31 januari 2008

Ännu en anledning att avsky, del II - Die harder

Jag formligen spyr galla på mobiler, operatörer, simkort och kundtjänster. Igen. Even more so än sist, trots att jag inte trodde det var möjligt at the time.

Nu har jag fyra mobiler hemma. En av dem funkar, och det är den allra äldsta.
Sitter med en splitt ny mobil som inte ens går att slå på. Den kom med posten idag, jag trodde lite vagt att äntligen, äntligen skulle jag slippa bära omkring på två tegelstenar med två olika funktioner (telefon versus allt annat viktigt: påminnelser, kalender, telefonnummer, etc). Den funkade i typ en halvtimme, lagom för att jag skulle hinna slappna av lite, hinna bli glad och nöjd åt att ha en fungerande telefon igen, och hinna ställa in grejer, lägga in massa telefonnummer, etc. Sen, helt plötsligt, går den som sagt inte att slå på.

Provade att sätta in mitt gamla simkort i min nya mobil, och det fungerade fint. Fast det simkortet kan jag ju inte ringa med. Såklart. Satte tillbaka det nya simkortet i den äldsta lånemobilen och det fungerar fortfarande utmärkt. Provar att sätta in det gamla kortet i den nya telefonen igen, och guess what? Det funkar inte. JAG BLIR HELT GALEN. Det här är som en spring-i-dörrar-fars med Nils Poppe, och jag hatar spring-i-dörrar-farser, med eller utan Poppe. Men det är alltså fel på den nya telefonen, inte simkortet, säger mina deductive skills mig. Och jesus amalia, jag orkar inte - jag måste ju i så fall skicka tillbaka den (för Tele2 är för fina för att ha butiker, of course), för att sedan vänta vänta vänta vääääntaaa i allt mellan två veckor och en månad TILL, på att de ska LAGA den (och jag garanterar att den inte kommer funka då heller). I synnerhet inte när det är en ny vara, då vill man ju bara ha en annan istället, ingen vill väl börja sitt nyförvärv med en lagad vara? Nej, precis.

En, två, tre, fyra, alla mobiler äro dyra. Den äldsta funkar, resten är skit.

Jag är verkligen en millimeter från att störtlipa, och ytterligare en millimeter (åt andra hållet) från att kasta alla telefonerna rakt in i väggen och lyssna på hur de splittras och krasar, och känna hur mitt fradgande hat närs av denna elektroniska blodspillan. Tillbringade femton minuters bussresa med att slå av och på, av och på mobilen, samt visualisera hur den slungades mot golv, väggar, andra människor, you name it. Sedan fortsatte jag i femton minuter till i en biosalong med detta fruktlösa harvande. Under de första 20 minuterna av filmen fick jag dessutom dessa lurkrossarbilder flimrande i min hjärna var tjugonde sekund. Enerverande, to say the least.

Jag orkar inte med det här, jag vill inte ha nån mobil, jag skiter i det. Ni kan nå mig via posten från och med nu. Eller ropa riktigt jävla högt.

Etiketter: , , , ,

29 januari 2008

Ännu en anledning att avsky - First blood

Jag hatar mobiloperatörer, eller operatörer i allmänhet rent av (lika bra att bre på tjockt med hatet). Let me explain to you:

Jag hade Telia, men ville byta till Tele2, samt få en ny mobil från de sistnämnda. Jag ringde Tele2 för att beställa nummerportering, talade tydligt om när det gamla abonnemanget löpte ut. Ändå får jag ett sms runt två veckor före det gamla abonnemanget gått ut, där det står att min portering ej godkänts. NÄHÄ?


Funderar på om de självmant kommer förstå att de ska försöka igen, efter det datum jag angett minst tre gånger, men bestämmer mig för att inte ta något för givet, då jag av erfarenhet vet att det är totalt fruktlöst att räkna med att företagen (i synnerhet de mobila) har personal med en gemensam IQ över 87, samt att dessa känner något som helst ansvar för att kunderna får det de vill ha. Så jag ringer till Tele2 igen för att påtala the error of their ways, efter att den gamla bindningstiden löpt ut. De hade såklart inte tänkt sig att försöka igen. Förrän jag ringde och sa åt dem att göra det.


