30 mars 2007

Dagens återupptäckta gamla goding


Tears For Fears - "Shout"

Etiketter: , ,

Friday, I'm in love

Idag har jag fått ligga kvar i sängen och mysa med min man riktigt länge. Sen har jag ringt till LunarStorm på arbetstid (humor!) och så har jag fått en pava vin av min chef. En ganska bra fredag, än så länge. Senare blir det film och Rocky Road i hemmets lugna vrå, och imorgon är det fest hos mina favoritpirater, vilket jag ser fram emot ganska så fett jävla mycket. Dessutom har jag en ny blus som är tjusig deluxe, och som kommer att gå excellente ihop med knallröda läppar, tror jag allt. Jag har hopp om helgen.

Etiketter:

29 mars 2007

An evil craving

Herregud vad godissugen jag är.

Varför ska det vara så svårt att leva med socker? Och vad gör man när man är skittrött och sockersugen och inte har lust att göra nåt annat än att äta snarr och kolla på en film? Sheite.

Etiketter:

Att ta från de rika

Men herregud, jag fattar inte vad folk gnäller på i följande artiklar! "Åååh, jag har BARA femtusen kronor kvar efter att räkningarna är betalda, det är så LITE, jag har inte RÅD att skaffa barn!" Vad? Hur tänker de? Okej, jag har ingen exakt siffra på vad det kostar att ha barn, men inte fan tror jag att det kostar 5000 dållars i månaden. Vi har mellan 0 och 2000 kronor tillsammans efter räkningar ungefär. En fantastisk månad kan det kanske skjuta upp till 3000-4000 spänn, fortfarande tillsammans, men detta är sällsynt. Det framgår inte alltför tydligt om den första kvinnan har alla sina pengar själv eller om det är delat som gäller där, men är det INTE delat så ska hon bara hålla käften. STFU n00b, I pity the fool! Fem lax för sig själv VARJE MÅNAD låter ju som rena himmelriket i mina guldfattiga öron.

Det känns lite mer hoppingivande för mänskligheten såväl som de framtida utgifterna för oss om vi nånsin blir parents själva, när man läser i forumet angående artiklarna:


"/.../Vi får ut runt 27000 tillsammans och har utgifter (bil dagis, hyra, lån, mat mm) på runt 23000. Vi har alltså 5000 kr över som ska räcka till en familj på två blöjbarn, två vuxna och kommande liten till. Det klarar vi utmärkt! Vill man verkligen ha ett barn så sätter ekonomin inga större hinder. Man behöver inte ha en barnvagn för 10000 eller de allra senaste modet på sin lilla. Vi har prioriterat bort dyra resor, nya skidor/cyklar/bilar och vi får ihop vår ekonomi utan problem varje månad."

Det talas även mycket om rättighet kontra skyldighet, och att "vill man så går det". Och inget ont om dessa argument, men bara för att man vill något så betyder INTE det att man kan. Jag vill kunna flyga, till exempel, men det kan jag inte, och inte heller kan jag lära mig det. Och jag förstår absolut att den här typen av argument syftar till att man ska dra ned på sin onödiga "lyx"-konsumtion. Men de som inte har någon sån att tala om då? Vi som lägger kanske 300 kronor på nöjen på en månad, som inte har en bil, som aldrig reser utomlands, som inte
har dyra hobbies och som extremt sällan äter ute - var ska vi spara in är det tänkt? Nåväl. Vår ekonomi är liten, skral och ängslig, men trots det är det inte den som gör att barnen inte blir gjorda i det här huset. Basta.

Har man inte råd med barna så kan det hända att de blir
rödhåriga uppviglare som håller sig med byrackor. Pass på!

Etiketter: , , ,

28 mars 2007

Wet look

Jag kom på att jag glömde en sak i listan med underligheter, en sak som faktiskt är extremt konstig. Jag, när jag inte har skor på mig, kliver alltid i vatten som finns på golvytor inomhus. Minsta lilla droppe som finns någonstans i ett hus, den kliver jag i. JÄMT alltså.

Allra helst och oftast är de vänster fot som råkar illa ut. Vänster strumpa, kanske jag ska säga. Jag vet ingen mer som råkar ut för detta så otroligt ofta som jag. Och det ska ni vara glada för. Det finns massor av saker som är långt mycket trevligare, än just en lite våt strumpa.

