullt och jag assisterar med vattenpasset då och då.

Självklart var dock de fina stolarna vi skulle köpa till våra skrivbord slut och kommer inte in igen förrän om tre veckor. Livet är hårt mot de hårda. Fick köpt bra galgar och en ny, fin servis i varje fall. Vi behöver fylla på den med lite fler delar först, men sen kan jag kasta ut alla våra gamla, fula, missmatchande tallrikar! *lyckofrossa* Jag hoppas även på att snart kunna göra detsamma med handduksbeståndet, såväl som sängkläderna, som sannerligen sett bättre dagar, yikes.

Jag blir alltid rusig av att åka till Ikea och faktiskt handla rejäla saker, inte bara vispar, förvaringslådor, ljushållare och dylikt bjäfs. Dock blir jag likafullt alltid moloken när jag inser att det finns tretusen andra saker jag vill ha och ofta dessutom verkligen behöver, men som jag får låta bli att köpa eftersom jag inte har råd. Den som ändå vore löjligt rik, fyfan. Pengar kan visst köpa lycka, i alla fall om man likställer lycka med vackra ting. :)

Aldrig är man nöjd. Härom dagen råkade jag dessutom öppna chipspåsen i botten. En lätt panik infann sig och nu kan jag inte titta på påsen ens. :D

15 januari 2006

Alltid

Det här händer alltid mig:

När jag öppnar medicinaskar så öppnar jag alltid i botten, där bipackssedeln ligger i vägen. Till saken hör också att jag har en av mina många hang-ups på att öppna saker på rätt ställe. Jag klarar t.ex. inte av att öppna chipspåsar i botten, det känns obehagligt hela tiden det finns nåt i påsen då. Tur det finns skålar.

Om det finns något vatten på en golvyta, och jag har strumpor eller är barfota, så kliver jag i vattnet. Alltid. Särskilt ofta med vänster fot. Det är min mutantkraft, och jag tror stenhårt på mina chanser i en tävling om Sämst Mutantförmåga med det här. :D
(Lite off topic så har jag en jävligt bra mutantförmåga också - jag Vet Var Saker Är. Jag kan komma hem till nån för första gången och av en slump observera att exempelvis en sax ligger i fönstret eller så, och alldeles strax börjar självklart personen leta efter
sin sax - som jag vet var den är direkt! Jag är så mystisk.)

Om jag ska åka nånstans jag inte varit förut och inte kollar upp exakt var det ligger, utan tar för givet att det är på ett visst sätt, så är det fel och jag är hopplöst vilse. Jag gör visserligen nästan aldrig så, eftesom jag är medveten om problemet, och det är ganska illa att inte dyka upp eller komma sjukt för sent ifall andra människor är inblandade. Jag ber alltid om superdetaljerade beskrivningar om jag ska på jobbintervjuer eller hem till nån jag inte varit hos förut. Mitt lokalsinne är erkänt värdelöst, och jag har inte den där fömågan att rotera kartor i huvudet. Jag har inte förmågan att läsa kartor alls, faktiskt. Jag hoppas jag aldrig behöver ta körkort, jag är livrädd för det.

Det finns tusen andra saker som Alltid Händer, men jag har för ont i huvudet för att tänka efter just nu. De får komma i ett annat inlägg, another day, another time.

12 januari 2006

Vintern rasat

Jag ska säga fyra saker jag hatar med vintern;

Mina mungipor - De blir helt röda och nariga. Sådär jobbigt nariga att man ser torra flagor, men de är inte torra hela vägen så att man kan pilla bort dem. Nej, de sitter stenhårt fast så man måste välja mellan att låta dem sitta kvar, eller att riva loss dem, due to which du ger dig själv ännu rödare mungipor, som dessuom gör ont. Är man av naturen manisk pillare så är detta fruktansvärt enerverande.

