31 maj 2008

Corleone

Jag måste ju pusha för min skitduktiga bror! Han har gjort en synnerligen pampig, ledsam och vacker låt, som finns uppe på hans ganska nystartade MySpace-sida. Gå in och lyssna! Vi är släkt, helt unbelievable. :D

Etiketter: ,

Interlude

Vad är det med reklamerna numera? Är det nån som gör bra reklam ens? Det känns som att jag skriker högt i plågor närhelst reklampauserna kickar igång. Okej att man alltid hatar reklampauser förvisso, men nu är det ju sinnessjukt vidriga filmer.

Nummerupplysningen är bara ett av många skräckexempel, hur frånstötande gräsliga är inte de äckliga små animerade trollen, med sina gälla skrikiga röster? Vad är tanken där? Ska folk tänka "Ååååh, vad söta och små de är, det associerar jag givetvis till mitt behov av att få veta vem som har ett visst telefonnummer!"? Eh?
And while we're on the subject: den här hitta.se-reklamen med turkgubbarna som pratar helt efterblivet om att hitta punkt se Nemo och allt det? Varför är det plötsligt kul med idioter, och varför är ALL humor av den här lågvattennivån? Kungen av idiotkomedier, Will Ferrell, borde ju göra en presidentkampanj så poppis som han är numera. Prutt och fis är så bara sååå skoj, jättesnabbt tempo, tecknade djur och galna röster, det är också skitskoj, och könsrelaterade skojfriskheter och spark i pungar och sånt är bara föööör dråpligt - det har vi med överallt, non stop, det lär ju inte folk spy galla över nån gång det här MILLENNIET!

Var är den smarta humor, den torra humorn, satiren, ironin, den elaka humorn, den svarta humorn, eller vilken jävla humor som helst som inte är den här farsartade buskisvarianten som flödar över oss nu? Hur kul ä dää? Och förresten, apropå nummerupplysning, är det bara jag som inte begriper varför det finns 58472293729 olika 118-nummer att ringa nu? Vad är skillnaden? Räcker det inte med ett? Och fram för allt, varför är deras reklamer lika klådframkallande?

Andra reklamer jag hatar just nu är Gainomax - precis varenda en, men i synnerhet den här Ringu-inspirerade varianten som fick mig att sätta händerna för öronen, vända mig bort och HYPERVENTILERA i rädsla. What. The shit? Resterande filmer är bara idiotiska och totalt dumförklarande dem med: "bananas are for monkeys!". Ja, åh vad det är dåligt för människan att äta banan, FY VAD KORKAT att äta frukt! ARGH! Save me!

Etiketter: , , ,

You've had a bad day

Jag har en sån där dag när inget känns rätt eller bra eller roligt, allt känns bara avigt, segt och trött.

Jag vet inte om det är bra eller dåligt att jag då också varit ensam och sysslolös hela dagen. Det är delvis påtvingat och delvis självvalt; Mina inneboende är annorstädes, Ålen är i Mexiko och Emil är i Stockholm och spöar skiten ur svagare killar. Och jag har ingen kraft eller lust till att gå ut och festa eller ens umgås med människor jag inte känner lika bra som mina närmaste. Hade tänkt träna, både igår och idag, men har helt enkelt inte klarat av att ta mig i kragen och göra det, trots att jag vet att det får mig att må mycket bättre efteråt. Jag menar, jag har inte ens orkat eller velat laga mat, duscha, gå utomhus i solen, se en film eller blogga. Förrän nu, vid elva på kvällen. Det är rätt illa.

Har bränt ut mig totalt på alla mina Sthlmsresor fram och åter, så när jag är hemma orkar jag bara ligga på sängen eller soffan och stirra, i princip. Kanske inte så bra i längden. Jag tror jag får tänka ut en ny taktik så att mina minimala energiresurser räcker till både Göteborg och Stockholm, till både mig och Jocke och alla jag vill umgås med. För såhär trött kan jag inte vara när jag är hemma hela tiden, det håller inte.

Jag är trött. Och grinig. Allt jag vill är att få vila och att få orka, damnit.

Etiketter: , ,

21 maj 2008

Mr Rogers

För kanske någon månad sedan så började ett envetet knackande på någon annan dörr än min ute i trapphuset. Sedan hände det att jag sprang på en mycket missmodig och bitter man i trapphuset, som ofta stod och pratade med en dörr som inte svarade. Min slutledningsförmåga har lett mig till att koppla samman knackandet med dörrpratandet, och butterheten med ett uppbrott av något slag. Har de skilt sig? Är han utkastad? Är han en försmådd friare? Eller bara psykiskt störd? Oftast när jag kommer gående nedför trappen så går han ut också, men vänder direkt och går tillbaka in efter att jag lämnat trapphuset. Tror han att han lurar mig att han inte alls står där och vädjar och grälar, eller? Tokiga man. :D

Och nu står han och knackar och mumlar ute i trappen igen, jag undrar vad det är han pratar om? Och varför personen på andra sidan dörren aldrig verkar svara honom? Givetvis är det på ett språk jag inte förstår ett enda ord av ens om jag antsränger mig. Nyfikenheten i mig känner sig otillfredsställd, jag kanske skulle bugga dem och anlita en tolk för att få vetskap. :D

Etiketter: , , ,

19 maj 2008

En saga om en sten

För 5 år sedan
Var jag 23, bodde i London en period och kom sedan hem. Trasslade äntligen klart med Xtian once and for all och var med om att skapa Piratkollektivet.