Etiketter: ,

Ain't that the truth?

Etiketter: ,

Insikter

Jag har precis kommit på två saker.

Den första saken jag har kommit på, är varför bokrean varje år inte orsakar en dreglande galenskap hos mig; Den är helt värdelös! Anledningarna till att den är helt värdelös är för det första att allt som reas ut är inbundna böcker. Som pocketlöver talar det redan där emot min natur. Det andra är, att i mångt och mycket så är dessa inbundna böcker, realiserade till trots, fortfarande dyrare än deras pocketbrollor till fullpris. Dessutom är bokus alltid myket billigare än any old bokaffär (utom Myrorna/second hand-ställen förstås), så why bother med hetsen alls?

Det känns så bra att inte känna sig pressad att handla böcker exakt samtidigt som alla andra, tycker ni inte det? Åh så nöjd jag blir med min insikt! Jag kan köpa de böcker jag vill, när jag vill. Freedom of choice, my friends!

Den andra saken är inte alls lika bra.

Den andra saken är, att jag så sakteliga börjar försöka försonas med vetskapen att jag är jävligt klantig. Jag har alltid trott om mig själv varande rätt smooth och slick. Alltså inte på latino lover-sättet, men på så vis att jag kan lite najs undvika att gå in i saker, inte glömma ärenden, multitaska, få vardagssaker att flyta
på jämnt och bra och det ena med det andra.

Nu när jag skriver det så fattar jag faktiskt inte alls varför jag villfarit mig själv såhär. Jag vet mycket väl att så snart ett tillräckligt hårt och vasst hörn finns i lämplig höjd, så ser mina höfter till att kasta sig vällustigt över det. Jag har minst två påminnelser per dag inlagda i telefonen för att jag ska komma ihåg vad jag sysslar med (Jag skriver in när jag ska vara på jobbet till exempel. Till mitt försvar har jag tre jobb och fluktuerande tider. Men ändå.). Multitaska ska vi inte ens prata om. Och förutom detta så har jag exceptionellt dåligt minne, förutom vad gäller synintryck och musik, sånt klistrar sig fast som syntetplagg en dag i juli.

Så ja, nu måste jag alltså försöka förklara för den del av min hjärna som vill fortsätta vara smidig och galant att den kan gå och gömma sig nånstans.
För jag - jag är en klantskalle.
Nu är det sagt.

Etiketter: ,

Nevermore

Saker jag aldrig upplevt och heller inte vill uppleva, baserat på medialt utnötande (aslo known as tjat):

Joan Didion - "Ett År av Magiskt Tänkade"
Babyshambles
Stieg Trenter - "Män som Hatar Kvinnor"
Modebloggar
I'm From Barcelona
Fibes, Oh Fibes!
• Lily Allen
• Atkins
• Onlinepoker

Företag vars reklamer jag hatar, urskiljningslöst (även detta delvis baserat på tjat, delvis på rent vidriga karaktärer och usla idéer):
• Telenor
• Eniro

Etiketter: ,

26 mars 2007

Please, please, please, let me get what I want

Jag vill ha 90-talsfest, jag vill åka till Stockholm, jag vill åka utomlands - till Paris eller Istanbul, jag vill ha kort kjol och ballerinas på mig utan att frysa ihjäl, jag vill klättra, jag vill ha besök av Martin och Emelie och Andrea och min bror, jag vill köpa färdigt det som behövs till hemmet på IKEA, jag vill sätta upp affischer och tavlor och gardiner, jag vill gå på Gretas och dansa med Ålen, jag vill inreda balkongen så man kan sitta där och läsa i solen, jag vill planera bebisar med min man, jag vill att min penicillinkur ska ta slut så min hy slutar vara fnöskig, jag vill umgås med trevliga människor oftare, jag vill sitta i varma soliga parker och dricka kall öl med goda vänner, jag vill ha pengar över när räkningarna är betalda och jag vill köpa böcker för flera tusen och bara läsa ihjäl mig.