Anyway, Telias terrorregim tar slut, och numret porteras. Jag får ett nytt simkort från Tele2 med posten och sitter således bara och väntar på den nya telefonen. Funderar på att ringa direkt men bestämmer mig för att det nog tar lite mer tid att skicka den, eller nåt. Jag försöker vara en tålmodig kund, när jag egentligen bara är en idiot. Telefonen kommer inte. Ett par dagar till går, och den kommer fortfarande inte. Jag har nu en styck gammal mobil som är låst till Telia och därigenom obrukbar för samtal eller sms, ett styck nytt simkort som går utmärkt att ringa med om jag bara hade en telefon att sätta det i. Moment 22 skrattar mig i ansiktet, "we meet again, you fool, you will never escape me", bullrar momentet hånfullt.


Jag lånar Ellas mobil en eftermiddag då hon är här, för att ringa till Tele2. Killen i kundtjänsten förstår inte alls vad som hänt. Han säger att han måste prata med underleverantören, som har hand om att skicka ut mobilerna till offren/kunderna. "Tyvärr stänger de klockan sex", säger han. Jag tittar på klockan, den är 18.03. Jag har under samtalets gång påtalat att jag på grund av deras inkompetens inte har någon telefon att ringa med, ändå säger kundtjänstapan att jag får ringa igen på måndag (han har mage att låta lite hurtig också). Jag undrar förstås om han inte bara kan skriva upp ärendet så kan någon titta på det på måndag, utan att jag måste ringa igen, men det klarar de förstås inte av, det vore ju faktiskt att HJÄLPA TILL (unheard of). Sedan frågar om vi inte kan sköta detta via mail, och får svaret att de bara kan maila INTERNT. Det är nu jag återigen börjar tro att jag är med i Dolda Kameran - som en fast programpunkt i återkommande sketcher, till glädje för tusentals japaner eller nåt - som jag så många gånger i mitt liv misstänkt.


På måndagen får jag låna en mobil av min ena inneboende, står i kö i tio minuter och får sedan börja om med hela ärendet. Tjejen jag pratar med är borta länge och väl, och förklarar sedan att det muntliga avtal jag gjort med dem, som spelades in då jag ringde första gången och beställde hela klabbet, hade gått sönder nånstans i mitten av ljudfilen. Således har ingen orkat lyssna klart för att höra att jag skulle ha en bindningstid på 18 månader och en TELEFON också. Oh, the humanity. Hon förklarar också att det är två veckors leveranstid på telefonerna. Jag känner hur mycket jag önskar mig en atombomb. Jag tvingar henne att erbjuda mig hundra bagis i samtalspott som plåtser på såren och sedan lägger vi på.


Det börjar bli dags att ringa och kolla vad de kan ha hittat på för djävulskap igen, misstänker jag, för jag verkar få se mig om i månen efter en ny telefon i alla fall. Garanterat är ju att de där hundra kronorna kommer vara bortglömda åtminstonde. Mitt förhållande med Tele2 börjar synnerligen illa, om jag kunde skulle jag göra slut med en gång för att slippa smärtan som kommer komma senare, då jag måste traggla med mobiler och simkort och kundtjänst igen, no doubt.

Men tack gode gud att folk inte kastar sina gamla mobiler, så nu har jag en lånelur från Far tills vidare, en lastgammal Siemens, men den går att ringa från, till och att smsa med. Halleluja. Värt att tillägga är att då jag bytte från TeleSnor till Felia gången innan detta byte, så gick precis allt som kunde, fel. Då också. TeleHor skickade saldobesked till mig i sex månader efter att jag avslutat mitt görande med dem. Det var över hundra (!) personer i kö då man försökte ringa, och jag skrev arga mail med caps lock där jag bad dem äta bajs till slut. Ska det behöva vara så?