Bristen på underhudsfett - Detta gör att jag i stort sett måste ha långfillingar så fort jag ska sätta en fot utanför dörren, mellan oktober och februari-mars ungefär. Himla kul, skönt, och jävligt snyggt! Inte ens hälften av mina pants tillåter utrymme för ett par long cool songs under utan att a) vara omöjliga att knäppa, eller b) ge mina ben en tjusig korvaktig rundning. Eller c) bägge.

Vinterhyn - Man blir helt glåmig och finnig i fejan, och självfallet även här; löjligt fnasig och torr. In fact, hela kroppen blir obehagligt torr, men ansiktet, händerna, och ryggen/axlarna är jobbigast. Om jag inte smort in ryggen och axlarna efter en dusch så känns det som att huden är ett pergament när man sträcker på sig. Skitäckligt. Jag kan inte ligga på lakanen utan att det stramar i hela rygen heller, så då får man vackert gå upp och olja in sin sura rygg. Jävla prinsessan på ärten jag är. Händerna är torra året om, så det är inte vinterns fel, men de bir förstås värre ju kallar det är. När jag var liten sprack huden över knogarna och började blöda. Det var kul. :P

Klädvalsmöjligheterna - Ja jag vet, larvig punkt att ta upp men det STÖR mig att jag inte kan välja precis vad jag känner för utan måste anpassa mig efter vilka brallor som klarar underställ (se ovan), och även dränka mig själv i varma tröjor för att inte bli kall utomhus. Kjol är i princip helt uteslutet, vilket gör mig helt cross-eyed de dagar jag verkligenverkligen vill ha kjol. Och när man väl promenerat i fem minuter utomhus i alla sina plagg, så svettas man alldeles lagom, och vid den tid man är framme vid sitt mål, som oftast är inomhus igen, så är man flammig och svettig, och måste ägna tre-fyra minuter åt att skala av allting så kroppen får luft igen. Snabbt blir det kallt även inomhus förstås, och då åker alla jävla tröjor på. En hejdundrande cirkus!
Dessutom suger det att inte kunna ha basketskor, eller skor med klack, eller finare skor eller, ja, nåt annat än kängor faktiskt.

Jävla vinterhalvåret. Och ni ska inte tro att jag gillar sommaren heller, icke sa nicke. :D Varför är det inte bara vår och höst, vår och höst, året om?

11 januari 2006

Beach 2006

Idag har jag och Ålen svettats ordentligt i vårt lilla kvartersgym.
Vi har jobbat på att spänsta till våra sorgliga gamla arslen genom att cykla, gå och göra diverse övningar. För att öka motivationen ropade vi "BEACH 2006!", "KOMIGEN TJEJER!" och "ASSET, WHO-OO!". Funkar himla bra alltså.

Dessutom sjöng vi gospelsånger, eftersom det var så schysst resonans och lite lagom kyrkligt eko i lokalen. Tyvärr kan vi inte så himla många gospelsånger, så till nästa gång måste vi lära oss fler.

Någon spexare hade dessutom gjort ett stort hål genom duschkabinväggen mellan de bägge duscharna, precis i ansiktshöjd. Man undrar lite smått vad detta ska tjäna till? :D Vi nyttjade hålet till att leka affär, stänka vatten (Meningsfullt!) och skräckfilmsskrämmas (Skitläskigt, på riktigt. Usch.).
Kanske var det sånt hålet var tänkt till också?

Nu får vi bara se till att fortsätta träna när vi ses, så det blir lite fason på tanterna snart. :D

Goddamnit! Plz help!

Allvarligt talat, snälla hjälp mig med det här - ni som kan HTML, säg vad som är fel!

