22 september 2007

Dagens, veckans, månadens

Jag skriver inte så mycket om hur jag mår. Det är för att ingenting händer och för att jag mår skit. Fortfarande. Jag bara väntar på att saker ska ske och hoppas innerligt att lite grann av den världskända turen ska råka gnida av ett litet, sprött lager på mig. Pretty please, with sugar on top - get me a fucking apartment/diagnos/break/friskhet.

Nästa söndag löper sjukskrivningen ut och det är tveksamt om FK kommer godkänna en till allmänläkares luddiga skäl. Håll tummarna för att jag ska få en tid hos psykiatrin innan dess.

Annars hade jag en trevlig fredag med gott sällskap. Kamrater är bra att ha.

Suprkjut Linda och Elin på väg till Kelly's.

Daniel och jag apar oss på Kelly's.

Etiketter: , , , ,

19 september 2007

Ahoy therrrrre!

Idag har det varit Talk Like A Pirate Day, det hoppas jag att alla kommit ihåg? :D Här kan ni plugga på inför nästa år:

Etiketter: , ,

18 september 2007

How the competition was won

Plötsligt kom ett jättestort vadderat kuvert i posten. Jag öppnade det, och däri låg en lapp från Turner Broadcasting System Sverige AB, med ett handskrivet meddelande som löd:
"Grattis!
Du har vunnit 1:a pris i TCMs tävling i Stockholm FilmFestivals nyhetsbrev!

/Malin Forsberg"
OMG! Jag vann nåt, jag, jag vann! Och vad jag vann var The John Wayne collection! Sex cowboyrullar med massa extramaterial, allt i en snygg plåtbox. Nu är jag inte världens största John Wayne-fan, men det ska bli kul som fan att se filmerna, och fram för allt känns det jävligt kul att vinna nånting. Which I never, ever do. :)

Så, anyone for western-tema? :) "Cahill US Marshal", "The Cowboys", "Rio Bravo", "The Searchers", "The Train Robbers" och "Chisum" har jag att erbjuda.

"Actually, it's perfect. I just never realized John Wayne walks like that."

Etiketter: , ,

12 september 2007

Lolerskates


Internet people! Klockren. :D

Etiketter: ,

Livets bajsmacka, lager #4649

Jag måste flytta. :(

In the words of Bug-Eyed Earl: "Mom always used to say: If life gives you poop... make poop-juice."

Etiketter: ,

09 september 2007

Att sko sig eller inte

Jag har ett problem. Jag har inga skor som funkar de kallare delarna av året. Det är väldigt jobbigt, eftersom jag trots allt bor i Sverige, ett ganska kallt land med rätt många månader av rusk eller snö. Det verkar bara vara omöjligt att hitta skor som är höga, någorlunda varma, någorlunda vattentäta och såklart fina. Jag har lidit mig igenom ett flertal vintrar nu, sedan jag slutade ha mina 14-håls Undergroundkängor för ett gäng år sedan, vilka jag tog avsked av på lika delar trasighet som förändrad estetik.

Nu har jag hittat ett par skor som kanske skulle kunna fylla denna tomhet. Problemet är att jag måste ha cirka 650 spänn plus frakt att slanta upp först. Och, som ni som följer mig här på bloggen borde vara smärtsamt medvetna om vid det här laget, pengar är något som bara inte finns i min värld. Fudge.

Men hur kan ett par rejäla pjucks bli mer rätt för mig egentligen? So purdy!

Kitty boot, I love you.

Etiketter: , , ,

04 september 2007

Dubbla födelsedagar

Idag fyller min fina bror Erik 30 bast!
Tut i luren! Han är i Dublin och gömmer sig, men jag grattar honom varthän jag än kan, så han kommer inte komma undan ändå. :D Yes, may you live, and so on and so forth. :D

Dessutom har Sanna lyckats locka ut guldgrisen ur magen på denna dag, så klimpen och brorsan kommer dela födelsedag from now on. Grattis till alla inblandade! Hej Palmer!

Etiketter: , , ,

03 september 2007

Bildtest

Ett test jag hittat annorstädes.

REGLERNA:
Svara på de 12 frågorna, inte i ord, utan gör en bildsökning p
å Google på ditt svar. Ta den FÖRSTA användbara bilden som dyker upp. Använd den som "svar".