Etiketter: , , , ,

24 januari 2008

Jag ska va' miljonär

Ja, så är det ju, no use in denying it further. :D

Etiketter: ,

22 januari 2008

Well this I'm gonna suck at

SAMLA VUXENPOÄNG:
Jobb (1p), visitkort (1 p), konferens (1p), bor hos föräldrarna (-2p), sambo (1p), förlovad (1p), gift (2p), skild (3p), barn (2p), villa (2p), bil (1p, kombi +1p), husvagn/båt (2p) , hund (1p), garage (1p), lån (1p), gemensam ekonomi (2p), pensionsspara (2p), storhandla (1p), ICA-kundkort (1p), rabattkupong (2p), hushållsassistent (1p), diskmaskin (1p), symaskin (1p), dubbelsäng (2p), julgran (2p), morgontofflor (1p), långkappa/rock (1p), gråa hår (1p), celluliter (1p), morgontidningen (1p), korsord (1p), välja att inte svara i telefon (2p), putsa fönster (1p), tapetsera (1p), svampplockning (1p), långfärdsskrillor (1p), parmiddagar (1p), vinprovning (1p), buggkurs (1p), partaja till gamla vinylhits (1p), whiskey (1p), lättöl (2p), kaffe på maten (1p), After Eight (1p), söndagsstek (2p), Viktväktarna (2p), Friskis och Svettis (1p), Bingolotto (1p), Allsång på Skansen (2p).

SUMMA: 9 vuxenpoäng. Oj, så bra det gick. Fin slutsiffra, dock.

Jag har ett tråkigt banklån och ett ännu tråkigare CSN-lån, who doesn't? Symaskinen fick jag när jag fyllde arton, morgontofflor har jag på mig så fort jag är inomhus, under 75% av året, eftersom vi bor i Sverige som är ett satekallt land för den som har dålig cirkulation i fötterna.

Kappa har jag haft i varierande skepnader sen jag var sexton, kappor är skitsnygga och sköna när det drar kallt om benen! Buggkurs gick jag på när jag var tolv, gamla vinylhits är ju kungligt och After Eight smakar gott. Särskilt den vita varianten, nom nom nom.

Celluliter och tapeter får ni dra egna slutsatser om, you're not nearly as stupid as you look.

För övrigt hävdar jag att välja att inte svara i telefon är något jävligt omoget. Klart man ska svara när det ringer, what the hall?

Etiketter: , ,

17 januari 2008

Filmfestival yet again

Denna gång i hemstaden. Ska se tretton rullar, som alla verkar synnerligen lovande. Haka på om ni har lust och biljetter finns kvar. Medlemskortet kostar ynka 35 bagis så även om man bara kan eller vill se en enda film kostar det knappt mer än ett vanligt biobesök (65:- per film).

Fredag 25/01

17.30 Aftonstjärnan, "Getting Home"

Lördag 26/01
10.00 Draken, "Lars and the Real Girl"
20.00 Draken, "Battle for Haditha"
22.00 Pustervik, "Young Yakuza"

Måndag 28/01
20.00 Pustervik, "Echo"

Tisdag 29/01
20.00 Stadsbiblioteket, "Ben X"
22.45 Draken, "Sukiyaki Western Django"

Onsdag 30/01
20.00 Pustervik, "No End in Sight"
23.00 Draken, "Låt Den Rätte Komma In"

Torsdag 31/01
14.30 Draken, "Things We Lost in the Fire"
20.00 Draken, "Utlämnad"

Lördag 02/02
22.00 Draken, "Itty Bitty Titty Committee"

Söndag 03/02
10.00 Bergakungen 3, "The Speed of Life"

Etiketter: , , , ,

16 januari 2008

Without chemicals, he points

Glitter hade 75% rea, så jag fick mig ett par chunky örhängen i en modell som jag gått och spanat på länge men känt mig för snål för att köpa tidigare, samt ett halsband med en gul bandare och ett par lurar i plast. Den facila totalsumman av 32.50:- är ett kungligt bra pris för slika ting! Förvisso insåg jag just nu att jag ju inte kan ha örhängen i par längre, eftersom jag töjer det ena örat. Oh noes! :( Jag kanske kan hamra till nån spännande lösning, vi får se. Det var ingen större ekonomisk förlust åtminstonde.

Och så tog jag tjuren vid hornen och köpte den sista boxen av Twimpan, nu ska här ses klart! (Ja, jag vet att det finns en mastodontbox med 10 discar ute nu, men jag hade 2/3 i den här utgåvan redan. :P)

Etiketter: , , , ,

Hola

Nyårsafton 2007, på väg ut till en kalasbra kväll.

Etiketter: , , , ,

Knivskarpt

Jag har en idé. Eller kanske snarare en liten dröm.