WHO'S WITH ME? :D

Etiketter: , , ,

22 mars 2007

Bloggens vänner

Idag har jag träffat en bloggvän! Hon var fin och snäll och log mycket, och hennes kompanjon var likaledes stilig och trivsam han också. Dessutom var fröken Fia väldigt duktig i sin presentation av sin nya bok (köp, köp). Jag slopade Pretty Woman-vevandet med armen, men jag klappade högt och ärofyllt.

Jag var ohyfsad och åt både banan och mazarin inne på biblioteket, och sen reste jag mig och gick direkt efter Sofias anförande också. En stackars alternativelooking snubbe började mippla med bibliotekets andrahandsvariant av dataprogram, där han hade tänkt visa upp sin serie, men då smet jag. Det var packat med folk, så jag fick pressa mig förbi lite äldre herrar som såg förvånade ut. Har man en gång äntrat poesihörnan kommer man aldrig ut, kanske.

Eftermiddagens roligaste 1: En man i 55-60-årsåldern frågar "Ett community, är det något på internet?". :D
Eftermiddagens roligaste 2: Eminente Assistenten Anton fick läsa högt ur boken, och rakt framför honom satt en skrynkelgammal tant. Tanten fick höra ord som "pilsk" och "pillesnopp" rakt i sina russinöron, hahahaa.
Eftermiddagens trevligaste: Att träffa Fia och Anton! Synd att det blev ett så kort möte, men nu har jag ytterligare ett par trevliga människor att lära känna bättre när jag drar land och rike kring (= åker till Stockholm). :D

Shout out to ma brand new peaps, Fabulösa Fia och Awsome Anton. Booya-kasha! (Eller hur di svarte ongdomarna av idag nu uttrycker sig. En kan då rakt inte te å begrip 'et!) :D

Etiketter: , ,

20 mars 2007

Veckans finaste

Hemköp har stuvat om i sin fruktavdelning. Eller, åtminstonde bland bananerna.

Krav- och Rättvisemärkta bananer som tidigare låg inklämda i ett hörn intill de "vanliga" bananerna, numera bytt plats med de senare, och således har mycket mer plats, och är de första bananerna man ser dessutom.

Sånt blir man varm i hjärtat av.

Etiketter: , ,

18 mars 2007

Heeere's Johnny!

Hurra, boken är återfunnen, den var hos Ålen ändå. Det hade bara blivit nån festlig förväxlig av titeln kan man säga.

Åh vad skönt att den lever och har hälsan. :)



Etiketter: ,

17 mars 2007

One two, Freddie's coming for you

Hittade det här hos Maddepladder:
Se tillbaka på ditt liv genom att stanna upp på årtal som slutar på 2 och 7.

1982: Jag var tre år och minns därför inte ett jota. Jag vet att jag var ett väldigt glatt barn som nästan alltid log och skrattade, det har i varje fall mamma sagt. När man jämför mina och min brors (två år äldre) teckningar från den här tiden så är de ungefär likvärdigt bra. :D

1987: Åtta bast och går i lågstadiet. Vi bor i Vilhelmina i Västerbotten, eller så har vi precis flyttat ned till Norrtälje, Uppland. Jag vet att jag började fyran i Norrtälje, där jag också träffade min andra pojkvän (I'm such a slut). Min första pojkvän hade jag i lågstadiet. Han hette Mika, och var en av klassens clowner - fast vår gemensamma vän Adam var ändå värst i det avseendet. Tycker mycket om att mima till "Stad i Ljus" (omsjungen till "Stad i Snus") tillsammans med min bästis Maria, att leka med my Little Pony och Barbie, samt att hoppa Twist och längdhopprep.

1992: Tretton år, bor i Norrtälje och har väl förmodligen just börjat sjuan. Varje dag när jag cyklat hem från skolan visas "Lilla Huset på Prärien" på tv, vilket jag och pappa, som börjat jobba natt och därför är hemma på dagarna, följer tillsammans. Vi räknar efter fem minuter ut dagens handling och har nästan alltid rätt. Standardplot är förstås att pappa Ingalls lär alla att vända andra kinden till. :D Efter att Prärien körts fördigt sänds "Love Boat" på samma tid. Precis lika lätt handling att avslöja för team Nykvist. :D Jag är synnerligen okool men störs inte nämnvärt av saken. Jag har ett flertal vänner och en bästis som heter Carro.