För 3 år sedan
Var tillsammans med och bodde ihop med Johan, försökte skapa stabilitet i tillvaron genom att skaffa mig en vettig utbildning. Började bli sjuk på skumma och oförklarliga vis, vilket såhär i efterhand känns som pointers mot det sjukdomstillstånd jag befinner mig i nu.

För 1 år sedan
Blev jag sjuksriven i korta stötar och träffade trehundra läkare som vägrade lyssna eller bry sig, mådde som en skjuten räv och allt såg mörksvart ut. Gjorde slut med Johan och hela livet var upp och ned.

För 3 månader sedan
Började träna för att bli av med extrakilona som smög sig över mig under höstens test med SSRI-preparat. Började känna förbättringar av sjukgymnastiken och mådde i allmänhet mycket bättre än jag gjorde sommaren innan. Var mycket nöjd med att vara singel.

För 1 månad sedan
Ramlade in i Jocke på en fest med gemensamma vänner och kunde inte sluta prata med honom, och så har det fortsatt sedan dess. Hade en underbar vecka i Stockholm och kom hem med jordens förkylning och blåslagen kropp efter alla äventyr, men jag var så glad att bara det nästan gjorde ont. :D

Igår
Firade Martins halvgubbe-dag med folle och tokroliga foton, samt gamla vänner och bekanta, missade Lindas sista utekväll innan hemresan till Amerikatt och telefonerade och MSNade med jordens slice i flera timmar. Somnade lycklig!

Imorgon
Är det bara två dagar kvar till onsdag, då jag får åka tillbaka varma händer och pirrande salighet i huvudstaden igen. Får även träffa min Ål och skratta mig redlös med henne!

Om ett år
Är jag frisk och stark, jobbar och sparar pengar och planerar ett oerhört stort äventyr i vida världen!

Etiketter: , ,

15 maj 2008

Swedish shuffle

Sätt din mediaplayer på random och skriv låttiteln:

1. Hur mår du idag?
Superfreak

2. Kommer du komma långt i livet?
Göteborg (NOES, inte mer än så?)

3. Hur ser dina vänner på dig?
Gonna Make You Sweat

4. Kommer du gifta dig?
Hank Watson Stalks the Earth

5. Vilken är ditt livs themesong?
Derailer (HAHAHA, joråsåatteh!)

6. Vad är ditt livs historia?
Common People (Japp!)

7. Hur är skolan/jobbet för dig?
Go With the Flow (Ja!)

8. Hur kan du komma framåt i livet?
Move Your Feet (Bra ju!)

9. Hur kommer morgondagen att vara?
Glory O' (Hurrag!)

10. Vad är det bästa med dina vänner?
Doors of Hope (Åh, så fint!)

11. Vad finns i lager för nästa vecka?
Deathwatch (HWHAT? Låter inget vidare!)

12. Vilken sång beskriver dig bäst?
Alcohol (Haha, men vafan!)

13. Hur är det med ditt liv?
Feile (Vet inte ens vad det betyder. :()

14. Vilken låt ska spelas på din begravning?
Naked Pictures (of Your Mother) (HAHAHAHAH!)

15. Hur ser världen på dig?
Dead American (Oops!)

16. Kommer du att ha ett lyckligt liv?
I Fall in Love too Easily (Hmm...)

17. Vad tycker dina vänner om dig?
Tommy Tycker om Mig (HAHAHAHA, tur nån gör det!)

18. Har du en djup och mörk hemlighet?
Fighter (Uhm...)

19. Brukar folk i hemlighet fantisera om dig?
Deras Brigad

20. Hur kan du göra dig själv glad?
Always Remember

21. Kommer du någonsin ha barn?
Dead Boys Don't Say No (Hjälp!)

22. Vilken låt beskriver den du är attraherad av?
Ever Fallen in Love (Oj, ja, stämmer kanske lite)

23. Vad skulle du vilja säga till nästa generation?
Hoboken Dreams

24. Några tips från dig?
Always With a Beer in My Hand (Men hahhahaa, jag låter som värsta fyllot ju!)

25. Hur kommer du att bli igenkänd?
Let's Get Lost

26. Vilken är din danssång?
King of the Fairies (*LER FJOLLIGT*)

Etiketter: , ,

We roll around

Jahman, nu dejtar jag igen, jag som fortfarande värjer mig med bägge armarna mot eventuella känslomässiga förbindelser. Hur lyckas jag hamna i dessa situationer jämt?