Koden för bildpostandet ser ut såhär (plus }{ förstås):

/* Post photos
----------------------------------------------- */
img.post-photo {
border:1px solid #BFB186;
padding:4px;

Och dessutom funkar inte länkarna i högra sidebaren heller! Det begriper jag absolut inte varför. Vad som är ännu konstigare är att man kommer tillbaka till min egen blog om man klickar på dem.. eh.. w00t? Och "border-bottom"-koden funkar uppenbarligen, fast "border"-koden för bilderna funkar inte...
Koden ser ut såhär (återigen plus <> och {}):

#sidebar p
font-family:Bookman Old Style, Verdana, sans-serif;
font-size:86%;
margin:0 0 .6em 0;
color:#336600;
padding:4px;
padding-bottom:4px;
border-bottom:solid 1px #BFB186;

Samt:

h3 class="sidebar-title"
I Läsa mer? /I /h3
p
a href:"http://bonnieto.blogspot.com/" Elin /a br
a href:"http://slangily.blogspot.com/" Marre /a br
a href:"http://kusmark.blogspot.com/" Christo /a br
a href:"http://www.helgon.net" Helgon /a
/p

Anyone? Anyone? Jag blir helt galen på det här och är nära tårar för att jag inte förstår vad som är fel. Har mailat supporten men bara fått nåt idiotautomatgenererat svar med länkar till idiottutorials. Jag har provat att tömma cachen, öka antalet pixlar i bordersettingen, ändra färgen, lägga till padding, uppdaera hela blogen, uppdatera med ett nytt bildinlägg efter att jag ändrat inställningarna... och säkert tusen olika komibnationer till. Men ursprungskoden SKA innebära borders runt bilderna, som synes här, och nu är koden återställd till default igen, and still - nothing!

HJÄLP!

10 januari 2006

Haute côuture

Jag har stajlat om blogen! Får inte till länkarna till höger tillräckligt bra, vilket är jävligt frustrerande, men annars tycker jag det känns fint. :)

Måste prova med en bild också, för att se om det funkar som det ska. Jag vill ju ha ramar på bilderna men det ville inte funka i den gamla layouten, så nu håller jag tummarna!

---

Nähä, verkar skita sig såklart. Any bright ideas? HTML är inte min starkaste sida, I admit willingly.


08 januari 2006

I ...
AM: Sliten och lite nedstämd.
WANT: En kropp som inte värker, mer pengar, ordning på torpet.
HAVE: En gräslig huvudvärk, fula finnar, dåligt minne, en fin sambo och fina vänner.
NEED: Bli av med värken, sömn, bättre rutiner, motion, mer pengar!
WISH: Mer pengar!! Mer självförtroende i skolan/gällande framtiden.
HATE: Att vara fattig precis jämt, att ha ont nånstans varje dag, folk, att jämt vara trött och sova dåligt, att vara oviss, saker i näsan, obehandlat trä, och Pripps Blå-reklamen.
LOVE: Johan, Ålen, mamma, mitt hem, läsa och läsa om böcker, se på, se om, älta och prata om filmer, umgänge med behagliga människor, ordna, montera, bygga ihop och planera, skriva listor, prata, älta, samt interna skämt.
MISS: London, Andrea, ungdomsnöjen (vill inte ägna mig åt dem längre, men jag saknar tiden då jag ville och gjorde det), lusten att ha mina forna frisyrer, min kropp som den såg ut i ungdomens glans. *LER FÖRFALLET*
FEAR: Att allt ska skita sig, att jag inte alls passar som lärare, att jag inte klarar utbildningen, att framtiden blir något helt annat än jag tänkt mig.
HEAR: Counting Crows - "Colorblind" är nog bäst just nu.
REGRET: Vet inte, inget markant direkt.
DANCE: När tillfälle bjuds. Vill lära mig sällskapsdanser, och allra helst lindy hop, bara för att det vore så kul att kunna.
SING: Närhelst jag törs. I köket, i duschen, när jag klär mig, eller under karaoke.
PLAY: Mest hela tiden. Men anordnat och aktivt så är det bara brädspel som gäller - allra helst TP, men även Rappakalja, Pictionary och kunskapsspel av olika slag. Datavarianter kan jag titta på när nån annan spelar i timmar, men jag vill inte delta själv. Roligast är nog Sims eller The Movies, alternativt Lost Vikings eller Shadowrun. Jag är en riktig baksätesförare.
CRY: För minsta lilla på TV, jag har blivit vansinnigt blödig på äldre dar. Gråter alltid när fingret åker av i "Pianot", och när Satine dör i "Moulin Rouge" också. Alltid!
WRITE: I blogen, på ICQ och halvhjärtade gästboksinlägg på Helgon.
WILL: Skärpa mig. Pronto.