1997: Nu bor jag i Visby, är arton och går på gymnasiet, läser filminriktning. Hyr andrahandslägenhet och bor med min första riktiga pojkvän, Leo. Lever loppan rent allmänt och hänger på fik med klasar av polare vareviga dag. Har aldrig några pengar men lyckas ha sjukt roligt i tre års tid ändå. Provar cigaretter för första gången och börjar till och med röka - något som känns helt surrealistiskt idag. Börjar även dricka alkohol omkring den här tiden. Åker till Stockholm med jämna mellanrum för att gå på Tech Noir och hänga med kompisar. Upptäcker synth och faller handlöst, skaffar undercut och tycker jag är ball. :D

2002: Tjugotre och fräsch som en nyponros. Nej, kanske inte, men jag bor i Göteborg och är förmodligen arbetslös, jag kommer i varje fall inte att tänka på något jobb jag skulle kunna haf den här perioden. Jag bor själv för första gången i mitt liv och anser det vara en mycket överskattad upplevelse. Har ingen dator och en betonglägenhet som är isande kall om vintrarna, men i gengäld sval på somrarna. Hänger mycket på synthklubbar, främst Plast och SynthBar. Tragglar i känslomässiga stormar med Christian och vi grälar väldigt mycket, mår inte särskilt bra av detta.

2007: Bor med världens finaste Johan i Frölunda och är tjugosju, going on tjugoåtta. Jobbar på tre jobb och vet inte vad jag ska göra med framtiden. Längtar efter barn och ekonomisk trygghet, går i stort sett aldrig ut och har därför väldigt få vänner kvar. Träffar Ålen en gång i veckan för att skratta, prata ut och se på chickflicks. Annars ser jag ännu mer film eller läser böcker. Försöker åka till Stockholm en gång om året för att träffa gamla vänner och även familjen. Har aldrig några pengar och är jämt trött.

Etiketter:

16 mars 2007

I challenge thee to the death

Okej, jag försöker ta tag i utmaningen jag fick för ett tag sen. Det finns en massa underliga saker med mig, men jag vet inte om de är särskilt roliga. Jag ska försöka välja ut de allra konstigaste bitarna i alla fall.
REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagen" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.

Slutligen väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Lukter som generellt sett inte anses som väldoftande, som bensin, gamla böcker och jäst (sorten man bakar med), gillar jag. Jag tycker på fullt allvar att dessa saker luktar vansinnigt gott och blir nästan lite rusig av att smula ned jäst i bunkar. Jag tycker dessutom illa om parfym, särskilt såna som luktar "tungt" eller sådär blommigt och flickigt, usch.

2. Jag kan absolut inte läsa kartor. Det är omöjligt hur jag än gör, jag begriper bara inte. Jag måste vrida på kartan så att den är framför mig precis så som jag ser platsen jag står på, för att jag ska ens kunna överväga att följa den. Mitt lokalsinne är genomuselt och uppenbarligen saknar jag någon slags gen eller superkraft som gör att man kan tolka kartor och vrida och vända på bilder mentalt. Man kan säga till mig att följa Drottninggatan norrut, och jag står som ett frågetecken. Norr, I ask you? What is this lokalsinne?

3. Jag har en magisk förmåga att hitta förlagda/malplacerade saker hemma hos andra, utan att leta. Det händer ofta att jag efter att ha kommit hem till någon, där personen inom allt mellan fem minuter till en timme händelsevis letar efter en sak, som jag då under min tid där observerat var den finns och således kan tala om det. I don't know how I do it. Synd att det inte funkar i mitt eget hem bara.

4. Ofta när jag går i trappor, eller mest när jag småspringer i dem, får jag tankar att om jag skulle missa ett trappsteg, hur illa skulle jag i så fall slå mig? Samma sak när jag hade cykel förr i världen; Jag fantiserade om vad som skulle hända ifall jag skulle glömma bort att bromsa. Skulle jag slå huvudet i metallgrinden, skulle jag bryta armen mot marken och skrapa upp kinden, eller skulle jag rent av slungas ned i ån och tappa andan och drunkna? Ganska twisted.