1. Vilket år är du född?










Oh yeah, Madonna och tits!

2. Hur definierar du din sexuella läggning?








Mmm, kattknull. Eh.

3. Vilken är din bästa egenskap som kärlekspartner?













Ja, inte "gammeldags" i alla fall.


4. Och din sämsta?











Ganska självf
örklarande bild, va?

5. Vad söker du hos en kärlekspartner?








Studenter i mitt hjärta!


6. Vem var din första hemliga barndomsförälskelse (första bokstaven i förnamnet)?











Hemlig var han inte, men den
första pojkvän jag hade hette Mika.

7. Vilket yrke är det sexigaste du vet?













Yrke och yrke vet jag just inte, men... YAAARRRHH!

8. Vilken kändis är hetast enligt dig?










Sweetness Depp.

9. Vad gör dig avtänd?









Totalt missvisande bild - ett sånt här rum skulle faktiskt göra mig salig - men jag sökte på "självgod".


10. Vem hade du ditt första riktiga förhållande med (första bokstaven i förnamnet)?








Ja, såhär såg han ut, alltså, den gode Leo.

11. Vilken kroppsdel, förutom munnen, gillar du mest att kyssa på en kärlekspartner?








Osnygg men logisk bild.

12. Ett kärlekspar på film eller tv som du gillar?














"Yo Adrian, we did it!"

Etiketter:

Indians schmindians

Expressen har bestämt sig för att kultivera svenska folket, genom att ge ut litterära klassiker som säljs tillsammans med deras skitblaska. Ett trevligt initiativ, men nog tror jag att man kan hitta dessa böcker för rundare summor än 59 kronor stycket, och därtill i stiligare kostymer också. Jag skulle ju skämmas för att ha en enda "HEJ JAG KAN INTE HITTA BÖCKER SJÄLV SÅ JAG MÅSTE KÖPA DEM SAMTIDIGT SOM JAG KÖPER MIN DAGLIGA DROG EXPRESSEN OK BRA!"-utgåva av dessa böcker stående i hyllan. I would. Min form av elitism och snobberi, antar jag.

I deras litteraturtest, upplagt som förströelsekompanjon till bokutgivningen, fick jag faktiskt 18 av 28, much to my surprise, då klassisk litteratur inte precis är mitt forte här i världen. Än. Men både Tolstoy och Hemingway väntar ju på mig. Sedan ska jag nog ta mig igenom fler giganter i framtiden. Soon, soon, my love, I have all the time in the world. Såhär står det på mitt resultat av testet:
"Du fick 18 av 28 möjliga

18 rätt lyckades du skrapa ihop. Av 28. Helt klart godkänt alltså, kom ihåg att frågorna är svåra. Ett hett tips är att göra testet en gång till utan att titta på svaren nedan så plockar du säkert några poäng till."

Öh, deras heta tips är alltså att... gå tillbaka till noll? För om jag gör testet igen, utan att kunna mer, så
chansar jag ju igen, right? Om jag inte kollar var jag hade rätt repektive fel så blir det bara ännu en omgång blinda missiler, jag kanske chansar fel där jag tidigare chansat rätt, och vice versa. Värsta bra tipset asså, super, neato! Jag nöjer mig med 18 rätt, det låter lagom bildat ändå. Arton hål, nio i handicap, eller annan meningslös rotvälska. Cheerio för idag, go vänner.

"Arton? Fan vad jag hatar kvinnor!"

Etiketter: ,

02 september 2007

Bokfemman vecka #34 - svensk litteratur

Jag gillade bokfemman så mycket att jag plockar några av de gamla temana och kör dem också. :)

"Veckans tema för Bokfemman är svensk litteratur. Nämn dina 5 favoriter, böcker eller författare av den svenska litteraturen."