Etiketter:

Så nära får ingen gå



Jag brukar nyttja det gamla hushållstricket att kleta på lite tandkräm på finnar över natten, för att de ska torka ut, och det funkar faktiskt ganska bra.

Mindre bra är att glömma bort att tvätta bort krämen på morgonen.

Så idag har jag varit i tvättstugan och hejat på folk, med tandkräm på hakan. Så oerhört tacksamt av mig. :D

04 januari 2006

Dagsens sanning

Idag fick jag hjälpa till att skruva ihop Mattias databord, eftersom jag älskar att packa upp, montera, organisera och pilla. Det är en störning, and I like it, ok?

Hur som helst så fick jag ont i handflatan av att skruva med skruvmejseln, varpå jag kom på den fantastiska sanningen; Killar är bra handymen eftersom de runkar och därigenom har tåligare hud i handflatorna. Tjejer är bra på att sy, eftersom vi bara behöver fingertopparna för att onna.

Det måste vara därför! :D

Piller





I måndags åt jag mitt sista p-piller!
Ska bli jävligt spännande att se hur allting funkar rent naturligt, det har jag inte upplevt sen jag var sexton och började mosa i mig tabletter första gången. Hoppas det inte blir skit med alltihopa, det orkar jag inte med.






03 januari 2006

2005

2005 har bjudit (mig) på följande förändringar:

  • Jag flyttade till Frölunda.
  • Jag slutade tjuvåka i kollektivtrafiken, och är numera livrädd att göra det också.
  • Jag började variera min kost.
  • Jag klarar numera av att äta paprika, min gamla ärkefiende. Dock bara den gula varianten, resten suger sjukt mycket rent kulinariskt.
  • Jag kan äta mörkare bröd. Jag är inte mogen för såna där kolsvarta, platta bröd med tyska namn och osmaklig förpackningsdesign, men måste inte längre ha pain riche för att undvika kräkningar.
  • Jag övergick till Coca-Cola Light för att skona tänderna.
  • Jag gick tillbaka till vanlig Coca-Cola för att unvdika totalt paj mage av aspartamet. Som vanligt måste jag välja mellan att vara snäll mot magen eller tänderna. Fook.
  • Jag bytte ansiktstvätt efter tio års trogen tjänst med Clearasil ansiktstvätt. Jag insåg plötsligt att nån med så sjukt torr ansiktshy som jag kanske inte skulle använda en så stark tvål. Kanske inte, nej.
  • Jag blev sambo med Johan.
  • Jag slutade snatta.
  • Jag började träna kampsport.
  • Jag slutade träna kampsport.
  • Jag påbörjade lärarprogrammet.
  • Jag slutade bleka håret. Bye-bye platinum.
  • Jag åkte inte till Arvika, och det känns fortfarande bra.
  • Jag köpte en riktig säng med resårbotten, lagom hård.
  • Jag köpte en TV, den första jag nånsin (del-)ägt.
  • Jag betalade av min evighetsskuld till Ikea Family (Med Räntan Från Helvetet).
  • Jag fick min första egna dator. Finally.
  • Jag köpte en vinterjacka, den första jag nånsin köpt själv. Det var på tiden.
  • Jag upptäckte att jag var känslig för laktos och övergick till laktosfri mjölk. Poff, så försvann den ologiska ballongmagen. Jag ser fortfarande helt preggad ut när jag ätit mycket och för fort, dock.
  • Jag insåg en massa saker om mig själv, de flesta gillade jag inget vidare.
  • Jag insåg en massa saker om andra människor som jag känner, både bra och dåliga.
  • Jag glömde säkert mängder med saker i den här listan. Det brukar jag göra.