5. När jag var liten var jag helt sjukt bra på att prata baklänges. Jag minns att en kompis till min bror (eller liknande, minns tyvärr inte vem det var, men en lite äldre kille i varje fall) skulle testa mig, och att jag var bättre än vad jag själv hade trott till och med. Jag sa hela meningar utan att blinka. Idag fattar jag inte hur jag kunde göra det, I miss the golden days of tarpsegnälkab.

6. Jag är maniskt rädd för mögel av alla de slag. Jag får för mig att fuktig disk kan utveckla alger om jag inte torkar av det. Om vi har tvättat och något är det allra minsta fuktigt (eller snarare o-torrt), även om det bara är en ynka strumpa, så klarar jag inte av att lägga in plagget. Det får hänga framme hela natten och torka så det SÄKERT är HELT kruttorrt. Jag får obehagliga tankar om att en tröja som är pyyyttelite fuktig viks, läggs in i garderoben, läggs under andra tröjor, får ligga kvar i flera månader, under den tiden sakta möglar och blir förstörd, samt sprider sitt äckel till intilliggande plagg så att minst tre tröjor måste kastas och hela garderoben luktar mögel - andningspaus! Gah!

Jaha, så till utmanandet. Well, den som vill får göra det förstås, men det vore roligt att se vad Anna, Andrea, Marre, Lina, Sanna och Karro väljer. Men som sagt, alla som vill kan väl göra den, det vore kul. :D
(Jag vet dock inte om några fler än dessa sex personer som regelbundet läser och som dessutom har en egen blogg faktiskt.)

Etiketter:

Manne, är det du?

Att ha sjukt många kanaler kan ge upphov till att man hittar följande i tablåerna:
Clown Fetish - While it remains a relatively small sexual fetish, there are a number of people who are sexually aroused by either seeing a clown, dressing up as a clown or behaving like a clown. SexTV takes a look at the weird and wacky world of clown sex.

WTF? :D Clowner som är så sjukt äckliga dessutom, bluärgh! Tur att vi inte valde Star! i vårt kanalpaket, heh.

Etiketter: ,

Kallt krig


Veckans låt är sooo Cold War Kids - "Hang Me Up to Dry". Äckligt bra.

Etiketter: , ,

Böcker: februari (och lite mars) 2007

Jag glömde göra en bokpost för februari. :O Det här får bli en för februari och hittills i mars.

Senast köpta/erhållna böcker:
"Odjuret" - Hellström och Roslund*
"Box 21" -
Hellström och Roslund*
"Ten Little Niggers" - Agatha Christie
"Gökboet" - Ken Kesey**
"Mamma sa att Jag var Sjuk" - Julie Gregory
"Emma" - Jane Austen
"Sagor i Urval, Första Delen" - H.C. Andersen
"Junk Food Nation" - Eric Schlosser

* Presenter från Ålen
** Present från min man
Jag gillar att få böcker i present, tips till alla eventuella presentkåta där ute. :D

Senast lästa böcker:

"En Man med Många Talanger" - Patricia Highsmith
"Mamma sa att Jag var Sjuk" - Julie Gregory

Jag rekommenderar bägge å det varmaste, läs, läs! Den förstnämnda är bättre känd för de flesta som "The Talented mr Ripley" (som faktiskt filmatiserats två gånger) för övrigt, och är ytterst välskriven och spännande utan att vara någon nagelbitande deckarsak (vilket jag inte är så förtjust i heller). Titel nummer två handlar om en tjej vars mor lider av Münchaussen By Proxy, vilket simpelt förklarat är inbillningssjuka/hypokondri projicerad på någon annan. I det här fallet hennes egen dotter. Är mycket intressant, trots att den knappast beskriver sjukdomen på något vis. Snarare ger den en skildring av hur det var att leva med det, att leva med mamman, och svårigheterna att inse att det inte var författarinnan själv som var sjuk egentligen.

Senast påbörjade bok:
"Den Allvarsamma Leken" - Hjalmar Söderberg.

Senaste bokrelaterade trauma är helt klart att "Historikern" är puts jävla väck. Jag har noll aning om var den har tagit vägen, men varken jag eller
min man har inte lagt undan den på något fiffigt ställe (vad vi vet), och den är inte utlånad till varken Ella, Gejke eller Monika och Klas. Vilka faktiskt är de enda människor jag har umgåtts med på ett sånt plan att jag skulle kunna låna ut en bok till dem sedan december. Sad but true.