1) Stig "Slas" Claesson. Min favoritförfattare sedan barnsben, helt säkert var jag en av mycket få tonåringar som uppskattade underbara alster som "Vem Älskar Yngve Frej?", "Samtal på ett Fjärrtåg", "Henrietta ska Du Också Glömma" eller favoriten hittills, "På Palmblad och Rosor". Den som uppskattar en torr och något mörk humor parad med säregna karaktärsporträtt borde ge sig i kast med hans alster. Det finaste med Slas personporträtt är, att de allesammans är helt vanliga Svenssons på ytan, men skrapar man bara ytterst lite så framkommer deras excentriciteter med en gång. Precis som i verkligheten, så som jag ser den. Slas har varit författare i sjukt många år, så jag har ingalunda läst mig igenom hans samlade verk än. Dessutom har mitt Slas-läsande varit ytterst stiltje i flera år nu, det är verkligen på tiden att jag spottar upp mig med läsandet av hans böcker igen. Jag rekommenderar att leta i antikvariat, på biblioteksutförsäljningar eller på bokbörser för att sno åt sig hans verk.

2) John Ajvide Lindqvist. Jag formligen älskar hans språkbruk och det faktum att han vågar skriva skräckromaner på svenska. Mer sånt åt folket! Mig veterligen har han inte hunnit släppa så många böcker än, men min favorit av dessa är nog "Hanteringen av Odöda". En bra skräckförfattare sår skräck i sina läsare, och boy oh boy, väntade jag mig att möta zombieliknande människor när jag gick utanför dörren efter att ha läst denna, or what? (Yes, I did.)

3) Åke Holmberg. Som jag älskade Ture Sventon-böckerna när jag var liten. Och denna kärleksaffär tog inte slut med åren, ingalunda. Snarare framkommer mer och mer finurligheter som troligen gick mig förbi i yngre år, och jag skrattar fortfarande både högt och gott åt Holmbergs underbara språk. Givetvis är inte Sven Hemmels fantastiska illustrationer att förglömma heller, de bidrar nämnvärt till stämningen och karaktärsbyggandet. Utöver Sventon-böckerna (Där "Ture Sventon i Paris" får gå som klassetta för min del) har Holmberg skrivit ganska mycket barn- och ungdomslitteratur. Olyckligtvis har jag bara läst ett par av hans andra böcker, men en synnerligen fin historia som är väl värd en rekommendation för såväl ungdomar som vuxna är "Ett Äventyr i Stockholm" - en barndomsskildring av 50-talets huvudstad och även en spännande historia om en ung pojke som plötsligt finner sig vara vilse och ensam däri. Även Holmbergs böcker är ju inte av högsta prioritet för förlagen att ge ut längre, så leta i andra hand!

4) Roslund & Hellström. Jag är lite kluven till herrar Roslund och Hellström, men överlag får jag säga att jag uppskattar deras böcker ändå. Är dock inte vidare förtjust i den senaste: "Edward Finnigans Upprättelse". Jag tyckte att det var ett intressant ämnesval, som alltid, och storyn flöt på bra och höll sig spännande, men framåt slutet börjar man känna det där som Seinfeld beskrivit så väl en gång; Det är för lite tid kvar och man tänker "they're not gonna make it!". Det vill säga, man kommer inte att få veta hur det går i just detta avsnitt, eller som i fallet med Edward Finnigan - storyn känns som ett hafsverk mot slutet, vilket är synd på så rara ärtor. Bäst hittills av deras skörd är "Box 21", som tar upp trafficking, alienering i främmande land och människovärde på ett synnerligen välskrivet sätt.

...och sedan kan jag faktiskt inte komma på någon mer svensk författare som jag uppskattar någorlunda likvärdigt mycket, så det blir en bokfyra istället. Oh well.

Etiketter: , ,

Bokfemman vecka #35 - facklitteratur

Hittade via Miss Keep Your Distance till en bokig blogg där författarinnan ägnar sig åt en slags interaktiv bokklubb, kallad bokfemman. Varje vecka väljer hon ett ämne och fem böcker på sagda ämne, samt uppmanar sina läsare att göra detsamma. Sånt kan jag såklart inte hålla mig ifrån, så jag testar att kasta mig in i bokfemmans värld på en gång.

"Veckans tema är facklitteratur. Nämn 5 böcker som säger något om dig själv, vem du är och vad du gör på fritiden mer än läser."