Jag vill inte berätta om den men samtidigt bubblar det för fullt i mig. Alltså skriver jag ett sånt här irriterande och kryptiskt inlägg.

Tji fick ni. I'm such a betch.







Etiketter: , , , ,

14 januari 2008

Skönhet

En känsla i lätt retrospekt, men den var så träffsäker att jag postar den ändå. Likaså är låten underbart bra, Karin Ström är en riktig pärla so far.

---

Varje morgon gick jag från dig

med en blåtira om hjärtat och ditt krav att inte älskas runt min hals
Visste att du aldrig såg mig
men vad fanns det att se när allt var väntan på nånting som aldrig fanns

Och med ditt betsel i min käke
tänkte jag dig sönder medans du svalt mig samman med likgiltighet
Och hur jag än försökte
kunde aldrig dölja min brutala trogenhet

Jag var aldrig så lycklig
som när jag var på väg till dig
Jag var aldrig så lycklig
som när jag var på väg till dig

Jag brann av ömhet och förtvivlan
En åtrå skruvas åt i frustration att inte nå en sluten själ
Och jag stred emot min tvivlan
om du fanns nånstans inunder
eller bara dolde tomhet väldigt väl

Och som du slog mig sista dagen
Lungorna och ut i blodet aningslös om ordens smärtgräns
Varje knytnävsslag i magen
tog jag tyst och stilla för att stanna kvar hos dig

Galenskap



//Karin Ström - "Psykos"

Etiketter: , , , ,

11 januari 2008

Träffar dig mycket på natten och gärna mindre på dagen


Min theme song är "Liggadoren" med Äkta Kärlek. It's good stuff, lyssna själva. Det är såhär jag känner när jag är singel, skönt att ha ett musikaliskt mantra som beskriver precis hur jag ser på läget. :D Texten har jag transkriberat själv, så det kan vara något ord här och där som inte stämmer.

Ja, jag är tjej, ja tack, jag vet
Blir så trött på det ibland
för jag vill inte tillhöra, vill inte hålla hand
Vill bara känna mig fri, bara ligga med dig

men det får jag inte säga, för just det,
jag är tjej

Vad ska jag göra?
Vad ska jag göra
för att få hänga med så många som möjligt?

Vad ska jag göra?
Vad ska jag göra
för att få gänga med så många som möjligt?

Jag är ärlig och rak, jag är enkel och glad
Det är lätt att det är svårt att hantera

Men jag vill bara skaka loss, dansa,
blir det nåt med oss?
Jag vill ha mer, mycket mer, mycket mera


Jag blir förbannad när folk säger: "Jämlikheten den är fin,
och vi har kommit ända fram och vi vågar!"
För det där är bara bullshit, det händer ingenting här
Känn efter själv när jag frågar:

Vad ska jag göra?
Vad ska jag göra
för att få hänga med så många som möjligt?

Vad ska jag göra?
Vad ska jag göra
för att få gänga med så många som möjligt?

Hej, vill du föja med hem ikväll?
Frukost imorgon, jag ska vara så snäll
Du har så vackra ögon och så len, fast mage
Träffar dig mycket på natten och gärna mindre på dagen

Men du,
ställ inte kraven, låt mig springa fritt
Kväv mig inte långsamt,
ditt är ditt, mitt är mitt
Shit, pressa inte situation,
messa inte varje timme,
sitt inte inne och vänta på att jag ska ringa,

det händer liksom inte
Du är snygg och chill och allt det där
men pallar inte vara ihop, jag pallar inte vara kär

Så mycket att se, och så många att träffa
Att bara hänga med dig gör mig tyvärr inte mättad

Men du har så vackra ögon och så len, fast mage

Träffar dig mycket på natten och gärna mindre på dagen

Ta det!

Men det är helt okej,
bara chilla med mig,
Inte deala med mig,

kan även bara vara din kompis


Och det är helt okej,
bara chilla med mig,
Inte deala med mig,
kan även bara vara din kompis

Och det är helt okej,
bara chilla med mig,
Inte deala med mig,
kan även bara vara din kompis

Och det är helt okej,
bara chilla med mig,
Inte deala med mig,
kan även bara vara din kompis

Vad ska jag göra?
Vad ska jag göra?
Vad ska jag göra?
Vad ska jag göra?