Ännu mer sad är att det var en av de bästa böcker jag nånsin läst, och nu är den alltså hädangången. Visst kan jag köpa en ny, men det är ju inte samma sak ändå. Jag älskade den. I still do. Plus att jag hatar att lägga ut pengar på nåt man redan har, egentligen. Skit!

Etiketter: , ,

15 mars 2007

Kalla den änglamarken

Hahahahahahhaa, det här var helt fruktansvärt roligt. :D:D:D:D:D

Etiketter:

14 mars 2007

One giant pant for mankind

Jag hittade äntligen en snygg väst på H&M i måndags, har velat ha en gud vet hur länge, men tycker alltid att de är asstora, asdyra eller asfula. Eller alltihop. Nåväl, den här kostade tvåhundra och var tjusig och rutig, so I bought it. Men när jag provade den lite mer noga hemma så tyckte jag att den satt ganska konstigt. Den såg felsydd ut rent av.

Idag provade jag en likadan i samma storlek för att fastställa att inte även denna väst var felsydd, men till slut inser jag att modellen är sydd för såna där jävla jättekvinns (also known as fotomodeller). Hissade man upp västen så satt den perfekt, förutom då att det fladdrade en decimeter tyg ovanför axlarna. Riiiight.

Dessa förändringar i storlekarna är sjukt störiga, byxorna har länge varit stört omöjliga att köpa eftersom de alltid är gräsligt överdrivet långa. Jag fattar uppriktigt inte hur man resonerar när man tycker att det är rimligt att en person som är i min bredd också är minst en decimeter längre i benen och ytterligare en decimeter till i överkroppen. Det skulle ge en totallängd på 185 centimeter för min del. Visste vore jag glad som en gris om jag var jättelång, men jag vägrar tro att det är en standardstorlek. Dessutom skulle jag inte vilja vara 1.85 och fortfarande väga femtio kilo, yikes.

Jag kommer i varje fall aldrig mer att ta nån som helst pity för långa människor som säger att det är svårt att hitta kläder. Oh no it ain't!

Mitt tråkiga klädäventyr fick dock ett lyckligt slut; Jag hittade ett par rutiga pants (dock givetvis för långa), en grön top med
knappar och trekvartsärmar med puff, samt en lila leopardmönstrad t-shirt på Vero Modas utförsäljning. Allt för samma kostnad som västen. Tvåhundra pix, det kallar jag ett fynd. :D

Dessutom hittade jag ett par äppelgröna ballerinas i satin på H&M's barnavdelning för en ynka hundring härom dagen. Kom nu våren, jag har skor som väntar på dig.

Etiketter: , ,

En hård värld

Idag upplevde jag något mycket märkligt. En vuxen människa som aldrig hade hört talas om Helosan. Vad är det för värld vi lever i egentligen?

Helosan är min bästa vän om vintrarna, utan Helosan skulle jag ha spruckna och blödande händer. Och jag överdriver inte ens. När jag var liten hade jag så torra händer att huden sprack i små blödande sår. Det var inte alls skönt. Jag fick Idomin utskrivet, vilket jag tror hjälpte, men den gjorde ont, var exceptionellt trög och luktade illa tror jag. Jag tyckte i varje fall inte alls om den. Men sen jag började smörja med Helosan i förebyggande syfte har jag aldrig fått de där såren igen. Pris ske Helosan!

Läste på hemsidan att salvan ursprungligen utvecklades för att lindra såriga kospenar, men att pigorna upptäckte att det funkade utmärkt även på deras händer. :D

Etiketter: ,

12 mars 2007

Filmtips vecka #11

Veckans bästa: "Yes, neighbours - fuck you too!" :D

Måndag 12/3

22.35 "En Prins i New York", TV4


Tisdag 13/3
14.15 "Moln Över Hellesta", SVT1

02.45 "Bottle Rocket", TV3

Onsdag 14/3
14.05 "Mannen som Visste för Mycket", SVT1
02.45 "The Hunger", TV3

Torsdag 15/3
21.00 "True Crime", TV6
01.25 "F/X 2: Livsfarlig Illusion", TV6


Fredag 16/3
20.00 "Not Another Teen Movie", TV3
21.00 "Masjävlar", SVT1
21.45 "Alien Resurrection", TV3

Lördag 17/3
18.30 "Älskade Spion", TV3
21.00 "Quills", TV4
23.30 "Game of Death", TV6
00.45 "Lovligt Byte", TV3
01.45 "The Hurricane", TV4

Sheeee is your - quuueeen - too - beeee!