1) "Det Infantila Samhället" - Carl Hamilton. Boken är något ojämn, men väldigt läsvärd för den som är intresserad av att kritiskt betrakta sitt samhälle. Jag är inte politiskt aktiv och heller ingen dreadsprydd radikal av något slag, och känner oftast att jag inte alls har tillräcklig grund att stå på, skulle en diskussion ta samhällskritiska mått av större slag. Men jag kan slå fast att jag verkligen, verkligen ogillar var västvärlden är på väg. Vuxna människor som vägrar vara vuxna, barn som vägrar vara barn och en alltför snabb, digitaliserad och avtrubbad värld gör oss alla sjuka till slut. Vi hyllar individen, konsumtionen, överflödet, och kändisarna är våra hatkärleksoffer som vi jagar utan uppehåll, samtidigt som vi paradoxalt nog tycker att eko-produkter, vegetarianism, alternativa livsstilar och att lyfta fram sanningen om vad som händer i tredje världens länder är viktigt. Hur går detta ihop? Jag förstår det rakt inte, men föredrar att stå på den miljömedvetna, ekologiska sidan av strecket. Samt att skita i allt kändisrabalder. Jag vill inte bli känd, jag vill inte festa med stjärnorna, jag vill inte ha märkesskor och jag vill inte visa mig naken i direktsändning. Jag börjar tro att jag är ensam om detta.

2) "Kitsch DeLuxe" - Lesley Gillilan. Jag älskar inredning och självstyling, samt har en något, ska vi säga postapokalyptisk, smak, så den här boken får representera min förkärlek för udda hem och udda stilar. Fylld av riktigt fantastiska människors hem ger den mig möjlighet att drömma mig bort till hur livet vore om jag inte var begränsad av något. Prunkande och färgglatt, och väldigt spretigt men ändå harmoniskt - som jag! :D

3) "Cash the Autobiography" - Johnny Cash & Patrick Carr. Självklart en symbol för min kärlek till Cash och även till musik i allmänhet, men även ett tecken på hur mycket jag älskar att läsa biografier och personskildriningar om människor som levt intressanta liv, varit med om omvälvande saker eller levt med sjukdomar, seriemördare, etc. Att se braskande paparazzibilder ger mig inget, men att däremot läsa, helst med personens egna ord, något tillspetsade av en skicklig medförfattare, hur de levt sitt liv ger mig en underbar känsla. Ofta måste jag pausa och andas ut i den surrealistiska stämning som kan uppstå då man inser att man läser just den människans upplevelser. På riktigt. Astounding.

4) "Bonniers Stora Film & Videoguide" - Leonard Maltin, Lars Axelsson. Jag är ju ett vandrande filmlexikon tydligen, och sitter så ofta och surfar runt på IMDb att min gamla följeslagare från gymnasietiden, pre-internetillgång, får vara med här. Så mycket av min fritid ägnar jag åt att se på, skriva om, prata om och tänka på filmer att det tveklöst kan klassas som mitt huvudsakliga intresse. Min utgåva av den här boken är dock från 1996, och kom att finnas i min ägo genom min mors försorg, som en present när jag börjde på filmgymnasiet all those years ago. Boken på bilden ser ut att vara ur samma årskull också, oh the memories. :D

5) "NICOs Filmreplikbok" - Fredrik Colting, Carl-Johan Gadd, Stefan Sjölander . För att jag inte kan föra diskussioner utan citat, jag kan inte låta bli att referera till saker via citat, och för att faktiskt halva min uttrycksvärld redan är formulerad - av andra. Den som inte ser film särskilt mycket tycker nog att det är jobbigt att prata med mig, och jag likaså med den, för utan att kunna referera så kan jag nästan inte prata, det är en del av min natur, the girl can't help it. It's like, totally tubular! Dessutom ger Nicotext ut så himla mycket roliga böcker och annat jox att de förtjänar att hyllas lite till, go Nico!

Etiketter: , ,

Populärkultursjunkietest

Fanns hos Darling. Är det bara jag som helt missat att Darling finns kvar på nätet, eller? Känner mig lite lagom dum som saknat tidningen i typ sju (åtta, nio, tio?) år i onödan. Nästan. Gillar visserligen inte att läsa varken tidningar eller böcker på dataskärm. Men ändå. Åh.

Vilka är du?
Svara på frågorna och läs under den bokstav du får flest av, capische!

1. Vad är dina turn-ons?
a) Snövit, seven of nine, borgerna, Rachael och Deckard i Bladerunner, älvor och den där orakeltjejen i Minority report.
b) När någon kan trycka ihop en ölburk mot pannan, satanister och nördar.
c) I stort sett allt
d) Frihet dude
(Den här gick ju inte att svara på på ett vettigt vis. Oh well.)