Vad säger ni?

Vad ska jag göra?
Vad ska jag göra
för att få hänga med så många som möjligt?

Vad ska jag göra?
Vad ska jag göra
för att få gänga med så många som möjligt?

Vad ska jag göra? (Vad ska jag göra?)
Vad ska jag göra (Vad ska jag göra)
för att få hänga med så många som möjligt?

Vad ska jag göra? (Vad ska jag göra?)
Vad ska jag göra (Vad ska jag göra)
för att få gänga med så många som möjligt?

Etiketter: , , ,

10 januari 2008

Årets första klarhet

Ända sen jag blev sjukskriven först har jag haft mer tid än vanligt, och mer fog än vanligt, att rannsaka mig själv. Jag har under andra halvan av 2007 haft fler aha-upplevelser än alla år fram tills dess sammanlagt, skulle jag vilja drista mig att säga (och vem ska ifrågasätta mig? Nä, just det, då har jag rätt. God I love that feeling.).

Trenden verkar fortsätta in på 2008, då jag in the light of recent events har insett att jag inte har en susning om vad jag vill ha här i livet. Det kan låta enkelt, eller självklart, eller applicerbart på vem som helst. Det tar jag inget ansvar för, jag vet bara att det slagit mig som ett tectonic plate-movement i mellangärdet de senaste dagarna.

Att jag inte vet vad jag vill karriärmässigt har jag redan vetat länge, och det har också besvärat mig i evigheter, och detsamma kan sägas rörande fritidsaktiviteter. Jag har förmågan att se i stort sett vilket yrkesval som helst i ett positivt ljus och brukar tänka att: "Jag vet ju inte alls vad jag vill göra, kanske är det här just den rätta platsen för mig? Lika bra att prova!" Sen kommer förstås all skit fram ganska snart, och jag ser att det inte passar mig över huvud taget, undrar hur jag nånsin kunnat tänka att det skulle kunna fungera.

Men nu inser jag att jag gjort detsamma även i relationer; Jag har hoppat på vagnar som känts bra utan att hålla huvudet kallt och fundera på VARFÖR det känns bra, tidigare. Så sent som för ett par dagar sedan yttrade jag orden "Om nåt känns bra och det inte är till skada för mig så brukar jag inte fundera på varför det känns bra, jag går bara med känslan och det besvärar mig inte". Och nu känner jag alltså annorlunda, eftersom jag först nu gått in och vänt på saken så att jag ser den i ljuset av resten av mitt liv. Först nu har jag haft insikten att göra det. Ibland undrar man om man är lite dum som inte ser sånt här med en gång, när det ligger in plain sight iklätt neonfärger, i stort sett. Men jag antar att det finns a time and a place for everything, kanske har det med åldern att göra, kanske med skiftningar inom en själv, kanske är det på grund av vad som händer i ens liv och vilka man möter. Eller lite av varje. Huvudsaken är att jag kommit på det, och att jag nu ska försöka förbättra saken, inom alla områden.

Frågan är bara: hur? Jag känner för att dra iväg nånstans, var som helst, och resa vidare vart jag än känner för, så länge jag har lust, för att få en känsla för vad och vem jag vill ha. Egentligen. Ska bara lösa problemet med energin som inte räcker till först också. All in due time, antar jag. All in due time.

2008 ska bli året då jag återuppfinner mig själv och hittar kärnan till allt gott och ont. It will.

Etiketter: , ,

Så kan det gå

I'm gonna bring a bottle of wine
Won't change the truth,
just to fit our time
Disappointed, it was a man
hidden in the woods
of my dreamland
I wanted you to desire me

I could have
gone with the madness
Gone with the madness

I don't regret you
or that I met you
But I was too honest where games
must take their place
It's such a crime
but I was swept off my feet for
the first time

For the first time
I don't need my pride
To you it was crazy
But I'm still excited inside
But I wanted you
to desire me

I could have
gone with the madness
Gone with the madness

Everything's
gone with the madness
Gone with the madness

//Sophie Zelmani

Men det gjorde jag alltså inte. Nu är jag singelsingel igen och 2008 ser grått och ensamt ut.

Etiketter: , , , ,