Etiketter: ,

11 mars 2007

Short stuff

En kortfattad recap av läget just nu:

Jag jobbar på med mina tre jobb och är väldigt trött, så jag orkar inte skriva nånting här direkt. Förhoppningsvis blir det bättre när jag fått in lite rutiner och slipper tajma så illa att jag är hemma 22 ena dagen och måste gå upp 06.15 dagen därpå. Inte koolt.
De två första veckorna med Com Hem får man ALLA deras kanaler GRATIS. Vi har helt crazy insane mycket kanaler just nu, förstår inte hur folk kan vilja ha så många frivilligt - det går ju inte att välja vad man ska se på, och bara att zappa igenom dem tar minst en kvart.
• Jag kan inte räkna. Det har jag alltid vetat, men jag upphör ändå aldrig att förvånas över hur fel det blir. Jag får inte alls åttatusen för 35 timmars jobb, jag får tiotusen. Och då är jag tillfreds. :)
• The Ark till Helsingfors, jag är nöjd. Inget bidrag känns som att det skulle knock the socks off Europe, men nu slipper vi i alla fall skämmas lika mycket som året när Martin Stenmarck åkte. Mest nöjd är jag med att den trista tjockisbrudens ballad inte vann. Vad fan såg folk i den? Varken jag eller Ella kunde ens minnas hur den lät några minuter efter att vi hade hört den. För tredje gången. Det är en riktigt, riktigt, trist låt som inte fastnar i varken Humle eller Dumles ljudminne, det.

Nä, nu ska jag fortsätta njuta av min enda lediga dag den här veckan. Nästa vecka kommer jag jobba så gott som heltid, så jag kommer fortsätta vara trött och sleten då med säkerligen. Jag kommer aldrig förstå hur folk klarar av att jobba heltid utan att gå under av trötthet och leda. Unbelieveable.

Såhär bra på att räkna är inte jag.

Etiketter:

08 mars 2007

Love ya

Idag firar vi tre år, på internationella kvinnodagen minsann! Tut i luren för oss.

Vi har ätit billig, men väldigt god, thailunch och gått på bio. Det blev den oerhört romantiska filmen "Apocalypto". :D Jag kan rekommendera alla som hatar vanligt folk att gå på bio på dagtid mitt i veckan. Vi var i en av de större salarna på Bergakungen, och det var på fullt allvar endast nio andra personer där samtidigt. Sjukt skönt. :D Filmen var för övrigt mycket bra, visst hade den sina brister, men överlag gillade vi den bägge två - snygg, hyfsat trovärdiga element (INGEN talar engelska), bra skådespeleri och en perfekt nivå på både spänningen och intresset. Fast nog undrar jag vad Mel Gibson har gått igenom som gör honom så extremt lagd åt lidande och smärta i sina filmer. :D

Av min man har jag idag fått "Gökboet", som jag faktiskt inte läst tidigare, och en rosa variant på en pelargon, fast istället för att vara en ful kärringblomma är den en mycket söt växt. :D

Puss på dig, loverboy. :)

Etiketter:

06 mars 2007

Vi börjar om igen

So, idag har vi slutligen tagit tjuren vid hornen och beställt ett nytt kanalpaket från Com Hem. Part of being vuxen är att välja att betala mer för kanaler man faktiskt vill se. Dock har det alltid stört mig något enormt att man ska måsta ha tillgång till, och betala för, en klump med kanaler, varav minst hälften är rent och skärt skräp.

Lyckligtvis verkar någon TV-snubbe på Com Hem ha insett att det kan finnas fler som ogillar detta ihopbuntningskoncept. Alltså valde vi något som kallas Åtta favoriter, där man plockar på sig de åtta kanaler man helst vill se, för den relativt facila summan av 159 kronor i månaden; Discovery Channel, Discovery Civilisation, Discovery Science, Discovery Travel & Living, Viasat Nature/Crime, Turner Classic Movies, Showtime och VH1.