Nåväl, givetvis bor karln i fråga i en helt annan stad, därav mina ständiga Stockholmsresor just nu. På onsdag smäller det igen, ännu en vecka i storstan, ännu en vecka med gröna ögon och ett härligt skratt som gör mig gladare än något annat just nu. Om det blir mer än en vårfling kan bara tiden utvisa. För stunden är jag mer än nöjd med läget i alla fall. Haum! :]

Etiketter: ,

One day I'll fly away

Åh, jag vill upp upp och iväg, jag bubblar av livslust men kan ännu inte frottera mig till fullo i den.

Det är en underlig och inte så lite schizofren känsla att å ena sidan må bättre än jag gjort på mycket länge, kanske nånsin, och å andra sidan fortfarande inte kunna klassificeras som frisk nog att sköta ett normalt liv. Det är som att mitt friskare jag står och ropar på den fortfarande sjuka delen att skynda pååå, medan glada jag stampar otåligt med fötterna och knappt kan bärga mig tills jag får lägga vantarna på resten av mitt liv, och lämna den trasiga delen av mig själv för evigt bakom mig.

Det finns så mycket jag vill göra med mig själv och min tid, och de senaste tio åren har jag egentligen bara prokrastinerat bort, suttit av, väntat ut. Sorgligt men sant, men framför allt inget jag kan påverka nu, så då är det heller inget att hänga läpp för. Nya friska tag! Jag har en mental energi som en grävskopa, men en fysisk ork och kapacitet som en liten chinchilla. Det rimmar illa, även fast just det där rimmade jävligt bra, haha. Men jag försöker vara tålmodig, jag jobbar vidare, och jag har kommit ljusår framåt sedan maj förra året.

Det här är (snart) början på resten av mitt liv, and it's gonna be damn good!

Etiketter: , , , ,

06 maj 2008

No time for love!



Åh, jag kan knappt bärga mig! Sweet home, Indiana! Lord, I'm going to see you!

Etiketter: , , ,

Husmorstips

Jag måste dela med mig av min senaste fläckborttagningssuccé!

Då jag var ute i lördags, under ett veritabelt fylleslag, lyckades jag sätta mig i tuggummi. Fråga mig inte hur, for I know not! Jag hade i vilket fall som helst massa smetigt tuggummi på (de helt nya) byxorna, hängslena, samt i min datorstol. :(

Det mest kända tuggummi-på-kläder-trick jag vet är att man ska lägga plagget i frysen och sedan bryta bort det stelnade tuggummit. Sagt och gjort, jag hystade in braxor, hänglsen och stolsdyna i frysen. Såg inte klokt ut när man öppnade dörren!

Då jag senare tog ut alltihop gick det mycket riktigt att bryta loss tuggummit lite enklare, men på de ställen då det hade smetats ut ordentligt gick det inte lika bra, tyvärr. Det här tricket funkar kalasbra på tuggummiklumpar, men inte på tunnare skikt. Jag kände mig lite förtvivlad, för att inte tala om hur sjukt bakfylleseg och trött jag var, så att mindre framgångsrikt försöka skrapa bort miltal med gammalt tuggummi kändes inte som något jag ville, eller ens kunde, ägna min söndag åt.

Efter ett samtal med min mor, som tyvärr inte hade något råd att ge, samt lite googlande, så hittade jag två förslag: ättika eller vinäger. Eftersom jag inte hade något att förlora så testade jag. Jag menar, tuggummi över hela brallan är lika med kasta bort dem om man inte får väck kletet! Ättikan gjorde varken till eller från tyvärr, men
vinägern - sweet mercyful god! Det funkade som en dans!

Tipset är alltså: Först, lägg plagget i frysen för att sedan kunna bryta loss de större klumparna. Sedan, häll på vinäger, gnugga in det med en bomullstuss eller lite papper, och skrapa sedan med naglarna. Fortfarande lite pill med allt skrapande, men det går otroligt mycket lättare än utan vinägern! Succé! Jag använde äppelcidervinäger, men troligen går det lika bra med vanlig vinäger.

Etiketter: , ,

01 maj 2008

Det enda rätta sättet

Jag ska helt sluta handla normalt från och med nu, och bara handla såhär. Helt underbart!

Etiketter: , ,

Slice me nice



För många olika anledningar måste jag lägga in Fancy - "Slice me Nice" här. :D

Vänligen notera att:
1) Fancy ser ut son en liten tant i ansiktet
2) Hela budgeten har gått till hans läderoutfit
3) Han småjuckar och knäpper takten I OTAKT
4) Han blinkar inte EN ENDA GÅNG under hela videon!
5) Slice! Sliceboll! ;)
"Why'd you have to be so cute?
It's impossible to ignore you.
Must you make me laugh so much?
It's bad enough we get along so well."

Etiketter: , , , ,