2. Vad är dina turn-offs?
a) Bomullsunderkläder. Charter. Mänskligt kött. Långsam data.
b) Nykterister. Religion. Tristess. Städning. Hygienfascism. Jocks.
c) I stort sett allt
d) Krav. Att behöva foga sig under någons vilja. System. Pengar.

3. Vart vill du helst semestra?
a) Tokyo eller i skogen
b) I mitt sovrum, eller någon annans, det är inte så noga
c) New Orleans, Mexiko, Las vegas, Sydamerika.
d) San francisco
(Helst Tokyo, men INTE skogen. Så C kom ändå närmast eftersom jag gärna åker dit också)

4. Favorit-drog?
a) Amfetamin, e
b) Musik, bärs och brass
c) Heroin, eller vad jag kan komma över
d) Hasch
("Inget knark" fanns inte. :()

5. Vilka skor har du på dig?
a) Kängor eller barfota
b) Converse
c) Tennisskor
d) Flip-flops

6. Vem är din bästa vän?
a) Data
b) Jag kommer inte ihåg
c) En fet eremit
d) Alla
(Hahahahaha!)

7. Favoritsport?
a) Den i Tron
b) Ingen alls, men om jag måste välja blir det armhävning, tequilarace, serietidningar
c) Lerbrottning, motorsport, skytte
d) Liftning
(Är "serietidningar" en sport? Hurdå?)

8. Vad äter du helst?
a) Soppa
b) Diner mat
c) Måste man äta? I så fall blir det grapefrukt eller hummer och champagne
d) Något vego

9. Hur uppvaktar du någon?
a) Jag skär av en bit hud och visar upp den i mitt mikroskop för min flirt och säger att det är jag
b) Jag säger att den är snygg, sen ligger vi med varandra. Sen ångrar jag mig kanske eller kanske inte.
c) Det händer på de mest oförberedda sätt, vanligtvis är jag den passiva. Eller så är det en tyst överenskommelse eftersom ingen av oss har något annat för sig.
d) Jag ger den en sång

10. Favoritplanet?
a) Mars
b) Uranus
c) Jorden
d) Endor


Flest A:
Du är HR Giger, Ripley, Bladerunner, Alexey Pajitnov, Phillip K. Dick, Damien Hirst, Strange Days, Trinity, Trillian, Stanislaw Lem, Ghost in the shell, R2-D2, Douglas Adams, Ada Lovelace, Angelina Jolie, insomnia, arkadspel, Dungeons and Dragons, Metropolis, Tolkien, Snövit och Arwen.
Grattis.

Flest B:
Du är John Belushi, Nintendo 8-bitars, John Hughes, Ghost World, Broadie, Goldie Hawn, Chevy Chase, Simpsons, Bill Murray, Travis Bickle, Desperatly seeking Susan, Bettie Page, baseballtröjor, short-attention-span, Charlies Angels, Ninja Turtles, serietidningar, Playboy från 70-talet, usa och Deltagänget.
Grattis.

Flest C:
Du är Emmy Hennings, Hunter s. Thompson, dr.Benway, en vampyr, Burroughs, några djur, Zaphod Beeblebrox, paranoia, Vilse i pannkakan, Daniel Clowes, Sture Dahlström, syra och alkemi.
Grattis.

Flest D:
Du är Leia, Grateful Dead, Frank Zappa, en ewok, svampgubben i Super Mario, Jefferson Airplane, Tom Wolfe, Lillstrumpa, MASH, Brasse i fem myror är fler än fyra elefanter, Jack Kerouac, Robert Plant, Janis Joplin och gräs.
Grattis.

---

Hurra, jag passar ju in där! Var farligt nära flest D, vilket inte alls kändes rimligt.

Etiketter:

A man in a smiling bag

Den här har jag spontantköpt idag. Fast det är inte hela säsong två, utan ungefär halva. Mmm, Cooper. Är bjuden på Twin Peaks-maskerad i oktober och är redan helt till mig av extas inför 1) maskerad! och 2) Twimpan-temat! Måste bestämma vem jag vill vara bara, har några bra förslag på lut redan. Såklart. Maskeradjunkie som man är.

Etiketter: , ,