Ja, vi gillar Discovery. Det har varit en fullständig plåga att endast ha tillgång till Discovery Mix de senaste fem åren. Nu jävlar ska vi se dokumentärer och faktaprogram tills ögena blör! Och dessutom: klassiska filmer, skräprullar från 80-talet, musik från detsamma och även HETA 90-talsvideos! Cleopatra, Babylon Zoo, Ini Kamoze, kom tillbaka - inget är förlåtet, men jag måste få se er igen ändå!

Etiketter:

04 mars 2007

Filmtips vecka #10

Jag glömde visst göra en lista för den här veckan, men det verkar ändå inte vara nån som bryr sig om mina tips, så skit samma I guess.

Den här veckan är det mest sånt som jag inte sett själv, och det bästa perioden erbjuder som jag faktiskt har sett är "RoboCop" och "Matrix". En ganska blek vecka med andra ord. Dock fortsätter TV6 med sina goda föresatser och visar en serie Bruce Lee-filmer om lördagarna, mer sånt!

---

Addendum: På lördag visar Femman den amerikanska nyinspelningen av "Insomnia", vilken jag inte tycker att ni ska lägga ned någon tid på. Hyr/luska istället upp det svensk/norska originalet, som i mitt tycke är överlägset mycket bättre.

---

Måndag 5/3
21.00 "Gangs of New York", Kanal 9
22.35 "Arizona Junior", TV4

Tisdag 6/3
22.30 "Human Traffic", SVT2

Onsdag 7/3
14.10 "Den Stora Illusionen", SVT1
00.20 "RoboCop", Kanal 5

Torsdag 8/3
01.25 "Slackers", Kanal 5

Fredag 9/3
19.55 "Wallace & Gromit: Magnifika Mackapärer", SVT2

Lördag 10/3
15.30 "Wall Street", TV4
18.15 "Max Knight", TV3
22.00 "Matrix", TV3
22.10 "Det Ljuva Livet", SVT2
23.45 "Fruktans Nävar", TV6
00.30 "Dave", TV3

Söndag 11/3
14.40 "Ciderhusreglerna", TV4

Etiketter: ,

03 mars 2007

Deux

Under de senaste veckorna har jag lyckats med konststycket att få, inte ett, utan två nya jobb. Ja, ni läste rätt; två nya jobb. Jag städar hotellrum när de behöver mig på ett hotell, och från och med måndag ska jag fem halvdagar i veckan svara i telefon samt hålla kontakter mellan företag och fastighetsägare för ett företag som förmedlar företagslokaler. För att fira mig själv köpte jag idag "Mamma sa att jag var sjuk" av Julie Gregory (35:-), samt kom över en äppelgrön hoodie på Vero Modas rea (99:-). Nu har vi ungefär niohundra kronor att leva på kvar, resten av månaden. Tillsammans.

Det trista i kanelskålen är, att trots att jag nu alltså har hat trick i jobb så kommer jag som bäst förmodligen att jobba 35 timmar i veckan. För detta kommer jag att få ut ungefär åttatusen kronor efter skatt sammanlagt. Alltså, ingen förbättring från landets erkänt ynkliga studiestöd och lite extrajobb. Mer troligt är dock att jag får jobba mindre tid än så, vilket förstås innebär ännu mindre pengar. Varför är det så svårt att tjäna skäliga pengar? Jag känner mig som en utnyttjad barnarbetare eller kanske en nedsupen, underbetald ryss när jag får höra vad vanliga människor tjänar för löner. Inte klokt, I tell you.

Himmelriket på jorden vore att få ut tiotusen efter skatt, då skulle jag skratta hela vägen till banken (internetbanken). En gång provade jag och Ella att skratta hela vägen till hennes bank i Nordstan. Vi började strax efter att ha kommit in i Nordstan och skrattade hela vägen till ingången. Det var ganska påfrestande. Sen hade vi väl inte så mycket att skratta åt heller om jag ska vara ärlig. Pengar is no laughing matter.

Etiketter: ,